Emailové aliasy
Dlouho jsem přemýšlel o možnosti sdílet svůj email veřejně tak, abych na něj nedostával spam. I když se mi většina nevyžádaných nabídek třídí do složky spam, tak i přesto mě taková pošta obtěžuje, neboť zabírá místo ve schránce. Nehledě na marketingové nabídky, které chodí po objednávkách z různých eshopů. Stává se mi nesčetněkrát, že při objednávce nedám souhlas se zasíláním novinek, ale eshopy mě i tak svými emaily obtěžují. Ano, dá se to vyřešit jednorázovým, dočasným emailem, ale to není moc praktické. Z některých obchodů objednávám zboží pravidelně, takže je pro mě jednodušší registrace s následným automatickým vyplňováním údajů. Navíc na email chodí pravidelně informace od dopravců, kde sdělují aktuální polohu zásilky.
Nakonec jsem našel zajímavé řešení v podobě aliasů. Mám založený bezplatný účet na stránce SimpleLogin. Můžu si založit několik aliasů pro každý eshop nebo službu zvlášť. Princip je takový, že zveřejním alias. Pokud mi někdo na něj pošle email, tak mi ho ta služba automaticky přepošle na mou běžnou emailovou schránku. Pakliže by někdo rozesílal spam anebo mě jinak obtěžoval, tak si danou emailovou adresu odesílatele můžu jedním kliknutím zablokovat.
Tímto příspěvkem jsem chtěl dát vědět, že taková možnost existuje. Nemusíte mít tak několik emailů pro různé stránky, ale stačí vám jeden. Aliasy neslouží jen pro příjem pošty, ale dají se použít i pro odesílání. Z emailového aliasu se nedá zjistit váš primární email. Každý alias navíc můžete dočasně deaktivovat pro příjem zpráv.
Můj nový emailový alias, který budu používat na pedofilních webech je tento: [email protected]

zdroj: simplelogin.io
Návod, jak poslat email z emailového aliasu