Renáta Androvičová: Kartografie lidské sexuality (Pátečníci Stream, 12. 3. 2021, YouTube)

Vše, co se týká preventivního projektu Parafilik, jež koordinuje Národní ústav duševního zdraví.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1684 poděkování

Renáta Androvičová: Kartografie lidské sexuality (Pátečníci Stream, 12. 3. 2021, YouTube)

Nový příspěvek od Cykle02 »

[video nefunkční => smazáno]
► Ukázat spoiler

Lidé mají tendenci o vlastní sexualitě přemýšlet v diskrétních konstruktech – např. jsem vs. nejsem hetero, vzrušuje vs. nevzrušuje mne násilí, jsem vs. nejsem „normální“, atd. Lidský mozek ale konstruuje mapu sexuálního vzrušení kontinuálně a probabilisticky, žádná situace tedy není nemyslitelná, jen více či méně pravděpodobná. Jaký je tedy vztah mezi jednotlivými parafiliemi (sexuálními deviacemi) a tzv. normofílií (běžné heterosexuální nebo homosexuální praktiky). Je sexuální agrese skutečně přirozenou součástí heterosexuality? Jsou tradiční parafilie jako exhibicionismus nebo voyeurismus skutečně tak vzácné jak si myslíme? Vypadá mapa sexuálního vzrušení stejně u mužů a žen? Na tyto a další otázky se Vám pokusím dát odpověď díky fascinující technice vizualizace vztahů tzv. „sociomapování“, která vznikla v Praze (Bahbouh & Bahbouh, 2005; Höschl, 2006). Tato metoda dokáže přetvořit nepřehledné matice čísel do intuitivní “mapy” vztahů. Data, z nichž byla mapa vytvořena, vzešla z celonárodního průzkumu na vice než 10 tisících respondentů a respondentek.

Renáta Androvičová
Výzkumná sexuoložka, neurovědkyně
Laboratoř evoluční sexuologie a psychopatologie
NUDZ Klecany
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne čtvrtek 25. 3. 2021, 12:06:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: video nefunkční => smazáno
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Cykle02
Mediální analytik

Re: Renáta Androvičová: Kartografie lidské sexuality (Pátečníci Stream, 12. 3. 2021, YouTube)

Dneska.
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 146 poděkování
Dostal: 757 poděkování

Re: Renáta Androvičová: Kartografie lidské sexuality (Pátečníci Stream, 12. 3. 2021, YouTube)

Nový příspěvek od Myš »

Jsem si to dneska pouštěl a naštěstí se tam někdo ptal na to, co mi taky zajímalo, a to na zakrytý kousek grafu oblíbenosti biastofilní vzorce u dalších podskupin. Překvapilo mi, že oblíbenost biastovzorce vedla u těch, kteří uváděli preferenci dětí. Teda, snad si to interpretuji správně.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Cykle02
Mediální analytik

Mě potěšilo že je pedo daleko od bití a mučení, ale zase už ne, že sousedí s predačním chování. Zvláštní že vyšlo daleko od s pedo a homo.

Obrázek

Obrázek
simgiran
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 441 poděkování
Dostal: 531 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Cykle02 píše: sobota 13. 3. 2021, 16:36:37 Mě potěšilo že je pedo daleko od bití a mučení, ale zase už ne, že sousedí s predačním chování. Zvláštní že vyšlo daleko od s pedo a homo.
Je potřeba to interpretovat opatrně. Něco musí vyjít vedle, neznamená to nutně, že by to k sobě muselo mít nějak významně blíže. Ostatně nespadá to do stejného clusteru. Musel bych prozkoumat podrobněji, jak ta metoda mapování funguje, ale hádám, že někdy mohou rozhodnou drobné detaily o tom, které clustery vyjdou vedle sebe.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 27
Dal: 1394 poděkování
Dostal: 3221 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Video je fuč :(
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙
Cykle02
Mediální analytik

Video není k dispozici. Toto video je soukromé. Takže tam je, a já ho taky mám (298,0 MiB).
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Nahraješ, prosím, někam ke stažení?
Cykle02
Mediální analytik

Kasz píše: pondělí 22. 3. 2021, 12:48:31 Nahraješ, prosím, někam ke stažení?
Hotovo.
MR_Xguard
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 102 poděkování
Dostal: 235 poděkování

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Bude někde odkaz? :)
Scorpius

Nový příspěvek od Scorpius »

Zdravím za organizátory. To, že záznam nebude k dispozici bylo předem známo a avizováno. Nakonec jsme se domluvili s Renátou, že to týden může zůstat neveřejně, aby to mohli vidět její přátelé. Můžete být rádi aspoň za to, původní plán byl to smazat (respektive dát jako soukromé, ale pro běžné uživatele je to totéž) ihned. Pokud záznam máte stažený a budete si ho posílat v úzké komunitě, je mi to vlastně jedno a dělám jako bych to nevěděl. Ale pokud se to video objeví znovu někde na YouTube či jinde veřejně, budeme nuceni to řešit, takže to prosím nedělejte. Paní přednášející by z toho mohla mít velké problémy. Děkujeme za pochopení.
Cykle02
Mediální analytik

Scorpius píše: středa 24. 3. 2021, 15:12:48Zdravím za organizátory.
Á Pan Škorpík :D Děkujeme za reakci. No proto, že jsem respektoval vaše rozhodnutí toto video stáhnout, jsem ten odkaz ke stažení nikde nedával veřejně, i když by to bylo pro mě samozřejmě jednodušší. Ale jednou se to bylo zveřejněno, takže to může začít kolovat od kde koho.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Můžu se zeptat, z jakého důvodu je něco veřejně prezentováno a posléze je to staženo? Totiž - nešlo o nějaké divadelní představeni nebo jine autorské dílo, šlo o odbornou přednášku. A jako taková se tato stává zdrojem odborných informací, na které je možné odkazovat. Z jakého důvodu by uvedení odkazu na odbornou přednášku mohlo paní přednášející způsobit problémy?
Scorpius

Cykle02 píše: středa 24. 3. 2021, 15:36:06
Scorpius píše: středa 24. 3. 2021, 15:12:48Zdravím za organizátory.
Á Pan Škorpík :D Děkujeme za reakci. No proto, že jsem respektoval vaše rozhodnutí toto video stáhnout, jsem ten odkaz ke stažení nikde nedával veřejně, i když by to bylo pro mě samozřejmě jednodušší. Ale jednou se to bylo zveřejněno, takže to může začít kolovat od kde koho.
No ono to nebylo mé rozhodnutí, ale rozhodnutí paní přednášející. Já rozhodnutí přednášejících ze zásady respektuji a vůbec jim do toho nemluvím. Jasně, že to může začít kolovat. Ale spoléháme na základní slušnost lidí. A také si dovoluji upozornit, že existuje takový mechanismus, že si můžete oficiálně na YT na nějaké video stěžovat a pakliže prokážete že jste v právu, mohou protistraně smazat celý kanál. Detaily neznám, takže možná neříkám vše úplně přesně, ale mám člověka, který to ovládá. A to neříkám proto, že tím chci nějak hrozit, ale proto, že tato možnost tu je a myslím, že by ani pro jednu stranu nebylo příjemné něco takového řešit...
V tomto ohledu je velká výhoda, když jsou přednášky naživo. Například Michal Václavík při jedné přednášce řekl, že se nesmí fotit a pokud někdo třeba jen vytáhne fotoaparát či mobil a bude to třeba i jen vypadat, že fotí, okamžitě končí přednášku pro všechny. Fotit jsem mohl pouze já jako organizátor, jinak nikdo. :-)
A co se mne osobně týče, já jsem rád, když ne všechno je veřejně k dispozici, protože si pak lidé zvyknou, že mají všechno online a nemusí chodit na přednášky (za běžného stavu samozřejmě).
Jinak ale v tomto případě bude přednáška zpětně cca za rok zveřejněna komplet. Takže by i bylo zbytečné a kontraproduktivní dělat s tím problémy. :-)
Scorpius

Kasz píše: středa 24. 3. 2021, 15:55:14 Můžu se zeptat, z jakého důvodu je něco veřejně prezentováno a posléze je to staženo? Totiž - nešlo o nějaké divadelní představeni nebo jine autorské dílo, šlo o odbornou přednášku. A jako taková se tato stává zdrojem odborných informací, na které je možné odkazovat. Z jakého důvodu by uvedení odkazu na odbornou přednášku mohlo paní přednášející způsobit problémy?
Důvod byl ale také prezentován. A je ten, že v přednášce byly dosud nepublikované výsledky. Nevím zda je Vám znám postup v recenzovaných časopisech, ale dosud nepublikované výsledky se smí objevit v přednášce, nikoli v záznamu. A kdyby ano, mohl by z toho být potenciálně velký problém. Můžete být rádi, že Renáta vůbec souhlasila s tím za takových podmínek vystoupit, navrhoval jsem jí totiž další odložení přednášky. Přičemž tyto důvody nejsou ničím zvláštním, například Josef Michl, nejcitovanější vědec českého původu z téhož důvodu odmítl v lednu 2020 záznam úplně. A to přitom málem dostal Nobelovu cenu, takže by nám jeho záznam hodně přidal na pozornosti.
Obecně bych ale řekl, že pokud někdo záznam odmítne, po důvodech nepátrám, pokud mi je dotyčný/a sám nesdělí.
Ano, v tomto případě šlo o stream a působí to tedy trochu zvláštně. Ale při přednáškách naživo se stává běžně, že někdo může na přednášku přijít, ale záznam pak není k dispozici nebo je k dispozici pouze neveřejně.
Scorpius

Napsal jsem reakci už na oba příspěvky, nevím zda a kdy budou schváleny, takže ještě doplňuji. Uvědomte si prosím také, že to, že jsou z našich přednášek záznamy je naše dobrá vůle, nikoli žádná naše povinnost. Pokud by se stalo, že se někde objeví něco co nemá, mohli bychom také přestat dělat záznamy úplně nebo by se záznamy mohlo souhlasit méně přednášejících. Takže to, že budete dodržovat to co si my nebo přednášející přejeme je nakonec ve výsledku jen prospěšné i pro vás. Opravdu totiž není ani v nejmenším naší povinností záznamy z libovolných přednášek uchovávat. To, že jde o přednášky odborné na tom vůbec nic nemění. Záznam nemusí vůbec vzniknout nebo může být ihned smazán a je to zcela v pořádku, i když jde o odbornou přednášku. :-)
Marco Freeman
Administrátor
Líbí se mi: Chlapci
ve věku do: 11
Wickr Me: MarekVolny
Výkřik do tmy: And beyond the Elysian Fields and the Garden of Eden I will look for the path that leads to your heart.
Dal: 1054 poděkování
Dostal: 1925 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Scorpius píše: středa 24. 3. 2021, 18:31:41Napsal jsem reakci už na oba příspěvky, nevím zda a kdy budou schváleny, takže ještě doplňuji.
Zdravím, na stránkách máme ruční schvalování u návštěvníků, protože samozřejmě značná část z nich napíše na fórum něco útočného nebo jinak nevhodného ke zveřejnění. Nicméně pokud chcete, doporučuji vám registraci, pak můžete přispívat bez čekání na schválení (které je vázáno na to, kdy se někdo z adminů nebo globálních moderátorů dostane na fórum, aby příspěvky schválil).

Scorpius píše: středa 24. 3. 2021, 16:02:23Jinak ale v tomto případě bude přednáška zpětně cca za rok zveřejněna komplet. Takže by i bylo zbytečné a kontraproduktivní dělat s tím problémy. :-)
My samozřejmě dělat problémy nechceme. :) Jen nám to přišlo jako škoda, protože je to přednáška kvalitní a zajímavá. Pokud bude přednáška za rok zveřejněna zpět, tím lépe (pak toto vlákno upravíme a vložíme ji sem).
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office

E-mail: [email protected]
________
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Děkuji za vysvětlení, video jsem ještě neviděl a upřímně, protože to bylo na Youtube, tak jsem si myslel, že si ho budu moct pustit kdykoliv. Jeho zneveřejnění mě proto opravdu překvapilo a zaskočilo. Jinak co se týká přednášky - mohl bych si psát poznámky, nebo si nahrávat zvuk (k tomu nepotřebuji držet telefon v ruce).

Pokud je problém s případným únikem výsledků, pak doporučuji raději výsledky prezentovat až tehdy, kdy to bude bez problému možné. Video si mohl stáhnout kdokoliv, takže pokud se někde objeví, nemusí to být vina kohokoliv z nás. A pokud někdo udělá přednášku stylem "jestliže někdo z publika začne přednášku natáčet, přednášku končím", je to už samotné takové vyjádření nefér vůči všem ostatním, kteří pravidla plánují dodržet. Spravedlivější by bylo dotyčného vykázat a ostatní v přednáškovém sále ponechat. Při představě, že přijede někdo přes půl republiky do Prahy na přednášku, která by byla ukončená kvůli nějakému blbečkovi, který nedodrží požadavek přednášejícího, tak by mě to pěkně naštvalo a byl bych naštvaný ne na toho, kdo nedodržel pravidla, ale na to, že samotné pravidlo kolektivně trestá všechny, i ty, kteří se ničeho nedopustili.
Scorpius

Marco Freeman píše: středa 24. 3. 2021, 19:10:24
Scorpius píše: středa 24. 3. 2021, 18:31:41Napsal jsem reakci už na oba příspěvky, nevím zda a kdy budou schváleny, takže ještě doplňuji.
Zdravím, na stránkách máme ruční schvalování u návštěvníků, protože samozřejmě značná část z nich napíše na fórum něco útočného nebo jinak nevhodného ke zveřejnění. Nicméně pokud chcete, doporučuji vám registraci, pak můžete přispívat bez čekání na schválení (které je vázáno na to, kdy se někdo z adminů nebo globálních moderátorů dostane na fórum, aby příspěvky schválil).
Ale tak jistě, tomu rozumím a zcela chápu vaši opatrnost. Nicméně mně se mi nevyplatí si tu registraci kvůli jednomu tématu, takže to asi budu muset přežít. :-)
Naposledy upravil(a) pbd dne neděle 11. 4. 2021, 13:20:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zkrácena citace
Scorpius

Kasz píše: středa 24. 3. 2021, 21:23:37 Děkuji za vysvětlení, video jsem ještě neviděl a upřímně, protože to bylo na Youtube, tak jsem si myslel, že si ho budu moct pustit kdykoliv. Jeho zneveřejnění mě proto opravdu překvapilo a zaskočilo. Jinak co se týká přednášky - mohl bych si psát poznámky, nebo si nahrávat zvuk (k tomu nepotřebuji držet telefon v ruce).

Pokud je problém s případným únikem výsledků, pak doporučuji raději výsledky prezentovat až tehdy, kdy to bude bez problému možné. Video si mohl stáhnout kdokoliv, takže pokud se někde objeví, nemusí to být vina kohokoliv z nás. A pokud někdo udělá přednášku stylem "jestliže někdo z publika začne přednášku natáčet, přednášku končím", je to už samotné takové vyjádření nefér vůči všem ostatním, kteří pravidla plánují dodržet. Spravedlivější by bylo dotyčného vykázat a ostatní v přednáškovém sále ponechat. Při představě, že přijede někdo přes půl republiky do Prahy na přednášku, která by byla ukončená kvůli nějakému blbečkovi, který nedodrží požadavek přednášejícího, tak by mě to pěkně naštvalo a byl bych naštvaný ne na toho, kdo nedodržel pravidla, ale na to, že samotné pravidlo kolektivně trestá všechny, i ty, kteří se ničeho nedopustili.
No jak říkám. Já jsem Renátě navrhoval odložení, ona ale nechtěla, protože by to bylo už potřetí a to jí přišlo trapné. Jak ale říkám. Mohli jsme to video stáhnout okamžitě. To, že bylo viditelné ještě týden byla naše dobrá vůle. Navrhoval jsem Renátě i to, že to bude soukromé a dám jí přístupové údaje k našemu YouTube, aby to mohla promítnout přes sdílení obrazovky přátelům a pak ty přístupové údaje změním.
Ale doporučuji předem číst naše pozvánky, tam je vždy informace o tom pokud záznam nebude nebo nebude veřejný. A upřímně řečeno. Ze sexuologie jsme měli 5 přednášek, záznam je normálně veřejně dostupný pouze ze dvou a to ještě jedna je napůl psychologie. Ono totiž u kontroverznějších témat bývají dost často se záznamy problémy a tyto často nejsou na přání přednášejících dostupné. Nejde jen o sexuologii. Podobně je to u klimatologie, politických témat atd.
Problém s úniky nikdy nebyl, naše publikum je převážně slušné a taky na to pravda trochu spoléháme, ale jelikož je to v tomto případě poměrně důležité, asi bychom podnikli i docela tvrdé kroky, kdyby se video někde objevilo. Z tohoto důvodu jsme také nezmiňovali, že nebude záznam na začátku přenosu, aby to někdo nenahrával. Ale problém s tím obvykle opravdu není, lidé respektují, že z něčeho záznam není a nebude. Nicméně jsem ani neměl na mysli, že pokud by se video někdo objevilo, měla by to být vina někoho odsud, to jistě ne. Jen jsem si dovolil upozornit na to, aby se to pokud možno nešířilo veřejně.

Co se týče té přednášky se zákazem focení jak jsem zmínil. To byl ale právě případ, kdy bylo známo, že záznam nebude, takže lidé co četli pozvánky to věděli a přednášející na to opakovaně upozorňoval, takže to všichni přítomní věděli a pravidla byla tedy stejná pro všechny. A ono to působilo i trochu motivačně, je totiž skvělý řečník, takže nikdo nechtěl o přednášku přijít a všichni dávali pozor. :-) A měl tam mne, já jsem to také docela hlídal a upozorňoval jsem předem, aby se nefotilo. Ono v jeho případě tam jde zase o to, že dotyčný je velké zvíře v jedné mezinárodní organizaci, takže měl nějaké tajné informace a taky si musí dávat dost pozor co říká. A taky jsme vlastně mohli být rádi, že vůbec s přednáškou souhlasil. :-)
A mimochodem ale třeba podobné kolektivní pravidlo je třeba i v Temelíně. Tam když někdo ze skupiny nadýchá promile, končí celá skupina, ne jen ten jednotlivec. Což vím dobře, protože já byl ten kdo dýchal (ale naštěstí jsem byl čistej :-D )