Děvčátko, které bydlí na konci ulice / The Little Girl Who Lives Down the Lane / La petite fille au bout du (1976, film)

FILMY A POŘADY slouží ke sdílení recenzí na filmy a pořady a k následné diskuzi k nim. Je-li v rámci recenze či diskuze užito odkazů na volně dostupné fotografické či video záznamy z filmu/pořadu, tyto odkazované audiovizuální záznamy mohou obsahovat jedině osoby starší 18 let (tedy narozené do roku 2006 včetně).
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující a které jsou v současnosti starší 18 let, viz Pravidla webu.
  2. Je zakázáno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2006 do současnosti). Do názvu vlákna je nutné uvést rok vydání filmu.
  3. Fotografie a videa je možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL, IMG nebo VIDEO tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
leonid jumper

Děvčátko, které bydlí na konci ulice / The Little Girl Who Lives Down the Lane / La petite fille au bout du (1976, film)

Nový příspěvek od leonid jumper »

Děvčátko, které bydlí na konci ulice / The Little Girl Who Lives Down the Lane / La petite fille au bout du chemin

V tomto kanadském thrilleru ztvárnila Jodie Foster titulní postavu - samotářskou, zarputilou a sama na sebe odkázanou dospívající dívku jménem Rynn, která žije sama ve velkém domě svého otce. Když do domu kdokoli přijde nebo zavolá, děvče vysvětluje, že má tatínka na služební cestě. Je opravdu daleko... hodně, hodně daleko. A maminka? Ta také... Rynn se své nezávislosti nehodlá vzdát a je odhodlaná udělat cokoli, aby si uchovala své strašlivé tajemství. To ale bohužel vyčmuchá její vlezlá sousedka paní Halletová (Alexis Smith). Dalším nebezpečím, které ohrožuje Rynnin klid, je sousedčin syn Frank Hallet (Martin Sheen), pedofil, který má v plánu děvče zneužít. Naštěstí je zde rebelující teenager Mario (Scott Jacoby), který je vždy připraven podat Rynn pomocnou ruku. Scénář k tomuto mrazivému thrilleru s dokonalou atmosférou napsal Laird Koenig jako adaptaci vlastního románu.

ČSFD
IMDb

Obrázek Obrázek Obrázek

Tak jsem se zamiloval. Dlouho jsem jako správný GL hledal svou filmovou lásku. FIlmová láska musí být nejen krásná a sympatická, ale vykazovat i kvality herecké. Tou mojí láskou se stala třináctiletá Jodie Foster. Je to první film, kde jsem ji viděl v dětské roli a učarovala mi. Krásou i hereckým uměním.

Ve filmu hraje dívku, která žije podivně opuštěná v domě na malém městě. Na otázky ohledně svých rodičů reaguje dost divně. Není dobré ji naštvat (o což se úspěšně pokouší majitelka domu a její syn, místní pedofil) ale na druhou stranu dovede milovat a být krásně přívětivá. Na jejím herectví celý film stojí a padá, jinak by to byl podprůměrný thriller. Ale ona z něj dělá kvalitu, a to nejen z GL hlediska. Tohle už dneska nikdo točit neumí, nebo si spíš netroufne.
Tomi
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nejkrásnější na světě je dětský smích
Dal: 2 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Re: Děvčátko, které bydlí na konci ulice / The Little Girl Who Lives Down the Lane / La petite fille au bout du (1976, f

Nový příspěvek od Tomi »

Tak na tento film se určitě podívám :-)
Co je malé to je hezké.... Néé, co je menší je ještě krásnější ..