Moje internetová kamarádka, které ještě nebylo 15, se mi svěřila, že několikrát do měsíce slyší svou matku a jejího přítele v noci hlasitě souložit - prý i hodinu a déle. Přijde jí to nechutné a nelíbí se jí myšlenka, že to ten člověk dělá s její matkou. Několikrát je přišla poprosit, ať nejsou tak hlasití, ale oni jí buď ignorují, odpálkují nebo ledabyle odsouhlasí a pak pokračují jako předtím. Slečna mi vyprávěla, že když jí bylo 8 let, celou noc kvůli těm dvoum vedle v pokoji probrečela.
Otázka zní: je to týrání dětí? Co dělat na místě toho dítě, respektive co mu mám poradit? Zkoušel sem hledat na internetu, ale tam se píše, že je přirozené, když dítě slyší souložit rodiče. Problém je v tom, že tahle matka ví, že o nich dítě ví, a aktivně ignoruje prosby, aby s tím rytmickým hlukem přestala.
Abych uvedl nějaký kontext: S matkou obecně a i babičkou, se kterou žijí, má slečna mizerný vztah. Otec žije v zahraničí a alimenty neplatí, protože kdyby musel platit, začal by se soudit o všechno možné a soudce by si prý dokázal zaplatit. Matka té slečně třeba taky řekla cosi v tom smyslu, že nikdy nechtěla, aby se narodila. Nevím, co přesně je na tom a všem ostatním pravda a co se ztratilo v komunikačním šumu - co si budeme povídat, je to dítě a neumí se vyjadřovat úplně přesně. Často začíná vyprávět od prostředka a přeskakuje z tématu do tématu...