Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Informování ohledně udělených trestů a varování. (V této části fóra mohou zakládat témata pouze členové Týmu ČEPEK, ostatní registrovaní uživatelé mohou na již založená témata reagovat. Uživatelé na Trestné lavici a Nově registrovaní mohou přispívat až po schválení příspěvku členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Pravidla fóra
  • Tato sekce slouží pro informování uživatelů o udělených trestech. Uživatelé umístění na Trestnou lavici (tedy uživatelé zaBANovaní) v této sekci mohou reagovat na již založená témata, jejich příspěvky však musí projít schválením některého z administrátorů (či globálních moderátorů). Upozorňujeme uživatele, že schvalovány budou jen nevulgární a neútočné příspěvky.


  • Témata se standardně uzamykají poté, co je trest uživatele ukončen a delší dobu nikdo do vlákna nepřispěje. Pokud je vlákno uzamčeno dříve, nejčastěji je tak z důvodu rozjeté off-topic hádavé diskuze. Pokud je vlákno takto dříve uzamčeno, může uživatel na Trestné lavici reagovat na svůj trest prostřednictvím zprávy na email [email protected].


  • Souhrn aktuálních trestů a informace k nim naleznete ve vláknu Přehledný seznam aktuálních trestů. Všechny tresty jsou udělovány včetně koncového data!
Uživatelský avatar
pbd
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 0
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 391
Dal: 337 poděkování
Dostal: 423 poděkování

Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od pbd »

Včera, 15.9., byl Rudymu smazán následující příspěvek ve vlákně "V 15 letech mě znásilnilo několik mužů." Morissettová o tom přes 30 let mlčela (Žena.cz) a uděleno varování za nevhodné vyjádření dehonestující výpověď oběti sexuálního násilí.

Rudy píše:středa 15. 9. 2021, 18:43:53 Dle mě je to prostě blbka... Keci že nikdo neposlouchá... Co policie, rodiče? Těm to bylo jedno? 30 let neměla rozum a nyní již ano? To jako vážně?
Nechci tady dehonestovat oběti násilí, ake zrovna tento případ je tak nějak nahlavu. Navíc že to byli pedofilové? Kdepak, snadná hloupá nána co bude držet, nic víc v tom není.

Rudy, po krátké výměně soukromých zpráv s Marcem, ve kterých trval na tom, že nemá žádný důvod “ji neoznačit za blbku” a že “nehodlá mít k někomu takovému úctu”, následně do vlákna vložil další, už méně expresivní příspěvek, obsahující stejné sdělení.

Rudy píše: středa 15. 9. 2021, 21:27:37 Byl mi smazán příspěvek, takže zkusím ještě jednou.

K dané paní nemám žádnou náklonnost, protože řeči že ji nikdo neposlouchal jsou absolutní nesmysl. Rodiče, policie? Co oni? To snad jako tohle schvalovali? Jen si honí ego, protože ani neřekne o co šlo z důvodu že ji říkali že je to v pořádku....

Další nevhodný text směřoval k pochopení že daný údajný pachatelé nebyli pedofilové, ale prostě a jednoduše ji brali jako snadnou oběť co se nechá a nebude dělat problémy. Což je dnes a denně běžný problém v případech zneužití. Násilník si vybere slabší oběť, kterou může přemoci a i manipulovat. S pedofilií to nemá co dělat.

Nebudu se za svůj názor stydět a už vůbec nechci dehonestovat oběti násilí. Násilí je zrůdnost která nemá ve světě co dělat a už vůbec ne u dětí. To že promluví po 30ti letech se stát může, ale nikoli se slovy že to všem bylo jedno.

Za tento příspěvek byly uděleny jakožto za opakovaný prohřešek další dva trestné body. Účelem následujícího textu není veřejné pranýřování Rudyho, ale informovat celou komunitu o důvodech udělených varování, protože důvody jsou obecné a týkají se nás všech.

Proč trestáme za názory, když má každý právo na svůj názor, i kdyby byl jediný na světě s tímto názorem? Protože ČEPEK chce spojovat lidi se stejným názorem na některé základní věci, ke kterým patří i odsuzující pohled na sexuální zneužívání dětí. ČEPEK není a nikdy nebyl prostorem k diskuzi o tom, zda jsou či nejsou sexuální kontakty pro děti špatné či škodlivé; ČEPEK naopak zastává a bude zastávat postoj, že sexuální aktivity dospělých s dětmi jsou vždy špatné, a to i v případech, kdy nutně nemusí dojít k primárnímu traumatu dítěte (a to jak kvůli riziku sekundárního traumatu, tak i kvůli absolutní nejistotě, zda se někdy později nemusí primární trauma projevit). Rudy, jak sám píše, tyto činy odsuzuje, pokud ale tento postoj pramení ze vcítění se do oběti sexuálního násilí, není možné onu oběť zároveň označit za "snadnou hloupou nánu, co bude držet". To je spíš na facku. A přeformulovat to na to, že si "jen honí ego" nic nemění na tom, že to je pořád urážka.

Ať už jde o případ této zpěvačky nebo kohokoliv jiného, kdo se svěří s tím, že byl sexuálně zneužit, je třeba si uvědomit, že je tento člověk nedobrovolně postaven do přinejmenším velmi těžké situace. Důvodů, proč oběti váhají s oznámením toho, co se jim stalo, je více, obavy z následků, stud, pocit vlastní viny, strach, že jim nebudou věřit, snaha na vše zapomenout a další. Minimem, pramenícím podle mě ze základní lidské slušnosti, je takového člověka vyslechnout, ne urážet. Je možné, že se v některých případech prokáže, že to bylo jinak? Je, ale stejně tak, jako je třeba na obviněného nahlížet jako na nevinného, než se prokáže jeho vina, je potřeba obětem věřit, pokud se neprokázalo, že nemluví pravdu.

Nemůžeme nikomu nakázat, aby změnil svůj názor. A to ani tehdy, když dané osobě nevěří, že skutečně obětí byla. Co ale vyžadujeme po našich uživatelích, je slušná a neurážlivá diskuze – nelze používat vulgarity a nelze někoho urážet podobnými výroky, jaké užil Rudy ve svých příspěvcích.

Dalo by se říci, že diskuze na fóru by měla být natolik věcně a neutrálně vyjádřená, že kdyby dotyčná osoba objevila naše fórum a přečetla by si diskuzi pod články, které se zmiňují o tom, že se svěřila s tím, že byla sexuálně zneužita či znásilněna, měla by mít možnost si přečíst názory jiných (klidně i obezřetné či nesouhlasné), ale neměla by se po přečtení těchto názorů cítit atakovaná. Toto Rudyho příspěvky nesplňovaly, a proto si vysloužily reakci administrátorského týmu.

Součástí prevence sexuálního násilí je i destigmatizace obětí tohoto násilí, vytvoření prostředí, ve kterém se oběti nebudou bát o tom, co se stalo, mluvit, a proto zde nejsou a nebudou tolerovány urážky kohokoliv, kdo se svěří s tím, že se takovou obětí stal.

Za administrátorský tým
pbd
Tito uživatelé poděkovali autorovi pbd za příspěvky (celkem 5):
Marco Freeman, Kasz, Dreamer, podivin, Bouře
Uživatelský avatar
Smazaný uživatel (gabajaza)

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Smazaný uživatel (gabajaza) »

Proč to vlákno není zamknuté jako jediné tady?
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Prim píše: čtvrtek 16. 9. 2021, 23:02:04 Proč to vlákno není zamknuté jako jediné tady?
Vlákna zde zamykáme po chvíli, kdy už se do tématu nepřispělo. Nechceme, aby někdo zbytečně vytahoval poznámkami půl rok staré kauzy. U aktivních témat je necháváme (až na výjimky) odemčené a otevřené diskuzím.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Uživatelský avatar
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Všude možně
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Příspěvky: 1351
Dal: 1595 poděkování
Dostal: 808 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Dreamer »

Ale i tak tě tu máme rádi, Rudy :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dreamer za příspěvky (celkem 2):
podivin, Rudy
Uživatelský avatar
Rudy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 25
Příspěvky: 191
Dal: 176 poděkování
Dostal: 85 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Rudy »

V opraveném příspěvku není žádné urážení, proto nechápu za co mě chcete trestat. Pokud nemohu říci že to co paní píše je nesmysl bez toho aniž bych byl perzekuován, nemám nadále žádný důvod zde pobývat.

Žádám o smazání účtu, příspěvky můžete ponechat...
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3500 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Kasz »

Rudy píše: středa 15. 9. 2021, 21:27:37 … protože řeči že ji nikdo neposlouchal jsou absolutní nesmysl. Rodiče, policie? Co oni? To snad jako tohle schvalovali? Jen si honí ego, protože ani neřekne o co šlo z důvodu že ji říkali že je to v pořádku…

To že promluví po 30ti letech se stát může, ale nikoli se slovy že to všem bylo jedno.
Takže pokud mě někdo znásilní v 15 letech, okolí mi nebude věřit nebo to bude ignorovat, já z toho budu mít trauma a po desítkách let to otevřu a vyjdu s tím na "světlo Boží"… tak mi někdo napíše, že "to je absolutní nesmysl, že si honím ego, že sice můžu promluvit o tom, že se to stalo, ale nesmím říct, že to všem bylo jedno", když to všem bylo jedno?

Samozřejmě, že nejjednodušší cesta, jak se vyhnout nesouhlasícím názorům, je zdejší místo opustit. Mnohem náročnější je ale zamyslet se nad situací, jakou prožívá oběť, a pokusit se uznat, že to nemá zrovna jednoduché. My nemůžeme dovolit, aby to, že se někdo svěří byť po 30 letech, bylo jakkoliv zpochybňováno nebo negativně hodnoceno. Nám jde o dobro dětí (a obecně lidí). Pokud někdo ublížil dítěti (a dítětem je do 18 let), pak bychom se měli zdržet jakýchkoliv výroků, které zpochybňují toto ublížení. Kdyby tě někdo znásilnil v 15 letech, svěřil by ses s tím někomu? Jak bys reagoval, kdyby ti vlastně jen řekli "no jo, to je život…" a nic by se nedělo? Jak by ses cítil, kdybys to po 30 letech otevřel třeba na soc. síti a tam ti lidé psali, že to není možné, že by to bylo všem jedno, že si honíš ego atd.?

Jsme komunitou, která odmítá jakékoliv sexuální násilí, především na dětech. Pokud se to dítě po 30 letech svěří veřejnosti, tak budeme to, co se mu tehdy stalo, zlehčovat a říkat, že to, že ji nikdo neposlouchal, je absolutní nesmysl? Kolik se ti už svěřilo obětí? Nám tady každý rok přijde minimálně jedna, která píše o tom, že když se s tím doma svěřila třeba matce, tak ta to zlehčovala, dělala, že vlastně o nic nejde, nijak to neřešila, nebo že "pokud proti němu něco máš, tak si to s ním vyřeš sama"?

Zde na webu proto nedovolíme jakkoliv zlehčovat to, co se stalo obětem zneužití nebo znásilnění. Je to odporné. Předchozí (ten první) svůj příspěvek jsi napsal tak hnusně, ve druhém ses krotil, ale muselo ti být jasné, proč byl tvůj původní příspěvek smazán. A přesto jsi použil i v druhém příspěvku výrazy výše.

Prostě ne, takhle o obětech psát na našem fóru nedovolíme. A pokud ani po upozornění uživatel nezmění rétoriku, přistupujeme k oficiálnímu varování.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Marco Freeman
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Rudy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 25
Příspěvky: 191
Dal: 176 poděkování
Dostal: 85 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Rudy »

Nevěřím tomu že ji nikdo neposlouchal. V 15 letech ví co je a není správné, co se kde dá nahlásit. To že to někomu řekla, svědčí o tom že neměla zábrany situaci řešit. To že mě znásilnili nepůjdu říct do lahůdek, ale řeknu to učiteli, policii, rodině. Tam bude 15 letá holka hledat pomoc. Obzvláště pokud je tam sexuální akt povolený až od 16, tak musela vědět že to není normální a v pořádku. To že je to v pořádku si bude myslet malá holka, co z toho nemá rozum.

Další ohrazení bylo na vysvětlení že ji neznásilnili pedofilové jak tvrdí, ale pouze "hajzlíci" kteří využili mladou holku co chce něčeho dosáhnout. Že pro ně byla snadná oběť, že se nebude bránit jako dospělá ale svolí k aktu. Nebyla to žádná urážka ale vysvětlení proč se zneužívají děti a nemusí se jednat o pedofili. Pedofil by z většiny dítě chránil a neublížil.

Ale je to jedno, nezáleží na tom. Chápu ochranu obětí, dětí. Sám jsem absolutně proti násilí a nikdy bych ho neschvaloval. Ale nesmět říci že jí nevěřím, abych ji neublížil, naslapovat po špičkách kolem osoby která je s danou situací smířena a hází vinu na okolí? Mám z toho dojem že se chce zviditelnit.
Promiňte, ale to nehodlám. Respektuji vaše pravidla, a proto zde nemůžu dále býti. Někoho urážet je jedna věc, ale nesouhlasit s jejím názorem je špatné?

Děkuji fóru za existenci, za ukázání že nejsem sám, že nejsem zrůda. Děkuji za přijetí a podporu. Měl jsem pocit že i já mohu někomu pomoci, ukázat směr, vnést i jiný úhel pohledu.

Již jsem ale ztratil iluze, inspiraci a nepřináší mi zdejší diskutování dobrý pocit, spíše naopak jako vyvrhel a buřič.
Ps: ne, nemám zkušenosti s oběti znásilnění. Proto mám názor takový jaký mám a proto je zde fórum aby se názory mohli měnit, vysvětlit. Nikdo není neomylný a nikdo nemá pravdu.

Přeji fóru mnoho štěstí do budoucna.
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1584
Dal: 1811 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od podivin »

Rudy píše:středa 15. 9. 2021, 18:43:53 Keci že nikdo neposlouchá... Co policie, rodiče? Těm to bylo jedno? 30 let neměla rozum a nyní již ano? To jako vážně?
Rudy píše: středa 15. 9. 2021, 21:27:37 K dané paní nemám žádnou náklonnost, protože řeči že ji nikdo neposlouchal jsou absolutní nesmysl. Rodiče, policie? Co oni? To snad jako tohle schvalovali? Jen si honí ego, protože ani neřekne o co šlo z důvodu že ji říkali že je to v pořádku....
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 Nevěřím tomu že ji nikdo neposlouchal. V 15 letech ví co je a není správné, co se kde dá nahlásit. To že to někomu řekla, svědčí o tom že neměla zábrany situaci řešit. To že mě znásilnili nepůjdu říct do lahůdek, ale řeknu to učiteli, policii, rodině. Tam bude 15 letá holka hledat pomoc. Obzvláště pokud je tam sexuální akt povolený až od 16, tak musela vědět že to není normální a v pořádku. To že je to v pořádku si bude myslet malá holka, co z toho nemá rozum.
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 1:55:03 V opraveném příspěvku není žádné urážení, proto nechápu za co mě chcete trestat. Pokud nemohu říci že to co paní píše je nesmysl bez toho aniž bych byl perzekuován, nemám nadále žádný důvod zde pobývat.
Rudy, ty pochybuješ o tom, že jí tehdy nikdo neposlouchal a nevěřil, ale přitom jí nevěříš ani ty sám a to už je dospělá!!! Sám sobě si svojí rakcí dokládáš důkaz, že lidé opravdu neposlouchají nebo nevěří! A dokonce jí nevěříš, ikdyž to napsala veřejně do novin!

A jak je možné, že to nikoho nezajímalo? Máš tady spoustu článků!!!

Lékař zneužil stovky gymnastek a podíl mají i instituce, které ho kryly (Seznam Zprávy)
Jak se to jen mohlo stát? A proč o sexuálním zneužívání stovek mladých vrcholových gymnastek téměř tři desítky let všichni mlčeli?...Larry Nassar, který působil pod hlavičkou Michiganské státní univerzity, gymnastického svazu USA Gymnastics a měl doporučení olympijského výboru, byl skvělý manipulátor a lhář. Tvrdil, že všechny jeho techniky (dívky popisovaly u soudu jeho „léčebné“ metody - tedy opakovanou penetraci prsty do dětské vaginy, častou anální penetraci prsty při „napravování páteře“ - to vše bez rukavic, osahávání intimních partií, podivná kontrola stydkých kostí) jsou podle něj běžnými léčebnými praktikami v rámci fyzioterapie. Nassarovi se dařilo všechny dospělé kolem přesvědčovat, že dívky si vymýšlejí, přehánějí a jde jen o léčbu.

„Nahlásila jsem to. Univerzita mi řekla, že nerozumím rozdílu mezi sexuálním napadením a lékařskou prohlídkou,“ popsala jednání autorit jedna z účastnic soudního procesu.

Právě proto, že ho instituce kryly a dívkám nikdo nevěřil, se Nassarovi tolik let dařilo unikat spravedlnosti. Ačkoli první obvinění ze sexuálního obtěžování dětí se objevilo už v 90. letech! Bylo jako mnohokrát poté smeteno pod stůl coby neopodstatněné, oběť čelila zesměšňování a výpovědi byly bagatelizovány.

„Možná ti to už došlo. Malé holčičky nezůstanou malé navždy. Vyrostou v silné ženy a vrátí se, aby zničily tvůj svět,“ vypověděla před soudem jedna z prvních zneužívaných, dnes dospělá žena Kyle Stephensová. Její svědectví bylo důležité zejména proto, že nepatřila mezi sportovkyně a u ní se tedy lékař nemohl vymlouvat na to, že dívka nerozezná sexuální praktiky od procedur sportovní medicíny.

Kyle bylo šest let, když se její rodina začala intenzivně přátelit s rodinou Larryho Nassara, s jeho ženou a dvěma dětmi. Rodiny trávily společně téměř každou neděli, manželky vařily, děti si hrály. Nassar se nadšeně k dětem přidával s tím, že na ně dohlédne, zejména měl rád hru na schovávanou v suterénním patře domu. Tam se začal před malou Kyle odhalovat a při společném sledování televize si pod dekou strkal její dětské nožičky do rozkroku a hladil si s nimi přirození. Později ji opakovaně penetroval prsty. Když o tom Kyle ve 12 letech konečně řekla svým rodičům, Nassar se urazil a ještě je šikovně zmanipuloval natolik, že ji označil za lhářku. Rodiče překvapivě uvěřili Larrymu Nassarovi, což vyústilo v nevratné škody na rodinných vztazích a skončilo sebevraždou otce v roce 2016, kdy se případ dostal díky svědectvím dalších zneužívaných dívek na světlo a on pochopil, že dcera celou dobu mluvila pravdu.

Kyle se přitom snažila upozornit na Nassarovo počínání celá léta, svěřila se poradcům a psychologům, vypovídala na policii a snažila se zpochybnit jeho lékařskou licenci. Neuspěla. Nikdo jí neposlouchal. Larry Nassar byl nedotknutelný, chráněný mocnými institucemi, které o problémy podobného typu rozhodně nestály.

Larry Nassar klidně riskoval, část sportovkyň dokonce vypověděla, že se nebál ani v přítomnosti rodičů v ordinaci. Děti jen zakryl dekou a postavil se tak šikovně, aby rodič nic neviděl. Právě to, že u procedury byli rodiče, bránilo dívkám zpochybňovat prováděné úkony a trvalo roky, než zjistily, co se jim skutečně stalo.
Druhá vlna MeToo je tu. Odhalení se týkají posledního tabu, incestu (Seznam Zprávy)
Twitterová svědectví vyprávějí o sexuálním zneužívání obětí v době, kdy jim bylo třeba pět, osm či třináct let. A jeho pachateli byli ti, kterým děti nejvíc věřily - otcové, dědečkové, strýcové, bratři či bratranci.

„Můj vlastní dědeček byl pedofilní predátor. Byla jsem jednou z jeho mnoha obětí. Ještě dnes, po 30 letech, je to pro mnoho členů naší rodiny tabu. Stále denně bojuji s tím, abych se dala dohromady,“ napsala v sobotu na Twitter fotografka Flore Tricotelleová.

„Pět let. Můj strýc.“ „Celé moje dětství ukradl jediný muž, můj otec,“ píše se v dalších příspěvcích, ze kterých mrazí. Oběti často mluví o dlouhém, někdy desítky let trvajícím mlčení, které zločiny jejich příbuzných doprovázelo. „Je mi 57 let a jsem stále obětí minulosti. Nikdy jsem si nic nevybudovala. Můj sociální, profesionální a citový život není nic než jen sled nezdarů a izolace,“ citoval list Le Figaro jednu z incestem poškozených žen.

Takže to opravdu není výmysl jedné ženy, že to zkoušela říct, ale jak sám dokazuješ, ikdyž se oběti ozvou, pořád se najdou lidé, kteří je zesměšňují a nevěří jim.
Tito uživatelé poděkovali autorovi podivin za příspěvky (celkem 4):
Fx100d, Marco Freeman, Bouře, Rudy
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Uživatelský avatar
pbd
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 0
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 391
Dal: 337 poděkování
Dostal: 423 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od pbd »

Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 Děkuji fóru za existenci, za ukázání že nejsem sám, že nejsem zrůda. Děkuji za přijetí a podporu. Měl jsem pocit že i já mohu někomu pomoci, ukázat směr, vnést i jiný úhel pohledu.

Již jsem ale ztratil iluze, inspiraci a nepřináší mi zdejší diskutování dobrý pocit, spíše naopak jako vyvrhel a buřič.
Rudy, šlo jen o varování, nevyhazujeme tě. Pokud ti ČEPEK něco dává, můžeš si tu část, která ti pomáhá nebo dělá radost, pořád užívat. A máš tu momentálně 69 poděkování od ostatních za různé příspěvky, takže je vidět, že něco dáváš i ty ostatním. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi pbd za příspěvky (celkem 3):
podivin, Rudy, Dreamer
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3500 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Kasz »

Rudy, doporučuji ti přečíst si pár příběhů lidí, kteří byli v dětství zneužívaní. Viděl jsi třeba Leaving Neverland? Díval ses na Tylko nie mów nikomu? Zkus na to mrknout a pokus se nahlédnout do mysli těch obětí, kterým tehdy nikdo nevěřil a nebo měly pocit, že by jim nikdo neuvěřil.
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 Nevěřím tomu že ji nikdo neposlouchal.
Víš, kolik lidí obětem nevěří? Rodiče, nejbližší příbuzní, a ještě je pak obviňují z toho, že jen chtěly rozbít rodinu, a nebo je nabádají k tomu, aby to neřešily, aby "rodinu udržely pohromadě"?
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 To že to někomu řekla, svědčí o tom že neměla zábrany situaci řešit.
Víš, jak je těžké se přemoct a někomu se svěřit? Že neměla zábrany to řešit - to jako měla mít nějaké zábrany? Ta věta zní, jako kdyby to řešit neměla, protože slovní spojení "nemít zábrany" se nejčastěji používá v tom smyslu, že někdo něco poruší, překročí, nějaké normy, pravidla, zákony, která jsou těmi zábranami…

Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 To že mě znásilnili nepůjdu říct do lahůdek, ale řeknu to učiteli, policii, rodině.
Neřekneš, protože to bude strašně ponižující, riskuješ, že ti někdo řekne "můžeš si za to sám"… Myslíš si, že 15leté dítě je schopné v takové situaci něco samo nějak řešit? Jít na policii? Jít se svěřit rodině, pokud třeba ten, kdo znásilnil, je té rodiny (i třeba širší rodiny) součástí? Kolik učitelů mají ve škole děti rády, že by se bez obav mohly s něčím tak intimním svěřit učiteli? Mimochodem, i ten učitel nemusel reagovat tak, jak správně měl, což byl případ například i naší předsedkyně Išky… která se mu svěřila a vlastně se nic nedělo.
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 Obzvláště pokud je tam sexuální akt povolený až od 16, tak musela vědět že to není normální a v pořádku.
Není problém takto mladou holku přesvědčit o tom, že i tak je to v pořádku a vlastně normální, když se dva lidé milují. Dokonce se o tom nechají přesvědčit i lidé zcela dospělí ve vztahu ke svému 8letému dítěti (což dokládá případ "Plyšáček").
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 To že je to v pořádku si bude myslet malá holka, co z toho nemá rozum.
Víš, kolik dospělých lidí, kteří "mají rozum", pochybují o tom, zda něco bylo nebo není znásilnění? A bojí se s tím někomu svěřit a řešit to? Viz kauzu Feri. Ono totiž vlastně pak někteří řeknou, že je v pořádku, když se mladý kluk snaží holku dostat do postele. Jenže to nic nemění na tom, že to rozhodnutí i tak má být svobodné. A svobodně můžu kdykoliv prostě sex odmítnout. A druhá strana si ho i tak nějakou manipulací vynutí… Doporučuji zase pro změnu zhlédnout pár dílů Law and Order - Zákon a pořádek - útvar pro zvláštní oběti.
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 3:40:35 Ale nesmět říci že jí nevěřím, abych ji neublížil, naslapovat po špičkách kolem osoby která je s danou situací smířena a hází vinu na okolí? Mám z toho dojem že se chce zviditelnit.
Můžeš to říct, ale ne u nás na webu. A ano, pro oběti je to tak citlivé téma, že je obzvlášť v těchto případech nutné našlapovat po špičkách. A že ty máš dojem, že se chce zviditelnit, já můžu mít zase pocit, že jsi neskutečný hulvát, který nemá kousek empatie. A ty si o mě zase můžeš myslet, že jsem blbeček, který cenzuruje svobodné názory jiných.

Ne, na ČEPEKu máme určitou kulturu vyjadřování a téma zneužívání nebo znásilnění není zrovna něco, co si kdokoliv (a tím spíš my) může dovolit jakkoliv zlehčovat. Že si za to může sama, že neprávem obviňuje okolí, že se chce jenom zviditelnit.

Asi jako ti dva muži, co vypovídali proti Michaelu Jacksonovi po jeho smrti. Nebo asi jako ty zneužité děti, které konfrontovaly polské kněze v tom dokumentu Tylko nie mów nikomu. A ČEPEK se chce taky jenom zviditelnit na úkor Prague Pride a chce je záměrně poškodit, že? Přitom důvody naší účasti jsou jednoznačné.

To, co prožívá oběť zneužívání nebo znásilnění, může být pro ty, kteří nic takového nezažili, něco nepředstavitelného. Ono to totiž nefunguje tak, že zajdeš na policii a policie vše vyřeší. Ono to taky může skončit tak, že policie řekne, že se vlastně nic nestalo. A když ne policie, tak pak ještě se dokazuje to stejné i u soudu - tam se musí prokázat, že to bylo znásilnění. Pokud se neprokáže, každý si na něho/ni bude ukazovat, že někoho neprávem obvinila, přitom to, že se něco neprokázalo, neznamená, že se to nestalo.

Jistá oběť zneužívání v dětství, která má u nás na fóru založený účet, dokonce pracuje blízko soudní sféry, a doteď dotyčného ke spravedlnosti nevedla. Pro oběť může být velmi traumatizující, má-li poslouchat otázky typu: "A proč to hlásíš až teď? Proč jsi to nikomu tehdy neřekla? A určitě si nevymýšlíš?" a pak přijde soud, kde se budou všichni vyslýchat - a především pachatel bude tvrdit, že se ničeho nedopustil (má na to právo a vlastně celou dobu před všemi i jí samotnou dělá, že se nic nestalo - při rodinných návštěvách), přitom ona ví, že se dopustil.

+ Článek podivína, ten je taky dost podrobný a výmluvný…

Rudy, jestli chceš ochranu dětí, tak je musíš chránit a stát za nimi i v dospělosti. Musíme si cenit odvahy, když někdo dokáže promluvit o tom, že se mu stalo v dětství nebo v dospívání něco nepatřičného. Je třeba o tom mluvit, aby se na tyto případy víc upozornilo, aby se vědělo, jaký dopad může mít zneužití nebo znásilnění na oběť, aby se prostě těmto případům mohlo lépe předcházet. Třeba tím, že se dítě ve škole svěří učiteli, a ten si to nenechá pro sebe, ale začne to řešit. Nebo třeba když se svěříš na policii, tak policie nebude mít pitomé otázky typu "A proč jste to nepřišla nahlásit dřív?" Přece můžou být vůbec rádi, že se překonala a přišla to nahlásit.

Ty jizvy na duši po zneužití nebo znásilnění jsou nedozírné. A zde na webu nemůžeme dopustit, aby zde kdokoliv tyto jizvy otevíral. Naopak, vždy jsme se snažili působit opačným směrem, a to dokladují i ty ženy, které se nám přišly svěřit a to, že se nám svěřily, jim pomohlo. My jsme tu proto, abychom lidem (a zvlášť dětem) pomáhali. Ne proto, abychom toho, kdo se svěří s tím, že byl v dětství sexuálně atakován, poslali do háje. A tvá vyjádření tento postoj vyjadřovala. Takže proto z naší strany přišlo jasné a rázné ohrazení.

Co se týká toho, že máš chuť odejít - to chápu, ale zkus se zamyslet nad tím, jestli tvá vyjádření opravdu nebyla ve vztahu k obětem zneužívání nevhodná, když ti to tady dává najevo tolik lidí.

Ano, existují komunity, kde se sexem s dětmi nemají problém, když je to "z lásky", akorát ta blbá společnost a její zákony nechápou, že i dítě může toužit po sexu… Tak jako nezastáváme tento názor, tak s ohledem na oběti zastáváme ten názor, kterým končil svůj příspěvek pbd nebo já. Ty rány na duši jsou velké a je třeba právě s ohledem na to, abychom je zbytečně nezjitřovaly, přemýšlet o vhodnosti a možných následcích našich vyjádření.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 7):
Marco Freeman, Rudy, Fx100d, Bouře, podivin, Daniel, simgiran
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Rudy, myslím, že není moc, co bych mohl dodat k větám, které zde přednesli Pbd, Podivin a Kasz. Samozřejmě bych zde mohl stejně jako oni položit další důkazy a argumenty, proč byla vyjádření, která jsi předvedl, velmi v nepořádku a též proti tomu, jak to ve světě ve skutečnosti funguje. Myslím, že tvá vyjádření vycházejí hlavně z toho, že nevíš. S oběťmi ses asi moc nesetkal, mnoho příběhů a knih jsi nenačetl, moc pořadů na toto téma jsi neviděl, moc přednášek si nezažil. Já se o toto téma zajímám dlouhodobě. Už bych pomalu nespočítal, kolik příběhů, knih, výpovědí, filmů a dobrovolných přednášek jsem zažil, která se týkala problematiky sexuálního zneužívání dětí. Důvod, proč se tomu věnuji, je prostý – protože mě to zajímá. Zajímá mě, jak funguje dětská psychika, jak se přenášejí pozitivní, neutrální i negativní zážitky z dětství do budoucího, dospělého života.

Zajímá mě to, protože jsme tady. Neustále hledám nové a nové důvody a důkazy, proč by pedofil (a přirozeně ani nikdo jiný) neměl selhat. A každý další příběh, další text, další rozhovor jsou jen dalšími dílky skládačky přesvědčení, kterou už mnoho let skládám – že sexuální zneužití dítěte je vždy špatné, protože následky u mnohých už dospělých přetrvávají, včetně těch, kteří to podstupovali dobrovolně, anebo si dokonce dosud myslí, že sexuální zkušenosti na nich žádné negativní dopady nezanechaly. (A pak se stačí podívat na jejich život plný nezávazného sexu, neschopnosti udržet si partnera, neschopnosti být tomu partnerovi věrní, neschopnosti fungovat normálně jako běžný člověk... a člověk ví, že oni jen lžou sami sobě v tom, že to následky nemělo.)

Asi kvůli tomu, že se o toto téma tak zajímám, bych nikdy neřekl slova, která jsi zvolil. Ani tady na ČEPEKu, ani nikde jinde. Protože jednoduše já vím. Vím, že je to pro oběť těžké, že vyrovnávání, potlačování myšlenek, psychické problémy, odmítání, že to všechno může trvat roky, že to všechno může trvat klidně i celý život. A velmi mě mrzí, že mnozí pachatelé právě kvůli tomu, že oběť o tom nedokáže mluvit, vyjdou bez trestu, že jim to projde, je to pro mě drtivé. Nechci být za toho, kdo tvrdí, že "za každé provinění má následovat trest", ale když vidím, jaké následky jejich chování má, nedá se, aby mě to nerozčilovalo, aby mě to neštvalo, kolika lidem to projde, kolik obětí o tom nikdy nepromluví, kolik obětí se s tím bude trápit, ale pachatel z toho vyjde tak lacino.

O tom, že se oběti bojí o tom mluvit, tu zaznělo mnoho. O tom, proč se oběti bojí mluvit, tu taky zaznělo hodně. Víš, já myslím, že pokud to budeš chtít přijmout, pokud budeš chtít přijmout názory ostatních, zamyslet se nad svými příspěvky, možná nad svými názory, tak tak učiníš už s ohledem na to, co ti napsali ostatní. Není třeba, abych tady více uváděl příklady a snažil se tě přesvědčit, protože ostatní se o to pokoušeli a je teď jen na tobě, jak se s tím popasuješ. Jestli se nad tím zamyslíš, anebo zda to smeteš ze stolu, protože to nějakým způsobem nevyhovuje tomu, co si v současnosti myslíš ty sám. Jestli "napravíš" a "doplníš" svou neznalost, jestli se začneš vzdělávat dostupnými materiály, jestli se pokusíš zjistit, proč jsou ostatní přesvědčení, že se mýlíš. Anebo jestli pro změnu neuděláš nic. Anebo se necháš přesvědčit jen na základě argumentů, aniž by sis je dál ověřoval samostudiem. To je na tobě.

Já jako admin mám za toto fórum odpovědnost, stejně ji mají i mí kolegové. Je mým úkolem nastavovat zde hranice, aby to tady nevypadalo jako v jiných místech na internetu. Které jsou proto mnohdy pro veřejnost skryté, často i někde v hloubi darkwebu. Já chci, aby sem mohly oběti přijít, aby se zde i oběti cítily co nejvíce dobře. Jejich příběhy nás pomáhají rozvíjet a byla by škoda, pokud by se bály sem přijít a svěřit se, a to ze stejného důvodu, proč se nesvěří jiným – protože se bojí, že jim zde lidi nebudou věřit. A co víc, že je tady budou urážet a znehodnocovat jejich výpovědi. A proto je můj (či spíše náš) postoj takový, jaký je.


Co bych tady však chtěl dodat a netýká se to tématu obětí, ale čistě tohoto fóra, je reakce na jedno tvé vyjádření:
Rudy píše: sobota 18. 9. 2021, 1:55:03Pokud nemohu říci že to co paní píše je nesmysl bez toho aniž bych byl perzekuován, nemám nadále žádný důvod zde pobývat. Žádám o smazání účtu, příspěvky můžete ponechat...
Trochu mi přijde jako dejà vu, protože to není tak dávno, co jsem se na toto téma vyjadřoval. Na téma ostentativních výkřiků o odchodech z komunity a o tom, že někdo chce smazat účet.

Víš, já tu nikoho nebudu násilím držet. Pokud si přečte pravidla, pokud dle nich udělá vše proto, aby tuto komunitu opustil, i já budu ctít pravidla, která jsem koneckonců z většiny sám napsal, a nechám ho odejít. Účet mu smažu a ve vší slušnosti se s ním rozloučím. Nechci tu zmiňovat lidi, kteří v klidu a po rozmyslu odešli, protože by z mé strany nebylo fér je sem jmenovitě tahat, když si přáli odejít. Pravdou je, že vůči nim necítím žádnou zášť. Ano, snažil jsem se je přesvědčit, aby své rozhodnutí přehodnotili, a přednést jim pro to pádné argumenty – i to je, koneckonců, mým úkolem. Mnohé jsem přesvědčil. A některé ne, ale to k životu patří.

Na lidech, kteří skutečně dokážou z komunity v klidu bez ostentativního chování odejít, si několika věcí vážím. Tou první, kterou mám opravdu rád, je, když z jejich textu cítím, že se nejedná o žádné náhlé rozhodnutí ze vzteku či uražení (to je právě odlišuje od mnohých, kteří právě z těchto důvodů žádost podají; a následně také stahují). Když mi napíšou SZ, vysvětlují, když to popíšou jako jeden člověk druhému a já cítím, že jejich rozhodnutí bylo promyšlené a konečné. U takových je mimo jiné i ta tříměsíční lhůta spíše detailem, protože jim nevadí počkat, jelikož vědí, že nebudou ty tři měsíce cítit pokušení, protože jsou rozhodnuti.

Druhá věc, které si vážím, je, když to člověk dokáže udělat skutečně v klidu. Beze sporu, bez hádky, bez stresu pro ostatní, bez toho, aby ostatním vyhrožoval (či "vyhrožoval") v tom smyslu, že jelikož oni nevalidují a nesdílejí jeho názory, tak sem přestane přispívat; navíc na ostatní diskutující v podstatě klade vinu za to, že se zde necítí dobře, což způsobuje, že se i ostatní cítí nepříjemně a mají potřebu mu jeho rozhodnutí vymlouvat (možná, že toto je to, v co žádající doufají, já nevím; nikdy jsem chuť toto na fórum napsat neměl).

Pokud si myslíš, že na tebe fórum dlouhodobě nepůsobí dobře, je ti tady nepříjemně, zvážil jsi všechny okolnosti a jsi pevně rozhodnut, nikdo ti v odchodu bránit nebude. Proces je dostatečně popsaný právě v pravidlech a je na každém, jestli se k němu uchýlí. Já bych jen zase upozornil na to, že smazáním účtu uživatel neochuzuje jen sebe, ale i ostatní. Dal jiným lidem poděkování, kterého si daní lidé váží. Přiměl ostatní lidi, aby četli jeho příspěvky, aby je ohodnotili lajkem. Všechny důkazy těchto skutečností se ztratí. Ztratí se i profil, informace o uživateli. Ve své podstatě cítím, že určitá činnost ostatních proto přijde vniveč. Proto vždy připomínám, že z komunity lze odejít i bez toho, aby člověk pálil mosty a mazal, co se dá. Ono jde se odhlásit, odejít a nechodit. Anebo odejít a pak se vrátit (což je častější varianta).

Jak jsem psal i Dreamovi, ty musíš vědět, co je pro tebe lepší. Pokud ti komunita působí distres, možná je to pro tebe dobrá volba. To musíš vědět ty sám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvky (celkem 2):
Bouře, podivin
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Re: Varování pro uživatele Rudy za urážení oběti sexuálního násilí

Nový příspěvek od Cykle02 »

Marco a Kasz nasadili nejkrutější formu trestu, grafomanii :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvky (celkem 2):
Kasz, Zappart
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Zamčeno

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů