dotaz - bezpečnost na Čepeku, soukromí a krysy

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování

Re: dotaz - bezpečnost na Čepeku, soukromí a krysy

Nový příspěvek od Tim »

Cykle02 píše: úterý 19. 1. 2021, 20:05:09 No, hned má člověk chuť jít na chat.
Ale jdi, co tě nezabije to tě posílí... a my navíc nekoušem, jen simgiran žužlá... :D :D
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Code
Na trestné lavici
ve věku od: 100
ve věku do: 100
Dal: 46 poděkování

Nový příspěvek od Code »

Fx100d píše: úterý 19. 1. 2021, 18:28:43
Code píše: úterý 19. 1. 2021, 17:13:42 Obzvláště když uvážím, že běžná registrace není možná přes tyto anonymní služby, jelikož administrátoři potřebují tvou skutečnou IP adresu.
Nešiř tu dezinformace.
V případě registrace na fórum i na chat jsou kontrolovány tři hlavní kritéria - přezdívka, email a IP adresa. Přezdívka i email musí být vhodné a nevulgární, email musí být funkční. IP adresa nesmí být proxy. Za předpokladu, že chce uživatel užít proxy, musí dojít k bližší komunikaci (aby se lépe prokázalo, že se nejedná o problémového uživatele).
viz Informace ohledně registrací za režimu ručního schvalování administrátorem
Děkuji že jsi mi dal za pravdu. Běžná, tedy jednoduchá registrace kdy se uživatel zaregistruje a má založený účet, prostě možná není, pokud použije TOR či jinou proxy. :)

A co se týče podivína..... Přece nejde o to kdo, zda , kdy nebo jak tu chodí, či přes jakou anonymní službu. Jde o zajímavou poznámku, která byla ve tvém seznamu uvedena jako první. Tedy Používej TOR. Nevím jestli je toto obrázek, který chce ČEPEK veřejně vytvářet. Protože "Používej TOR aby na tebe nepřišli" zde už v nějaké reportáži bylo, a moc pozitivně to nevyznělo. ;) Proto se mi to nezdá moc vhodné, zvláště když naprostá anonymita tu možná není, jak popsal výše FX. Buď kontakt, který nováčkovi nemusí být příjemný, nebo IP. Proto mi přijde doporučení ochrany TORem trochu nemístné, možná zavádějící a vytvářející nepěkný obraz.

Závěrem: Měla to být poznámka k příspěvku. Je škoda že se nikdo nezamylsel nad tím, zda je vhodné takto veřejně propagovat ČEPEK (jako web kde je radno se chránit, nejspíš doporučeno) a místo toho, jen kritizujete mou výtku k onomu doporučení nováčkovi. :)
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2050 poděkování
Dostal: 861 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Code píše: úterý 19. 1. 2021, 20:27:23 Děkuji že jsi mi dal za pravdu. Běžná, tedy jednoduchá registrace kdy se uživatel zaregistruje a má založený účet, prostě možná není, pokud použije TOR či jinou proxy. :)
No, jednoduchá registrace, jak píšeš, kdy se uživatel zaregistruje a má založený účet, není aktuálně možná nikde. Zvlášť na pedo webech, tam je to (Minimálně se ověřuje email. Obvykle se ale ověřuje i nějakým kódem. Pokud jde uživatel bez TORu, tak zde tu běžnou registraci dostane. Pokud jde uživatel přes TOR, VPN nebo proxy, je běžné takovou registraci ověřovat. Na jiných službách tě z toru odmítnou úplně a nemáš možnost se vůbec registrovat. Tady máš možnost emailovou komunikací potvrdit tvůj záměr registrace.
Code píše: úterý 19. 1. 2021, 20:27:23A co se týče podivína..... Jde o zajímavou poznámku, která byla ve tvém seznamu uvedena jako první. Tedy Používej TOR.
No, jestli ti to vadí, můžu ten text upravit a přesunout tenhle bod na poslední místo, ale tohle je jen šťourání. Ten seznam jsem prostě udělal od toho nejjednoduššího, resp. první, co je na cestě. Jako první se spojuje počítač na internetu s nějakou službou přes IP. Tak jsem anonymizaci IP uvedl v seznamu na prvním místě. Nicméně tam nejsou čísla, takže to neznamená "první - nejdůležitější". Ale jinak jsem se tam snažil dát všechny rady, jak chránit své soukromí, včetně unikátní přezdívky a emailu pro tento web.
Code píše: úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Nevím jestli je toto obrázek, který chce ČEPEK veřejně vytvářet. Protože "Používej TOR aby na tebe nepřišli" zde už v nějaké reportáži bylo, a moc pozitivně to nevyznělo. ;)
No, akorát tam není "Používej TOR aby na tebe nepřišli", ale "Používej TOR pro svoji ochranu". A řekl bych, že zrovna tady to vyznívá pozitivně, že nabízíme uživatelům možnosti se anonymizovat, že ČEPEK nemá zájem o identifikaci uživatelů. Zrovna tyhle rady jsou důležité pro ty uživatele, kteří zde jiné uživatele obviňují ze šmírování a shromažďování údajů do složek, co myslíš, Code?
Code píše: úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Proto se mi to nezdá moc vhodné, zvláště když naprostá anonymita tu možná není, jak popsal výše FX.
Anonymita je taková, jakou si nováček sám zvolí. FX žánou anonymitu nesnižuje - emailový kontakt není snížení anonymity.

A je dobré, aby uživatel věděl o všech možnostech, včetně skrytí své IP adresy. Sám psal, že mu nejde o nelegální činnost, ale strach z krys, které by mohly jeho privátní život narušit. A určitě je dobré nedávat nováčkům falešný pocit klidu, protože víme, že nějaké krysy se tady kolem také motají (jak nám Alun dokázal nedávno). Takže naopak je lepší nováčkům ukázat, že je dobré být opatrný a dát jim rady, jak být opatrný. A to by ti potvrdil i Prim, obecně je dobré být na internetu opatrný a ostražitý, ne pouze tady na tom webu.
Code píše: úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Buď kontakt, který nováčkovi nemusí být příjemný, ...
Já si nemyslím, že kontakt nemusí být nováčkovi nepříjemný. Takový kontakt bude asi nepřijemný krysám. Mě to bylo docela příjemné, když mi tenkrát přišel zamítavý email, pak jsem si s Marcem vyměnil pár slušných emailů a Marco registraci schválil. Ale chápu, že takovým krysám by ten emailový kontakt mohl být nepříjemný a asi tyhle krysy budou mít docela problém vysvětlit, co tady na webu chtějí dělat. Slušný člověk se nemusí ničeho obávat. Jen ti, kteří dělají bordel a dostávají ban se samozřejmě musí strachovat, viď Code?
Code píše: úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Proto mi přijde doporučení ochrany TORem trochu nemístné, možná zavádějící a vytvářející nepěkný obraz.
Mě zase přijde nemístné odrazovat lidi od ochrany své identity. Teď píšeš, že TOR není dobré doporučovat a příště budeš třeba doporučovat, ať si dají do profilu svůj pracovní email a nechají ho zobrazovat všem, ne? Mně ten tvůj příspěvek naopak vyznívá tak, jako bys chtěl, aby ten nováček svoji identitu nechránil.
Code píše: úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Závěrem: Měla to být poznámka k příspěvku. Je škoda že se nikdo nezamylsel nad tím, zda je vhodné takto veřejně propagovat ČEPEK (jako web kde je radno se chránit, nejspíš doporučeno) a místo toho, jen kritizujete mou výtku k onomu doporučení nováčkovi. :)
No, pokud by byla 100% jistota, že zde na webu opravdu nejsou krysy ani lidé, kteří se nechají ovlivňovat krysama mimo web, tak by to s tou ochranou identity nebylo tak horké. Ale protože sem chodí lidé, kteří se nechávají ovlivňovat a pak roznáší lži, nebo dokonce sami ty lži vymýšlí a pak někde šíří, tak je doporučení na ochranu identity bohužel nutné. A ano, některým pedofilům to může být nepřijemné, kdyby se jejich okolí o nich dozvědělo. A jak se říká, "pozdě bycha honit" - až by se identita nováčka prozradila, protože by nešel přes tor, tak by bylo pozdě mu ten tor doporučit.

A pořád nechápu, jak zrovna ty můžeš být proti ochraně identity, když ty sám neřekneš o sobě ani slušným lidem vůbec nic.

A jinak, ono je radno se chránit všude. Ale samozřejmě IG, FB, Google, MS, Twitter a další soc.sítě tohle svým uživatelům doporučovat nebudou, protože přesně sledování a identifikace uživatelů je jejich náplň práce.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 411 poděkování
Dostal: 749 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Je zajímavé, že zrovna uživatel, který tu dělal bordel, si tu stěžuje na složitost registrace. Přitom právě kvůli takovým prudičům je ta registrace složitá pro všechny. Nebýt tady Codeho alias Huskyho a jim podobných, neměli by to ostatní uživatelé tak složité a mohla tu být registrace automatická. Tady už debatu končím, protože s Codem to není debata, je to pořád to samé dokola.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Fx100d píše: středa 20. 1. 2021, 17:36:15 Je zajímavé, že zrovna uživatel, který tu dělal bordel, si tu stěžuje na složitost registrace. Přitom právě kvůli takovým prudičům je ta registrace složitá pro všechny. Nebýt tady Codeho alias Huskyho a jim podobných, neměli by to ostatní uživatelé tak složité a mohla tu být registrace automatická. Tady už debatu končím, protože s Codem to není debata, je to pořád to samé dokola.
Jojo, přesně, ale tihle lidi si to asi neuvědomují, nesáhnou si do svědomí, nepřiloží ruku k dílu, jen kritizují práci jiných. ;) Práci dobrovolnou a bez nároku na mzdu, podotýkám. :D
Code
Na trestné lavici

Nový příspěvek od Code »

Nechápu sice proč je nutné se tu strefovat neustále do mě, ale tak proti gustu.....
Ale asi je fér uvést na pravou míru tvrzení FXe. Ona složitost registarce tu totiž byla zavedena nikoli kvůli mě, ale především kvůli anonymům, přicházejícím na chat, případně se registrujících se tu pod TORem. To jen že to vyznělo že zde za všechno můžu já. Nejspíš i za Covid.... Nechtěli byste se poněkud krotit?

No a když to souhrně ukončím. Já upozornil že se mi nezdá uvádět doporučení, že je tu nutné používat TOR. To považuji spíše za právo každého, než bych k tomu kohokoli nabádal. No a pak se tu začali někteří strefovat do mě. Nejspíš bych nováčkovi tedy měl doporučit, nediskutovat tu. Může se totiž stát spíše terčem, než že by si jeho názor někdo přečetl, třeba s ním nesouhlasil, ovšem respektoval jej, jelikož jím nikoho neuráží. Jenže toto zde nejspíš nehrozí.....
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král

Nový příspěvek od Tim »

Code píše: středa 20. 1. 2021, 17:48:20 No a pak se tu začali někteří strefovat do mě. Nejspíš bych nováčkovi tedy měl doporučit, nediskutovat tu. Může se totiž stát spíše terčem, než že by si jeho názor někdo přečetl, třeba s ním nesouhlasil, ovšem respektoval jej, jelikož jím nikoho neuráží. Jenže toto zde nejspíš nehrozí.....
Tohle bych si moc k srdci nebral, každý je nějaký a spousta z nás něco udělala. Nemyslím si že má někdo potřebu po někom automaticky šlapat a urážet ho,koneckonců jsem to byl já kdo prozradil "identitu" druhého a pak tu měl fake profily a jsem zde a ne jako cíl. Nemyslím si že pokud se tu někdo chová slušně a umí přiznat chyby že by se do něj lidi nějak zvlášť strefovali. Jak říkám, sám jsem příklad.
Naposledy upravil(a) Tim dne pátek 22. 1. 2021, 14:50:10, celkem upraveno 1 x.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Code
Na trestné lavici

Nový příspěvek od Code »

Mám pocit že ať napíšu cokoli, vždy budu psát "nesmysly" a vždy budu považován za toho nejhoršího. Ano, bezpochyby každý dělá chyby. Ale je opradu nutné to dotyčnému neustále plivat do obličeje, ať už napíše cokoli?

Navrhuji toto vlákno zamknout tak jak je, nic nového už dané téma nepřinese. Nováčkovi bylo poraděno a navíc i ukázáno jak to tu chodí. Více není potřeba. ;)
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Tim píše: středa 20. 1. 2021, 17:55:00
Tohle bych si moc k srdci nebral, každý je nějaký a spousta z nás něco udělala. Nemyslím si že má někdo potřebu po někom automaticky šlapat a urážet ho,koneckonců jsem to byl já kro prozradil "identitu" druhého a pak tu měl fake profily a jsem zde a ne jako cíl. Nemyslím si že pokud se tu někdo chová slušně a umí přiznat chyby že by se do něj lidi nějak zvlášť strefovali. Jak říkám, sám jsem příklad.
No jo, pokud se někdo chová slušně a nebo se omluví za své chybné jednání... :) Tak by to pak nikdo neřešil. A věřím, že by se dalo ledacos odpustit a ignorovat. Ale když někdo jedná závadně pořád...
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Nechci se tady nějak zdlouhavě vyjadřovat, neboť většina podstatného již v diskuzi padla. Ale přeci jen bych ještě podotkl jedno:

Znám jiné weby (kterými ani nutně nemyslím weby pro pedofily), které registrace z Toru rovnou neschvalují a nikdo nepošle žádnou informaci, nikdo se s nimi vůbec nebaví; prostě mají smůlu. Já takový přístup užívat nechci, a proto rámcově bezproblémovou registraci (registrace -> email -> odpověď na email -> aktivace účtu) bude mít ten uživatel, jež přijde z běžné IP adresy, a holt krapet složitější registraci (registrace -> zamítavý email s informací o možnosti požádání o výjimku -> požádání o výjimku -> následná komunikace -> aktivace účtu) bude mít ten, co se rozhodne přistoupit přes proxy.

Ze zkušenosti už vím, že většinu, která tady chtěla prudit nebo hledat něco, co tady nebude a není, to odradí. Stalo se mi v minulosti jen párkrát, že se mi někdo ozval se zájmem o výjimku, přitom tato informace je psaná v každém zamítavém emailu. Jenže prudiči ví, že by to bylo namáhavé; aby se sem dostali, museli by zplodit nějaký (nějaké) duchaplný email (duchaplné emaily), kterým(i) mě přesvědčí, že prudit nejdou. A ono - trápit se s nějakou story, aby potom mohli prudit a dostali za pár dní BAN, to asi bude otrava. Všeobecně jsem si už vybudoval radar na prudiče a většinou po pár zprávách kdekoliv rozpoznám, jestli je to adept na brzký BAN, anebo normální uživatel.

Nicméně ano - tato poněkud komplikovanější forma registrace (která není komplikovaná jen pro uživatele, ale i pro nás - kolikrát různé aktivace a dopisování a řešení účtů mohou zabrat hodiny!) je následkem toho, že existují provokatéři, kteří přijdou dělat bordel rovnou, a uživatelé, kteří se neumí smířit se svým BANem a musí lézt někam, kam je jim buď natrvalo, anebo po dobu určitou vstup odepřen (přičemž za toto odepření vstupu si mohou sami).

No a co se týče bočního tématu ohledně nějakého pošlapávání kohokoliv, co se tu řeší, tak všeobecně nemám problém s uživateli, kteří učiní chybu, poučí se z ní, případně se omluví, a pak udělají vše proto, aby se pochybení neopakovalo. Chybovat je lidské.

Nicméně pokud se uživatel nepoučí, nemá ani nejmenší snahu vlastně řešit v čem pochybil, anebo si to vůbec nepřipouští, a proto je dál problematický, tak se holt bude setkávat s negativními reakcemi více a opakovaně. A než mě tady někdo nařkne, že mluvím o někom konkrétním, když mluvím v silné obecnosti, tak jen dodám, že v tomto ohledu je na každém, zda se třeba v tomto odstavci najde a zda bude mít i ze svého pohledu máslo na hlavně, anebo zda nikoliv (a pak se ho tento odstavec přece netýká, tak co se stresovat). :)
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL

Nový příspěvek od Tim »

Marco Freeman píše: středa 20. 1. 2021, 20:04:30 Chybovat je lidské.
A odpouštět je božské.... No tak promiň, musel jsem si rýpnout! *rofl*