Výpadek ČEPEKu ze dne 20. 6. 2021

Provozní informace o chodu fóra, uživatelských skupinách, hodnostech a sekcích. (V této části fóra mohou zakládat témata jen členové Týmu ČEPEK, ostatní registrovaní uživatelé mají možnost na již založená témata reagovat, noví uživatelé fóra zde mohou odpovídat až po schválení členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Marco Freeman
Administrátor
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny
Výkřik do tmy: And beyond the Elysian Fields and the Garden of Eden I will look for the path that leads to your heart.
Dal: 1054 poděkování
Dostal: 1925 poděkování

Výpadek ČEPEKu ze dne 20. 6. 2021

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Vážení uživatelé,

dnes v odpoledních hodinách jste si mohli povšimnout, že web několikrát nefungoval. Důvodem byly opakované DDoS útoky na náš web. Situaci aktivně řešíme a momentálně se snažíme před těmito útoky web zabezpečit. Očekáváme, že se situace v brzké době stabilizuje.

Pro případ, že byste kdykoliv navštívili náš web a ten by dlouhodobě nefungoval, zkuste pro informace mrknout na náš nový Twitter: https://twitter.com/SpolekCEPEK

Za admin Tým,
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office

E-mail: [email protected]
________
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 1252 poděkování
Dostal: 603 poděkování

Re: Výpadek ČEPEKu ze dne 20. 6. 2021

Nový příspěvek od podivin »

Marco Freeman píše: neděle 20. 6. 2021, 18:08:12dnes v odpoledních hodinách jste si mohli povšimnout, že web několikrát nefungoval. Důvodem byly opakované DDoS útoky na náš web. Situaci aktivně řešíme a momentálně se snažíme před těmito útoky web zabezpečit. Očekáváme, že se situace v brzké době stabilizuje.
No říkal jsem si, že asi nějaký pako nemá roupama co dělat :( Nějaký nápad, kdo by to mohl být? Naštvaný Furiel, nebo maďaři, nebo jen tak náhodný DDoS na wedos?

Pak jsem si také říkal, že byste možná mohli použít CF, což jste nakonec udělali.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1684 poděkování

Nový příspěvek od Cykle02 »

Heh, vyhozený prachy na útok. Tohle užitečný, jako pštrosí strkání hlavy do písku.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1508 poděkování
Dostal: 679 poděkování

Nový příspěvek od Dreamer »

To je radosti. Tak super jak rychle jste dokázali zareagovat, na dovolené :).
Hold teď budu muset častěji přemýšlet, jak vypadá loď, bicykl, letadlo, nebo přechod pro chodce...
podivin
Správce poradny
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí

Dreamer píše: pondělí 21. 6. 2021, 12:01:09 Hold teď budu muset častěji přemýšlet, jak vypadá loď, bicykl, letadlo, nebo přechod pro chodce...
Po tobě to chce někde captcha kód? Mě zatím jen vždy kontroloval CF můj prohlížeč. Ale možná proto, že jsem od včera přihlášený a mám CF cookies :D

Tak update, už to po mně chce také lodičky :) A nebo addon privacy pass, který ale neni pro tor browser na androidu.

BTW, a víš ty vůbec, Dreamere, že máš už i účet na chatu? :) Automaticky, ať chceš nebo nechceš :)
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Fx100d
Administrátor
ve věku od: 3
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 351 poděkování
Dostal: 631 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

podivin píše: pondělí 21. 6. 2021, 12:48:32
BTW, a víš ty vůbec, Dreamere, že máš už i účet na chatu? :) Automaticky, ať chceš nebo nechceš :)
:x To mu to musíš hned vyžvanit? :D
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.

podivin píše: pondělí 21. 6. 2021, 12:48:32 BTW, a víš ty vůbec, Dreamere, že máš už i účet na chatu? :) Automaticky, ať chceš nebo nechceš :)
To jako že ty svý blbý kecy mám radši psát tam a nespamovat fórum? :)
Mack
Moderátor audiovizuální sekce
ve věku od: 1
ve věku do: 9
Dal: 396 poděkování
Dostal: 65 poděkování

Nový příspěvek od Mack »

Pokiaľ viem, účet tam mal už predtým. :)
Cykle02
Mediální analytik

Mack píše: pondělí 21. 6. 2021, 14:31:29 Pokiaľ viem, účet tam mal už predtým. :)
Dream a Dreamer jsou dva ruzný lidi. Dělá to tu zmatky už nějakou dobu.
Cykle02
Mediální analytik

BTW zpátky k tématu. Teď jsem si všiml Nejvíce zde současně bylo přítomno 612 uživatelů dne neděle 20. 6. 2021, 17:25:24. Před tím bylo 53 uživatelů dne pát 23. dub 2021 1:33:42.
Mack
Moderátor audiovizuální sekce
ve věku od: 1
ve věku do: 9
Dal: 396 poděkování
Dostal: 65 poděkování

Nový příspěvek od Mack »

Cykle02 píše: pondělí 21. 6. 2021, 15:00:24Dream a Dreamer jsou dva ruzný lidi. Dělá to tu zmatky už nějakou dobu.
Ja viem, písal som o Dreamerovi.
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK

Mě by zajímalo, odkud vítr vane. Je dneska tak jednoduché a levné zorganizovat DDoS, že to mohlo být jen nějaké Zrcadlo, Děvčátko z hor nebo Salát, jen tak pro zábavu? Nebo se nějaká skupina strašně morálně vyspělých hackerů rozhodla zaútočit na všechny možný pedo weby, a nás tam zahrnuli, aby nám to nebylo líto? Nebo to má zajímavější příběh?
Cykle02
Mediální analytik

Dreamer píše: pondělí 21. 6. 2021, 15:31:36Mě by zajímalo, odkud vítr vane.
Já svůj typ mám, ale zatím jsem to takticky sdělil jen adminům. Jako, vím že s tím už jsem otravný, ale za i DDoS útok lze podat trestní oznámení, třeba že jen na neznámého pachatele.
podivin
Správce poradny

Fx100d píše: pondělí 21. 6. 2021, 14:22:39:x To mu to musíš hned vyžvanit? :D
Tak já myslel, aby také někdy zašel na chat a nemohl se vymlouvat, že má účet jen na fóru a na chatu ne :)

Dreamer píše: pondělí 21. 6. 2021, 14:24:41To jako že ty svý blbý kecy mám radši psát tam a nespamovat fórum? :)
To ne, spíš aby sis skočil pokecat :) Kromě debilů tam chodí i spousta dobrých lidí :) Ale ty debily admini dost brzo vyhazují :)

Cykle02 píše: pondělí 21. 6. 2021, 15:35:48
Dreamer píše: pondělí 21. 6. 2021, 15:31:36Mě by zajímalo, odkud vítr vane.
Já svůj typ mám, ale zatím jsem to takticky sdělil jen adminům. Jako, vím že s tím už jsem otravný, ale za i DDoS útok lze podat trestní oznámení, třeba že jen na neznámého pachatele.
Také by mne zajímalo :) Pokud by to pak admini nenapsali, tak by mne tvůj tip zajímal. Nebo jestli to nevadí, tak rovnou SZ? :)

Také si myslím, že DDoS téhle velikosti už si musí někdo objednat nebo musí mít sám něco vlastního. A navíc se mi zdá hloupé útočit na tenhle web, který není komerční a jediné, co tím způsobí, že si pár pedofilů nemůže pokecat na chatu nebo napsat něco do fóra. Ale asi se to někomu hrozně moc vyplatí :)

Cykle02 píše: pondělí 21. 6. 2021, 15:11:54 BTW zpátky k tématu. Teď jsem si všiml Nejvíce zde současně bylo přítomno 612 uživatelů dne neděle 20. 6. 2021, 17:25:24. Před tím bylo 53 uživatelů dne pát 23. dub 2021 1:33:42.
Jo, to bylo v neděli zřejmě v tu dobu, kdy mi web ukazoval mysql chybu, že byl překročen max. počet uživatelů v DB.

Mack píše: pondělí 21. 6. 2021, 14:31:29Pokiaľ viem, účet tam mal už predtým. :)
Mně se (myslím) Dreamer jednou vymlouval, že nemá na chatu účet :D (pokud si to dobře pamatuju :) )
Naposledy upravil(a) podivin dne úterý 22. 6. 2021, 11:10:14, celkem upraveno 1 x.
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 102 poděkování
Dostal: 235 poděkování

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Myslím, že útok byl objednaný. Pokud se jedná o jednoho uživatele, tak sám není schopen tak snadno provést útok, pokud k tomu nemá přístup k více IT třeba pomocí viru. Nicméně jaký má smysl útočit na veřejně prospěšný web? Proč raději neútočí na nebezpečné weby? Takže buď to byl někdo opravdu hloupý nebo to byl hyperpopulista nebo to byl někdo zhrzený. Termínem "hyperpopulista" myslím takového jedince, který prosazuje i takové názory vox populi, jenž by naopak vedly v její vlastní neprospěch.
pbd
Administrátor
ve věku od: 0
Dal: 344 poděkování
Dostal: 425 poděkování

Nový příspěvek od pbd »

Cykle02 píše: pondělí 21. 6. 2021, 15:00:24 Dream a Dreamer jsou dva ruzný lidi. Dělá to tu zmatky už nějakou dobu.
A pak je tu ještě Podivín, který ve svém podpise tvrdí, že dreamer :)
podivin
Správce poradny

pbd píše: pondělí 21. 6. 2021, 19:00:50A pak je tu ještě Podivín, který ve svém podpise tvrdí, že dreamer :)
Děkuji pbd, konečně se někdo ozval, tak to můžu vysvětlit :D Jde o pozměněný citát z písně "Re:Locate, Carol Lee & Robert Nickson - Built to Last" a vyjadřuje docela dobře můj názor na svět :) (mimochodem, netušil jsem, že mám rád Trance :D )

Říkal jsem, jestli se nebude skutečný Dreamer zlobit, že se sebe také dělám dreamera :)
Naposledy upravil(a) podivin dne úterý 22. 6. 2021, 21:56:57, celkem upraveno 1 x.
Cykle02
Mediální analytik

Já jsem se včera v průběhu toho dalšího výpadku díval na ostatní pedoweby jestli fungují, a všechny byly ok. Jedině virped byl za DDoS protection by Cloudflare, ale možná že to tak má běžně.
Bouře
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 662 poděkování
Dostal: 512 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

Cykle02 píše: úterý 22. 6. 2021, 13:13:36 Já jsem se včera v průběhu toho dalšího výpadku díval na ostatní pedoweby jestli fungují, a všechny byly ok. Jedině virped byl za DDoS protection by Cloudflare, ale možná že to tak má běžně.
Virped to má běžně. :)
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Po jaru nastává léto, rok síly a mohutní kvapem, statný jinoch je z něho. Věk žádný nemá víc síly, žádný plodnější není, a zápalem nehoří větším.
Cykle02
Mediální analytik

Už začínám mít dojem, že tu ty pakety pbd třídí ručně :D