Prosba o vyplnění dotazníku projektu Parafilik

Vše, co se týká preventivního projektu Parafilik, jež koordinuje Národní ústav duševního zdraví.
Peter. K

Re: Prosba o vyplnění dotazníku projektu Parafilik

Nový příspěvek od Peter. K »

Takéto veci vyplňovat nebudem.
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2020 poděkování
Dostal: 853 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Peter. K píše: úterý 1. 9. 2020, 20:27:51 Takéto veci vyplňovat nebudem.
Škoda. Oni se snaží pomoci těm, kteří to potřebují. Ale pokud jsi v pohodě a nepotřebuješ pomoct, tak to snad tolik nebude vadit. Ale bylo by to dobré, aby měli přehled, kolik lidí nemá nebo má a jaké problémy a potřebuje nebo nepotřebuje pomoct.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
nintropan
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 14
Dal: 1 poděkování
Dostal: 5 poděkování

Nový příspěvek od nintropan »

Napřed jsem se zhrozil když jsem četl kolik to zabere času. Ale jelikož jsem poslední týden nějak zbaven depresí a dá se říct, že je mi tak fajn, jak mi už dlouho nebylo, tak jsem to vyplnil. Asi tu hodinu to trvalo. Možná 5 minut navíc.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2416 poděkování

Nový příspěvek od Cykle02 »

Mě dvě hodiny a to po dvou třetinách jsem se snažil z rychlit. Na 86% jsem uvažoval že se na to vykašlu. Rozhodně jsem z toho ale neměl pocit, že někdo díky tomu porozumí mé sexualitě. Někdy v horní nápovědě byl jen obecný text, někdy důležité dovysvětlení otázek. jedou byla dokonce zeleně dole. Musel jsem se na to dost soustředit, a stejně ne vždycky jsem si byl jistý o čem je řeč. Na některé otázky jsem nedal odpověď, protože jsem neznal definici (sexuální napadení). Par věcí sem uvažoval že bych změnil během vyplňování, jedna dokonce později. Někde mi chyběla možnost odpověď dovysvětlit.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Code
Na trestné lavici
ve věku od: 100
ve věku do: 100
Dal: 46 poděkování

Nový příspěvek od Code »

Dotazník mě zajímal, ovšem vyloženě zklamal. Je silně zaměřený na složitou administrativu institutu „zkoumání sexuality“ a značnou část respondentů jistě odradí nejen absurdní délkou (vlastně nikdo se nedostal pod 2 hodiny!!!), ale i jinými faktory. Hned na první stránce jsem si nebyl jistý, zda podávám daňové přiznání nebo vypisuji žádost o nějaký příspěvek z důvodu „COVID19“. Prvně se mě snaží kdosi přesvědčit, že všemu rozumím. Možná proto aby nedocházelo k pozdějším reklamacím „já neporozuměl otázce“. Přitom jsem stále ještě nic neviděl, takže tvrzení že něčemu rozumím či nikoli, mi přijde absurdní. To jak respondenti popisují nemožnost listovat a vracet se v kontextu dotazníku k předešlým dotazům, ve mně vyvolává silné pochybnosti, zda dotazovaní skutečně všemu porozuměli nebo jen museli odsouhlasit vše co se po nich chtělo aby mohli vůbec cokoli napsat.

Závěrem dodám, že pocity podobné vyplňování daňového formuláře na finančáku ve mně ještě posílilo, cituji Zvolte jednu z následujících odpovědí: Celému poučení jsem porozuměl/a a souhlasím s vyplněním dotazníku.
Obrázek
Po zvážení, že nejprve jsem donucen odkývat že všemu rozumím, následně ničemu rozumět nejspíš nebudu, nemám možnost listovat stránkami, s vidinou trávení nejméně 2 hodin s dotazníkem, který mi nabídne jedinou možnost a nutí mě si ji vybrat, jednak nemůžu považovat takový „dotazník“ (vážně to není nějaký druh úředničiny?) za smysluplný a rozhodně ne nijak přínosný. Nedokážu si totiž představit, jak důvěryhodné mohou být odpovědi znechuceného a znuděného respondenta, který nejpozději po 90 minutách vyhlíží poslední otázku jako trosečník loď či kanibaly. *cekani* *rr*
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2416 poděkování

Nový příspěvek od Cykle02 »

Jako prdel ta otázka, která byla nějak jako jestli mám problém se soustředit déle než 10 minut u dvou hodinového dotazníku. *lol* *wall*
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
podivin
Administrátor
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí

Code píše: středa 2. 9. 2020, 17:43:57 Po zvážení, že nejprve jsem donucen odkývat že všemu rozumím, následně ničemu rozumět nejspíš nebudu
Code Code :D Tím je myšleno, že rozumíš těm pár bodům nahoře napsaným, že to je dobrovolné, že to je anonymní, atd. A že tam je "vyberte jednu možnost z následujících" ikdyž je tam je jedna, to je chyba spíš toho systému, že to píše takhle pro jedinou možnost, možná je to jen chyba v překladu a v AJ by to bylo lepší. :)
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Vofs
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
Kontakt: email: [email protected]
Výkřik do tmy: Dětský smích je ta nejkrásnější věc na tomto ne tolik krásném světě.
Dal: 118 poděkování
Dostal: 103 poděkování

Nový příspěvek od Vofs »

Tak vyplněno. Ani nevím, kolik času mi to zabralo, ale odhaduji něco kolem 2 hodin. Bylo toho opravdu hodně a na poslední otázku jsem tak od 80% čekal jak na Ježíška. Tak snad to pomůže.

Jak už tu někteří psali, velmi mi chyběla možnost vrátit se zpět, když jsem si třeba u další otázky řekl, že jsem měl odpověď formulovat jinak, abych odpověď lépe upřesnil. Nebo když jsem omylem stiskl tlačítko "další" dvakrát, čímž jsem nechtěně přeskočil otázku.
Code
Na trestné lavici
ve věku od: 100
ve věku do: 100
Dal: 46 poděkování

Nový příspěvek od Code »

podivin píše: středa 2. 9. 2020, 20:19:42
Code píše: středa 2. 9. 2020, 17:43:57 Po zvážení, že nejprve jsem donucen odkývat že všemu rozumím, následně ničemu rozumět nejspíš nebudu
Code Code :D Tím je myšleno, že rozumíš těm pár bodům nahoře napsaným, že to je dobrovolné, že to je anonymní, atd. A že tam je "vyberte jednu možnost z následujících" ikdyž je tam je jedna, to je chyba spíš toho systému, že to píše takhle pro jedinou možnost, možná je to jen chyba v překladu a v AJ by to bylo lepší. :)
Nechápeme se, podivine. Otázka totiž zní, proč, k čemu, na co, pro jaký účel má respondent odkývat, že rozumí faktu že onen dotazník vyplňuje ze své vůle, dobrovolně, že rozumí faktu že vyplňuje dotazník a že toto bere na vědomí atd.? Pokud je dotazník anonymní, je to postavené na palici. Tvůj argument o ztrátě smyslu v překladu je úsměvný, vzhledem k tomu že je český (nebo je NÚDZ a potažmo Parafilik zahraniční projekt?) a že je koncipován pro českého uživatele internetu. Ono „vybrání si jediné možnosti“ slouží nejspíš především k účelu potvrzení počtu uskutečněných dotazníků. A pokud tak někdo činí takto, nejspíš má jen zběžné informace o celé problematice a vytvořil „dotazník“ na 2 hodiny čistého času na koleni, bez hlubší myšlenky, toto jednoznačně kritizuji. *negative* Stejně tak rozhodně nepůsobí dobře tvrzení o „40 minutách“ *cekani* které má ono vyplňování zabrat. Nebo je to také jen chyba v překladu? :D
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2046 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Code píše: středa 2. 9. 2020, 17:43:57 (vlastně nikdo se nedostal pod 2 hodiny!!!)
Ehm?
nintropan píše: středa 2. 9. 2020, 0:54:44 Asi tu hodinu to trvalo. Možná 5 minut navíc.
Marco Freeman píše:Jen mi to teda trvalo déle - cca 1 hodinu 45 minut.
Teenbl píše:...mně trvalo vyplňování zhruba hodinu.
Silesia píše:mě dotazník trvalo vyplnit cca hodinu.

Souhlasím, že tam měl být napsaný trochu širší čas, ale je fakt, že já u vyplňování (zmíněná hodina + 45 minut) i hovořil s někým poblíž, takže jsem tomu nevěnoval 100% z toho času necelých dvou hodin. Ale zase tvrzení, že se "nikdo nedostal pod dvě hodiny" nevím, kde bereš.

Kdybych bez rozmyslu klikal, jen co si přečtu otázku, tak bych se asi na těch 40 minut dostal, jenže u spousty otázek jsem se musel zamyslet a jinde jsem se zase rozepisoval, proto pro člověka, který tomu skutečně chce věnovat něco ze sebe a dotazník čte poprvé, není možné dosáhnout těch čtyřiceti minut, ale spíš aspoň té hodiny, hodiny a čtvrt.

Upřímně víc než čas mi vadila nemožnost dát "zpět", důvody, proč mi to vadilo, tu už jiní zmínili. :)
podivin
Administrátor

Code píše: středa 2. 9. 2020, 21:59:45Nechápeme se, podivine.
Tak na tom se shodneme :)
Code píše: středa 2. 9. 2020, 21:59:45Otázka totiž zní, proč, k čemu, na co, pro jaký účel má respondent odkývat, že rozumí faktu že onen dotazník vyplňuje ze své vůle, dobrovolně, že rozumí faktu že vyplňuje dotazník a že toto bere na vědomí atd.? Pokud je dotazník anonymní, je to postavené na palici.
Tak jedna možnost je, že chtějí mít jistotu, že lidé opravdu pochopí, že to anonymní je. Druhá možnost je, že to je zase nějaký výmysl typu GDPR, kdy to tam prostě napsat musí. Ale to je jedno, prostě je to tam a chtějí, aby si odsouhlasil, že jsi to pochopil. Možná je to krytí, kdyby později někdo začal, že byl donucen někým to vyplňovat.
Code píše: středa 2. 9. 2020, 21:59:45Tvůj argument o ztrátě smyslu v překladu je úsměvný, vzhledem k tomu že je český
Já ale mluvil o tom systému, ve kterém je ten dotazník vytvořený - https://www.limesurvey.org.
Limesurvey, ve kterém je tento dotazník vytvořen, byl vybrán jako systém s otevřeným zdrojovým kódem, kladoucí důraz na soukromí uživatelů.
Funguje to nějak podobně, jako tady phpBB fórum - prostě dostaneš nějaký systém, do kterého pak zadáš data, jak se to má chovat. ČEPEK má v phpBB nějaká fóra a mluví na nás česky, gsa-forum.de má v phpBB jiná fóra a mluví německy. Někdo udělal překlad phpBB do češtiny a němčiny. Stejně tak je limesurvey nástroj, ve kterém připravíš dotazník. Konkrétní věci, které tě budou zajímat, píšeš samozřejmě sám. Ale třeba to přepínání otázek nebo obecné popisky "Vyberte jednu možnost" nebo "Vyberte více možností" je v tom systému zakódováno a někdo to přeložil z původního jazyka.
Code píše: středa 2. 9. 2020, 21:59:45Ono „vybrání si jediné možnosti“ slouží nejspíš především k účelu potvrzení počtu uskutečněných dotazníků.
Je to možné, že to je jako součást dotazníku, ale protože potřebují jen jedinou odpověď, tak jich tam není víc, ale ten systém asi nepočítá s tím, že by dával zadavatel na výběr jen jednu možnost a proto píše "vyberte z následuících možností". Logicky by taková otázka neměla jít vytvořit, protože tam člověk nemá na výběr. Může to být ale jiný typ otázky, kdy je požadována odpověď jako podmínka k přechodu na další otázku, v tomto případě jako souhlas se zahájením dotazníku. Je to tam nazvané jako "Informovaný souhlas" (to je možná součást limesurvey), pak jsou tam ty body (ty jsou zadané), a pak je tam právě ten text o výběru jedné možnosti (osobně si myslím, že to je generované od limesurvey) a dále je tam text u radio tlačítka (to je zase jejich text). Koukal jsem teď na ty zdrojáky a mají tam nějaké ukázkové XML soubory pro dotazníky, kde je právě přesně ten text "Choose one of the following answers" a v souboru locale/cs/cs.mo je pak přesně ten text "Zvolte jednu z následujících odpovědí". Takže to opravdu nepsal nikdo z NUDZ, ale obsahuje to ten limesurvey.
Code píše: středa 2. 9. 2020, 21:59:45Stejně tak rozhodně nepůsobí dobře tvrzení o „40 minutách“ *cekani* které má ono vyplňování zabrat. Nebo je to také jen chyba v překladu? :D
Ne, tohle není zabudované v systému limesurvey :D Ale teoreticky by také mohlo být - systém by podle složitosti struktury dotazů dokázal odhadnout, jak dlouho může člověku trvat jaká odpověď (jednuchá otázka s "ano" / "ne" zabere chvilku, složitější otázka s checkboxama zabere dýl, a ty otázky s tabulkou a výběrem počtu zabere nejdéle) a podle toho pak udělat celkový čas. Ale to asi nebude ten případ, takže tohle asi nebyla žádná chyba v překladu :) Samozřejmě 40 minut byl odhad. Filip Šinkner píše 40-60 minut. Asi to prostě zkoušeli jen zběžně projet a vyšlo jim to na 40 minut, ale samozřejmě, když člověk musí přemýšlet, tak to trvá dýl. Někdo to třeba zvládnul rychle, někdo víc přemýšlel, tak mu to trvalo dýl.
Filip Šinkner
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 17
ve věku do: 37
Výkřik do tmy: Zabývám se výzkumem lidské sexuality, pracuji v laboratoři evoluční sexuologie v rámci Národního ústavu duševního zdraví, Klecany.
Dal: 27 poděkování
Dostal: 47 poděkování

Nový příspěvek od Filip Šinkner »

Děkujeme za připomínky. Co se týče času, skutečně jsme málo mysleli na to, že přemýšlení nad otázkami a rozepisování se v otevřených odpovědích zabere více času, než pouhé projití dotazníku. Jsme vděčni všem, kteří nám svůj čas věnují i nad rámec toho, co jsme původně psali - tento údaj byl již v průzkumu doplněn. I částečně vyplněný dotazník nám pomůže.

Ohledně informovaného souhlasu - jedná se o běžný etický standard našich výzkumů a současně naplnění požadavků GDPR a stavíme se k němu tak, že i anonymní respondent má být seznámen se svými možnostmi a s tím, jak budou data z průzkumu využita. Nešikovná formulace "Zvolte jednu z následujících odpovědí" je, jak píše podivin, součástí Limesurvey, který jsme i přes jeho některé nepraktické části vyhodnotili jako nejlepší nástroj pro tento dotazník.

Píšete, že by se hodil projekt Parafilik pro veřejnost, aby se předcházelo stigmatizaci, alespoň u části veřejnosti. Součástí našeho projektu budou rovněž osvětové aktivity - chystáme rozhovory, tiskové zprávy, klipy do médií, inspirované německým Kein taeter Werden, i vědecké články. Věříme, že když budeme pronikat do mainstreamových médií, můžeme například šířit povědomí o správném používání odborných termínů a bojovat s všeobecně rozšířenými mýty. Souhrn prozatimního mediálního působení projektu můžete najít zde - https://parafilik.cz/media/. Větší mediální zásah plánujeme s chystaným spuštěním kontaktní terapie.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Osobně bych špatně formulované otázky standardizovaných dotazníků vypouštěl, ledaže by byly součástí nějaké bodovací sady (tam by za úvahu stálo vypustit otázku a při zpracování převzít hodnotu ze srovnávacích). Srovnávání výsledků na blbé otázky nic hodnotného nepřinese.
Filip Šinkner
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 17
ve věku do: 37
Výkřik do tmy: Zabývám se výzkumem lidské sexuality, pracuji v laboratoři evoluční sexuologie v rámci Národního ústavu duševního zdraví, Klecany.
Dal: 27 poděkování
Dostal: 47 poděkování

Nový příspěvek od Filip Šinkner »

simgiran píše: sobota 5. 9. 2020, 19:28:48 Osobně bych špatně formulované otázky standardizovaných dotazníků vypouštěl, ledaže by byly součástí nějaké bodovací sady (tam by za úvahu stálo vypustit otázku a při zpracování převzít hodnotu ze srovnávacích). Srovnávání výsledků na blbé otázky nic hodnotného nepřinese.
Děkuji za připomínku a chápu Vaše námitky. Bohužel když ze standardizovaného dotazníku vypustíme nějakou otázku, snižujeme tím možnost srovnávat výsledky s jinými českými, případně zahraničními průzkumy, která je pro nás velmi důležitá. Pevně doufáme, že získáme hodnotná data, kterými budeme moci ve vědecké obci argumentovat v této prozatím nedostatečně probádané oblasti, a že nám tato argumentace pomůže se zaváděním nabídky preventivních a terapeutických možností.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 501 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Tak já to vyplňoval celkem rychle, ale kdybych věděl jak je to dlouhé předem, tak jsem se na to vybodl. Některé pasáže jsou nelogické a stejně tak otázky. Například napsat z kolika procent vás přitahují děvčata předpubertou z kolika v a z kolika po tak, aby součet byl 100% mi přijde jako nesmysl. Navíc potom následují stejné opakující se dotazy na pedo a hebe část...

No a na konci mně fakt pobavila otázka kolik procent mých odpovědí bylo pravdivých.
Fx100d
Administrátor
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 404 poděkování
Dostal: 746 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Konečně jsem si našel čas a dotazník jsem vyplnil.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Tweedledee
Registrovaný uživatel
ve věku od: 6
ve věku do: 14
Dal: 9 poděkování

Nový příspěvek od Tweedledee »

Super dneska vyplněno! zvláštní poděkování patří uživateli Gabriel55 že mě přiměl dnes po delší době na stránku ČEPEKu přijít díky soukromé zprávě... Jinak bylo to možná trochu delší, ale bavilo mě odpovídat na mnohé z otázek ke studii a docela se těším pokud bych se mohl od Listopadu nějak více projektu zúčastnit - jsem z Prahy, tak dojíždění mě nedělá osobně problém. Akorát do formuláře jsem uvedl na začátku omylem přezdívku "Halciform" jenž hojně využívám jinde na internetu než mám tady, ale snad to nebude vadit a bude možné to spárovat - kontakt na mě ke konci formuláře souhlasí s registračním e-mailem co mám zde... *bye*
tojejedno
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: Nikdy se nevzdávej a bojuj až do vítězství
Dal: 13 poděkování
Dostal: 17 poděkování

Nový příspěvek od tojejedno »

Také jsem vyplnil. Vyplnnění mi trvalo 3 hodiny, což jsem nečekal. :)