Ja súhlasím s Filipom. Sexuálna orientácia sa nerovná sexuálna preferencia. V skutočnosti neexistuje čistý (100% homosexuál/heterosexuál), ale celá preferencia je rozdelená do pomyselného a rozmanitého grafu. A potom rôzne pomenovania (homosexuál, heterosexuál, pedofil BL/GL, gerontofil a pod.) sú ľuďmi navrhnuté ako názvoslovie a pomenovanie pre najsilnejšie znejúcu preferenciu. Ak má niekto v tom pomyselnom grafe dve silno prevažujúce preferencie, je to na hlbšiu analýzu prečo a v čom... no nikdy nie sú rovnocenné, určite nie z viacerých hľadísk (emočne, mentálne, behaviorálne...). Na to netreba byť bohom, aby sa to takto uviedlo a vedelo. To je jedna z málo vecí, ktoré vieme takto všeobecne povedať a platí na každého (dokonca aj toho, čo sa cíti z nejakého dôvodu byť asexuálny)

Napríklad ja ako BL nemôžem povedať, že sa mi absolútne nepáčia malé dievčatá alebo dospelí muži, no oproti malým chlapcom proste nemajú šancu, čo sa týka krásy (nielen vonkajšej), ale nepoviem o sebe, že som 100% BLko, lebo to by nebola pravda, hoci je fakt, že sa (zrejme) za celý svoj život nemusím nutne zamilovať do iných kategórií...
Sexualita je súhrn mnohých vecí. Nemožno teda nazvať sexualitu IBA na základe sexuálnej preferencie. Sexuálna preferencia je len jeden z prvkov, ktorý je veľmi špecificky prepojený s celou osobnosťou a ostatnými prvkami sexuality a aj samotnú preferenciu dopĺňajú a formujú tieto iné prvky. Preto niet divu, že samotní sexuológovia na to nemajú jeden a jednoznačný názor. Je to veľmi komplikovaná a hlavne veľmi individuálna záležitosť, ale keď už tu padla otázka logiky v celej problematike, tak práve logika nám ukazuje, že buď sme úplne všetci Bi, alebo nikto.
Z logického hľadiska je teda efektívnejšie povedať, že nikto, pretože potom by sme mohli komplet zmeniť celé názvoslovie pod jeden pojem- bisexuál, ktorý by sa vzťahoval na mužské a ženské pohlavie v každom možnom veku.
Čo sa týka vedeckosti stránky, tak ja nie som admin a nijako o tom nerozhodujem. Môžete mu to navrhnúť cez mail, ale od nás bol poprosený jeden vedecký (zrejme stručný) článok o pedofílii ako takej
Takže ak chce byť niekto iniciatívny, nech sa páči, kontakt tam máte