Code píše: ↑úterý 19. 1. 2021, 20:27:23
Děkuji že jsi mi dal za pravdu.
Běžná, tedy jednoduchá registrace kdy se uživatel zaregistruje a má založený účet, prostě možná není, pokud použije TOR či jinou proxy.

No, jednoduchá registrace, jak píšeš,
kdy se uživatel zaregistruje a má založený účet, není aktuálně možná nikde. Zvlášť na pedo webech, tam je to (Minimálně se ověřuje email. Obvykle se ale ověřuje i nějakým kódem. Pokud jde uživatel bez TORu, tak zde tu běžnou registraci dostane. Pokud jde uživatel přes TOR, VPN nebo proxy, je běžné takovou registraci ověřovat. Na jiných službách tě z toru odmítnou úplně a nemáš možnost se vůbec registrovat. Tady máš možnost emailovou komunikací potvrdit tvůj záměr registrace.
Code píše: ↑úterý 19. 1. 2021, 20:27:23A co se týče podivína..... Jde o zajímavou poznámku, která byla ve tvém seznamu uvedena jako první. Tedy
Používej TOR.
No, jestli ti to vadí, můžu ten text upravit a přesunout tenhle bod na poslední místo, ale tohle je jen šťourání. Ten seznam jsem prostě udělal od toho nejjednoduššího, resp. první, co je na cestě. Jako první se spojuje počítač na internetu s nějakou službou přes IP. Tak jsem anonymizaci IP uvedl v seznamu na prvním místě. Nicméně tam nejsou čísla, takže to neznamená "první - nejdůležitější". Ale jinak jsem se tam snažil dát všechny rady, jak chránit své soukromí, včetně unikátní přezdívky a emailu pro tento web.
Code píše: ↑úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Nevím jestli je toto obrázek, který chce ČEPEK veřejně vytvářet. Protože "Používej TOR aby na tebe nepřišli" zde už v nějaké reportáži bylo, a moc pozitivně to nevyznělo.

No, akorát tam není "Používej TOR aby na tebe nepřišli", ale "Používej TOR pro svoji ochranu". A řekl bych, že zrovna tady to vyznívá pozitivně, že nabízíme uživatelům možnosti se anonymizovat, že ČEPEK nemá zájem o identifikaci uživatelů. Zrovna tyhle rady jsou důležité pro ty uživatele, kteří zde jiné uživatele obviňují ze šmírování a shromažďování údajů do složek, co myslíš, Code?
Code píše: ↑úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Proto se mi to nezdá moc vhodné, zvláště když naprostá anonymita tu možná není, jak popsal výše FX.
Anonymita je taková, jakou si nováček sám zvolí. FX žánou anonymitu nesnižuje - emailový kontakt není snížení anonymity.
A je dobré, aby uživatel věděl o všech možnostech, včetně skrytí své IP adresy. Sám psal, že mu nejde o nelegální činnost, ale strach z krys, které by mohly jeho privátní život narušit. A určitě je dobré nedávat nováčkům falešný pocit klidu, protože víme, že nějaké krysy se tady kolem také motají (jak nám Alun dokázal nedávno). Takže naopak je lepší nováčkům ukázat, že je dobré být opatrný a dát jim rady, jak být opatrný. A to by ti potvrdil i Prim, obecně je dobré být na internetu opatrný a ostražitý, ne pouze tady na tom webu.
Code píše: ↑úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Buď kontakt, který nováčkovi nemusí být příjemný, ...
Já si nemyslím, že kontakt nemusí být nováčkovi nepříjemný. Takový kontakt bude asi nepřijemný krysám. Mě to bylo docela příjemné, když mi tenkrát přišel zamítavý email, pak jsem si s Marcem vyměnil pár slušných emailů a Marco registraci schválil. Ale chápu, že takovým krysám by ten emailový kontakt mohl být nepříjemný a asi tyhle krysy budou mít docela problém vysvětlit, co tady na webu chtějí dělat. Slušný člověk se nemusí ničeho obávat. Jen ti, kteří dělají bordel a dostávají ban se samozřejmě musí strachovat, viď Code?
Code píše: ↑úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Proto mi přijde doporučení ochrany TORem trochu nemístné, možná zavádějící a vytvářející nepěkný obraz.
Mě zase přijde nemístné odrazovat lidi od ochrany své identity. Teď píšeš, že TOR není dobré doporučovat a příště budeš třeba doporučovat, ať si dají do profilu svůj pracovní email a nechají ho zobrazovat všem, ne? Mně ten tvůj příspěvek naopak vyznívá tak, jako bys chtěl, aby ten nováček svoji identitu nechránil.
Code píše: ↑úterý 19. 1. 2021, 20:27:23Závěrem: Měla to být poznámka k příspěvku. Je škoda že se nikdo nezamylsel nad tím, zda je vhodné takto veřejně propagovat ČEPEK (jako web kde je radno se chránit, nejspíš doporučeno) a místo toho, jen kritizujete mou výtku k onomu doporučení nováčkovi.
No, pokud by byla 100% jistota, že zde na webu opravdu nejsou krysy ani lidé, kteří se nechají ovlivňovat krysama mimo web, tak by to s tou ochranou identity nebylo tak horké. Ale protože sem chodí lidé, kteří se nechávají ovlivňovat a pak roznáší lži, nebo dokonce sami ty lži vymýšlí a pak někde šíří, tak je doporučení na ochranu identity bohužel nutné. A ano, některým pedofilům to může být nepřijemné, kdyby se jejich okolí o nich dozvědělo. A jak se říká, "pozdě bycha honit" - až by se identita nováčka prozradila, protože by nešel přes tor, tak by bylo pozdě mu ten tor doporučit.
A pořád nechápu, jak zrovna ty můžeš být proti ochraně identity, když ty sám neřekneš o sobě ani slušným lidem vůbec nic.
A jinak, ono je radno se chránit všude. Ale samozřejmě IG, FB, Google, MS, Twitter a další soc.sítě tohle svým uživatelům doporučovat nebudou, protože přesně sledování a identifikace uživatelů je jejich náplň práce.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu