Uživatel byl jasně varován, že si nepřejeme, aby zde užíval tuto terminologii. Kdyby se tomuto vyjadřování vyhnul, tak by se i vyhnul trestu. Vyjma tedy toho, že je z mého pohledu nemorální tento výraz používat, tak také porušil pravidlo č. 5. A to mluví jasně.
Uděleno varování uživateli Pipo
Pravidla fóra
- Tato sekce slouží pro informování uživatelů o udělených trestech. Uživatelé umístění na Trestnou lavici (tedy uživatelé zaBANovaní) v této sekci mohou reagovat na již založená témata, jejich příspěvky však musí projít schválením některého z administrátorů (či globálních moderátorů). Upozorňujeme uživatele, že schvalovány budou jen nevulgární a neútočné příspěvky.
- Témata se standardně uzamykají poté, co je trest uživatele ukončen a delší dobu nikdo do vlákna nepřispěje. Pokud je vlákno uzamčeno dříve, nejčastěji je tak z důvodu rozjeté off-topic hádavé diskuze. Pokud je vlákno takto dříve uzamčeno, může uživatel na Trestné lavici reagovat na svůj trest prostřednictvím zprávy na email [email protected].
- Souhrn aktuálních trestů a informace k nim naleznete ve vláknu Přehledný seznam aktuálních trestů. Všechny tresty jsou udělovány včetně koncového data!
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 2
- ve věku do: 11
- Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny - Příspěvky: 1616
- Dal: 1064 poděkování
- Dostal: 1961 poděkování
Re: Uděleno varování uživateli Pipo
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office
E-mail: [email protected]
________
-
- PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
- Varování: 3
- ve věku od: 5
- ve věku do: 17
- Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291 - Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal
„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král - Příspěvky: 793
- Dal: 451 poděkování
- Dostal: 390 poděkování
Pak ale jde o nějaké vaše přání ale nevidím pro to oporu v pravidlech (krom pravidla číslo 5. jehož interpretace se dá vnímat poměrně nemorálně... jejda). Nemorální... nemorální je pak i užití slov jako: dement, idiot, blbeček, zmetek... a přesto je populace běžne používá (nikoliv vždy hanlivě) ve zcela jiném kontextu než jaký jim náleží. Pravidlo číslo pět je fajn, je to asi stejné jako zákon o policii který nás nutí k uposlechnutí jejich nařízení, rozdíl je ten že u policie jakožto státní složky jsou nadřízené orgány na které se odvolat. Tady je to pořád na vašem písečku...Marco Freeman píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 15:11:21Uživatel byl jasně varován, že si nepřejeme, aby zde užíval tuto terminologii. Kdyby se tomuto vyjadřování vyhnul, tak by se i vyhnul trestu. Vyjma tedy toho, že je z mého pohledu nemorální tento výraz používat, tak také porušil pravidlo č. 5. A to mluví jasně.

„Polemika má protivníka připravit o klid duše, ne ho urážet.“ — Karl Kraus
-
- Administrátor
- ve věku od: 2
- ve věku do: 11
Wickr Me: MarekVolny - Příspěvky: 1616
- Dal: 1064 poděkování
- Dostal: 1961 poděkování
Jistěže je. Někdo musí udávat pravidla. ČEPEK není stát, nefungují tady soudy, které něco rozhodnou. Hlavní instancí na webu jsou admini, jejichž rozhodnutí je tak závazné. Nemáme žádného ombudsmana, kterého se dá dovolávat. A pokud je řečeno, že se nebudou používat pojmy s nacistickým významem, jako je untermensch, tak se používat nebudou. Je to podobné jako nejmenovaný uživatel několik let zpět, který si dával jako avatar holčičku s nacistickým křížem a odmítl respektovat rozhodnutí, že má tento avatar smazat a nahradit jej jiným, neutrálním. Registrací, přispíváním na web nebo přihlášením do chatu se uživatel zavazuje dodržovat pravidla komunity. Vždy.
Marco Freeman,
________
-
- PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Telefon: 607 364 291 - Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal
„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král - Příspěvky: 793
Jenže ten výraz není nijak specificky nacistický, je to stejné jako když youtube automaticky maže příspěvky se slovem "pedofil", vždy záleží na kontextu ke kterému ale nepřihlíží... A hákový kříž už je věc který už se zákonu příčí, alespoň u nás... Tady mne spíše baví to že jste dali ban, protože prostě chcete... protože můžete... a tak jste si našli výmluvu (koneckonců, jak se říká: kdo chce psa bít hůl si najde)... Jen to nepřiznáte... well, smutnéMarco Freeman píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 15:34:40 A pokud je řečeno, že se nebudou používat pojmy s nacistickým významem, jako je untermensch, tak se používat nebudou. Je to podobné jako nejmenovaný uživatel několik let zpět, který si dával jako avatar holčičku s nacistickým křížem a odmítl respektovat rozhodnutí
"Podčlověk (německy Untermensch) je pojem používaný nacistickými rasovými ideology a označující „níže postavené osoby“, převážně Židy a Romy, pro údajnou „degenerativní náturu“ jejich etnik a příslušníky „východní masy“, především některé Slovany, zejména východní Slovany, jakožto údajné míšence eurasijské geneze.Nacisté však tvrdili, že například severní Rusové měli skandinávské rysy, jako jsou světlé vlasy a světlá barva očí, a proto byli rasově vhodní k zařazení do „Herrenrasse“ („panské rasy“)."
Well, používaný... nikoliv vynalezený. Nacisti taky používali písmeno "a" - také ho zakážete?

-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 0
- ve věku do: 10
- Dal: 344 poděkování
- Dostal: 428 poděkování
Máš pravdu, že spojovat ten pojem pouze s nacistickou ideologií není správné, nicméně je to pořád hrubá nadávka a proto se zde vyskytovat nebude. Hotovo.
-
- PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Achjo, opět se ale vracíme k tomu že si to jen vytrháváte z jakéhokoliv kontextu. On pronesl nějaké slovo do pléna s tím že bylo abstraktně mířene na třetí neexistující osobu... Komu že tím nadával?

-
- Administrátor
- ve věku od: 0
- ve věku do: 10
- Dal: 344 poděkování
- Dostal: 428 poděkování
To, že nebyla nadávka mířena na konkrétní osobu nic nemění.Tim píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 15:59:07 Achjo, opět se ale vracíme k tomu že si to jen vytrháváte z jakéhokoliv kontextu. On pronesl nějaké slovo do pléna s tím že bylo abstraktně mířene na třetí neexistující osobu... Komu že tím nadával?To už člověk ani nesmí nahlas říct že Bella Swanová byla husa, protože by se tím dopustil urážky fiktivní osoby? V případě Pipa ani nepojmenované...
-
- PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Bylo to mířené na naprosto abstraktní a konkrétně neexistující osobu. Nejen že ho trestáte za slovo které si sami vytrhnete z kontextu, ještě ho trestáte za urážení někoho kdo není jmenován a ani neexistuje, mluví li on v obecné rovině o tom jhakými lidmi pohrdá. To na tom mění dost, především to uvádí fakt že vlastní názor jen roubujete na pravidla tak aby bylo dosaženo svého.pbd píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 16:05:19To, že nebyla nadávka mířena na konkrétní osobu nic nemění.Tim píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 15:59:07 Achjo, opět se ale vracíme k tomu že si to jen vytrháváte z jakéhokoliv kontextu. On pronesl nějaké slovo do pléna s tím že bylo abstraktně mířene na třetí neexistující osobu... Komu že tím nadával?To už člověk ani nesmí nahlas říct že Bella Swanová byla husa, protože by se tím dopustil urážky fiktivní osoby? V případě Pipa ani nepojmenované...
Btw, nemusí to být mířeno na konkretní osobu, takže když zde napíši že voliči SPD jsou pitomci... well... to abych dle tohoto principu byl také potrestán, ne?

Time, dnes ti skončil poměrně dlouhý ban a nepůsobí zrovna dvakrát dobře, že krátce po skončení trestu píšeš takové věci. Může to působit jako provokace. Mrzelo by mě, kdybys musel dostat další ban.
-
- PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Tak já doufám že i admini mne znají dost dlouho nato aby věděli že nejde o nějakou provokaci. Já sice občas držkuji ale jinak nemám vůči ČEPEKu žádné špatné myšlenky.

-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 496 poděkování
Jestliže budu používat termín podčlověk (jedno v jakém jazyce), pak vlastně říkám že nějaký člověk je pro mně méněcenný/není to člověk. A je zcela jedno na základě čeho, jestli rasy (tedy pokud vůbec něco jako rasa existuje), barvy kůže, tělesného či duševního postižení, nebo jeho názorů či chování. Ve všech případech je to špatně protože lidé jsou a mají si být před bohem i zákony (a tím i jinými lidmi) v tomto ROVNI a to od narození po smrt. A můj názor na někoho jiného ani to nakolik se mí líbí jeho vyjadřování na tom nic nemění.Tim píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 14:53:16 Achjo. tady se musím uživatele Pipo poněkud zastat... On sice užíává výraz podčlověk, tituluje tak však lidi na základě jejich činů. Nijak nevzývá rasovou politiku Třetí říše kde by kolem sebe metal slova jako untermenschen nebo herrenrasse - pokud tak činil, rád si nechám ukázat příslušnou citaci. Vlastně jste jako admini vytrhli z celého kontextu toho co píše jedno slovo, na jehož základě jste mu udělili trest... Páni, to je jako robot na youtube který maže příspěvky podle slov... Nemohu říct že bych úplně souhlasil s jeho formou projevu vůči jiným návštěvníkům ČEPEKu ale přijde mi že v tomto mu je poněkud křivděno.
-
- PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Jenže lidé mají různou cenu... Vezmi si Ludvíka Černého a doktora Pirka, kdo z nich má vyšší cenu?Jednorozec píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 17:42:08Jestliže budu používat termín podčlověk (jedno v jakém jazyce), pak vlastně říkám že nějaký člověk je pro mně méněcenný/není to člověk. A je zcela jedno na základě čeho, jestli rasy, barvy kůže, tělesného či duševního postižení, nebo jeho názorů či chování. Ve všech případech je to špatně protože lidé jsou a mají si být před bohem i zákony (a tím i jinými lidmi) v tomto ROVNI a to od narození po smrt. A můj názor na někoho jiného ani to nakolik se mí líbí jeho vyjadřování na tom nic nemění.Tim píše: ↑čtvrtek 25. 3. 2021, 14:53:16 Achjo. tady se musím uživatele Pipo poněkud zastat... On sice užíává výraz podčlověk, tituluje tak však lidi na základě jejich činů. Nijak nevzývá rasovou politiku Třetí říše kde by kolem sebe metal slova jako untermenschen nebo herrenrasse - pokud tak činil, rád si nechám ukázat příslušnou citaci. Vlastně jste jako admini vytrhli z celého kontextu toho co píše jedno slovo, na jehož základě jste mu udělili trest... Páni, to je jako robot na youtube který maže příspěvky podle slov... Nemohu říct že bych úplně souhlasil s jeho formou projevu vůči jiným návštěvníkům ČEPEKu ale přijde mi že v tomto mu je poněkud křivděno.