Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38…
každý pedofil jenom lidská bytost se svými sexuálními i citivými potřebami – potřebou být milován a milovat, najít v lásce hezčí smysl své existence, mít někoho, pro koho může dýchat a s kým zažije citové naplnění ve formě něžností a jak duševní, tak fyzické blízkosti. Tedy úplně běžné, normální lidské potřeby. Jen u pedofilů jsou směřovány k dětem, což se dá nazvat háčkem, neboť je zákonem zakázáno mít jakýkoliv sexuální vztah s dítětem mladším 15 let a navíc je na láskyplné chování dospělých mužů k dětem pohlíženo jako na „divné“ a nemorální, a při vší smůle může být kdekdo nakonec popotahován policií kvůli podezření na zneužívání – nikdy totiž nevíte, kdo vás za co udá a komu budete podezřelí.
Ano, máš naprostou pravdu, že většina lidí touží po lásce, mají potřebu být milován a milovat, najít v lásce hezčí smysl své existence, mít někoho, pro koho může žít, nažít s někým citové naplnění v duševní blízkosti včetně něžností z fyzické blízkosti. Pak ale píšeš ALE že zákonem je zakázáno mít s dítětem sexuální vztah. To všechno výše popsané ale přece můžu s dítětem zažít i bez sexuálního vztahu. Tu blízkost, něžnost, mít pro koho žít, dokonce se často dá najít nějaké dítě od známých nebo kamarádů, které má taky zájem o určitou formu vztahu, samozřejmě na úrovni kamarádského, to dítě taky má toho dospělého rádo, těší se na něj, užívá si čas s ním strávený. K tomu, abych naplnil to, co jsi napsala v té mnou tučně zvýrazněné větě, není vůbec potřeba ani jen uvažovat o čemkoliv sexuálním. Vše toto může pedofil zažít v běžném kamarádském vztahu s nějakým dítětem a není to nic nereálného, takových rodin, ve kterých jsem mohl s jejich dětmi kamarádit, jejichž maminky mi samy psaly, že se Markétka, Klárka, Anežka a já nevím kdo všechno ještě na mě těší, nebo ty děti samy psaly, kdy přijdu/přijedu, jestli přijdu, atd. (stejný zájem o jakýsi bližší kamarádský vztah byl i ze strany kluků). Jsou to prostě děti, pro ty je přirozené se tulit k dospělému, taky potřebují cítit jeho blízkost, cítit, že se mu někdo věnuje, že je s ním prostě fajn trávit čas. Reagují prostě instinktivně, aniž by si to uvědomovaly. Ten dospělý nemusí vlastně dělat skoro nic, stačí jim jen věnovat kousek pozornosti a to dítě tě prostě začne milovat. Milovat svou dětskou láskou bez sexuálních podtónů.
V některých případech jsem byl do dotyčných dívek zamilovaný, v některých případech nikoliv, ale i tak mi bylo příjemné s těmi dětmi trávit čas.
Píšeš, že láskypné chování mužů k dětem může být někomu podezřelé - ano máš pravdu, a i takovou odezvu jsem jednou zažil, ale to u rodiny, která mě neznala tak dobře. Naprostá většina lidí, která dotyčného člověka zná, to takto nevnímá. Představují si pedofila jako někoho, koho jejich dítě nebude mít rádo, kdo se bude k dětem chovat nějak divně, špatně… ne toho, s kým se jejich děti smějí, na koho se jejich děti těší. Navíc taky většinou kamarádíš s celou rodinou, která tě dobře zná, která ti věří, která v tobě vidí třeba, že jednoho dne budeš skvělý otec, který bude milovat svoje děti. "Petře, ty si s těmi dětmi tak rozumíš, ty budeš jednou skvělý táta." - takové byly většinou reakce těch rodičů, do jejichž rodin jsem jezdil a na návštěvách jsem se po většinu času věnoval jejich dětem, a bylo jim i jasné, že jsem přijel hlavně za těmi dětmi, i když jsem samozřejmě se zajímal i o život těch dospělých, co zrovna dělají, jak se jim daří, nebo tak. Když člověk kamarádí s dítětem, je v podstatě dost důležité mít dobrý vztah i s jeho rodiči, právě proto, aby nedošlo k nějakému nepodloženému podezření nebo obvinění. Rodiče nejsou slepí a vidí, že jejich dítě má dotyčného dospělého rádo, a je zkrátka dobré - když už pedofil kamarádí s nějakým dítětem - kamarádit i s rodiči dítěte, nebo je když ne zrovna kamarádit, tak aspoň je respektovat, protože to jsou rodiče, že jo.
Ze svých zkušeností si nemyslím, že by na obecný zájem dospělého muže o děti, které samy mají zájem o kamarádský vztah s tímto dospělým mužem, bylo obecně pohlíženo podezřele, většinou je to nějaký známý té rodiny, ta rodina ho dobře zná a s jakýmikoliv podezřeními ze strany lidí, kteří mě dobře znali, nikdy nedošlo.
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38Z toho plyne, že naplnit své potřeby a touhy je prakticky nemožné.
A já říkám, že to možné je. Naplníš v podstatě všechny své potřeby - touhu po lásce a blízkosti, i touhu po určité intimitě (nemyslím teď sexuální, není všechna intimita jen o sexu, zas aby si někdo nemyslel, že co je intimní tak nutně musí být sexuální…), a holt tu sexuální stránku věci ve vztahu k dětem musíš potlačit, nebo ještě lépe - vlastně tu energii využít k dobru dítěte, saturovat prostě jiným způsobem, právě třeba tím, že se tomu dítěti budeš věnovat, protože sexualita ti dává ten motor - tu energii k tomu, že chceš s dotyčným být, že se s ním chceš sdílet, že mu chceš být na blízku, myslíš na něho, tak přemýšlíš, čím nebo jak mu třeba udělat radost, prostě ten vztah rozvíjíš k dobru daného dítěte. Nad tím vším se dá uvažovat a takto by dle mého názoru měla být sexualita pedofila využita k dobru pro dítě. Takže ještě jednou bych rád řekl, že si nemyslím, že pedofil nemůže naplnit své potřeby a touhy.
Jsem učitel, práce s dětmi mě baví, projevuje se to mimo jiné i tak, že i ty děti pak ve škole se mnou ty hodiny (v rámci možností) baví, v 9. třídě odejdou s pozitivními vzpomínkami… a to je můj úkol, smysl toho, proč jsem učitelem, a je to velkým naplněním mnoha mých potřeb (po fyzické i duševní blízkosti, po tom být dětem nějak prospěšný)…
A co sexualita? Tak tu si můžu řešit úplně stejně jako všichni běžně orientovaní lidé, kteří zrovna nebo taky dlouhodobě němají žádného partnera, se kterým by mohli mít sex… Jak říkal Daniel ve svém světě - Mám pravou ruku, a když bych si to chtěl zpestřit, použiju levou.
Sexualita a vztahy s druhými lidmi přece nejsou jenom o sexu a fyzických orgasmech. Sexualita ovlivňuje mnoho věcí - jak se chováme, kdo se nám líbí, do koho se zamilujeme, komu budeme věnovat svůj čas… a nemusí jít vůbec o sex.
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38Jediné, čeho můžete legálně dosáhnout, je přátelství s dítětem – ne, že by to bylo málo, pro mě osobně je jakékoliv přátelství snad více než láska, nebo možná základním pilířem lásky, která může vzniknout.
Už jsem někde na fóru psal tu úvahu, že nevím, proč lidé rozlišují "lásku"… a pak "přátelství" nebo "kamarádství". Přece láska je obecný pojem - může být láska mateřská, otcovská, láska dětí k rodičům, láska k druhému člověku (jakémukoliv, i toho, co potkám na ulici), láska přátelská (mezi kamarády - taky se přece mají rádi), láska partnerská. Nevím, proč by se slovo "láska" a "milovat" mělo používat jen pro partnerské vztahy. Ježíš Kristus mimo jiné říkal "Miluj svého bližního…". Takže to asi nemyslel tak, že "milovat" dnes znamená v podstatě mít sex… Mít rád a milovat, to je ekvivalent, že těm slovům dávají lidé různé svoje významy a snaží se rozlišovat lásku od přátelství atd. Ale i přátelství je forma lásky! Forma pozitivního vztahu k lidem. Mít rád (milovat) znamená chtít pro druhého dobro. A to je láska. A dobro můžu chtít klidně pro celý svět (aniž bych s ním musel mít sex).
Ano, s dítětem můžu zažít pouze přátelství/kamarádství, a to ještě ve formě, kterou v podstatě určitě fakt, že se jedná o dítě, protože třeba s pětiletým dítětem asi nebudu řešit, co Babiš prohlásil na poslední tiskové konferenci (což třeba s dvanáctiletým dítětem klidně už řešit můžu). Vztah dospělého k dítěti se musí odvíjet od skutečnosti, že se jedná o dítě. Dítě, které mnoho věcí o světě ještě neví, které je v mnoha ohledech naivní. Myslet si - a někteří pedofilové si to myslí - že dítě přece pozná, co je mu příjemné nebo ne, že přece může rozhodovat o tom, zda s někým bude mít nějaké sexuální aktivity, je trochu mimo reálné uvažování. Takový člověk je v podstatě sobec. Má svou mysl zastřenou svou sexualitou, která ho - ale to i všechny pedofily - vede k nějakému bližšímu vztahu k dětem. Pedofil, který má takto zastřenou mysl, nevidí a ani možná nechce vidět, že to dítě potřebuje ve vztahu ke své sexualitě svůj klid. Kolik z nás zná nějaké dítě, které mělo s někým tzv. "dobrovolný sex" s někým dospělým a toto v dospělosti vnímá pozitivně? Jak je možné, že v
Nizozemí existuje člověk, který říká, že dítě by mělo mít možnost rozhodovat o tom, s kým bude mít sexuální aktivity, už od čtyř let? Přemýšlel ten člověk někdy reálně nad tím, co je pro děti dobré? Nebo přemýšlí jen nad tím, co je "dobré" pouze pro něj? Kde jsou ty děti, které v dětství zažily sex a dnes na to rády vzpomínají? Proč naopak vyvstávají mnohé případy zneužívání dětí, které pak v dospělosti mají z těch dříve možná dobrovolných sexuálních aktivit nejrůznější traumata? Proč je vlastně sex s dětmi trestný? Že by to bylo kvůli tomu, že by to jinak dětem bylo prospěšné? Nebo je to kvůli tomu, že to naopak může mít docela závažné negativní dopady, že dítě není mentálně způsobilé se kvalifikovaně rozhodnout, zda bude mít s někým sex, a proto lze nelze hovořit o dobrovolnosti?
Jasně, můžeme se hádat, někteří pedofilové mají jiný názor. Ale pokud mají skutečně rádi děti (a ne jenom sebe), tak udělají všechno proto, aby žádnému dítěti v tomto směru nikdy neublížili.
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38Ale vztah s dítětem nenavážete – žádné intimnosti, něžnosti, běžné fyzické projevy lásky...a je jasné, že mnohým pedofilům právě toto bude velmi chybět, nemluvě o tom, že zamilovat se do dítěte, které nemůžete vídat, kdy se vám zachce, nemůžete s ním komunikovat, jak byste chtěli, musí být velmi bolestivé.
Ale právěže s dětmi zažiješ někdy mnohem víc fyzických projevů lásky než s dospělými - hlazení, přitulení, sezení na klíně, držení za ruku, ve své podstatě i toho už jsou docela intimní věci, které člověk nedělá s každým. Toto jsou akceptovatelné fyzické projevy lásky dítěte k člověku nebo dospělého člověka k dítěti. A že to někdy pedofilům bude chybět? No tak ono to chybí i mnoha dospělým lidem. A že se pedofil zamiluje do dítěte, které nemůže vídat, jak se mu zachce? Ale to mnohdy nemůže ani běžně orientovaný člověk, který se zamiluje třeba do vdané kolegyně v práci nebo do nějaké známé osobnosti, se kterou také těžko bude moci mít jakýkoliv vztah. A že to musí být velmi bolestivé? Tak to ale je, a jak jsem napsal, netýká se to jenom pedofilů, takže zas bych z nás nedělal oproti jiným lidem nějaké větší chudáčky.
Ano, vztahy s dětmi mají svá specifika, i to, že se zamilováváme do dětí, ale i v tom se dají najít pozitivní východiska. Nevím, proč bych měl celý život žehrat na to, že jsem pedofil a že nikdy nezažiju to, co bych chtěl? To ale nezažije mnoho i běžně orientovaných lidí… to, co by chtěli. Člověk si musí najít něco, co ho bude aspoň trochu těšit, něco, co mu bude dávat smysl se snažit, smysl žít. A že po něčem toužím ještě neznamená, že k tomu, abych byl šťastný, musí v každém případě ta touha dojít naplnění. Jako pedofil můžu být šťastný i bez toho, abych se musel nějakého dítěte i jen dotknout, narozdíl od toho, který třeba vidí štěstí v tom, že naplní svou touhu po sexu s dítětem, ale pak ho zavřou do vězení, kde asi šťastný moc nebude.
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38Ostatně i mnoho z nás nepedofilních jedinců někdy zažilo podobnou zamilovanost, kdy z nějakého důvodu nebylo umožněno mít vztah s objektem spalující touhy a lásky. Jenže my ostatní si můžeme říct, že se najde někdo jiný a že přístě to už bude láska šťastná...pedofil ne, pedofil to bude mít s tím „jiným“ zase úplně stejně.
Ano, ale jsou i tací dospělí, kteří tohoto nikdy nedosáhnou - z nějakého důvodu se třeba nedokáží s nikým seznámit, nejsou pro druhé přitažliví, protože mají nějakou třeba fyzickou nemoc, nebo duševní, a prostě se jim nepodaří s nikým se seznámit a zažít ten láskyplný oboustranný vztah. Prostě hodně lidí touží a nedostává se jim to, po čem touží. Můžeš si říct, že příště najdeš někoho… ale k tomu příště třeba nemusí nikdy dojít. Pedofil se v tomto smyslu nijak neliší. A smyslem jeho života třeba opravdu může být to, že se nějak bude věnovat dětem a třeba se i smíří s tím, že nebude mít s nikým partnerský vztah. Ano, obecně pedofilové to v tomto mají složitější, ale zase ne nemožné nebo o moc víc složitější než některé jiné skupiny lidí, pro které taky z nějakých důvodů je obtížnější najít si životního partnera.
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38A tak se prostě může stát, že takový člověk upadne do zoufalého, depresivního rozpoložení, pramenícího z citové a sexuální deprivace a myšlenek typu „stejně nikdy nic nebudu mít“ a „k čemu je takový nenaplněný život“, „nezažiju lásku ani sex s tím, po kterém toužím“ a prostě se může stát, že vlivem tohoto rozpoložení selže. Teď nemluvím o nějakém brutálním znásilnění a zabití dítěte (to jsou věci, které já osobně připisuji lidem mdlého ducha a sadistům), ale spíše o věcech jako osahávání, sexuální aktivity, které dítě třeba ani nemusí samo vyloženě odmítat, apod.
I ty motivy těch "selhávajících" jsou různé. Ne vždy je tam přítomno nějaké zoufalství, ale dost často jakési přesvědčení o ublížení světa, o nějaké křivdě, a dost často také přesvědčení o tom, že zas až tak o nic závažného nejde, a hlavně - "vždyť to dítě miluju, tak je to z lásky, a láska je vyšší mravní princip než nějaké potroublé zákony, které tohle zakazují. A vždyť tomu dítěti se to i líbí, takže určitě nedělám nic špatného…"
A bohužel tyto názory, toto přesvědčení, se mezi pedofily i u nás v komunitě vyskytuje velmi často. Až si říkám, kde je chyba. Proč ti lidé nedohlédnou, že ani dobrovolný a dítětem chtěný sexuální kontakt není v pořádku, že má potenciál tomu dítěti ublížit (v pubertě, až si uvědomí, že vlastně někdo zneužil jeho dětskou naivitu), že to dítě z toho může mít v dospělosti závažné následky pro budoucí život?
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38A jelikož pocity sexuálního puzení a citové deprivace bude znát asi většina pedofilů, tak si myslím, že i spousta z nich pocítí empatii k lidem, kteří takovýmto způsobem selhali – protože znají ten pocit, vědí, jaké to je chtít a nikdy nemít, jaké to je toužit a vědět, že sudičky jim do vínku nadělily něco, co nemohou změnit a co zároveň nemohou naplnit. Kor ještě když někdo získá pocit, že dítěti vlastně ublíženo nebylo, že je daleko horší policejní mašinérie a soudy, tak potom samozřejmě přichází na řadu soucit a lítost nad osudem člověka, který selhal.
Tak ono je daleko jednodušší to svést na soudy a policii, než na dotyčného, který vlastně to dítě jen "miloval čistou láskou".
Je pro mě rozdíl, jestli dítě zneužije někdo, kdo se bál si přiznat, že je pedofil, protože společnost tento pojem obecně vnímá v jisté negativní konotaci. A je rozdíl, když dítě zneužije někdo, kdo o sobě ví, že je pedofil, a kdo tuto vědomost využije k tomu, aby měl s dětmi sex. U toho prvního budu nadávat na to, že není žádná osvěta a toho "chudáka" svým způsobem budu možná litovat, ale ve druhém případě proč bych ho litoval? Protože se choval jako sobec, který nedohlédne dál, než na svůj vlastní pohlavní orgán?
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38A zrovna třeba takové malé dítě nedokáže posoudit situaci jako dospělý člověk a může být klidně do nějakého souhlasu s různými nevhodnými aktivitami vmanipulováno.
Přesně tak. A nemusí to být jen malé dítě, on je tím ohrožen i mladý dospívající. Proto je stanoven nějaký věk, do kterého je prostě chráněn a od kterého si už případné negativní následky za své rozhodnutí nese sám. Protože se zkrátka může rozhodnout, zda to riziko, že bude jen využit nebo zneužit, podstoupí.
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38Ale i přesto nenahlížím na takové lidi, kteří někdy v životě ujeli a provedli něco, čeho litují (a nebo nelitují, ale nechtějí to z nějakých důvodů opakovat) jako na kacíře, které by bylo nejlepší upálit na hranici. Protože jsme jenom lidé úplně všichni, i pedofilové. Nejsme dokonale naprogramované stroje se zárukou, všichni můžeme kdykoliv v čemkoliv selhat. A tak chápu tu vzájemnou empatii, kor od lidí-pedofilů, kteří znají pocity pedofila z první ruky. Není nutné na někoho jenom naházet špínu za kdejaký přešlap a soudit někoho, koho příběh třeba vůbec neznáme a nikdy jsme se ho neptali na jeho pocity.
No já už jsem výše psal to rozdělení, pro koho mám určité pochopení, a naopak pro koho pochopení nemám. Vím, že názory nebo přesvědčení typu "Pokud je to z lásky, tak je to v pořádku, hlavní je, aby se na to nepřišlo." jsou i v naší komunitě mezi některými pedofily dost rozšířené, a nejvíc mi na tom vadí to, že to může ovlivnit i nově příchozí pedofily.
Věřím však, že ti nově příchozí se nad tím zkrátka zamyslí a zaujmou postoj nikoliv takový, který je výhodný pro ně, ale takový, který je dobrý pro děti. Dospělí lidé, informovaní o své vlastní sexualitě, by měli vědět, že sexuální aktivity dětem mohou ublížit. A už jenom z toho důvodu by měli naznat, že zkrátka chtít (ve smyslu v sobě i mezi jinými propagovat) natož provozovat sex s dětmi je za hranicí toho, v čem spočívá skutečná láska k dětem.
Michaela píše: ↑pátek 5. 6. 2020, 3:23:38Nicméně vám všem přeji pevnou vůli a sílu do života a abyste nalezli štěstí a naplnění.

Děkujeme, Míšo, i za tvoje úvahy. Já jsem chtěl tímto svým příspěvkem jenom trochu vyvážit to tvrzení, že pedofilové jsou chudáčci, kteří nemůžou naplnit svou sexualitu. Protože to tak rozhodně není. Je mnoho způsobů, jakými mohu v životě mnoha lidem prospět a jakými mohu využít svou sexualitu k dobru druhých lidí. Nebylo by dobré, kdyby se pedofilové jen měli utápět v beznaději a nadávat na svět, že se narodili tak, že nemůžou být šťastní. Šťastní být můžou, a sex s dětmi k tomu rozhodně nepotřebují.