Soudy a sex mezi dětmi a mladistvými

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 465 poděkování
Dostal: 566 poděkování

Soudy a sex mezi dětmi a mladistvými

Nový příspěvek od simgiran »

Zajímalo by mě, jak soudy posuzují dobrovolnou sexuální aktivitu mezi dětmi navzájem a mezi mladistvým a dítětem. Také by mě zajímalo, jaký máte názor na trestání takových aktivit vy.

Podle trestního zákoníku se tím dopouští pohlavního zneužívání, ale vztahuje se na ně zákon o soudnictví ve věcech mládeže. Děti (mladší 15 let) nejsou trestně zodpovědné, ale může jim být uloženo opatření, např. ochranná výchova. Mladiství (15 - 17) jsou trestně zodpovědní, pokud soud nerozhodne, že nejsou dostatečně rozumově a mravně vyspělí. Dále asi soud může místo trestního opatření použít výchovné nebo ochranné opatření. Pokud je použito trestní opatření, je sazba snížena oproti normální sazbě na polovinu.

Na toto téma mě přivedl tři roky starý článek, ve kterém nejvyšší soud zrušil opatření udělené 14leté dívce, který se vyspala se 14letým chlapcem.
Kuba
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Soudy a sex mezi dětmi a mladistvými

Nový příspěvek od Kuba »

Trestat dobrovolný sex mezi čtrnáctiletými je obrovská hloupost. Chce se mi věřit, že případ uváděný v článku je výjimkou a obvykle se tyto věci nijak neřeší.

Mimochodem, sám jsem se takto podobně provinil proti zákonům ve 12ti a 13ti letech a nikdy jsem za to souzen nebyl. :D
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Kuba píše:Trestat dobrovolný sex mezi čtrnáctiletými je obrovská hloupost. Chce se mi věřit, že případ uváděný v článku je výjimkou a obvykle se tyto věci nijak neřeší.

Mimochodem, sám jsem se takto podobně provinil proti zákonům ve 12ti a 13ti letech a nikdy jsem za to souzen nebyl. :D
No kdyby ano, tak já a polovina mých vrstevníků strávila mládí ve výchovných ústavech.... Představa asexuálních 12-14 dětí je krajně naivní nesmysl... A to ani nemluvím, že hafo podobných zkušeností probíhalo navíc mezi příbuznými :0)
simgiran
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 465 poděkování
Dostal: 566 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Jednorozec píše:
Kuba píše:Trestat dobrovolný sex mezi čtrnáctiletými je obrovská hloupost. Chce se mi věřit, že případ uváděný v článku je výjimkou a obvykle se tyto věci nijak neřeší.

No kdyby ano, tak já a polovina mých vrstevníků strávila mládí ve výchovných ústavech.... Představa asexuálních 12-14 dětí je krajně naivní nesmysl... A to ani nemluvím, že hafo podobných zkušeností probíhalo navíc mezi příbuznými :0)
Jestli to nebude tím, že se na to nepřijde, případně se na to přijde, ale nikdo to radši nenabonzuje.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Nebo tím, že něco takového řešit soudy je naprostá ..... (dosaďte dle vlastního slovníku)
Silesia
Registrovaný uživatel
Varování: 1
Líbí se mi: Chlapci
ve věku do: 13
Dal: 306 poděkování
Dostal: 226 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

není milý diskutujicí nebot i trstni zakonik zna pojem rozdil věku mezi aktery, krom toho čtrnáctiletí nejsou trestně právně odpovědní takže se případ řeší přes sociální odbor a to je vše kuk kdyby náhodou slečna otěhotněla a chtěla si potomka nechat řeší se to tamtéž. znám případ s praxe.