Nizozemská televize učinila rozhovor s pedofilem, který chce legalizovat sex se čtyřletými dětmi (Svobodné noviny)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1779 poděkování

Nizozemská televize učinila rozhovor s pedofilem, který chce legalizovat sex se čtyřletými dětmi (Svobodné noviny)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Nizozemská televizní stanice NTR vyvolala rozhořčení mezi svými diváky, když odvysílala epizodu programu NPO Danny op Straat, která zahrnovala rozhovor s aktivistou pedofilů „Nelsonem“, který chce založit politickou stranu, jež by prosadila legalizaci sexu s dětmi:

Nelson v televizním vysílání uvedl, že ho přitahují chlapci ve věku od 4 do 14 let. Řekl, že batolata jsou schopny se samy rozhodnout, zda chtějí sex nebo ne. „Dítě ve věku 2 nebo 3 let je dostatečně vyvinuté, aby rozhodlo, zda chce zmrzlinu, nebo chce jít na hřiště,“ uvedl. „Myslím, že tyto věci lze velmi snadno porovnat“.

Zdá se, že tento muž nedokáže pochopit, proč se pedofilové považují za nebezpečná individua, i když Ghosen poukázal na trauma, které způsobují dětem. „V případě zneužití to chápu,“ řekl Nelson. „Ale to se mnou nemá nic společného.“

Epizoda, která byla odvysílána na stanici NPO2 a její fragmenty sdílené na sociálních sítích spustily bouři rozzlobených a šokovaných diváků.

NTR stojí za svým rozhodnutím odvysílat tuto epizodu, uvedl provozovatel stanice v odpovědi, podle deníku AD. „Danny ve svém programu hledá subkultury, které jen stěží vyjdou najevo. Díky tomuto programu ukazuje, že existují a ponořuje se do témat, která hrají roli v naší zemi. Danny je také velmi kritický, jak můžete vidět v této epizodě.

Na odvysílanou epizodu také rychle reagovala Amsterdamská univerzita, která vyzvala Nelsona k přednášce na univerzitě o pedo-sexualitě. „Nelson byl pozván, aby mluvil o svých pocitech jako pedofil, o tom, co to znamená s tím žít, ale ne v tom jednat. To bylo v kontextu přednášky o vývoji sexuálních norem ve společnosti, “uvedl Richard Van der Wurff, ředitel sociálních věd univerzity. „Nebyli jsme si dostatečně vědomi jeho aktivistického přístupu a prohlášení. To je špatně, velká chyba. Kdybychom do toho pronikli hlouběji, určitě bychom ho nepozvali. “

Dobrovolnická organizace pedofilie.nl se distancovala od Nelsonových prohlášení na Twitteru. Organizace zahájila během vysílání otevřenou konverzaci s lidmi s pedofilními pocity. „Naše konverzace se týká zodpovědného jednání s pocity pedofilů. Není to hodno televize, ale je to důležitější.“

Tito „progresivní“ nizozemští bolševici se v tom opět pitvají, tentokrát ukazují, jak je důležité „uznat“, že pedofilové „mají také city“.

Je to ta stejná země, kde soud nedávno rozhodl, že odsouzený sériový pedofil nebyl za své činy zcela odpovědný.

Koneckonců, pedofilie je propagována jako další sexuální orientace.

Zdá se, že všichni, kdo prosazují „normalizaci“ pedofilie, záhadně pracují podle stejného scénáře.

Oni všichni podporují tuto zvrácenou myšlenku, že většina pedofilů, jako je Nelson, „nekonají“ co se týče jejich pocitů vůči dětem. Nejsou údajně pro nikoho hrozbou. Tak si je najměte jako opatrovníky svých dětí, abyste dokázali, že pedofily nediskriminujete. Dokažte, že nejste plní „nenávisti“.

Server nedůvěryhodný https://www.evropskehodnoty.cz/svobodne-noviny/ , https://www.irozhlas.cz/zpravy-z-domova/neznami-vlastnici-redaktori-a-nepruhledne-finance-prectete-kdo-v-cesku-siri_1611250606_dbr , ale ten rozhovor zkutečně existuje:
Automatický překlad je dost bídný, ale zřejmě něco takového říká. NTR je Nizozemská veřejnoprávní televize https://en.wikipedia.org/wiki/Omroep_NTR
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Hebeš
Na trestné lavici
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Nizozemská televize učinila rozhovor s pedofilem, který chce legalizovat sex se čtyřletými dětmi (Svobodné noviny)

Nový příspěvek od Hebeš »

Nizozemsko je nejvíc „pokroková" země světa, tam je možné naprosto cokoliv. Ještě, že tam nežijim
Hebeš
Na trestné lavici
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.

Re: Nizozemská televize učinila rozhovor s pedofilem, který chce legalizovat sex se čtyřletými dětmi (Svobodné noviny)

To by byl dobrý článek v médiích: „Čeští pedofilové odsuzují nizozemskou televizní stanici za rozhovor s pedofilem obhajujícím zneužívání čtyřletých dětí"
Cykle02
Mediální analytik

Aby jsme na to mohli reagovat, museli by jsme mít nejdřív rozumný překlad té reportáže.
Smazaný uživatel (gabajaza)

Nový příspěvek od Smazaný uživatel (gabajaza) »

Hebeš píše: pátek 5. 6. 2020, 10:37:38 Nizozemsko je nejvíc „pokroková" země světa, tam je možné naprosto cokoliv. Ještě, že tam nežijim
Co tím máš na mysli? Je nějaký konkrétní důvod, proč si to myslíš?
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Mea culpa. Mea maxima culpa
Dal: 319 poděkování
Dostal: 277 poděkování

Nový příspěvek od Kiiax »

Cykle02 píše: pátek 5. 6. 2020, 11:29:32 Aby jsme na to mohli reagovat, museli by jsme mít nejdřív rozumný překlad té reportáže.
A je to rozumné? Tohle je téma, které je mimo diskuzi západního světa. Abychom na sebe také nestrhli nenávist.
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.
Cykle02
Mediální analytik

Kiiax píše: pátek 5. 6. 2020, 21:36:24A je to rozumné?
Asi chceš spíš reagovat na Hebeše, já měl jen technickou.
Naposledy upravil(a) Cykle02 dne pátek 5. 6. 2020, 21:41:03, celkem upraveno 1 x.
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK

Tedy, kromě samotného tématu ohledně sexu s dětmi, mi i vadí, že by pedofilie měla být nová sexuální orientace. To je podle me naprosto špatně. Já jsem heterosexuál. To je moje sexuální orientace. A pedofilie je moje parafilie. Jednoduché a logické.
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK

Ano, mělo to být na Hebeše. *lol*
Hebeš
Na trestné lavici

Kiiax píše: pátek 5. 6. 2020, 21:40:34 Tedy, kromě samotného tématu ohledně sexu s dětmi, mi i vadí, že by pedofilie měla být nová sexuální orientace. To je podle me naprosto špatně. Já jsem heterosexuál. To je moje sexuální orientace. A pedofilie je moje parafilie. Jednoduché a logické.
Přesně, naprosto objektivně je pedofilie porucha.
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Kiiax píše: pátek 5. 6. 2020, 21:40:34 Tedy, kromě samotného tématu ohledně sexu s dětmi, mi i vadí, že by pedofilie měla být nová sexuální orientace. To je podle me naprosto špatně. Já jsem heterosexuál. To je moje sexuální orientace. A pedofilie je moje parafilie. Jednoduché a logické.
Přesně, no. Je to parafilie. Stejně tak by mohlo být pak uznáno za sexuální orientaci objektofilie, zoofilie, nekrofilie, apod.
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Dal: 573 poděkování
Dostal: 715 poděkování

Nový příspěvek od Daniel »

Hebeš píše: pátek 5. 6. 2020, 22:49:53 Přesně, naprosto objektivně je pedofilie porucha.
Michaela píše: pátek 5. 6. 2020, 23:15:23 Přesně, no. Je to parafilie. Stejně tak by mohlo být pak uznáno za sexuální orientaci objektofilie, zoofilie, nekrofilie, apod.
Já si myslím, že až tak jednoduché to není a především, že celá věc má dvě roviny: společenskou a osobní. Na společenské rovině to jednoduché je, pedofilie je nemoc, porucha sexuální orientace s kódovým označením F65.4 a je v našem vlastním zájmu, aby to tak do budoucna zůstalo, pokud nechceme přijít o možnost kvalitní a bezplatné sexuologické péče.

Na osobní rovině je to složitější a především to je otázka toho, zda člověk chce sám se sebou žít jako s někým, kdo je rozbitý, nebo s někým, kdo je prostě jenom odlišný. Vzdáleně mi to připomíná občasně spory s kolegy z jiných oddělení na téma bug/feature. Někdo za mnou přijde s tím, že mám chybu v programu. A já odpovím, že to není chyba ale vlastnost, ať už si konečně přečte ten manuál. Problém je, že program se chová jinak, než jak dotyčný očekává a považuje to za chybu. Ale v manuálu je přitom napsáno, že se program takto chová, proč se tak chová, k jakým účelům se hodí a k jakým se naopak nehodí. Stačí si manuál přečíst a bug se rázem mění na feature.

Na adresu pedofilů se občas říká, že nemají legální možnost v interakci s osobou preferovaného věku a pohlaví realizovat svoje sexuální touhy. Pokud k tomu mohu připojit osobní zkušenost, tak před několika lety, když jsem se svou sexualitou smířit, jsem s překvapením zjistil, že existují činnosti, které nemají se sexualitou zdánlivě nic společného a přesto mi přinášejí sexuální uspokojení. Například psaní písniček pro děti. Fungovalo to tak, že pokud jsem zažíval sexuální napětí nebo frustraci, tak už jen samotné přemýšlení nad písničkou mě tohoto napětí zbavovalo. A protože toto zjištění mě to samotného dost udivilo a kladl jsem si otázku, zda je to normální, svěřil jsem se s tím svému sexuologovi. Ten mi s naprostou samozřejmostí odpověděl, že se tomu říká sublimace. Dozvěděl jsem se, že je to pojem z psychologie a že se jedná o sebeobranou reakci, kdy jsou nežádoucí emoci a touhy převedeny na společensky akceptovatelnou činnost, přičemž tato činnost nese stopy původní touhy. V sexuologických publikacích jsem se pak o sublimaci dočetl právě v souvislosti a pedofilií a kreativními činnostmi, které nějakým způsobem souvisejí s dětmi. Za sebe pak ještě dodávám, že nejsilněji to působí, pokud píšu píseň pro konkrétní děti a konkrétní příležitost (třeba vánoční vystoupení) a mám pak ještě možnost s nimi píseň nacvičovat. Takže i když to bude znít divně, dovoluji si tvrdit, že mám jako pedofil zcela legální možnost zažít sexuální uspokojení v interakci s osobou preferovaného věku a pohlaví, byt tato interakce nespočívá ve ventilaci sexuální touhy skrze sexuální aktivity. Spočívá v sublimaci sexuální touhy skrze kreativní činnosti. Takže nakonec jediný rozdíl v tom, zda svoji sexualitu pouvažuji za bug nebo feature, spočívá v jejím pochopení. Jenom manuál si v tomto případě musím sepsat sám, neb nejsme stroje, ale jedinečné lidské bytosti a každý z nás "funguje" trochu jinak.

A něco dost podobného by se dalo prohlásit i o dalších parafiliích. Dovedu si představit, že podobný význam, jaký má pro mě psaní písničky, může mít pro statuofila práce umělce a modelování sochy, pro pyrofila práce hasiče a hašení požáru, nebo pro nekrofila práce hrobníka a kopání hrobu. Všichni tito mají možnost najít si práci v prostředí, kde se cítí být sami sebou a kde mohou legálním způsobem sublimovat svoje sexuální touhy. A pokud se jim to podaří a pokud se jim podaří mít smysluplné vztahy v několika blízkými lidmi, byť by to byla "jenom" obyčejná přátelství a kamarádství, pak se snadno může stát, že se sami na sebe přestanou dívat jako na rozbitou věc. A na svoji parafilii začnou pohlížet jako na sexuální orientaci.

A už jim to nijak nerozmluvíte ;)
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK

Danieli, tvůj komentář se mi velmi líbil. Sexuální sublimace je velmi prospešná a i já s ní mám bohaté zkušenosti (píšu povídky, které nepublikuji).

Sexualita je velká část nás samotných, ovlivňující náš život více, než si lidé připouští. Jen abys správně pochopil, jak jsem myslel svůj komentář.
Pod pojmem sexuální orientace se pro mě skrývá jen to, že jsme přitahováni jedním ze dvou pohlaví. Protože jsou ty pohlaví dvě (s genderqueer a genderfluid na mě nechoďte) jsou tu 4 možné sexuální orientace (hetero,homo,bi,asexuál).

Naproti tomu parafilie jsou odchylkou od "normální" sexuality. Takže i u parafilika lze zjistit sexuální orientace (exhibionista ukazujcí sebe jen před ženami, fetišista který je orientován na mužské prádlo, nekrofil vyhledávající jen ženská těla, ale věřím, že je to velmi obecné a chtělo by to diskuzi).
Hledání si náhradní činnosti s objekty sexuální touhy je normální, pokud bude "většinový muž" dlouhodobě sexuálně frustrovaný bude více hledat ženskou společnost.

Jestli budeme hledat za pedofílií chybu nebo rys člověka je na každém z nás. Někdo věří, že je rozbitý, někdo věří, že to tak má, je to jeho prvek a žije s tím spokojený život. Ale ať už to je tak nebo onak, na mých slovech to nic nemění. Sexuální orientace, sexuální deviace, parafílie, to jsou jen slova. Tvoří teoretický systém, který nám slouží jen k tomu, aby jsme do jedné skupiny dali něco, co je si hodně podobné. Aby byl nějaký pořádek a neměli v tom guláš. Jiný (hanlivý) význam těmto slovům dávají lidé a to je kapitola trochu jiná.

Velkou spojitost vidím s poruchami osobnosti. Lidé, kteří je mají ví, že jsou takhle nastavení a považují to za feature. Lidé, kteří trpí díky jejich chování to považují za bug. A kde je pravda?
Kasz
Administrátor
ve věku do: 27
Dal: 1430 poděkování
Dostal: 3292 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Daniel píše: úterý 9. 6. 2020, 19:02:12pedofilie je nemoc, porucha sexuální orientace s kódovým označením F65.4 a je v našem vlastním zájmu, aby to tak do budoucna zůstalo, pokud nechceme přijít o možnost kvalitní a bezplatné sexuologické péče.
Mě osobně se víc zamlouvá rozlišení, které je v DSM: Samotná pedofilie není poruchou/nemocí, tou je až diagnóza "pedofilní porucha". Takže kdyby se F65.4 přejmenovala na "pedofilní porucha", pak budeme mít v případě problémů se zvládáním odlišné sexuální preference možnost kvalitní a bezplatné sexuologické péče, na druhou stranu sama pedofilie prostě by porucha/nemoc být neměla, stejně jako heterosexualita není poruchou, i když v podstatě směřuje některé muže k tomu, že obtěžují nebo znásilní ženu. Sám pedofilii jako takovou za nemoc nepovažuji.
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK

Kasz píše: středa 10. 6. 2020, 15:42:25 ]Mě osobně se víc zamlouvá rozlišení, které je v DSM: Samotná pedofilie není poruchou/nemocí, tou je až diagnóza "pedofilní porucha". Takže kdyby se F65.4 přejmenovala na "pedofilní porucha", pak budeme mít v případě problémů se zvládáním odlišné sexuální preference možnost kvalitní a bezplatné sexuologické péče, na druhou stranu sama pedofilie prostě by porucha/nemoc být neměla, stejně jako heterosexualita není poruchou, i když v podstatě směřuje některé muže k tomu, že obtěžují nebo znásilní ženu. Sám pedofilii jako takovou za nemoc nepovažuji.
To samé uvádí ICD-11, které je pro nás použitelnější. ČR stále jede podle ICD-10 (MKN-10), kde se nedělá rozdíl mezi parafílií a parafilní poruchou. (Wikipedie trochu kecá.Sice ICD-10 uvádí v této kapitole "poruchy sexuální preference", ale stále se jede s diagnózou parafílií - ICD-11 je konkrétknější a u pedofilní poruchy uvádí velký distres-intenzivní a přetrvávající sexuální zájem.)
Dle mého je to velmi důležitá změna terminologie. Naprosto souhlasím s Kaszem, že pedofilie není porucha, ale i tak to podle mě není sexuální orientace.(Nicméně podle několika lidí, co připravovali DSM-V jako sexuální orientace pedofílie je.)
Nicméně pro laika je to celkem zmatečné a mě trvalo hodinu, než jsem se tuto změnu terminologie objevil, ověřil a plně pochopil.
Obecně duševní choroby nelze označovat za nemoce (chybí jasná etiologie). A jako poruchy se označují diagnózy způsobující distres, osobní a sociální problémy. Šlo by tedy parafilie označit za odchylku? Odchylka má jako synonymum slovo deviace (a jsem tam, kde jsme byli). Ale myslím, že zatím si s tím lámat hlavu nebudu, protože termín "parafilie" je DSM od roku 1980 a v roce 2008 stále vycházely knihy o "sexuálních deviacích."
Naposledy upravil(a) Kiiax dne čtvrtek 11. 6. 2020, 18:26:02, celkem upraveno 1 x.
Hebeš
Na trestné lavici

Jako porucha bývá označováno to, co je vrozené. Jako nemoc to, čím člověk onemocní později, než se narodí.
Porucha je tedy rozštěp, autismus, Downův syndrom, pedofilie, zoofilie...
Nemoc je rakovina, deprese, chřipka, malárie...
Kasz
Administrátor
ve věku do: 27
Dal: 1430 poděkování
Dostal: 3292 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Jenže seznam se jmenuje MKN - Mezinárodní klasifikace nemocí. Takže jakákoliv "porucha", uvedená v tom seznamu, je nemoc.
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK

To už trošku slovíčkaříme. Nicméně se podívejte do manuálu MKN-10 na diagnózy v kapitole "F".
Samozřejmě, že se dá použít termín duševní onemocnění, duševní nemoc, duševní choroba. Tato označení já vidím v rozhovorech pro širokou veřejnost. Pokud jde o různé práce, které jsou určené odborné veřejnosti, vídám tam označení "duševní porucha". Nemoc má vysledovanou etiopatogenezy (víme, proč ta nemoc propukla) a víme i kauzální terapii (výjimky se najdou vždy). U duševních poruch příčinu nelze vysledovat a léčba je spíše symptomatická, a díky takřka nevyledovatelnosti a neurčení příčiny, i méně účinná.

Jinak vrozené tělesné abnormality se označují jako vady, např. Downův syndrom, rozštěpy, nevyvinuté části obličeje.

A sice se to jmenuje Mezinárodní klasifikace nemocí, ale je to vlastně souhrn diagnóz. Například O80.0-O80.9 určitě nejsou nemoci, poruchy či vady, nemluvě o diagnózách v kapitole "Z". Jistě, nejsou to diagnózy v pravém slova smyslu, jen chci tady pokázat, že ne vše se dá chápat doslovně.
A celý název je Mezinárodní klasifikace nemocí a přidružených zdravotních problémů.
Cykle02
Mediální analytik

Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, zkratka PNVD (původně Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD), česky pod názvem Shovívavost, svoboda a odlišnost), byla nizozemská politická strana založená 31. května 2006

Mezi hlavní programové body této strany patřily snížení věkové hranice pro legální pohlavní styk na 12 let (strana též uvažuje o úplném zrušení takovéto hranice), legalizace zoofilie, dekriminalizace soukromého držení dětské pornografie, možnost televizních stanic vysílat pornografii po celý den (vyjma té s násilnými scénami), zavedení práva chodit na veřejnosti nahý, propagace sexuální výchovy a snížení věkové hranice pro prostituci a hraní v pornografických filmech na 16 let.

Kromě kontroverzních programových bodů týkajících se sexuální tematiky prosazovala NVD bezplatnou železniční dopravu, omezení pokusů na zvířatech, zákaz lovu a rybolovu a právo užívat takzvané měkké drogy od dvanácti let a takzvané tvrdé drogy od věku šestnáct let.

Z en.wiki:

The party was restarted in January 2020, with its website proclaiming "the PNVD is returning in early 2020".Its leader Marthijn Uittenbogaard has announced he will not be a part of the party due to a police raid at his home.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Zdá se, že všichni, kdo prosazují „normalizaci“ pedofilie, záhadně pracují podle stejného scénáře.
Přijde mi to jako nanápadný, ale hodně hnusný způsob, jak lidem podsunout hele všichni pedofilové ve skutečnosti chtějí zneužívat děti...