Soud řeší případ pohlavního zneužívání dětí na táboře. Chlapce údajně obtěžoval masér (iROZHLAS)

Sekce pro vkládání zpráv, které se týkají kriminálních kauz, trestných činů aj., jež jsou s ohledem na zaměření fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Nevkládejte do této sekce články týkající se problematiky sexuálního zneužívání obecně.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2507 poděkování

Soud řeší případ pohlavního zneužívání dětí na táboře. Chlapce údajně obtěžoval masér (iROZHLAS)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Okresní soud Praha západ se v úterý zabýval pohlavním zneužitím chlapců masérem sportovního klubu ve Středočeském kraji. Muž měl dětem ublížit loni na příměstském táboře, vinu ale odmítá. Do soudní síně veřejnost nesměla kvůli citlivosti celé kauzy.

V úterý byl u soudu vypovídat majitel atletického klubu, přítomen byl obžalovaný masér se svým právníkem a vypovídali i rodiče poškozených dětí. Četly se také výpovědi dětí, které vyslechli na podzim policisté. Soudní znalec v úterý nevypovídal, ale přečetl se jeho posudek.

Radiožurnál mluvil s otcem jednoho z chlapců. Podle něj si masér děti zval po dvou do místnosti, kde se musely vysvléknout do naha a masér je pak masíroval pouze na tříslech. Dětem je od sedmi do jedenácti let, na masáži nikdy předtím nebyly a podle slov rodičů netušily, co se na masáži má a nemá dít.

U masáže nikdo další dospělý nebyl. Trenéři a organizátoři byli v jiném patře budovy. Masér údajně nutil svlékat jen chlapce, poškozených dětí je podle obžaloby nejméně osm.

Obžalovaný tvrdí, že nic z toho není pravda. Jeho právní zástupce odmítl, aby se k celému případu zatím dál vyjadřoval.

„Zvláště v případech, kdy je dítě svěřeno třetí osobě a dopředu se neposkytuje výslovný souhlas s masáží, jde o velmi nestandardní situaci,“ řekl právní zástupce jednoho z rodičů Petr Timura. „Pokud soud dospěje k názoru, že došlo ke zneužití dětí mladších 15 let, tak je horní sazba 10 let odnětí svobody,“ dodal.

Soud skončil v 16 hodin a závěrečné řeči i rozsudek zazní příští týden.

Lháři a spiklenci

Rodiče se o masážích dozvěděli náhodou. Jedna z dívek, které na příměstském táboře taky byly, řekla své mamince, že kluci chodili na masáže a museli se vysvlékat. Rodiče se pak zkontaktovali navzájem a začali se svých dětí ptát, co se přesně stalo.

Podle otce jedné z obětí pak majitel sportovního klubu děti osočil. Jméno rodiče redakce kvůli anonymitě dětí uvádět nebude a technicky změnila jeho hlas.

„Spolek, který to pořádal, se k tomu postavil tak, že osočil děti, a dokonce si na ně opatřil nějaké posudky a označil je za lháře. V podstatě je nazval spiklenci,“ řekl pro Radiožurnál.

Majitel atletického klubu odmítl s redakcí mluvit.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2507 poděkování

Re: Soud řeší případ pohlavního zneužívání dětí na táboře. Chlapce údajně obtěžoval masér (iROZHLAS)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Podmíněný trest jeden a půl roku dnes u Okresního soudu pro Prahu-západ dostal masér Marek Loukotka. Podle rozsudku loni na letním táboře zneužil osm dětí mladších patnácti let.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 259 poděkování

Re: Soud řeší případ pohlavního zneužívání dětí na táboře. Chlapce údajně obtěžoval masér (iROZHLAS)

Nový příspěvek od Silesia »

To se mi zdá divně málo podle toho co se psalo v tom prvním článku... Tady už fakt nic nedává smysl.
Vofs
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
Kontakt: email: [email protected]
Výkřik do tmy: Dětský smích je ta nejkrásnější věc na tomto ne tolik krásném světě.
Dal: 118 poděkování
Dostal: 103 poděkování

Nový příspěvek od Vofs »

Silesia píše: pátek 12. 6. 2020, 8:14:38 To se mi zdá divně málo podle toho co se psalo v tom prvním článku... Tady už fakt nic nedává smysl.
Také se mi to zdá málo vzhledem k tomu, že tomuhle hrozí až 8 let vězení.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Chtělo by to vidět rozsudek. Mohlo to být tak, že se jednalo skutečně pouze o masáže, ale děti při nich byly nahé. Takže účel sexuálně se vzrušit tam zřejmě nějaký byl, ale možná se vůbec nedotýkal pohlavních orgánů či jiných intimních míst… Těžko soudit dle novinového článku. Zjistěte spisovou značku a zažádejte o rozsudek. Tam bude vše popsané. Aneb není zneužití jako zneužití, proto ta sazba je 1-8 let, má velmi široký rozptyl.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Vofs
Registrovaný uživatel
Kontakt: email: [email protected]
Výkřik do tmy: Dětský smích je ta nejkrásnější věc na tomto ne tolik krásném světě.
Dal: 118 poděkování
Dostal: 103 poděkování

Nový příspěvek od Vofs »

Kaszi souhlasím s tebou v tom, že je těžké posuzovat případ jen na základě novinového článku bez znalosti podrobností. Navíc hodně článků je alespoň trošičku "přikořeněno". Jen jsem chtěl říct, že se mi trest zdá poněkud nízký, vzhledem k článku výše.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 259 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

No otázka je kde tu spisovou značku vzít
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Výkřik do tmy: Mea culpa. Mea maxima culpa
Dal: 280 poděkování
Dostal: 277 poděkování

Nový příspěvek od Kiiax »

Silesia píše: sobota 13. 6. 2020, 20:14:02 No otázka je kde tu spisovou značku vzít
Stejně by nám nedovolili nahlédnout do soudního spisu. Nemáme vážný zájem nebo právní důvod takovou věc žádat. Navíc v tomto případě se jedná o nezletilé a tam jsou celkem nemilosrdní ohledně zveřejňování informací.
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.
Fx100d
Administrátor
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 408 poděkování
Dostal: 748 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Kiiax píše: sobota 13. 6. 2020, 20:54:08
Stejně by nám nedovolili nahlédnout do soudního spisu. Nemáme vážný zájem nebo právní důvod takovou věc žádat. Navíc v tomto případě se jedná o nezletilé a tam jsou celkem nemilosrdní ohledně zveřejňování informací.
Mýlíš se, podle zákona o svobodném přístupu k informacím ti rozsudek pošlou. Samozřejmě ale zanonymizovaný, jména budou začerněna. Nicméně z toho zjistíš co se přesně stalo a proč dostal trest jaký dostal a ne vyšší. Budou tam uvedeny všechny přitěžující i polehčující okolnosti.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Vážně vám někdo zašle rozsudek jen tak na požádání? Já když chtěla něčí rozsudky, musela jsem žádat přímo ty odsouzené.

https://frankbold.org/poradna/spravni-rizeni/ucastnici-spravniho-rizeni/prava-ucastnika-rizeni/rada/6-veci-ktere-byste-meli-vedet-o-nahlizeni-do-spisu
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

Ach jo tu zase zaznívají blbosti. Nepleťte si prosím nahlížení do spisu a rozhodnutí (což může ale nemusí být rozsudek). Ten Vám přes zákon o svobodném přístupu samozřejmě částečně anonymizovaný daný soud poskytne. Spisovku je vždy lepší znát, ovšem pokud daný případ dokážete dobře identifikovat, tak i bez ní rozsudek nebývá vůbec problém, mnohokrát testováno. Taky záleží samozřejmě na ochotě a přístupu konkrétních lidi.
K výši trestu bych jen řekl, že bez znalosti nejen rozsudku ale i spisu není nikdy vhodné posuzovat výši trestu. Opravdu vůbec nevíme z těch článků skoro nic.
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Aha. Tak to jo.
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Výkřik do tmy: Mea culpa. Mea maxima culpa
Dal: 280 poděkování
Dostal: 277 poděkování

Nový příspěvek od Kiiax »

Fx100d píše: neděle 14. 6. 2020, 6:38:45 Mýlíš se, podle zákona o svobodném přístupu k informacím ti rozsudek pošlou. Samozřejmě ale zanonymizovaný, jména budou začerněna. Nicméně z toho zjistíš co se přesně stalo a proč dostal trest jaký dostal a ne vyšší. Budou tam uvedeny všechny přitěžující i polehčující okolnosti.
Já mluvil o soudním spisu.
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.
Fx100d
Administrátor

Promiň, to jsem přehlédl. Ale i samotný rozsudek, ač bude spousta detajlů začerněna, ti napoví více, než nějaký článek v novinách. Do spisu by Tě možná nechali nahlédnout, pokud bys byl student, který to potřebuje pro studijní účely, ale ani tam to asi nebude jisté. Jak píše TeenBl, záleží i na ochotě úředníků u soudu. Tak mě v této souvislosti napadá, jestli by nestálo za to udělat nějakou studii, jak o některých skutcích podávají média informace a jak případ vykreslují v porovnání s tím, co se skutečně stalo. Možná bychom zjistili, že některý druh kriminality třeba i bagatelizují a jiný naopak nafukují.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

To co píše FX je vesměs dobrý nápad, ovšem nemyslím si, že to půjde pořádně udělat bez odborného garanta například v rámci nějakého vědeckého výzkumu. Můžu to časem v určité podobě zvážit v rámci phd studia, ovšem opravdu tam je plno úskalí. Každopádně si nemyslím, že by se to mohlo povést běžnému občanovi z vlastní iniciativy, ochrana soukromí obětí trestných činů je obecně celkem značná.
Jinak zkusím vysvětlit aspoň rámcově, proč je takový problém posuzovat jen podle rozsudku výši trestu.
1) Nemáme k dispozici znalecký posudek pachatele, který u sexuálně motivovaných tč. obvykle je.
2) Soudy rozhodují značně odlišně podle toho o který soud se jedná. Jednoduše pokud je první instance na krajském soudě, tak na kraji jsou obecně zvyklí na závažnější věci, takže pokud máte delikt, který je spíše méně závažný, ale už spadá pod kraj, máte prostě větší pravděpodobnost nižšího trestu než by jste měli u stejného deliktu na okresním soudě. Dále existují i studie potvrzující značně lišící se výměry trestů podle toho, jaká je na jakém soudě zavedena běžná praxe. Vlastně neexistuje v tomhle žádná přesná metodika.
3) Nevíme jak pachatel působil v rámci tr. řízení - proto se často v rámci opravných prostředků vyžádají od soudy i zvukové záznamy z hlavních líčení.
Fx100d
Administrátor

teenbl píše: pondělí 15. 6. 2020, 20:36:20 To co píše FX je vesměs dobrý nápad, ovšem nemyslím si, že to půjde pořádně udělat bez odborného garanta například v rámci nějakého vědeckého výzkumu. Můžu to časem v určité podobě zvážit v rámci phd studia, ovšem opravdu tam je plno úskalí. Každopádně si nemyslím, že by se to mohlo povést běžnému občanovi z vlastní iniciativy, ochrana soukromí obětí trestných činů je obecně celkem značná.
To je mi naprosto jasné, že pokud tam přijdu já a řeknu, že něco zkoumám, tak mě nikam nahlédnout nenechají. Byl to jen takový nápad, ale bylo mi hned jasné, že to musí udělat nějaký student v rámci odborné práce.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Rozsudek a jeho odůvodnění stačí, vesměs je tam popsané zestručněně vše, na základě čeho se rozhodovalo.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙