Polští katolíci řeší 368 případů zneužití dětí (Lidové noviny)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1687 poděkování

Polští katolíci řeší 368 případů zneužití dětí (Lidové noviny)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Diecéze a kláštery v Polsku obdržely od července 2018 do konce roku 2020 celkem 368 hlášení o sexuálním zneužívání nezletilých, oznámila polská katolická církev. Nově zveřejněná zpráva o zneužívání dětí duchovními se týká let 1958 až 2020. Polská média zároveň informují o rezignaci jednoho z biskupů, které vyšetřoval Vatikán kvůli údajné nedbalosti v případě prověřování obvinění ze sexuálního zneužívání dítěte knězem. Kongregace pro nauku víry uznala v předběžném vyšetřování 39 procent případů za ověřené nebo důvěryhodné, 51 procent jich vyšetřuje a deset procent hlášení seznala nedůvěryhodnými. Téměř polovina (47 procent) hlášení se týkala dětí mladších 15 let. Podíl dívek a chlapců byl stejný, podotkla agentura PAP.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Cykle02
Mediální analytik

Re: Polští katolíci řeší 368 případů zneužití dětí (Lidové noviny)

Už tak pošramocená reputace katolické církve v Polsku čelí další ráně. Přes tři sta hlášení o zneužívání nezletilých obdržela mezi lety 2018 a 2020, prakticky stejný počet jako za předešlých třicet let. Církev to přiznala v nově zveřejněné zprávě.

Podle nově zveřejněné zprávy obdržely tamní diecéze a kláštery v době od července 2018 až do konce loňského roku bezmála 370 stížností na sexuální zneužívání mladistvých. Téměř polovina obětí byla mladší 15 let. Informace navíc přichází v době, kdy významné polské kněze vyšetřují kvůli obviněním, že podobné zločiny mezi svými kolegy kryli.

Přečetli jste jen část článku. Pokračujte s iDNES Premium.

Plný text článku je dostupný ve VIP sekci: https://pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=73&t=8007&p=56339#p56339
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 351 poděkování
Dostal: 632 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Vzláštní. Celý článek je napsán tak, že ani jednou mepadne slovo pedofil nebo pedofilní, všude je správně zneužívání dětí. Ale do nadpisu to prostě dát musí. *dont_know*
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Cykle02
Mediální analytik

Jo a komentů stejně nula, takže ani tak to nikoho nezajímá. Ale taky bodejť, když jinde o tom psali den předem, zadarmo, a bez toho trapného zaokrouhlování nahoru :D
Fx100d
Administrátor
ve věku od: 3
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 351 poděkování
Dostal: 632 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Cykle02 píše: čtvrtek 1. 7. 2021, 9:20:54 Jo a komentů stejně nula, takže ani tak to nikoho nezajímá. Ale taky bodejť, když jinde o tom psali den předem, zadarmo, a bez toho trapného zaokrouhlování nahoru :D
Mě to spíš přijde jako neprofesionální. Ale čtenáři také nejsou blbci a urřitě to někteří vnímají.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1508 poděkování
Dostal: 679 poděkování

Nový příspěvek od Dreamer »

Fx100d píše: čtvrtek 1. 7. 2021, 9:12:43 Vzláštní. Celý článek je napsán tak, že ani jednou mepadne slovo pedofil nebo pedofilní, všude je správně zneužívání dětí. Ale do nadpisu to prostě dát musí. *dont_know*
V médiích se stává, že titulek dělá někdo jiný, než autor textu.