Originální text polštině:
► Ukázat spoiler
54letého muže zadrželi policisté poté, co se v sobotu v Poznani domluvil s 12letou dívkou. Dříve musel s dítětem psát 2 týdny. 54letý muž však nevěděl, že 12letý neexistuje, a veškerou korespondenci s ním vedou zástupci skupiny lovců pedofilů z nepolapitelné jednotky ochrany dětí v Polsku.
Dobrovolníci uspořádali přepadení a domluvili si schůzku s mužem v parku Górczyński v Poznani. Když se 12letý mladík nedostavil na místo setkání, ale skupina dospělých lidí, byl muž zjevně překvapen. V ruce měl síť ... s plyšovými hračkami. Celá schůzka byla vysílána živě na internetu.
Muž přiznal, že se domluvil s 12letou dívkou. Řekl, že chce prodat její hračky. O chvíli později řekl, že dítě mu chce hračky prodat, ale dospěl k závěru, že chce hračky dívce dát. Když se jedna z dobrovolnic představila a řekla, že je dobrovolnicí ECPU, která sleduje a chytá lidi, kteří píší s dětmi a mají z toho uspokojení, začal to vysvětlovat.
- Věděl jsem, že z toho vznikne něco špatného, cítil jsem - řekl před kamerou. Když dobrovolník ukázal rozhovor rozhovoru, řekl: - Byly to vtipy, takové různé vtipy, takové svinství se někdy píše. Jsem povoláním hasič, nehraji takovou věc. Viděl jsem, že tady jsou policie, že kroužíte všude a já jsem jen chtěl předat hračky, protože chtěli - vysvětlil muž. - Psal jsem zbytečně ... - dodal.
V jednom okamžiku dobrovolník začal číst fragmenty rozhovorů, které měl muž vést s údajným 12letým. Nepopíral, že napsal takový obsah, a neustále říkal, že to byly „takové vtipy a hlouposti“.
Fragmenty zpráv citovaných dobrovolníkem, které měl 54letý muž napsat
- "Pošli nějakou fotku, sex trochu"
- "Myslel jsem, že tě urazila ta fotka, že jsi měl ukázat zadek. Měl jsi poslat Pupcii a já jsem měl poslat tebe"
- "Určitě už máš vlasy na zadku vpředu, jak to mám říct? Rty, pochva? Řekni mi, co říkáš"
- "Už jsi někdy viděl blázna? Pokud chceš, můžu to ukázat, ale žít a ty mi to také ukážeš"
- "Vím, psal jsem to zbytečně. V tomto ohledu jsem dělal vejce."
- "Rád se tam dotýkáš masáže? Je to hezké. Líbí se mi být takto masírován"
- "Prstem se masíruj nahoře a pokud nevíš jak, můžu tě masírovat. Uvidíš, jak je to hezké. Zkuste to nyní pod přikrývkami."
- „Odeslat obrázek skořápky hned“
- "Vyfoť mě, abych se podíval"
- "Jak se cítíš, když přejdeš prstem po myši? Musíš to lehce otřít. Pokud bys vzal moji do ruky a masíroval ji nahoru a dolů, byl bych nadšený. Jsme přece přátelé."
- "Co cítíš, když masíruješ a třeseš si prst? Můžu tě tam dokonce políbit, pokud chceš. A na myš a na ústa"
„Zbytečně jsem psal a lituji toho,“ řekl poté, co nahlas přečetl zprávy, které se chystal napsat. Během rozhovoru před kamerou muž opakovaně prohlašoval, že je hasič. Přiznal také, že má dospělou dceru a čtyřletou vnučku.
Asi po tuctu minut se na místě objevili policisté. - Zadrželi jsme toho muže, dokud nebyla věc vyjasněna, policisté nyní analyzují důkazy. Činnosti budou pravděpodobně s mužem prováděny dnes - potvrzuje mladý inspektor. Andrzej Borowiak, mluvčí zemského policejního ředitelství v Poznani.
Akční video níže.
Vrátíme se k věci.
(foto: screenshoty z video vysílání jednotky Elusive Child Protection Unit)