Mně se nad 14 nelíbí skoro žádná.Kasz píše: ↑středa 7. 7. 2021, 14:22:35 Z pedofilie člověk nevyroste.Byla by to dost naivní představa. Samozřejmě člověk se postupem času vyvíjí a každý je tvor velmi individuální, ale to, že se ti nejvíc líbí holčičky, neznamená, že se ti nemůžou líbit i některé starší věkově přiměřenější dívky. U mě to jsou ale jen výjimky, i když jak jsem už psal, čím jsem starší, tím se mi víc a víc líbí i třeba slečny ve věku studentek VŠ, ale samozřejmě stále v mnohem menší míře než dívky okolo 11-12 roků.
Jsem pedofil?
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 12
- Kontakt: Dobrý den. Je mi 16. Před měsícem jsem si všiml že se mi líbí deviti desíti jedenácti dvanácti leté holky. Nevím jestli jsem pedofil. Chci si o tom poradit.
- Výkřik do tmy: Je mi 16. Asi jsem pedofil. Líbí se mi devíti desíti jedenácti dvanácti lete holky.
Re: Jsem pedofil?
Naposledy upravil(a) pbd dne pondělí 12. 7. 2021, 10:06:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zkrácena citace celého příspěvku
Důvod: Zkrácena citace celého příspěvku
-
- Na trestné lavici
- Kontakt: Dobrý den. Je mi 16. Před měsícem jsem si všiml že se mi líbí deviti desíti jedenácti dvanácti leté holky. Nevím jestli jsem pedofil. Chci si o tom poradit.
- Výkřik do tmy: Je mi 16. Asi jsem pedofil. Líbí se mi devíti desíti jedenácti dvanácti lete holky.
Třeba normální dotyk na triko při schovce není zneužití, ne?
Naposledy upravil(a) Kasz dne neděle 11. 7. 2021, 19:46:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1764 poděkování
- Dostal: 3651 poděkování
Varane, v prvé řadě prosím, abys necitoval celé příspěvky, ale pouze větu nebo pasáž, na kterou reaguješ. Není těžké se to naučit.
Dotyk na triko při schovce může a nemusí být zneužití. Pokud se budeš dotýkat s úmyslem se vzrušovat, je to zneužití (minimálně z morálního hlediska, z trestně-právního nejspíš ne). Pokud se bude jednat opravdu o dotyk s primárním úmyslem předat babu, pak to zneužití nebude.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! 

-
- Na trestné lavici
Děkuji. To mě celkem vyděsilo.Kasz píše: ↑neděle 11. 7. 2021, 19:46:12 Dotyk na triko při schovce může a nemusí být zneužití. Pokud se budeš dotýkat s úmyslem se vzrušovat, je to zneužití (minimálně z morálního hlediska, z trestně-právního nejspíš ne). Pokud se bude jednat opravdu o dotyk s primárním úmyslem předat babu, pak to zneužití nebude.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne sobota 21. 8. 2021, 19:21:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opravena citace.
Důvod: Opravena citace.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Prepacte ale ja mam na toto trosku iny nazor. Uvedomme si ten zakladny fakt ze ma iba 16 rokov a pise v neskorsom prispevku, ze nad 14 sa mu nepaci ziadna. Ak sa bude dotykat 14 rocnej tak ako pise co je na tom? Je to iba 2 rocny rozdiel a pedofila to z neho nerobi. Samozrejme nie 8 az 11 rocnej. Este pred par rokmi v rokoch 1994 az 2005 to bolo normalne a nikoho nepoburoval vztah 15-16 rocneho s 12-14 rocnou. Dnes je vsetko uplne vsetko klasifikovane ako pohlavne zneuzitie. Uz len obycajny pohlad na holcicku je zneuzitie. Hnus. Ak mu budeme aj tu hovorit ze to v pohode nieje tak bude zit v strachu si nejake dievca teraz najst a v neskorsom veku s tym moze mat sakra problem. Len preto, ze tu mame chore zakony kde ked 15 rocny ma vztah a sex so 14 rocnou tak sa to kvalifikuje ako pohlavne zneuzitie? Okrem toho dnesne 12- stky vyzeraju vyspelejsie takze ani to z neho este pedofila robit nemusi. Ma iba 16. Mozno je kedze sa mu pacia este mladsie. Ale to musi zistit on sam neskorsie.
Ak sa ti pacia 13-14 rocne a mas 16 nic na tom zleho nieje. Laska nieje zla vec. Je to iba 2-3 rocny rozdiel. Ak sa ti pacia 8,9,10,11 rocne ani to nieje zle. Laska nieje zla. Len u tichto mladsich si nesmies nic dovolit. Pohladit po vlaskach alebo po tvari, objat mozes. Mozes byt ich starsi kamarat. Oni miluju ked mozu mat starsieho kamarata. Ale nesmies sa ich sexualne dotykat a mat s nimi sex.
Ak sa ti pacia 13-14 rocne a mas 16 nic na tom zleho nieje. Laska nieje zla vec. Je to iba 2-3 rocny rozdiel. Ak sa ti pacia 8,9,10,11 rocne ani to nieje zle. Laska nieje zla. Len u tichto mladsich si nesmies nic dovolit. Pohladit po vlaskach alebo po tvari, objat mozes. Mozes byt ich starsi kamarat. Oni miluju ked mozu mat starsieho kamarata. Ale nesmies sa ich sexualne dotykat a mat s nimi sex.
-
- Administrátor
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1764 poděkování
- Dostal: 3651 poděkování
Že láska není špatná věc, na tom v případě dotýkání nezáleží. Někdo se ptal, co všechno může být zneužití. Jeden a ten stejný dotek může a nemusí být zneužitím, ono totiž nejvíc záleží na úmyslu toho, kdo se dotýká. Zneužívat se mohou i manželé nebo dlouhodobí partneři, ale nebude to trestně postižitelné. I 16letý může zneužít 14letou nebo 15letý 13letou… A nebo i naopak, starší může být ta dívka.
To zneužití (faktické, tj. podle zákoníku) není. Z morálního hlediska to ale jako zneužití být vnímáno může, například pokud někdo záměrně vyhledává děti především kvůli tomu, aby tím živil svoji sexuální představivost nebo když si je rovnou v myšlenkám svléká a představuje si třeba sex. Ale nepřísluší nám to hodnotit, pokud je jinak jeho chování k dětem v mezích slušnosti. Myšlenky jsou opravdu soukromá věc daného člověka.
Ten "chorý" zákon má za cíl děti chránit. Nějaká hranice pro sexuální aktivity stanovená být musí. Navrhni jinou úpravu a prosaď její schválení v Národnej rade SR, co ti v tom brání?
Jinak vztah se jako pohlavní zneužití nekvalifikuje, jako pohlavní zneužití se kvalifikuje nějaký čin ve smyslu kontaktu pohlavních orgánů nebo jiných částí těla za účelem sexuálního uspokojení.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! 

-
- Registrovaný uživatel
O tom nepochybujem. Musi. Ale nebudem predsa sudit 15 rocneho za to, ze ma vztah so 14 rocnou len preto lebo je to v zakone ked obidvaja su este detmi a je medzi nimi rocny vekovy rozdiel. To mi musis dat za pravdu.
Ano, ale ti stale hajis zakon. Skus sa vzit do cloveka,ktory sem napisal prispevok. Podla toho co napisal si mysli, ze ked ma 16 tak je pedofil aj ked sa mu pacia 14 rocne kedze napisal neskorsie ze starsie ako 14 sa mu nepacia. Mysli si to preto lebo sa mu pacia mladsie pod 10. Tak by bolo dobre si myslim vysvetlit mu, ze pedofil moze byt ale aj nemusi kedze ma iba 16 a pacia sa mu aj 14 rocne. A vysvetlit mu ze to ze sa mu pacia 14 rocne ze na tom nic zle nieje a ze ked ma 16 tak vztah so 14 rocnou moze mat a nemusi sa bat okolia pretoze je nedzi nimi iba dvojrocny rozdiel s tym, ze by si musel pockat do 15 na sexualne aktivity.. to som mal na mysli ked som to pisal.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 2
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
- Dal: 1601 poděkování
- Dostal: 816 poděkování
V některých zemích mají Age of Consent nastavený dost vysoko, třeba i na 18 letech, ale legální jsou intimnosti i u mladších dětí, pokud partneři mezi sebou nemají věkový rozdíl větší než X let (typicky 2-5 let). To mi připadá jako velmi rozumné řešení, které chrání děti před dospěláky, ale nekriminalizuje sexuální hrátky dospívajících.
-
- Administrátor
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2060 poděkování
- Dostal: 863 poděkování
Mathiasi, on se ptal, jestli je zneužití, pokud se dotýká dívky při hře.
Pokud by se jí při hře dotkl na prsou, protože jí zrovna při tom běhu chtěl dát babu a netrefil se jinam na tělo, tak to zneužití není.
Pokud by spolu stáli u stromu a on jí začal osahávat prsa, protože by se chtěl vzrušit, tak je to zneužití.
Prostě důležité je, za jakým účelem to děláš.
Navíc např. ve Švýcarsku mají zákon udělaný tak, že sice pod 16 let je sex zakázaný a automaticky braný jako zneužití. Mezi 16. a 18. rokem je sex s dítětem možný jen v případě, pokud dospělý není k dítěti v nějakém nadřízeném vztahu (učitel, vedoucí, rodinný příslušník). A výjimka je i pro sex pod 16 let - děti s věkovým rozdílem max. tří let mohou mít spolu sex ještě než jim je 16. Tahle speciální výjimka se mi zdá docela logická. Samozřejmostí je, že s tím oba souhlasí.
A ano, když statný silný 12 letý chlapec znásilní drobnou slabou 18 letou dívku, tak ten chlapec provedl znásilnění. Akorát holt nebude za svůj čin právně odpovědný, ale znásilnění to je. Stejně jako když se děti vyfotí nahaté a pak to posílají dál nebo i děti přeposílají cizí nahaté fotky, tak se dopouští vytváření a šíření DP. Akorát za to nejsou právně odpovědní.
Pokud by se jí při hře dotkl na prsou, protože jí zrovna při tom běhu chtěl dát babu a netrefil se jinam na tělo, tak to zneužití není.
Pokud by spolu stáli u stromu a on jí začal osahávat prsa, protože by se chtěl vzrušit, tak je to zneužití.
Prostě důležité je, za jakým účelem to děláš.
Navíc např. ve Švýcarsku mají zákon udělaný tak, že sice pod 16 let je sex zakázaný a automaticky braný jako zneužití. Mezi 16. a 18. rokem je sex s dítětem možný jen v případě, pokud dospělý není k dítěti v nějakém nadřízeném vztahu (učitel, vedoucí, rodinný příslušník). A výjimka je i pro sex pod 16 let - děti s věkovým rozdílem max. tří let mohou mít spolu sex ještě než jim je 16. Tahle speciální výjimka se mi zdá docela logická. Samozřejmostí je, že s tím oba souhlasí.
A ano, když statný silný 12 letý chlapec znásilní drobnou slabou 18 letou dívku, tak ten chlapec provedl znásilnění. Akorát holt nebude za svůj čin právně odpovědný, ale znásilnění to je. Stejně jako když se děti vyfotí nahaté a pak to posílají dál nebo i děti přeposílají cizí nahaté fotky, tak se dopouští vytváření a šíření DP. Akorát za to nejsou právně odpovědní.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
-
- Registrovaný uživatel
Ok ale ja hovorim o niecom inom.
No a to je presne to o com hovorim. Ze vsetko je klasifikovane ako zneuzitie. Ja by som to napriklad ako zneuzitie nevidel ale videl by som to iba ako osahavanie maloletej ale nie ako zneuzitie.
Neznasam toto nalepkovanie zvane "zneuzitie"
Ak sa budem kamaratit s holcickou pojdem snou von sa prejst alebo mi skratka bude chciet iba nieco dat trebars USB alebo CD a jej rodicia ma udaju tiez to bude zneuzitie dietata a okrem toho ma obvinia s nedovoleneho kontaktu s dietatom co znamena podla toho paragrafu stretnutie s dietatom za ucelom sexu cos je blbost..
Ale ja nechcem ociernovat zakony ja iba hovorim o tom co som pisal vyssie. Nechce sa mi to znovu pisat
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2060 poděkování
- Dostal: 863 poděkování
Aha, tak super, že si to uvědomuješ a přiznáváš to a příště to teda nepiš do tohohle vlákna a ještě pod Kaszovu reakci na osahávání při hře

Ale vždyť Kasz i já jsme napsali, že pokud jí dá babu při hře, tak se určitě dotyk na intimní místa hodnoti jako zneužívání nebude. Tak nepiš, že je všechno klasifikované jako zneužívání.
Tak ano, děti osahávání jako zneužívání neberou. No, říkej tomu třeba osahávání, zákon to osahávání definuje jako "zneužití"
Promiň, tady na to dokážu reagovat pouze tak, že vůbec netuším, o čem mluvíš nebo na co reaguješ. Jestli to byl nějaký starší zápisek, tak prostě MUSÍŠ citovat, aby člověk věděl, na co reaguješ. Vůbec netuším, že by tohle někdo někde psal.Mathias8 píše: ↑neděle 22. 8. 2021, 17:58:54Ak sa budem kamaratit s holcickou pojdem snou von sa prejst alebo mi skratka bude chciet iba nieco dat trebars USB alebo CD a jej rodicia ma udaju tiez to bude zneuzitie dietata a okrem toho ma obvinia s nedovoleneho kontaktu s dietatom co znamena podla toho paragrafu stretnutie s dietatom za ucelom sexu cos je blbost..
Hmmm, asi máš na mysli nějaký jeho jiný post. Diskuze šla směrem, jestli dotyk přes triko při hře je zneužití nebo ne.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
-
- Administrátor
- ve věku od: 3
- Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
- Dal: 412 poděkování
- Dostal: 749 poděkování
Víš, pokud se chceš k tématu vyjádřit, měl by sis vyjasnit pojmy. Sexuální zneužití se tomu říká právě pro to, že pojem zneužití je velmi široký. Jeho význam spočívá ve využití někoho nebo něčeho k tomu, aby ses sexuálně vzrušil. Zneužíváš tak toho, že je dítě slabší a že spoustu věcí nechápe. Proto je v zákoně napsáno “kdo vykoná soulož… nebo jinak zneužije dítě”. A zrovna v tomto případě zneužíváš situace, aby ses mohl dotknout dívky na hrudníku. Proto to je sexuální zneužití, protože tak činíš za účelem se sexuálně vzrušit. Pokud to uděláš jen za účelem předání baby, není to zneužití.
Slovo zneužití rozhodně není jen o soulož. Existuje i pojem bezkontaktní sexuální zneužití, takže je to jednání, při kterém se dítěte nemusíš ani dotknout. Typickým příkladem může být umístění skryté kamery do koupelny za účelem získat záběry pro své sexuální vzrušení.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Jestli jsem Mathiase dobře pochopil, nelíbí se mu zbytečné klasifikování konsensuálních intimností jako "zneužití" nezletilé osoby v případě malého věkového rozdílu "partnerů", a jako příklad uváděl 14-ti letou dívku s 15-ti letým nebo 16-ti letým chlapcem. Možná se v kontextu vlákna nevyjádřil úplně šťastně a nechal prostor pro spekulace, k čemu že se to vlastně vyjadřuje, nicméně myslím že pojem "zneužití" určitě chápe dobře.
-
- Administrátor
Ono ve věku 13 - 16 let se člověk hodně rychle vyvíjí, takže i dvouletý rozdíl je v psychice člověka dost podstatný, takže bych v tom zas takové “nálepkování” neviděl. Ikdyž je pravdou, že dívky dospívají psychicky o pár let dříve, takže u staršího chlapce a mladší dívky budou oba psychicky nastejno. Pokud ale bude dívka 16 a chlapec 14, bude ten psychický rozdíl ve vyspělosti sakra veliký. Pokud bychom toto měli zohlednit v zákoně, budou pak zákony mnohem obsáhlejší a pro běžného občana ještě více nesrozumitelné. Pak je logické, že se určí nějaký rozumný kompromis a stanoví se jedna hranice pro všechny stejná. Takže ty zákony určitě nejsou “na hlavu”.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
-
- Člen skupiny ČEPEK
Jak psal Podivín, Švýcarsko to má řešené lépe. Tuším že podobně to má i Kalifornie, a nejspíš i další státy/země. Pevná hranice se může zdát fajn nám starším, ale podle mě dává prostor ke zbytečné kriminalizaci experimentujících dětí.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Tak ono hlavně u mladých "pachatelů", kteří od sebe mají minimální věkový rozdíl, k odsouzení ani nedochází:
- zdroj: https://pedofilie-info.cz/definice-pohlavniho-zneuziti/V článku Trestný čin pohlavního zneužití a jeho definice se píše:Ústavní soud České republiky došel k závěru, že v situaci, kdy je mezi pachatelem a poškozenou osobou minimální věkový rozdíl, může jít o jednání společensky škodlivé, ale spíše se přibližuje hranici zahrnující etické normy než oblasti, v níž by bylo možné jednání pokládat za trestný čin pohlavního zneužívání (nález Ústavního soudu ČR, sp. zn. IV. ÚS 173/94).
V případě, že pachatelem trestného činu pohlavního zneužití je mladistvý (...), se horní hranice trestní sazby snižuje na jednu polovinu. Narozdíl od dospělého pachatele může u mladistvého dojít i k upuštění od trestního opatření (§ 11 odst. 1 písm. a) zákona o soudnictví ve věcech mládeže) v případě, že intenzita sexuálního jednání bude velice nízká, resp. pokud jsou celkově splněny všechny zákonné podmínky pro upuštění. V praxi by takové rozhodnutí mělo za následek, že soud sice formálně vysloví vinu, ale žádný trest neuloží a na pachatele se bude pohlížet, jako by odsouzen nebyl (tzn. nevznikne záznam v rejstříku trestů).
Zároveň bych ještě dodal, že stejně bychom mohli spekulovat i u států, kde mají onu hranici nepevnou. Příkladem budiž Maďarsko, kde je hranice sexu stanovena na 14 let bez omezení, na 12 let, je-li partnerovi méně než 18 let. Člověk by si mohl pomyslet, že je tedy ideální, že třeba 16letému nehrozí trest, když se vyspí s 13letou (pakliže je to styk dobrovolný).
Nicméně pohleďme na jiný paradox: Pokud si maďarská jedenáctiletá slečna najde šestnáctiletého partnera, rok spolu spát nesmějí. Pak slečna oslaví dvanácté narozeniny, chlapec sedmnácté, takže spolu rok mohou spát. Pak slečna oslaví třinácté narozeniny, ale chlapec už osmnácté, takže spolu zase rok spát nemůžou. A následně až slečna oslaví čtrnácté narozeniny, spát spolu zase můžou.

Všeobecně totiž platí, že hranice sice existuje, byť v každém státě jinak, přesto se posuzuje u soudu i míra škodlivosti. (Vyjma detailu, že na většinu dobrovolných styků mezi dětmi či mezi dětmi a mladistvými se nikdy nepřijde.) Velice pochybuji, že by u nás byl odsouzený třeba 16letý za sex se 14letou, minimálně o takovém případu z našich končin nevím.
Pokud bychom zákony brali do puntíku a řešili bychom, že musí být za každou cenu vždy dodržován, pak mi přijde logičtější jedna fixní hranice (např. našich 15 let), kdy si pak lidově onen člověk může v posteli dělat, co uzná za vhodné, než řešit, že jeden rok spát se svým přítelem/přítelkyní můžu, protože mi ještě nebylo osmnáct, nicméně druhý rok s ní už spát nemůžu, a to přestože on/a je o rok starší a v podstatě o rok vyspělejší.
Nicméně ještě k jedné morální myšlence, která mě v kontextu diskuze napadla. Pokud bych zjistil, že někdo 16letý se vyspal (dobrovolně) se 14letou, s níž například chodí, nehlásil bych je, jen bych je upozornil, že není úplně nevhodnější vytrubovat tyto informace na odiv veřejnosti. Za zneužití bych to morálně nepovažoval.
Ale pokud by se mi někdo svěřil, že schválně při hře s 12/13/14letou dívkou této slečně sahá na prsa a jen to skrývá za nějaký omyl, pak to pro mě minimálně z morálního hlediska zneužití je, a to přestože došlo k mnohem menšímu sexuálnímu kontaktu než v případě předchozího odstavce.
Vždycky bychom měli hodnotit nejen onen čin, ale také motiv, který k činu vedl, a to především u dětí, které jsou na tom věkově podobně a nejsou ještě dospělé, tudíž důsledky svých činů často nedomýšlejí tak, jak to dělají (či by měli dělat) dospělí.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1149 poděkování
- Dostal: 1248 poděkování
Máš pravdu že ve jsou rozdíly třeba mezi 16 letou a 14 letým ale nemyslím si že by byli natolik velké aby aby to tomu mladšímu ubližovalo a to ani kdybych to prohodila (kluk 16 a holka 14). Nějaký 14 letý hoch naopak bude dost štastný pokud najde nějakou 16 letou která s ním bude chtít být a to i s odstupem času.Fx100d píše: ↑pondělí 23. 8. 2021, 13:59:40 Ono ve věku 13 - 16 let se člověk hodně rychle vyvíjí, takže i dvouletý rozdíl je v psychice člověka dost podstatný, takže bych v tom zas takové “nálepkování” neviděl. Ikdyž je pravdou, že dívky dospívají psychicky o pár let dříve, takže u staršího chlapce a mladší dívky budou oba psychicky nastejno. Pokud ale bude dívka 16 a chlapec 14, bude ten psychický rozdíl ve vyspělosti sakra veliký. Pokud bychom toto měli zohlednit v zákoně, budou pak zákony mnohem obsáhlejší a pro běžného občana ještě více nesrozumitelné. Pak je logické, že se určí nějaký rozumný kompromis a stanoví se jedna hranice pro všechny stejná. Takže ty zákony určitě nejsou “na hlavu”.

Popravdě nevím proč by mělo být něco takového nelegální pokud se tihle dva třeba jen ošahávají nebo jinak experimentují a nemůžou se něčím nakazit a holka třeba otěhotnět protože dělají něco "bezpečnýho" v případě že je jednomu pod 15. Pokud je věkový rozdíl jen max 2 roky tak je to bezpečná hranice. Takové případy bych házela za hlavu protože tohle ani jedné straně neublíží. Naopak daleko nebezpečnější mi příjde vztah 30 letýho s 15 letou protože tam jsou daleko větší rozdíly a to jak v psychice tak i v prioritách a ano jsou samozřejmě případy kdy to může dlouhodobě v pohodě fungovat ale v 15 je člověk prostě pořád dítě a to jak u kluka tak u holky a hrozí tu riziko že ten o 15 let starší partner toho mladšího bude nějak ovládat.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
-
- Administrátor
To máš sice pravdu, ale řešení, jako tu popisuje Podivín, jak to funguje ve Švícarsku mi sice u 14 a 16 tiletých přijde v pořádku a řeší to tuto situaci, ale jakmile ten 16tiletý dosáhne 18 let, najednou s tou dívkou mít sex už nemůže a musí počkat, až jí bude také 18 a víc. A to i přes to, že předtím sex mít mohli. Nepřijde ti takové řešení ještě víc na hlavu? Podle mého v naší zákonné úpravě není problém, aby si takový pár rok počkal a pak můžou dělat cokoliv. Ono jim nic neuteče. A když pak koukneš na výzkumy, tak se stejně ukazuje, že se sexem lidé začínají v průměru v 17 letech. Ti, co začnou před 15 rokem jsou v menšině a spíše jde o vyjímky. Podle mého je ta hranice 15 let ideální.
-
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1149 poděkování
- Dostal: 1248 poděkování
Tak by prostě od 15 mohli s lidmi kterým taky bude 15+ nebo právě ty max 2 roky mladší kde ale u těch -15 nebudou moct provádět pohlavní styk ale jen něco "bezpečněšjího". Pokud bychom byli striktnější tak by zase člověk kterému je 18 mohl zase spát s max o 2 roky mladší a za 2 roky by bylo oběma více jak 18 takže by mohli s kýmkoliv komu je více jak 18+. Co je na tom k nepochopení?Fx100d píše: ↑pondělí 23. 8. 2021, 15:17:01 To máš sice pravdu, ale řešení, jako tu popisuje Podivín, jak to funguje ve Švícarsku mi sice u 14 a 16 tiletých přijde v pořádku a řeší to tuto situaci, ale jakmile ten 16tiletý dosáhne 18 let, najednou s tou dívkou mít sex už nemůže a musí počkat, až jí bude také 18 a víc. A to i přes to, že předtím sex mít mohli. Nepřijde ti takové řešení ještě víc na hlavu? Podle mého v naší zákonné úpravě není problém, aby si takový pár rok počkal a pak můžou dělat cokoliv. Ono jim nic neuteče. A když pak koukneš na výzkumy, tak se stejně ukazuje, že se sexem lidé začínají v průměru v 17 letech. Ti, co začnou před 15 rokem jsou v menšině a spíše jde o vyjímky. Podle mého je ta hranice 15 let ideální.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
-
- Administrátor
Jde o to, že jak jsem psal, zákony mají být pokud možno co nejjednodušší, aby to nebyla celá knihovna. Pokud bys takto rozepsala každý zákon do detailu, budeš pak mít zákoník na mnoho knih a tisíce, ne-lí miliony stran. Od toho máme u každého trestného činu nějaký rozsah trestů a soud rozhoduje podle okolností. Může pak udělit trest pod dolní sazbou, nebo trest tzv. podmínit. V takovém případě, co popisuješ by dotyčný dostal trest na spodní hranici a byl by podmíněn na třeba rok, proto by do vězení ani nenastoupil. U lidí 15 - 18 je navíc vždy sazba poloviční.