Horší než krýt pedofily, občane! Stropnický se pustil do Schwarzenberga, že hájí Feriho (Expres.cz)
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 364 poděkování
- Dostal: 2646 poděkování
Horší než krýt pedofily, občane! Stropnický se pustil do Schwarzenberga, že hájí Feriho (Expres.cz)
„Pětadvacetiletý kluk se snaží dostat holku do postele, no a co?“ Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg šokoval slovy na adresu Dominika Feriho, který čelí nařčení ze sexuálního nátlaku a znásilnění několika dívek. Jeho slova nezůstala bez odezvy, namíchla třeba bývalého šéfa Strany zelených Matěje Stropnického. Ten se do známého aristokrata pustil, že takhle to možná chodívalo před rokem 1918, když jedni byli páni a druzí „plebs“.
„Nikdy jsem nic takového neslyšel a co je prosím nevhodné chování? A co je sexuální obtěžování? Že pětadvacetiletý kluk se snaží holku dostat do postele a opačně bylo vždy považováno za normální. Tak prosím nebuďme pokrytci,“ komentoval Karel Schwarzenberg dění kolem Dominika Feriho pro iDNES.cz.
Teď již bývalý poslanec se měl skutečně snažit dostat hned několik dívek do postele. Jenže v několika případech to podle svědectví mělo být přes jejich jasný nesouhlas. Feri čelí obvinění ze sexuálního zneužívání.
Čestný předseda TOP 09 ihned schytal kritiku z několika stran. Pustil se do něj i bývalý šéf Zelených, dnes „hradní pán“ a dost možná budoucí kandidát za ČSSD Matěj Stropnický. A vůbec si nebral servítky.
„Karel Schwarzenberg, ikona pravdy a lásky, trumfl i obvyklé krytí pedofilie katolickou církví,“ prohlásil Stropnický.
Dodal také, že chování, z něhož byl Feri nařčen, bylo normální možná tak před rokem 1918, tedy v dobách Rakouska-Uherska. Narážel tím na Schwarzenbergův aristokratický původ a jeho knížecí či rytířský titul.
„Možná to takhle chodívalo na Orlíku nebo na Hluboké, když jedni byli páni a zbytek plebs, co posluhoval bez vlastní vůle. Ale tuhle dobu jsme porazili už v roce 1918, občane Schwarzenbergu, a nikdy se nevrátí,“ prohlásil Stropnický.
Rozpoutal tím další bouřlivou debatu, část veřejnosti stojí za tím, že by měla být vůči Ferimu ctěna presumpce neviny. Podle jiných jsou zase slova Karla Schwarzenberga skandální vůči obětem, jichž mají být možná i desítky.
Případ již vyšetřuje policie. Exposlanec prohlásil, že je připraven se bránit soudně.
To sem dávám, jen že mu píšu:
Čtu si váš text určený panu Schwarzenbergovi. Opravdu nerozumím, proč jste tak hluboko klesl. Jestli snad v rychlosti jste si to neuvědomil, neboje jste tak neznalý, nebo to snad děláte schválně, protože vám vadí další/jiná sexuální menšina. Proto raději příště, než něco napíšete, si ověřte, co slova, které použijete, znamenají. Třeba taková pedofilie neznamená a nikdy neznamenala sexuální zneužívání dětí. A jestli to je pro vás šokující zjištěni, sežeňte si do své knihovny třeba publikaci pana sexuologa Petra Weisse Sexuologie ISBN: 978-80-247-2492-8.
Cykle02, člen ČEPEK
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
- Dal: 1600 poděkování
- Dostal: 817 poděkování
Re: Horší než krýt pedofily, občane! Stropnický se pustil do Schwarzenberga, že hájí Feriho (Expres.cz)
Cykle je super že těm lidem píšeš. Nechtělo by to ale trochu ubrat na tom konfrontačním tónu? Jako pokud je cílem si ulevit, tak to asi může dobře fungovat. Já tě chápu, taky mě to irituje. Ale pokud chceš, aby se ti lidé zamysleli a třeba si o tom i něco zjistili s otevřenější myslí, nebylo by lepší být v těch mejlech trochu mírnější?
-
- Mediální analytik
Re: Horší než krýt pedofily, občane! Stropnický se pustil do Schwarzenberga, že hájí Feriho (Expres.cz)
To už se to řešilo několikrát. Však komu se to nezdá, může psát sám. Já tohle z radosti fakt nedělám. A Gabriel by jistě taky raději trávil čas něčím jiným, než "počešťováním", a hádáním se se mnou o formulace.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
- Dal: 1600 poděkování
- Dostal: 817 poděkování
S tím Gabrielem asi nechápu, co se snažíš říct - ale to nevadí, nemusíš to dovysvětlovat. Jinak já to nemyslel zle; jsem rád, že těm lidem píšeš. Ale když to neděláš z radosti, a pokud to neděláš jen ze vzteku, tak to nejspíš děláš s nějakým cílem. A když to čtu, tak si říkám, jestli by ti adresáti nebyli třeba na ten cíl lépe navedeni, kdybys to zkusil napsat o trošku méně konfrontačně.
Máš pravdu, že můžu sednout a psát těm lidem taky, stylem, který by mi třeba připadal lepší. Nedělám to, tak nemám co kritizovat. Ale já nekritizuju, jen ti dávám zpětnou vazbu

-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2061 poděkování
- Dostal: 868 poděkování
Ale u toho Vatikánu jsi to napsal skvěle neutrálně 

Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
-
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- ve věku do: 40
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1178 poděkování
- Dostal: 1301 poděkování
Souhlasím s Dreamerem. Cykle ty děláš vážně záslužnou práci a já i my všichni si jí dost vážíme.
Všimla jsem si ale že když píšeš do medií tak je v těch zprávách často vidět takový ten naštvaný až rýpavý ton. Chápu že jsi naštvaný že nepíšou pravdu. Zcela to chápu. Vezmi si to ale logicky. Vezmeš si někoho slova k srdci víc od člověka co tě tak nějak neutrálně na něco upozorní a nebo od člověka který to napíše takovým tím naštvaným a útočným tonem?
Jsem ochotná ti pomoct a to tak že zneutralizuju nebo aspon hodně zmírním ten ton v těch zprávách. Co ty na to? Takto je větší pravděpodobnost že si z toho přece jenom něco vezmou. 

Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
-
- Mediální analytik
Dobrý den,
děkuji za mail a názor, mám ale holt trochu jiný.
S pozdravem
Matěj Stropnický
děkuji za mail a názor, mám ale holt trochu jiný.
S pozdravem
Matěj Stropnický
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 3
- ve věku do: 8
- Dal: 123 poděkování
- Dostal: 323 poděkování
Blb. To není názor, ale fakta.