MUDr. Antonín Brzek odpovídá:Pavlivek píše:Za týden mi bude 15, čeká mě nová škola, spousta změn, ale jedna se udála již teď a to v mé orientaci, strašně mě vzrušují třeba 8-letí chlapci, nevím, co to se mnou je, měl jsem nějaké psychické problémy, ale teď se vše vrací zpátky, říkám si, jaká jsem zrůda a proč se mi to děje, díky tomu mám teď návaly úzkosti a jsem nepříjemný na všechny kolem mě a nemám ani chuť do života, nevím co teď dělat a na koho se obrátit, zda to někomu říct? Už nevím ... sám za sebe vím, že nikdy bych žádnému dítěti neublížil, ale jen to že se mi líbí, něco takového mě děsí.
Milý příteli,
jste velmi mladý a tak fakt, že se Vám nyní líbí kluci okolo 8 let, vůbec nemusí znamenat pedofilii. Takže rozhodně zrůda nejste (oni ani pedofilové totiž nejsou zrůdy).
Spíš bych uvažoval, že se budete orientovat homosexuálně a věk preferovaných objektů že se bude časem posouvat nahoru. Ale ani to není bez sexuologického vyšetření jisté.
Takže Vám nabízím konzultaci v mé ordinaci na Sexuologickém ústavu v Praze, Ke Karlovu 11. Můžete se objednat telefonicky v recepci na 22496 5247. Vše bude u nás přísně důvěrné. Ordinuji o středách, teď jsem byl nemocen, ale nejpozději od 12.6. ordinovat budu.
Nevím, odkud jste, ale nejlépe by bylo přijít co nejdříve ráno, ordinujeme od 07:30.
S pozdravy a hlavu vzhůru!!
MUDr. Antonín Brzek
Danie odpovídá:
Milý tazateli,
souhlasím s MUDr. Brzkem, že pedofilové nejsou zrůdy. Zrůdy jsou ty, kdo se dopouštějí násilí na dětech. Pedofilie není zločin, pedofilie se lékařská diagnóza, podobně jako je lékařská diagnóza angína, cukrovka, leukémie nebo downův syndrom. A ano, pedofilie je jistý hendikep do života, nicméně na pedofilii se neumírá a dá se s ní prožít plnohodnotný život. I když samozřejmě člověk musí počítat s jistými omezeními, podobně jako musí s jistými omezeními počítat i člověk s cukrovkou. A pokud se člověk smíří sám se sebou a naučí se svou sexualitou žít, pak se i na pedofilii přestane dívat jako hendikep. Ostatně pedofil je ve své podstatě krásné slovo, skládá se totiž ze slov pedo (dítě) a filia (přátelská láska).
Návštěvu sexuologa bych vám rozhodně doporučil. Je dobré mít možnost si o své sexualitě s někým popovídat a případně absolvovat odborné vyšetření. Určitě by vám to pomohlo udělat si sám v sobě více jasno. Pořád jste ještě ve věku, kdy se vaše sexuální preference mohou mírně měnit.
Daniel, heterosexuální pedofil