301 píše: ↑čtvrtek 6. 8. 2020, 22:40:44Ono třeba není ideální to říct někomu kdo je třeba cholerik a řekne: okey tak jsi jinej no třeba to budu tolerovat. A o pár dní později třeba na ulici nebo v obchodě mezi lidma: Ty deb..e ! proč jsi tohle udělal blbě ? Nebo proč jsi to neudělal podle mě ? A vykřikne to nahlas a k tomu zařve před ostatními: Hlavně že jsi pedofil a líbí se ti děti a máš potřebu líbat malé kluky a holky !!!
Dovolím si nesouhlasit s tím, že tohle má co dočinění vyloženě s tím, že je někdo cholerik. Cholerici mají všeobecně v povaze, že se nechávají velmi unést city. Rychle se naštvou, na druhou stranu se ale velice rychle i uklidní. V určitém slova smyslu je pro mě jednodušší jednat s cholerikem, který se naštve, vybublá to v něm a už druhý den s ním je rozumná řeč, než s některými klidnějšími lidmi, kteří nedají najevo nespokojenost, ale naopak to v sobě dusí, načež to může vyvolat dlouhodobé a hlubší rozkoly. Každý temperament má své a jen to, že je někdo cholerik, neznamená, že ve vypjaté chvíli prozradí něco, co mu bylo důvěrně řečeno. Tady nejde o nějaký temperament, ale o důvěru, kterou můžu mít k člověku s různým temperamentem. Mám cholerického kamaráda, s nímž se častokrát poštěkám, což ale nemění nic na tom, že důvěrné věci mu řečené u něj vždy zůstávaly. Než o temperamentu je to o celkovém působení člověka. Pokud mě má dotyčný rád a já jeho, pokud mi věří a já věřím jemu, pokud k sobě navzájem máme úctu a pochopení, potom je pro mě ideálním člověkem na to, abych se mu svěřil.
U kamarádů nicméně nepovažuji za tak důležité svěření. Stejně jako se svým letmým kamarádům, s nimiž občas někde posedím či si vyměníme pár slov, když se potkáme, nesvěřuji s detaily o mém životě, stejně tak pro mě není podstatné, aby věděli takové důvěrné informace, jako je sexuální orientace. Ale ve chvíli, kdy někoho považuji za přítele, mám i přirozenou touhu mu říct, jak to mám, právě proto, že to s ním chci mimo jiné probírat. A taky by mi přišlo krajně blbé, kdyby on se mi svěřoval s důvěrnými trably ze svého života, a já mu zamlčoval informaci, co je mou součástí. Ale i u blízkých přátel dokážu pochopit, že to někdo neřekne, i když podle mě pak toto přátelství bude vždy podmíněné, neb nikdy nebude z jedné strany úplně otevřené a upřímné.
Co ale velmi nemám rád, tak pokud někdo takovou zásadní věc neřekne, když vstupuje do nějakého oficiálního svazku, v současné době u nás manželství, anebo registrované partnerství. V první řadě - partner má mít právo vědět o důležitých aspektech toho druhého člověka dřív, než se k němu "přiváže".
Je to pro mě stejné, jako kdyby jeden manžel tomu druhému před svatbou nesdělil, že má dluhy, anebo že je nemocný nějakou vážnou nemocí. Ano, můžete namítat, že pedofilie je přece něco jiného, ale i pedofilie do vztahu přináší rizika. Protože pokud se o manželi provalí, že je pedofil, může to mít negativní důsledek nejen pro něj, ale i pro jeho rodinu, i pro jeho manželku.
A proto by tato manželka měla mít právo se předem rozhodnout, zda do manželství s pedofilem půjde a zda přijme všechna (případná) negativa, která z toho mohou vyplynout. Je vůbec otázka, zda by bylo uzavření manželství platné, pokud by jeden z manželů tomu druhému zamlčel tak podstatnou věc, jakou pedofilie dozajista je.
Druhá věc je, že manželství má být určitým důvěrným svazkem, kdy si ti dva (v ideálním případě) věří a mohou spolu mluvit téměř o všem. Obzvláště pokud by jeden z manželů nebyl tím druhým přitahovaný či by ho celkově nemiloval, ale vzal by si jej jen za účelem založení rodiny, přišlo by mi to jen jako využívání. Ano, mohou se najít dva lidé, kteří nestojí o citové svazky, ale chtěli by rodinu, a tak se dohodnou. Sice toto rozhodnutí nechápu, ale je oboustranně vědomé a dobrovolné. Zatímco doslova "využití" partnera pro založení rodiny není. Manželství má být i o úctě jednoho člověka k druhému. A využívání někoho pro stvoření dětí rozhodně úctě neodpovídá.
Jednoduše - podle mě je velmi nezodpovědné a morálně závadné, pokud si pedofil (který o sobě ví, že je pedofilem) vezme partnera za manžela (registrovaného partnera), aniž by mu o sobě sdělil, že je pedofil. A co se týče rodiny, v níž jsou děti, velice rád bych zde citoval jeden důležitý citát:
"To nejdůležitější, co může otec udělat pro své děti, je milovat jejich matku." Zdravý vztah mezi dvěma rodiči totiž základem zdravých vztahů v celé rodině.