Odsouzeného pedofila ve vězení uškrtil kabelem, bodl do mozku perem a sexuálně napadl (REFRESHER.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 1343 poděkování
Dostal: 644 poděkování

Re: Odsouzeného pedofila ve vězení uškrtil kabelem, bodl do mozku perem a sexuálně napadl (REFRESHER.cz)

Nový příspěvek od podivin »

Pak by jim právě mohl otevřít oči ten obrácený zločin, kdy budou oni jako oběť. A kdyby to pak třeba ten zločin na jich provedlo víc lidí (třeba 3-5), tak by mohli pochopit, že takhle by to opravdu fungovat nemohlo, kdyby si každý myslel, že on je nad zákon, že se ho zákony netýkají.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1779 poděkování

Re: Odsouzeného pedofila ve vězení uškrtil kabelem, bodl do mozku perem a sexuálně napadl (REFRESHER.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Nn, nejsem fakt psycholog, ale cítím že by spíše mělo smysl je nějak začlenit a provázat se společností, aby vůči ní cítili zodpovědnost. Není s podivem, že se někteří lidé dopouštějí zločinů z pocitu zrady společnosti vůči jejich osobě, a to je pak potřeba napravit. Spíš než oko za oko mají smysl projekty typu kdy se zločinci setkávají se svými oběťmi.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
podivin
Správce poradny
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí

Cykle02 píše: sobota 21. 11. 2020, 13:54:00 Nn, nejsem fakt psycholog, ale cítím že by spíše mělo smysl je nějak začlenit a provázat se společností, aby vůči ní cítili zodpovědnost. Není s podivem, že se někteří lidé dopouštějí zločinů z pocitu zrady společnosti vůči jejich osobě, a to je pak potřeba napravit. Spíš než oko za oko mají smysl projekty typu kdy se zločinci setkávají se svými oběťmi.
No, to je opravdu zajímavý projekt, to povídání obětí s vězni. Pokud ti vězni ale empatii nemají, tak tohle zrovna moc nepomůže, protože tihle lidi si prostě nějakým způsobem odůvodní, proč oni ten zločin spáchat mohou -- krádež - "on má hodně, já nemám nic, měl by být solidární a podělit se se mnou o svůj majetek a protože to dobrovolně neudělá, tak se musím obsloužit sám", nějakým násilník "když může mít tuhle krásnou ženskou tamten chlap, tak mám právo jí mít také a když nechce, tak jí holt musím donutit", nebo i takové jednoduché názory jako "zdravý egoismus" nebo "moje názory jsou správné, ale vy je nechápete".
Lepší by bylo opravdu je začlenit, aby se cítili být součástí, to je opravdu dobrá myšlenka. Jenže, vezmeš si to na triko, že se po začlenění budou chovat odpovědně a nezničí dalších X životů a nezpůsobí další škodu? Osobně se obávám, že oni prostě nikdy nebudou brát, že jsou součástí společnosti a že musí fungovat společně, spíš se prostě budou brát jako něco víc nad ostatníma a nikdy jim to nedojde, že takhle společnost nemůže fungovat. Proto si spíš myslím, že by jim to mohlo dojít, kdy na vlastní kůži pocítili, jaké to je být obětí.
Ale také nejsem psycholog, jen jsem také takhle párkrát nad vězenským systémem uvažoval. Ale dřív spíš jen jako "nucené práce" bez nějakého řešení pro nápravu vězně.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Myš píše: sobota 21. 11. 2020, 13:08:34 Když dneska někomu zabiješ dítě, soud nerozhodne o tom, že druhá strana ti má právo zabít dítě, jako tomu bylo za Chammurapiho.
Takhle to pokud si dobře pamatuji naštěstí nebylo. Co si pamatuji tak u zabití se to nahrazovalo sebou či rodinným příslušníkem. Tj za to zabité dítě jsi mu třeba dal svoje vlastní. Nebo si se stal jeho otrokem ty sám.
Podivín píše: Pak by jim právě mohl otevřít oči ten obrácený zločin, kdy budou oni jako oběť. A kdyby to pak třeba ten zločin na jich provedlo víc lidí (třeba 3-5), tak by mohli pochopit, že takhle by to opravdu fungovat nemohlo, kdyby si každý myslel, že on je nad zákon, že se ho zákony netýkají.
Tohle bohužel u velké části lidí nefunguje, oni budou totiž reflektovat jen ten "zločin" proti nim a nespojí si ho s tím co udělali oni protože prostě zcela sobecky svoje činy nebudou považovat za stejně důležité. Bohužel v každé společnosti je určité procento lidí velmi asociálních...

Mimochodem koukali jste na Dextera? Tam to "vymysleli tak" že Dexter si svoje vražedné potřeby měl vybíjet na vícenásobných vrazích, kteří v tom nehodlali přestat a tím měl být de fakto prospěšný společnosti. Ale i tam mimochodem v jedné z epizod Dexter zabil člověka co nikoho nezabil jen měl tu smůlu že byl "pedofil".... (moc hezké spojitost pro diváka, pedofil = masový vrah).

Možná by fungovalo kdyby zločinci věděli že bude každý za každý zločin bez výjimky potrestán. To údajně fungovalo Drákulovi v Transilvánii.
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 146 poděkování
Dostal: 764 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Kasz píše: sobota 21. 11. 2020, 13:17:56
Myš píše: pátek 20. 11. 2020, 23:22:33 Osobně jsem zastánce restorativní justice.
Tak se zase něco nového dozvídám - pojem restorativní justice tedy znamená co?
Restorativní justice je druh soudnictví, který se snaží spíše napravit (to restore), co se stalo, než potrestat pachatele. Tenhle tip justice výrazně méně využívá instituce vězeňství, o dost více naopak pracuje s probací a mediací. Soud běžně přihlíží k potřebám poškozených a návrhům řešení naplnění jejich potřeb. Pachatel je pak veden k tomu, aby ty potřeby naplnil, má ale možnost navrhnout jiné řešení. Pokud se na řešení strany shodnou a dojde k jeho naplnění, dochází k tzv. narovnání a soudní proces nemusí pokračovat. K vězení dochází v případech, kdy vlivem okolností nejde dojít k narovnání, nebo sice dojde k domluvě, ale i přes snahu mediátora není na straně pachatele dostatečný zájem řešení realizovat.

Koncept restorativní justice se co nejvíc věcí snaží vyřešit mimosoudně formou různých kompenzací, veřejně prospěšných prací nebo třeba účastí v různých terapeutických programech. Pokud k vězení dojde, je restorativní justice spojená s konceptem pozitivní kriminologie. To je zase přístup, který se snaží maximalizovat terapeutické, vzdělávací a morálně posilující působení vězení na úkor trestání.
Naposledy upravil(a) Myš dne sobota 21. 11. 2020, 21:39:11, celkem upraveno 1 x.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 146 poděkování
Dostal: 764 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Jednorozec píše: sobota 21. 11. 2020, 16:41:49
Myš píše: sobota 21. 11. 2020, 13:08:34 Když dneska někomu zabiješ dítě, soud nerozhodne o tom, že druhá strana ti má právo zabít dítě, jako tomu bylo za Chammurapiho.
Takhle to pokud si dobře pamatuji naštěstí nebylo. Co si pamatuji tak u zabití se to nahrazovalo sebou či rodinným příslušníkem. Tj za to zabité dítě jsi mu třeba dal svoje vlastní. Nebo si se stal jeho otrokem ty sám.
To, na co narážím, je odstavec 209 a 210 v zákoníku. Je to, pravda, trochu jiný kontext, o zabití dětí se v zákoníku vůbec nemluví, měl jsem na mysli tohle:

209. Pokud muž uhodí svobodnou ženu tak, že potratí, zaplatí 10 šekelů za její ztrátu.

210. Pokud žena zemře, bude zabita jeho dcera.

Viz: https://avalon.law.yale.edu/ancient/hamframe.asp
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
podivin
Správce poradny

Jednorozec píše: sobota 21. 11. 2020, 16:41:49
Podivín píše: Pak by jim právě mohl otevřít oči ten obrácený zločin, kdy budou oni jako oběť. A kdyby to pak třeba ten zločin na jich provedlo víc lidí (třeba 3-5), tak by mohli pochopit, že takhle by to opravdu fungovat nemohlo, kdyby si každý myslel, že on je nad zákon, že se ho zákony netýkají.
Tohle bohužel u velké části lidí nefunguje, oni budou totiž reflektovat jen ten "zločin" proti nim a nespojí si ho s tím co udělali oni protože prostě zcela sobecky svoje činy nebudou považovat za stejně důležité. Bohužel v každé společnosti je určité procento lidí velmi asociálních...
Možná by fungovalo kdyby zločinci věděli že bude každý za každý zločin bez výjimky potrestán. To údajně fungovalo Drákulovi v Transilvánii.
No, to máš zřejmě pravdu. Také jsem přemýšlel, kdyby to šlo udělat, aby se páchaný zločin stával útočníkovi. Např. útočník by vystřelil na oběť, ale kulka by se jakoby od "zrcadla" odrazila a vletěla do útočníka. Tím by byly všechny zločiny vyřešené. To je třeba jako námět pro nějakého comixového autora :)
Jednorozec píše: sobota 21. 11. 2020, 16:41:49Mimochodem koukali jste na Dextera? Ale i tam mimochodem v jedné z epizod Dexter zabil člověka co nikoho nezabil jen měl tu smůlu že byl "pedofil".... (moc hezké spojitost pro diváka, pedofil = masový vrah).
Jo, Dexter byl super. Také měl ale pravidlo, že si musí být 100% jistý a jen tehdy, když ho soudní systém nemohl potrestat právě z důvodu nějakého špatného postupu při vyšetřování nebo neplatných důkazů. Budu si to muset znovu pustit, ten díl s pedofilem si samozřejmě nepamatuju, koukal jsem na to o hodně dřív, než jsem se o sobě dozvěděl.
podivin
Správce poradny

Myš píše: sobota 21. 11. 2020, 21:05:14Restorativní justice ...
To zní sakra dobře. Jednou jsem v chatu popisoval, že by viník neměl být trestán na pevnou dobu, ale než z vězení "odpracuje" svůj zločin těm poškozeným. Když bude spolupracovat a snažit se, tak vyjde z vězení dřív. Když nebude chtít dluh splatit, bude mít ve vězení zajištěné jen min. potřeby a prostě se z vězení nedostane. Tak to jsem zas tak daleko nebyl.

Samozřejmě, pokud by to mohl dělat na svobodě a přímo spolupracovat s poškozenými, tak by to bylo určitě lepší, jenže to by musel chtít. A pokud se tady bavíme o lidech, kteří by si ani zločinem spáchaným na nich neuvědomili, že oni svým zločinem ubližují druhým, tak pochybuji, že se takoví dokáží s poškozenými dohodnout na nějakém vyrovnání.
Jednorozec
Registrovaný uživatel

podivin píše: sobota 21. 11. 2020, 21:31:08 Např. útočník by vystřelil na oběť, ale kulka by se jakoby od "zrcadla" odrazila a vletěla do útočníka. Tím by byly všechny zločiny vyřešené. To je třeba jako námět pro nějakého comixového autora :)
Musím tě zklamat jako námět je to super, jen už to někdo použil v seriálu červený trpaslík před 30 lety (myslím že tomu říkali pole spravedlnosti či tak nějak) :0)
Jednorozec
Registrovaný uživatel

podivin píše: sobota 21. 11. 2020, 21:36:14 To zní sakra dobře. Jednou jsem v chatu popisoval, že by viník neměl být trestán na pevnou dobu, ale než z vězení "odpracuje" svůj zločin těm poškozeným.
Tak tohle jde udělat jen u majetkové trestní činnosti třeba že by splatil co napáchal oběti plus pokutu státu.. Ale jak by to odpracoval u vraždy. Jako že by zplodil dvě děti místo zabitého člověka a byl by venku? Nebo za znásilnění by šel dělat prostituta na rok?