Udělen trvalý BAN uživateli Evžen

Informování ohledně udělených trestů a varování. (V této části fóra mohou zakládat témata pouze členové Týmu ČEPEK, ostatní registrovaní uživatelé mohou na již založená témata reagovat. Uživatelé na Trestné lavici a Nově registrovaní mohou přispívat až po schválení příspěvku členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Pravidla fóra
  • Tato sekce slouží pro informování uživatelů o udělených trestech. Uživatelé umístění na Trestnou lavici (tedy uživatelé zaBANovaní) v této sekci mohou reagovat na již založená témata, jejich příspěvky však musí projít schválením některého z administrátorů (či globálních moderátorů). Upozorňujeme uživatele, že schvalovány budou jen nevulgární a neútočné příspěvky.


  • Témata se standardně uzamykají poté, co je trest uživatele ukončen a delší dobu nikdo do vlákna nepřispěje. Pokud je vlákno uzamčeno dříve, nejčastěji je tak z důvodu rozjeté off-topic hádavé diskuze. Pokud je vlákno takto dříve uzamčeno, může uživatel na Trestné lavici reagovat na svůj trest prostřednictvím zprávy na email [email protected].


  • Souhrn aktuálních trestů a informace k nim naleznete ve vláknu Přehledný seznam aktuálních trestů. Všechny tresty jsou udělovány včetně koncového data!
Uživatelský avatar
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Kontakt: [email protected]
Příspěvky: 1685
Dal: 1093 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Udělen trvalý BAN uživateli Evžen

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Dne 29. 1. 2021 ve večerních hodinách proběhl dvojsmysl řečený jiným uživatelem. Tento prohřešek byl již plně vyřešen v jiném vlákně. Uživatel Evžen učinil printscreen této probíhající konverzace s tímto nevhodným vyjádřením, a to takovým způsobem, že schválně nezaznamenal vysvětlení dvojsmyslu (sklo bylo na screenu prokazatelně posunuto tak, aby vysvětlení nebylo vidět). Tímto vystřihnutím kontextu ze screenu konverzace učinil z promptně vysvětleného dvojsmyslu jednosmysl, který působil tak, jako by někdo popisoval zneužívání dětí.

Následně se přihlásil další den jakožto návštěvník na chat, zaslal daný ořízlý printscreen a vyhrožoval jeho posláním do médií, aby zavařil našemu mediálnímu obrazu.

Byť je samozřejmé, že dvojsmysl neměl padnout, a toto jsme si s daným uživatelem již vyjasnili, rozhodně to nikoho neopravňuje k tomu, aby schválně dělal screeny konverzace výše popsaným způsobem a pak jimi vyhrožoval komukoliv z komunity.

Chtěl jsem však uživateli Evžen dát možnost toto vysvětlit, případně se omluvit. Jelikož mu správně nefungoval chat, a proto se mu zřejmě moje dotazy nezobrazovaly, počkal jsem do chvíle, kdy byl chat v tomto ohledu spraven, aby měl možnost se obhájit. Místo toho, aby mi toto po mém dotazu vysvětlil, anebo se alespoň omluvil, tak tvrdil, že on není autorem daného screenu. Přičemž autorství screenu je průkazné (a nejen jiní lidé na chatu, ale i kolegové mi dají za pravdu, že je to podložené dostatečně). Nicméně nechci uživateli Evžen dávat návod, pokud by se rozhodl na chatu dále škodit třeba pod jiným nickem, a z toho důvodu zde důkaz explicitně nevysvětlím. :)

V době psaní tohoto informativního příspěvku uživatel Evžen ještě vložil na fórum příspěvek tohoto znění, který nebyl do fóra schválen:
Evžen píše:marco, poslyš tvoje matka je šlapka

nemáš důkazy ty hovado

Je samozřejmé, že nemůžeme zabránit komukoliv, aby si udělal screen konverzace. Pokud by screen dané konverzace Evžen udělal třeba proto, aby tento screen pak poslal adminům a upozornil je, bylo by to v pořádku. Nicméně dělání screenů (a to ještě naschvál takovým způsobem, aby vyznění bylo co nejhorší) pro následné výhružky opravdu v pořádku není. Podobnému vyhrožování komunitě je totiž následek nedůvěry uživatelů (a vícero uživatelů dalo najevo, že za současné situace Evženovi nevěří a necítí se v jeho přítomnosti dobře na chatu). Za toto si ale může Evžen pouze sám.

Z toho důvodu jsme přistoupili k trvalému BANu. V komunitě by neměl být člověk, jehož záměrem je komunitě škodit, anebo jí tímto škozením vyhrožovat.

Za Tým ČEPEK,
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marco Freeman za příspěvky (celkem 4):
podivin, Zappart, Tim, Jája
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jediný funkční e-mail / The only e-mail: [email protected]

Zamčeno

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů