Jen jsem ji polechtal v rozkroku, odmítl důchodce znásilnění (iDnes.cz)

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Jen jsem ji polechtal v rozkroku, odmítl důchodce znásilnění (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Kuba »

Čtyřiasedmdesátiletý Josef Rösner z Náchoda odmítá, že by znásilňoval nezletilé dívky ze sousedství, které se k němu chodily koukat na pohádky nebo hrály hry na počítači. Podle obžaloby měl zneužít tři dívky ve věku od šesti do deseti let, některé i opakovaně. Hrozí mu až 12 let za mřížemi.

Říkaly mu strejdo Pepo a znaly ho odmalička. Dívky k manželům Rösnerovým chodily na návštěvu se svými rodiči, jindy se přišly dívat na pohádku nebo hrát hry na počítači s ostatními dětmi ze sousedství. V roce 2010 a 2011 ale Josef Rösner tři z nich údajně znásilnil.

Desetiletou, osmiletou a teprve šestiletou dívku měl u sebe v bytě osahávat na intimních místech. Jedna z nich dokonce vyprávěla, že se jí pokusil zavést neznámý předmět ve tvaru vibrátoru.

"To není pravda, nestalo se to," tvrdil u hradeckého krajského soudu muž z Náchoda, který má osm vnoučat. Přiznal pouze, že jednu z dívek polechtal.

Polechtal jsem ji v rozkroku, vypověděl důchodce

"Uznávám chybu, že jsem jí vypaloval hru Dračí oko a že jsem ji polechtal," řekl důchodce, se kterým dívka seděla u počítače. Na otázku soudce, kde dívku polechtal, odpověděl: "V mezinoží. V rozkroku, ale bylo to jen pár vteřin a ona se zasmála. Bylo to takové legrační poškádlení."

Státní zástupce však upozornil, že během výslechů na policii řekl, že s osaháváním přestal, protože dívka si stěžovala, že ji to bolí.

Jakékoli násilí ale důchodce u soudu odmítl, dívka si mu prý sedla na kolena sama a "lechtání" se jí líbilo. Nechápe, proč proti němu svědčí i dvě další žačky.

Podle obžaloby senior využíval fyzické převahy, i když se dívky bránily. Nejmladší z nich ještě nemohly chápat smysl jeho počínání. "Navíc ho delší dobu znaly a měly tak v něho důvěru, že by jim nemohl ublížit, čímž zneužil jejich bezbrannosti," doplnil státní zástupce Milan Šimek.

"Nesouhlasím s obžalobou, že jsem všechno dělal kvůli sexuálnímu uspokojení, sex jde už dlouho mimo mě," bránil se čtyřiasedmdesátiletý důchodce, u kterého ale soudní znalec diagnostikoval pedofilii. Za znásilnění nezletilých dívek mu hrozí 5 až 12 let ve vězení.

Zase jsem si položil otázku, jaký je vlastně rozdíl mezi pohlavním zneužitím a znásilněním - kromě výrazného rozdílu ve výši sazby.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1755 poděkování
Dostal: 3640 poděkování

Re: Jen jsem ji polechtal v rozkroku, odmítl důchodce znásil

Nový příspěvek od Kasz »

Tak ono znásilnění je kvalifikováno též jako využití bezbrannosti... Jinak v článku není ze začátku použit pojem pedofil, ale při čtení jsem si říkal, že tenhle asi pedofil bude... ze stylu vyjadřování pána i ze stylu "provedení skutku". A hle, na konci článku se pak psalo, že u něj pedofilie byla diagnostikovaná.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Důchodce z Náchoda, kterému dívky ze sousedství říkaly strejda Pepa, odešel od hradeckého krajského soudu s dvouletým trestem za znásilnění nezletilých. Své pedofilní tendence musí léčit. Čtyřiasedmdesátiletý Josef Rösner odmítl jakékoli násilí a přiznal jen, že jednu z dívek "polechtal v rozkroku".

"Nesouhlasím s obžalobou, že jsem všechno dělal kvůli sexuálnímu uspokojení, sex jde už dlouho mimo mě," tvrdil v pondělí u Krajského soudu v Hradci Králové čtyřiasedmdesátiletý Josef Rösner.

Soud mu ale neuvěřil a za znásilňování dívek ve věku od šesti do deseti let ho poslal na dva roky do věznice s dozorem. Soudní znalec u něj diagnostikoval pedofilii, takže musí absolvovat ještě ochranné sexuologické léčení v ambulantní formě.

Původně mu přitom hrozilo 5 až 12 let za mřížemi, ale soud mu trest významně snížil, protože má za to, že vzhledem k jeho zdravotnímu stavu a ochrannému léčení se může napravit.

Dívky "strejdovi Pepovi" věřily

Dívky ho dobře znaly, oslovovaly ho odmalička "strejdo Pepo" a do jeho bytu chodily hrát počítačové hry nebo se dívat na pohádky.

"Při všem byla přítomná manželka a všude bylo odemčeno, není pravda, že bych je zamykal," hájil se u soudu důchodce.

Jednu z dívek měl dokonce zneužívat delší dobu, podle obžaloby od roku 2008 až do loňska. Pod oblečením ji podle státního zástupce osahával nejméně dvacetkrát, přičemž zneužíval její důvěry a bezbrannosti, když tehdy teprve šestiletá dívka nebyla schopná pochopit smysl jeho jednání.

Matka jedné z poškozených dívek požadovala pro dceru a sebe odškodnění ve výši sto tisíc korun pro každou, ale soud ji odkázal na občanskoprávní řízení. Rozsudek zatím není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Využití bezbrannosti... Myslím, že se nijak jednotně nerozlišuje, kdy se jedná o pohlavní zneužití a kdy o znásilnění na základě využití bezbrannosti. Zneužívané děti bývají proti pachateli v mnohém bezbranné.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Opravdu to jsou otevřená zadní vrátka k tomu, aby pachatelé pohlavního zneužití mohli být souzeni za znásilnění. Ten pedofilní důchodce by se měl odvolávat a odvolávat s tím, že pokud je on souzen za znásilnění, je paragraf o pohlavním zneužití nadbytečný, což je zjevně v rozporu s úmyslem zákonodárce.

Jsou tři druhy bezbrannosti:

- celková (absolutní) bezbrannost - oběť vůbec nevnímá pachatele (bezvědomí, spánek, drogové či alkoholové delirium, mdloby apod.)
- psychická bezbrannost - oběť vnímá pachatele, ale nechápe, co se po ní požaduje, není ještě dost vyvinutá na to, aby byla schopna poznat a zhodnotit důvody, které by měly vést k tomu, aby vymáhanému pohlavnímu styku odporovala (mentální zaostalost, nízký věk apod.)
- tělesná bezbrannost - oběť vnímá pachatele a ví, co se po ní požaduje, ale není schopna se bránit (protože je spoutaná, ochrnutá, přestárlá apod.)

Věk, u kterého ještě přichází v úvahu psychická bezbrannost, není stanoven. Obecně se uznává, že průměrné dítě je v tomto ohledu dostatečně mentálně vyvinuté dříve, než dosáhne zletilosti. Ale jinak je prostor pro kreativitu neomezený: umím si představit soudce, podle kterého má 3leté dítě vědět, proč odporovat pohlavnímu styku, a stejně tak si umím představit souce, podle kterého je 12letá oběť psychicky bezbranná, protože děti tohoto věku si přece hrají s panenkami a věří, že děti nosí čáp.

Potenciálnímu zneuživateli, který chce vyváznout s co nejmenším trestem, bych tedy radil:
1) Nezneužívej, nezneužívej, a ještě jednou nezneužívej.
2) Vyber si oběť při horní hranici svých věkových preferencí, nebo si počkej několik let, během kterých tvoje oběť dospěje do věku, kdy již s největší pravděpodobností nebude považována za psychicky bezbrannou (a během kterých snad i ty dospěješ k tomu, že řídit se bodem 1) je lepší).
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Gabriel Svoboda píše:Opravdu to jsou otevřená zadní vrátka k tomu, aby pachatelé pohlavního zneužití mohli být souzeni za znásilnění. Ten pedofilní důchodce by se měl odvolávat a odvolávat s tím, že pokud je on souzen za znásilnění, je paragraf o pohlavním zneužití nadbytečný, což je zjevně v rozporu s úmyslem zákonodárce.
Zase je třeba ale vidět, že když je podobný skutek kvalifikován jako znásilnění, deviantní pachatel většinou (dle mých zkušeností) dostává trest pod dolní hranicí trestní sazby a ochranné léčení. V tomto případě při sazbě 5-12 let onen člověk dostal dva roky. Pokud by byl souzen za pohlavní zneužití, je docela možné, že by při sazbě 1-8 let nakonec dostal úplně stejný trest.