Rudý Dany Cohn-Bendit je pedofil. Nebo není? (Aktuálně.cz)
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 390 poděkování
- Dostal: 1779 poděkování
Rudý Dany Cohn-Bendit je pedofil. Nebo není? (Aktuálně.cz)
Politická kariéra, jaká nemá v Evropě obdoby, se ale zjevně pomalu chýlí ke konci. Ne že by Cohn-Benditovi došel politický apetit. Jeho reputace však utrpěla šrám, ze kterého se jen těžko zotaví. Je obviňován z pedofilie.
Zahraničí – Češi si ho pamatují jako někoho, kdo se pustil do křížku s dnes už bývalým českým prezidentem Václavem Klausem.
Evropa v něm zase vidí ikonu zeleného hnutí. A taky předobraz správného europoslance – kdo jiný než Daniel Cohn-Bendit je tak „evropský“, že dokázal kandidovat v eurovolbách dvakrát v Německu a dvakrát ve Francii a pokaždé získat mandát?
Politická kariéra, jaká nemá v Evropě obdoby, se ale zjevně pomalu chýlí ke konci. Ne že by Cohn-Benditovi došel politický apetit. Jeho reputace však utrpěla šrám, ze kterého se jen těžko zotaví. Je obviňován z pedofilie.
Že „Rudý Dany“ (jak se Cohn-Benditovi přezdívá) umí provokovat, překvapí málokoho. Už v roce 1968, po absolvování střední školy v Německu a během studia sociologie na francouzské univerzitě v Nanterre, byl vůdcem studentských nepokojů v Paříži, za což ho Francie následně vyhostila.
Vyjádřil podporu členům ultralevicové Frakce Rudé armády (RAF), která v Německu později zabila desítky lidí. Spolu s přáteli si na západě Německa otevřel Knihkupectví Karla Marxe, v jehož sklepních prostorách prodával knihy třeba mladý Joschka Fischer.
Z pozdějších provokací přesvědčeného eurooptimisty pak zmiňme společnou schůzku Cohn-Bendita s Václavem Klausem na Pražském hradě v roce 2008. Nejenže Klausovi přinesl darem malou vlajku Evropské unie. Podle Hradu Klaus při setkání s ním prohlásil, že „tímto stylem a tónem se mnou za posledních šest let zde dosud nikdo nemluvil“.
Daniel Cohn-Bendit ale nebyl vždycky jen politikem. V sedmdesátých letech působil jako vychovatel ve školce při Univerzitě ve Frankfurtu. Pyšnila se přívlastkem „antiautoritativní“. O svých zkušenostech pak – dávno předtím, než získal politické funkce – napsal knihu, která vyšla v roce 1975 a jmenuje se Velký bazar. „Několikrát se mi stalo, že mi některé děti otevíraly poklopec a začaly mě hladit,“ píše v něm. „Můj stálý flirt s dětmi nabíral erotické rozměry.“
Dnes mluví o Velkém bazaru jako o braku, hloupé provokaci a „totálním nesmyslu“. Jakémsi „manifestu proti západní společnosti“, který prostě jen vzešel z atmosféry šedesátých let.
Ne každému ale takové vysvětlení stačí.
Když se v Německu v dubnu udělovala Cena Theodora Heusse, měl na počest laureáta slavnostně promluvit prezident německého ústavního soudu Andreas Vosskuhle. Po oznámení jména oceněného – Daniela Cohn-Bendita – ale Vosskuhle účast zrušil. Občané ho prý upozornili, že se „zelený“ politik v sedmdesátých letech „ne neproblematickým způsobem vyjádřil k sexualitě mezi dospělými a dětmi“.
I když celá kauza vlastně není ničím novým – Cohn-Bendit se za knihu omlouval už v letech 2001 a 2010 –, Vosskuhleho vyjádření znovu přitáhlo obrovskou pozornost politiků i médií.
Němečtí konzervativci si neberou servítky a mluví o tom, že pedofilem je nejen Cohn-Bendit, ale vůbec celá opoziční strana Zelení, protože mají ve svých řadách dost těch, co v šedesátých a sedmdesátých letech vystupovali jako zastánci totální sexuální revoluce.
„Nejsem pedofil,“ hájí se francouzsko-německý politik, který měl mimochodem v létě převzít další cenu (Cenu německých a francouzských médií za přínos k evropské integraci), kvůli nařčení z pedofilie to ale odmítl.
„Nebyla to pravda, jen takové mužské fantazie,“ tvrdí Cohn-Bendit po letech. I on sám ale přiznává: „Můj text ve Velkém bazaru může pedofilům sloužit jako ospravedlnění sebe sama. V tomto ohledu je to, co jsem napsal, nezodpovědné.“
Že na tom opravdu něco bude, dokládá i pokračování výše zmiňované pasáže Velkého bazaru o rozepínání poklopce.
„Reagoval jsem na to různě, podle okolností,“ napsal tehdy vychovatel Daniel Cohn-Bendit. „Ptal jsem se jich: Proč si nehrajete mezi sebou, proč jste si zvolily mě, a ne jiné děti? Ale když na tom trvaly, tak jsem je přeci jen hladil.“
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 154 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Re: Rudý Dany Cohn-Bendit je pedofil. Nebo není? (Aktuálně.cz)
Asi tolko k tomu. Kedysi bolo jednoduchsie oznacovat ludi homosexualmi. Pretoze to bolo to najhorsie, co sa vam mohlo stat. Mlateny na ulici VB, ponizovany a podobne. Casom zistili, ze homosexualitu ludia zacinaju tolerovat a tak museli vymysliet nieco dalsie ako znicit cloveku zivot. Nieco, co znici cloveku zivot nadobro.
Dnes je jednoduchsie oznacovat ludi pedofilmi. Je to najjednoduchsi sposob ako znicit cloveku karieru a obratit cely zivot hore nohami.
Je to fakt, ktory povedala aj jedna nemenovana reporterka pre BBC.
Povedala to jednoducho a kratko.
Nepoznam tohto cloveka ale som si isty, ze je to falosne obvinenie na znicenie jeho kariery. Pasaz z knihy je vyhrabana a utreta prachom.
Keby som mal vypisovat kolkych slavnych obvinili zo zneuzivania deti bol by z toho papier A4. Robia to uplne kazdemu. Ci je to doktor, podnikatel, pravnik, politik. Skoro kazdy vplyvny, vysokopostaveny ci renomovany je ohrozeny, ze raz bude mozno obvineni.
Dnes je jednoduchsie oznacovat ludi pedofilmi. Je to najjednoduchsi sposob ako znicit cloveku karieru a obratit cely zivot hore nohami.
Je to fakt, ktory povedala aj jedna nemenovana reporterka pre BBC.
Povedala to jednoducho a kratko.
Nieje problem niekoho natocit ci nafotit s detmi. Nieje problem mu do pocitaca nainstalovat na dialku DP. Nieje problem urobit z niekoho pedofila. Je vela sposobou, milion sposobou ako to urobit staci malo."Kedysi bolo trendom oznacovat ludi homosexualmi. Pretoze to bolo to najhorsie, co sa vam mohlo stat. Dnes je trendom oznacovat ich pedofilmi"
Nepoznam tohto cloveka ale som si isty, ze je to falosne obvinenie na znicenie jeho kariery. Pasaz z knihy je vyhrabana a utreta prachom.
Keby som mal vypisovat kolkych slavnych obvinili zo zneuzivania deti bol by z toho papier A4. Robia to uplne kazdemu. Ci je to doktor, podnikatel, pravnik, politik. Skoro kazdy vplyvny, vysokopostaveny ci renomovany je ohrozeny, ze raz bude mozno obvineni.