Švýcarská policie vyšetřuje osmiletého chlapce, platil dětskou bankovkou (iDnes.cz)

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2444 poděkování

Švýcarská policie vyšetřuje osmiletého chlapce, platil dětskou bankovkou (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Švýcarská policie se zabývá případem chlapce, jenž se v obchodě zeptal, jestli může zaplatit eurobankovkou z karnevalu. Ačkoli šlo na první pohled o dětskou hračku, obsluha dítě nahlásila policii. Podle místních médií strážci zákona reagovali přehnaně. Chlapcovo jméno kvůli tomu bude v policejních záznamech až do roku 2032.

Falešná eura podle The Guardianu začátkem března rozhazovali organizátoři na městském karnevalu ve městě Sissach. V zemi se oficiálně platí švýcarským frankem. Barevné peníze zdobilo čínské písmo a byly vytištěny na běžném papíře. Chlapec jich několik sebral ze země.

Koncem dubna pak šel se svým desetiletým bratrem do obchodu v obci Dietgen, kde se prodavače zeptal, jestli může bankovkami zaplatit. Přestože šlo snadno poznat, že jde o dětskou hračku, prodavač zavolal policii. „Je to naše politika, museli jsme to nahlásit,“ uvedla manažerka obchodu.

A policie se chlapcově rodině skutečně o měsíc později ozvala. Dokonce ji navštívila a strávila v jejím domě několik hodin. Strážníci s sebou přinesli záznam z bezpečnostních kamer, která děti v obchodě natočila.

„Dostali jsme hlášení, že se se chlapec pokoušel zaplatit za zboží padělanými penězi. Měli jsme podezření, že se falešná eura dostanou do oběhu,“ prohlásil policejní mluvčí. Podle něj museli proto vyšetřovatelé zjistit, jestli bratři peníze nepoužili úmyslně a jestli jim hrozí nějaké obvinění.

Policie si sourozence v rámci vyšetřování vyfotografovala pro potřeby svých záznamů, kde podle místních médií zůstanou až do roku 2032. Prohledala také jejich dětské pokoje, kde našla další peníze na hraní a preventivně je zabavila.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Hebeš
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dal: 360 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Švýcarská policie vyšetřuje osmiletého chlapce, platil dětskou bankovkou (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Hebeš »

Dodal bych, že Švýcarsko má velmi nízký věk pro trestní odpovědnost, deset let. Samozřejmě trestat desetiletého kluka za takovou drobnost je šílené.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1092 poděkování
Dostal: 1180 poděkování

Re: Švýcarská policie vyšetřuje osmiletého chlapce, platil dětskou bankovkou (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Bouře »

A zrovna o Švícarsku jsem si myslela že je v celku normální země..... *wall*
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Výkřik do tmy: Mea culpa. Mea maxima culpa
Dal: 280 poděkování
Dostal: 277 poděkování

Nový příspěvek od Kiiax »

Bouře píše: pátek 12. 6. 2020, 18:07:14 A zrovna o Švícarsku jsem si myslela že je v celku normální země..... *wall*
Normální země to je, ale má zkostnatělé zákony a vždy se najde úřední blb, co je rád praktikuje.
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Tak to je teda pěkně ujetý... :(
Tori
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 15
Dal: 44 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Nový příspěvek od Tori »

Tady mi příjde přehnaná ta reakce obsluhy. Píšou, že přišel a ptal se, jestli tím může platit. Tak místo, aby mu řekli, že je to jen hračka a platit se tím nedá, tak to nahlásí. A ještě pak policie zabaví zbytek, co má v pokoji. To mi příjde úplně směšné.