MUDr. Antonín Brzek odpovídá:UschlejŽalud píše:Dobrý den, je mi 16 let a něco se se mnou děje... už asi měsíc mě přitahují kluci mladší cca 8 let a bojím se, ze to není asi normální... občas se mi i o malých klucích zdá... prosím pomozte mi, nechci byt pedofilní.
Milý příteli,
to víte, Váš problém nevyřešíme přes internet.
Nabízím Vám konzultaci v mé ordinaci na Sexuologickém ústavu v Praze. Objednejte se v recepci na tel. 22496 5247 na mé jméno. Ordinuji jen o středách dopoledne od 07:30, snažte se dorazit co nejdříve ráno!!!.
Zaručuji Vám plnou diskrétnost.
S pozdravy
MUDr. Antonín Brzek
Daniel odpovídá:
Vážený tazateli,
to, že vás přitahují malí kluci, skutečně není normální ve smyslu, že takováto touha neodpovídá většinovému zaměření populace. Nicméně je to normální ve smyslu statistického výskytu. Přesně se neví, kolik pedofilů vlastně v populaci je, Národní ústav duševního zdraví nedávno zveřejnil odhad 0.3%. Pedofilů je tedy v populaci poměrně hodně a většina z nich se s tím nějakým způsobem srovnala a naučila žít.
Podstatné je, že být pedofil neznamená automaticky být kriminálník. O tom, kým jsme, nerozhodují ani tak naše vlastnosti, jako spíše naše životní volby. Je hodně věcí, které nám byly do života dány a my je nemůžeme ovlivnit. Je ale na každém člověku, jak s tím, co mu bylo do života dáno, naloží, a jak naloží se svou sexualitou, ať už je jakákoliv.
Pokud si sám v sobě chcete udělat jasno, doporučuji navštívit sexuologa. Já sám jsem v minulosti pomoci sexuologa využil a mám s tím dobré zkušenosti.
Daniel, heterosexuální pedofil