Amazon prodává dětská trička s nevhodným sloganem (Frekvence 1)
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 383 poděkování
- Dostal: 1381 poděkování
Amazon prodává dětská trička s nevhodným sloganem (Frekvence 1)
Internetový obchod Amazon prodává trička s nevhodným sloganem. Žena chtěla svým vnoučatům skrze internetový obchod pořídit pěkná trička, bohužel byla při výběru pohoršena. V nabídce našla trika s velmi nevhodným sloganem v dětských velikostech. O případu informoval deník Mirror.
Babička ,Virginia McSharry, společnost Amazon obvinila z propagace pedofilie, když se na jejich stránkách objevila dětská trika se sprostým sloganem. Několik položek začínalo na velikosti pro dvouleté děti a končilo velikostí pro děti do šesti let. Dokonce modely na fotografiích byly malé děti.
Virginia je dětskou pečovatelkou a pro server Mirror uvedla. “Věřím, že produkty představují riziko sexualizace malých dětí.” Následně prodejce obvinila z propagace pedofilie, jelikož povolil prodej produktu na svých stránkách. “Jsem z toho v šoku, je to všechno zlé,” dodala žena. S nevhodným sloganem nabízí prodejce kromě triček i dětské batohy, pouzdra a menší tašky.
Amazon okamžitě produkt ze svých stránek v USA odstranil. Bohužel některé produkty jsou stále k dostání na aktivních platformách ve Velké Británii, Španělsku a Francii. Společnost totiž produkt maže postupně. “Všichni prodejci musí dodržovat naše pokyny pro prodej a ti, kteří tak neučiní, budou podrobeni šetření, včetně případného odebrání jejich účtu,” uvedl pro Mirror na svou obranu mluvčí Amazon. “Produkty se aktuálně odstraňují,” dodal.
Triko s nevhodným sloganem (Foto: Facebook Karen McLaughlan)
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 10
- Dal: 1274 poděkování
- Dostal: 527 poděkování
Re: Amazon prodává dětská trička s nevhodným sloganem (Frekvence 1)
By mě zajímalo, jestli by oblékání holčičky do šatiček s nápisem "Miluju kohouty" v angličtině bylo u nás nelegální. Takový právnický oříšek...
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 490 poděkování
Mně by spíš zajímalo která maminka by na svoje dítě něco takového oblékla a kdo to vůbec ve skutečnosti kupoval!
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku do: 10
- Dal: 1274 poděkování
- Dostal: 527 poděkování
Typl bych to spíš na tatínky
. Ale nejspíš to byla jen cílená provokace.

-
- Na trestné lavici
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1068 poděkování
Podle mě někdo vymyslel ono tričko, zamýšlel ho samozřejmě pro dospělé, a pak přišel nějaký jiný pracovník textilky, který to tričko bezmyšlenkovitě překlopil do všech velikostí od nejmenší po největší, stejně jako to dělá u všech ostatních druhů triček. Prostě se stala chyba v komunikaci a v přílišné rutinnosti pracovních postupů, ale nehledal bych za tím žádný záměr či konspiraci.