Znásilnil mě lékař. Prvně mě muž osahával v deseti. Oběti popsaly své zážitky (iDnes.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Marco Freeman
Administrátor
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny
Výkřik do tmy: And beyond the Elysian Fields and the Garden of Eden I will look for the path that leads to your heart.
Dal: 1055 poděkování
Dostal: 1925 poděkování

Znásilnil mě lékař. Prvně mě muž osahával v deseti. Oběti popsaly své zážitky (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Ve vlaku, v práci, u lékaře, na táboře. Sexuální obtěžování zažívají především dívky již ve velmi mladém věku, často se s ním přitom setkají na místech, kde by jej člověk nečekal a kterým se nemohou vyhnout. „Nechtěla jsem to říct ani manželovi, útočník mě dostal psychicky přesně tam, kam chtěl,“ svěřila se jedna z obětí.
„Je toho spousta.“ „Obtěžovaná jsem byla asi tisíckrát.“ „Tenhle typ zážitků má skoro každá ženská, bohužel většinou ne jen jeden.“

To jsou některé z odpovědí, které redakce iDNES.cz dostala od čtenářek a čtenářů po vydání článku o sexuálním obtěžování na vysoké škole. V dotazníku, který redakce spustila minulý pátek, se se svými zážitky svěřila řada žen, v menší míře pak také někteří muži.

Opilý muž v baru, co mi ‚někam‘ sáhne, je daleko menší problém než ti prevíti, co zneužívají svoji moc.

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu iDNES Premium

Plný text článku je přístupný ve VIP sekci: https://pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=56086#p56086
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 352 poděkování
Dostal: 641 poděkování

Re: Znásilnil mě lékař. Prvně mě muž osahával v deseti. Oběti popsaly své zážitky (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Fx100d »

Když o problému mlčíme, nemůžeme ho vyřešit.
Tak, jak jsem psal v Máté Kocsis, vůdce frakce Fidesz, vystoupí jako řečník v debatě o přísnějších opatřeních proti ... (infostart.hu), když o něčem nemluvíme, nikomu tím nepomůžeme.

Dost mě překvapila některá ta čísla. Z 12 tisíc případů ročně nahlášeno jen 600. Z těch 600 pouze 2 procenta skončí odsouzením. *think* Jak těm obětem dodat odvahu, aby to hlísily?

O sexuálním násilí (ať už vůči dětem, nebo dospělým) je třeba mluvit. Jistě je důležité preventivně pracovat s potencionální obětí v sexuální výchově, dodávat oětem odvahu skutek nahlásit atd. Hodně se ale zapomíná na práci s potencionálním pachatelem. Bohužel nevím o žádné organizaci, či projektu, který by pracoval s pachateli, ať už těmi, co něco spáchali, nebo těmi, co by mohli spáchat. V tom je snad jen Parafilik jedinou výjimkou.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.