Žádám o souhlas

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
127.0.0.1:8888

Žádám o souhlas

Nový příspěvek od 127.0.0.1:8888 »

Žádám o souhlas

Zdravím vás členové spolku čepek, návštěvníci a příznivci,

chtěl bych vás touto cestou požádat o souhlas se šířením vašich vysoce přínosných textů v rámci p2p sítě Freenet. Vaše odborné texty, technické poznámky a zajímavé části diskuzí bych zkopíroval a zveřejnil na mé osobní stránce v síti Freenet. Ke každému textu bych samozřejmě zveřejnil autora, popřípadě odkaz na vaše fórum.

A o co, že mi to vlastně jde?
Rozhodl jsem se založit něco jako úložiště pro zajímavé články napříč „českým“ internetem. Mým cílem je to, aby všechny cenné informace zůstaly dostupné přehledně na jednom místě. Část mých stránek slouží pro úryvky z jiných webů a část stránek slouží jako rozcestník, kde na tyto weby odkazuji.

Proč zrovna Freenet?
Své stránky jsem umístil na Freenet z prostého důvodu. Freenet funguje na jiném principu, než například světoznámá služba TOR a I2P. Každý uživatel Freenetu poskytuje úložiště svého počítače ostatním uživatelům. Webové stránky jsou sdíleny protokolem podobným Bittorentu. Web neběží na jednom serveru/počítači, ale je rozkouskován a náhodně rozeslán napříč počítači uživatelů této sítě. Každý uživatel, který navštíví libovolný web, si jej automaticky stáhne do svého počítače a přitom jej sdílí ostatním lidem. Neexistuje centrální server, ani nic podobného. Webové stránky jsou dostupné tak dlouho, dokud je lidé navštěvují (stahují) a dále šíří. Jedinou nevýhodou tohoto systému je možnost hostovat pouze statické webové stránky napsané v HTML/CSS. Ale pro pouhé šíření informací, které mají na internetu dlouho vydržet takové řešení naprosto dostačuje.

Myslíte na budoucnost? Dnes sice v ČR není cenzura internetu tak velká, ale bude tomu tak i za 10,20 let? Co když provozovatelé hostingových služeb přestanou hostovat weby, které souvisí s pedofilií? Z tohoto důvodu převádím informace na Freenet, kde hosting nezávisí na jedné centrální autoritě a kde je každý uživatel provozovatel hostingu. Proto také potřebuji váš souhlas, nechci vaše texty, se kterými jste si dali práci, jen sprostě ukrást.

Dáš mi odkaz?
Bohužel nemohu, tím bych porušil pravidla Čepeku. Ale můžu poslat sreenshot, jak to bude vypadat, až bude web kompletně hotový. Záleží i na tom, kolik osob mi udělí souhlas.

Co jsi zač, a proč to děláš?
Respektuji vaši anonymitu, tak vy můžete respektovat tu moji. Mohu vám akorát sdělit, že pracuji v jedné nejmenované IT společnosti. Zkušenosti mám tedy v tomto odvětví dostačující.A dělám to proto, že věřím ve svobodný internet a svobodné šíření informací.
pbd
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 0
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Dal: 336 poděkování
Dostal: 429 poděkování

Re: Žádám o souhlas

Nový příspěvek od pbd »

127.0.0.1:8888 píše: neděle 5. 12. 2021, 13:41:37 chtěl bych vás touto cestou požádat o souhlas se šířením vašich vysoce přínosných textů v rámci p2p sítě Freenet. Vaše odborné texty, technické poznámky a zajímavé části diskuzí bych zkopíroval a zveřejnil na mé osobní stránce v síti Freenet. Ke každému textu bych samozřejmě zveřejnil autora, popřípadě odkaz na vaše fórum.
Zdravím loopbacku,
všechny texty na webu jsou uveřejňovány pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko (viz bod 8a pravidel), takže souhlas s distribucí prostřednictvím jakéhokoli média v jakémkoli formátu má kdokoliv. Za odkaz na Čepek v rámci uvedení autora budeme rádi.
127.0.0.1:8888 píše: neděle 5. 12. 2021, 13:41:37 Myslíte na budoucnost? Dnes sice v ČR není cenzura internetu tak velká, ale bude tomu tak i za 10,20 let? Co když provozovatelé hostingových služeb přestanou hostovat weby, které souvisí s pedofilií? Z tohoto důvodu převádím informace na Freenet, kde hosting nezávisí na jedné centrální autoritě a kde je každý uživatel provozovatel hostingu.
Myslíme i na horší časy, dokud bude web plnit svou roli, tak pojede přes všechny překážky :)
voslizlo
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 9
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Děti na obrazcích jsou vždy krásnější a hodnějši než ty vlastní.
Dal: 2 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Žádám o souhlas

Nový příspěvek od voslizlo »

Tak se mi honí hlavou kdo to na tom Freenetu bude číst . 99 procent slováku ani čechu Freenet nezná. To je jak umístit stránky na Zeronet. Taky o něm nikdo neslyšel a neví že existuje. A nebo tebou zmiňovaný I2p. Existuje stránky , fora tam existuji taky i když na naše téma asi moc ne.Ale kolik lidi ví jak se pripojit - nikdo. Do budoucna můžem pocitat s podminěným přístupem k internetu přes digitalni ID (dnes covidpas) a se zákazem šifrovaného přistupu a komunikace takže ani k Freenetu se nikdo nedosatne.