Odpověď pro anonym z 31. 3. 2021, 23:57

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
Rapunzel

Odpověď pro anonym z 31. 3. 2021, 23:57

Nový příspěvek od Rapunzel »

Včera těsně před půlnocí jsem obdržela jeden z mnoha anonymů, které mi chodí z jednorázových e-mailů, kdy mi dotyčný vždycky napíše "neodepisuj, tenhle mail jsem si založil, jen abych Ti napsal"...tak tedy nemám kontakt, kde odpovědět, ale vyjádřit se chci. Mail se týkal jednoho uživatele ČEPEKu, o kterém se očividně roznáší, že zneužil dívku (osaháváním) a údajně měl za toto dostat půl roku podmínku a já byla před tímto člověkem varována.

Milý anonyme,
děkuji Ti za zprávu, těší mě Tvůj zájem o mé bezpečí a bezpečí mého dítěte. Je od Tebe velmi milé, že mě chceš varovat před pomyslným nebezpečím a chci věřit, že jsi neměl žádné zlé úmysly a skutečně jsi měl obavy.
Nicméně musím konstatovat, že Tvé obvinění dotyčného je pro mě silně nedůvěryhodné, nedává mi smysl z mnoha důvodů a jsem si jistá, že jde pouze o drby a pomluvy. :) Vím, jak někteří lidé dokáží vymýšlet své konspirační teorie, které dále šíří a vím, jak může být pro některé lidi snadné jim uvěřit. Obzvláště pro ty, kteří věnují většinu svého času životu na internetu a špatně se jim rozpoznává realita od "mýtů".
Pokud mi chceš něco říci, prosím učiň tak pod svým nickem/jménem, pod kterým Tě znám (píšeš v závěru, že jsem Tvá dobrá kamarádka), jinak nebudu moci brát Tvá varování vážně. ;)

Toto platí pro všechny anonymy, některé adresy anonymů mi chodí přímo do spamu, takže je objevím náhodou a některé jsem si možná nepřečetla vůbec. Anonymy mě příliš nezajímají. Nemají pro mě příliš váhu.

Nicméně ještě jednou děkuji za Tvůj zájem. :)
Rada od cesty

Re: Odpověď pro anonym z 31. 3. 2021, 23:57

Nový příspěvek od Rada od cesty »

Nezáviděníhodna situace. :) Bylo by více než vhodné zveřejnit celý ten e-mail (nebo emaily) včetně hlavičky s IP adresou, aby bylo jasné, o koho jde a koho se to netýká. 🙂
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Mea culpa. Mea maxima culpa
Dal: 280 poděkování
Dostal: 277 poděkování

Nový příspěvek od Kiiax »

Rada od cesty píše: pátek 2. 4. 2021, 21:10:56 Nezáviděníhodna situace. :) Bylo by více než vhodné zveřejnit celý ten e-mail (nebo emaily) včetně hlavičky s IP adresou, aby bylo jasné, o koho jde a koho se to netýká. 🙂
To určitě ne. Podle IP adresy lze zjistit identitu odesílatele, proto bych zveřejnění silně nedoporučoval. Navíc je to v rozporu s pravidly naší komunity, konkrétně oddíl 4, bod a) nevyzrazovat údaje, jako jsou IP adresy, jména, bydliště, soukromé kontakty aj., o jiných členech webu. Výjimku v tomto pravidle může udělit jen ten, koho se tyto údaje týkají.
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.
Rapunzel

Rada od cesty píše: pátek 2. 4. 2021, 21:10:56 Nezáviděníhodna situace. :) Bylo by více než vhodné zveřejnit celý ten e-mail (nebo emaily) včetně hlavičky s IP adresou, aby bylo jasné, o koho jde a koho se to netýká. 🙂
To nejde, tihle lidi stejně píšou před Tor, apod. :) A zveřejňovat určitě nic nemůžu a nehodlám.
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2050 poděkování
Dostal: 861 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Kiiax píše: pátek 2. 4. 2021, 21:15:30To určitě ne. Podle IP adresy lze zjistit identitu odesílatele, proto bych zveřejnění silně nedoporučoval. Navíc je to v rozporu s pravidly naší komunity, konkrétně oddíl 4, bod a) nevyzrazovat údaje, jako jsou IP adresy, jména, bydliště, soukromé kontakty aj., o jiných členech webu. Výjimku v tomto pravidle může udělit jen ten, koho se tyto údaje týkají.
Na druhou stranu, tohle pravidlo se týká členů ČEPEKu o členech ČEPEKu. Rapunzel dostala ten email na soukromý email z anonymního emailu, ten odesílatel se nijak neidentifikoval jako člen ČEPEKu, takže Rapunzel si může s tím emailem dělat, co chce, poslat ho na ČEPEK nebo ho předat policii. Pokud chce být ten anonym chráněný pravidly ČEPEKu, tak ať Rapunzel napíše jeho ČEPEK identitu.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Rapunzel

No hlavně já bych vůbec neodpovídala veřejně, kdyby tihle milostiví mi dali nějaký kontakt a nejlépe, kdyby se normálně podepsali, protože pak se nedá brát nic takového vážně. :) Jako toto může napsat kdokoliv, klidně i s úmyslem někoho cíleně poškodit, což doufám není tento případ a jde pouze o nedorozumění a člověka, který uvěřil nesmyslům. Kdyby mi to napsal nějaký z mých kamarádů či přátel, jistě by to zůstalo jen mezi námi a já bych mu mohla rovnou osvětlit mé stanovisko. Hlavně o některých lidech vím, že jsou schopni věřit vyloženým hovadinám, ale není to jejich intelektem, je to spíše jejich podezřívavostí a nejistotou a taky vidí v lidech jen to zlo.

Já opravdu chci věřit, že tento anonym nebyl myšlen zle s úmyslem někomu ublížit. :)
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK

podivin píše: sobota 3. 4. 2021, 0:45:29
Na druhou stranu, tohle pravidlo se týká členů ČEPEKu o členech ČEPEKu. Rapunzel dostala ten email na soukromý email z anonymního emailu, ten odesílatel se nijak neidentifikoval jako člen ČEPEKu, takže Rapunzel si může s tím emailem dělat, co chce, poslat ho na ČEPEK nebo ho předat policii. Pokud chce být ten anonym chráněný pravidly ČEPEKu, tak ať Rapunzel napíše jeho ČEPEK identitu.
Je to o jiných členech webu, což je každý registrovaný uživatel a také se to vztahuje na anonymní návštěvníky. Ne jen o členech komunity ČEPEK. Z toho důvodu je každé vyzrazení pravé identity uživatele, který si to nepřeje, zde na webu proti pravidlům.

Takže i kdyby anonym zůstal ČEPEKem nedotčen a nikdy zde nebyl (což pochybuji), tak je i tak proti slušnému chování na internetu prozrazovat jakoukoliv identitu, pokud si to daný uživatel nepřeje nebo k tomu nedal souhlas.

Pokud by to chtěla Rapunzel řešit, jistě by se sama obrátila na adminy, kteří ji pomohou vyřešit tuto situaci.
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2050 poděkování
Dostal: 861 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Kiiax píše: sobota 3. 4. 2021, 2:14:22 Je to o jiných členech webu, což je každý registrovaný uživatel a také se to vztahuje na anonymní návštěvníky. Ne jen o členech komunity ČEPEK....

Pokud by to chtěla Rapunzel řešit, jistě by se sama obrátila na adminy, kteří ji pomohou vyřešit tuto situaci.
Respektuju tvůj názor, ale mám jiný.
Ale ano, tor se bude špatně hledat i policii a rozhodnutí je samozřejmě na Rapunzel, co s tím udělá. Admini ji ale asi moc nepomůží, když to jde mimo web ČEPEK.

Na tu poznámku "neodepisuj, tenhle mail jsem si založil, jen abych Ti napsal", bych asi jednou důrazně odpověděl "milí anonymové, když nejste schopni se podepsat, tak se nemusíte vůbec nemusíte obtěžovat psaním, protože vás ignoruju"
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Rapunzel

podivin píše: sobota 3. 4. 2021, 11:25:21 Na tu poznámku "neodepisuj, tenhle mail jsem si založil, jen abych Ti napsal", bych asi jednou důrazně odpověděl "milí anonymové, když nejste schopni se podepsat, tak se nemusíte vůbec nemusíte obtěžovat psaním, protože vás ignoruju"

Tak já to nehodlám vůbec řešit, prostě když se někdo nepodepíše, tak to neberu vážně. :) Nevím, kdo to může psát, co když je to někdo, koho ani neznám? Nebo někdo, o kom dobře vím, že má potíže s tím nenaletět drbům? Nebo někdo, o kom vím, že dotyčného nenávidí? A já přece nebudu hádat...prostě a jednoduše anonym nemá cenu.
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK

podivin píše: sobota 3. 4. 2021, 11:25:21 ...
Na tu poznámku "neodepisuj, tenhle mail jsem si založil, jen abych Ti napsal", bych asi jednou důrazně odpověděl "milí anonymové, když nejste schopni se podepsat, tak se nemusíte vůbec nemusíte obtěžovat psaním, protože vás ignoruju"
Myslím, že něco v tomhle smyslu tam Rapunzel napsala. :)