Anonymní 28.5.21 10:20
Dobrý den, rád bych se zeptal co mám dělat, když jsem spal s holkou, která mi tvrdila, jak jí je 16, toto měla uvedeno i na sociálních sítích a tím, že ještě navíc chodí na gympl, mě vůbec nenapadlo, že lže. Jak jsem se dozvěděl, je sice na střední ale jakoby v devítce a 15 jí bude až v červenci. My spolu chodili od loňského června, kdy jí teda bylo ještě 13, tvrdila mi celou dobu o dva roky vyšší věk, takže jsem žil s tím, že jí bylo v 15 a bude jí 16. A od ledna jsme spolu začali spát. Před pár dny jsem se dozvěděl pravdu, okamžitě jsem to ukončil, je mi z ní normálně blbě, že mi takto lhala. Jenže i ze sebe, že jsem si to prostě nějak nezjistil, ale opravdu mě to nenapadlo, vidět občanku před tím, než jdu s holkou do postele mi přijde uhozený. Ona mě teď vydírá, že pokud se k ní nevrátím, že mě udá. Jasný, že se vydírat nenechám, mám i schovaný smsky, ale jsem z toho fakt špatný a nevím co dělat. Jestli to raději nemám řešit raději sám s předstihem, třeba jít na policii, že by to byla polehčující okolnost nebo nevím, Prosím, co by jste na mém místě dělali?
...
Matt 02 28.5.21 11:28
Jednomu mému kámošovi se tohle taky stalo. Té holce bylo dokonce 12, ale nikdo by to neřekl, vypadala tak na 16, ale to je běžný, moje ségra taky a já měl v sedmičce vousy, takže to je fakt někdy těžký odhadnout. V tomhle případě to bylo tak, že si dotyčná holka zvala kluky ráno před školou, rodiče dělali, tak jak většina od brzkého rána. Kámoš si taky myslel, že jí je víc a vesele k nim chodil na ranní sex :mrgreen:. Holce se nějak rozbil mobil, dali ho opravit nějakému známému jejich rodičů a ten věděl kolik jí je a našel tam konverzaci o tom, jak ona si tam zve kluky. Její táta mu odepsal za ní, on přišel a jaké překvapení bylo, že tam na něj kromě holky čeká nas. ranej táta. Naštěstí mu uvěřili, že o tom opravdu nevěděl, holka dostala přes hubu a musela chodit s mámou do práce do kuchyně do důchoďáku škrábat brambory a pak až šla do školy. Takže peklíčko ěla ona a ještě ho rodiče prosili, ať to nikde neroztrubuje, báli se sociálky. Takže ona je ta co má mnohem větší průšvih než ty, ona to jenom zkouší, jestli se nedáš ukecat. To se nenech v žádném případě, ale strach mít nemusíš, neboj

...
aquarian 29.5.21 14:28
Ne, nestal se trestný čin.
Stalo se jednání, které formálně naplňuje znaky skutkové podstaty trestného činu.
Aby to byl trestný čin, chybí tam zavinění pachatele.
Podobně na straně té holky, jak píšeš o vydírání, to taky není trestný čin.
Tam pro změnu chybí na straně pachatelky deliktní způsobilost - není jí ani 15 let.
On jaksi trestní zákoník má i obecnou část, ze které vyplývají další náležitosti toho, jestli je určité jednání trestné nebo není.