Mám staršího chlapce, chlubila se pětiletá dívka znásilňovaná pedofilem (iDnes.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Ondřej
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 4
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Kam se kouknu, kousek tebe mám
Dal: 19 poděkování
Dostal: 10 poděkování

Mám staršího chlapce, chlubila se pětiletá dívka znásilňovaná pedofilem (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Ondřej »

Šest let ve vězení s ostrahou a ústavní sexuologickou léčbu nařídil Krajský soud v Pardubicích sedmatřicetiletému muži, který podle obžaloby dva roky znásilňoval nezletilou vnučku svého spolupracovníka. Ukázalo se, že obžalovaný trpí dlouhá léta pedofilií.

Pětiletou dívenku a jejího o dva roky mladšího bratra obžalovaný poznal prostřednictvím jejich nevlastního dědy, který děti občas brával o víkendu do pracovní haly.
„S dívkou jsme měli přátelský vztah. V jejích pěti letech jsem zjistil, že k ní cítím něco víc, než k dítěti. Cítil jsem k ní něco podobného jako k partnerce. Dával jsem jí pusu. Poznal jsem, že mě má ráda,“ četla soudkyně Anna Sobotková výpověď obžalovaného z přípravného řízení, protože muž u hlavního líčení vypovídat nechtěl.
Podle obžaloby dívenku v hale na pracovišti osahával a líbal. Nechával ji, aby mu sahala na penis a dávala si ho do úst. „Poznal jsem, že to má ráda, zrychloval se jí dech,“ uvedl ve výpovědi obžalovaný.

Vše vyšlo najevo, když se dívka spontánně pochlubila v dětském centru, kam chodila, že „má staršího chlapce“.

„Je můj kluk a mám s ním tajemství. Můžu mu říkat táto, protože s ním budu mít miminko. Říkal, že nebude moc jíst, aby moc nevyrostl, že na mě počká,“ uvedla holčička při policejním výslechu.

Podle spisu se obžalovaný ve dvou případech za přítomnosti dívky pokusil zneužít i jejího mladšího bratra. To však muže podle jeho slov neuspokojovalo a nevzrušil se.

Při vyšetřování případu vyšlo najevo, že se obžalovaný před deseti lety dobrovolně léčil kvůli pedofilii, léčbu řádně ukončil a nemusel brát léky.
Znalec z oboru sexuologie však nyní potvrdil, že muž trpí pedofilií i nadále a trvá u něj dlouhá léta. „Bez ústavní léčby a hormonálního tlumení by mohl podobnou trestnou činnost opakovat,“ řekl znalec Jan Kolomazník.

Soudní znalkyně z oboru psychologie Lenka Čermáková označila jeho osobnost za nevyzrálou, do plnoletosti pobýval v dětském domově, nemá běžné citové vazby. „V dospělém vztahu si nevěří, zamiloval se do malé partnerky,“ řekla u soudu Čermáková.

„Vytvořil jste si přesvědčení, že je mezi vámi láska. V pěti letech nemá dítě šanci poznat, co je správné,“ řekla v odůvodnění rozsudku Sobotková.
Oběma dětem přiznala nárok na náhradu nemajetkové újmy, kterou jim obžalovaný způsobil. Dívence má muž zaplatit 80 tisíc korun, chlapci 20 tisíc korun. „Částky jsou adekvátní tomu, jak hluboce jste zasáhl do jejich osobnostních práv,“ dodala Sobotková.

Soud bral v úvahu i to, že muž byl v minulosti sedmkrát trestaný za majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozilo až dvanáct let vězení.
Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně i obhajoba si ponechaly lhůtu na odvolání.

Píše se tam že dlouhodobě trpí pedofilií, byl na dobrovolném léčení které úspěšně dokončil.

Jeden z mála článků kde si nepletou pojmy s průjmy, a dávají důraz na ústavní léčbu a hormonální tlumení.
Naposledy upravil(a) Allein dne pondělí 11. 5. 2020, 22:52:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vložen celý text článku. Název tématu = nadpis článku.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1687 poděkování

Re: Mám staršího chlapce, chlubila se pětiletá dívka znásilňovaná pedofilem (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Ondřej píše: pondělí 11. 5. 2020, 20:20:25Znalec z oboru sexuologie však nyní potvrdil, že muž trpí pedofilií i nadále a trvá u něj dlouhá léta
To si jako znalec myslí, že se dá sexuální orientace vyléčit?

Ondřej píše: pondělí 11. 5. 2020, 20:20:25Soud bral v úvahu i to, že muž byl v minulosti sedmkrát trestaný za majetkovou trestnou činnost.
A já bych řekl že to je zločinec, protože to je prostě zločinec a ne protože má pedofilní orientaci.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Mathias8
Registrovaný uživatel
Varování: 1
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 154 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Mám staršího chlapce, chlubila se pětiletá dívka znásilňovaná pedofilem (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Mathias8 »

Ondřej píše: pondělí 11. 5. 2020, 20:20:25Znalec z oboru sexuologie však nyní potvrdil, že muž trpí pedofilií i nadále a trvá u něj dlouhá léta
Mozno si ten sexuolog myslel, ze to je docasna pritazlivost u neho a ze sa to casom mozno strati alebo bol na tom dobre ze uz nemusel chodit k nemu ked pisu ze sa liecil pred 10 rokmi a ze liecbu riadne ukoncil a nemusel brat lieky. A az teraz zistil ze trpi dalej. Pred 10 rokmi sa liecil a az teraz ked zneuzil mal potrebu sa k tomu vyjadrit pretoze ho v minulosti liecil. A mohol tim padom teraz potvrdit ze trpi dalej a ze trva u neho dlhe roky.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 27
Kontakt: [email protected]
Dal: 1395 poděkování
Dostal: 3221 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Sexuolog moc dobře ví, že pedofilie je celoživotní záležitost. Léčbu podstupují ti, kteří mají problém ukočírovat své pudy. No je vidět, že dotyčný stále nemá pudy pod svou kontrolou, to je si tak jediné. Pedofilem bude celý život.
Československá pedofilní komunita – již 12 let s Vámi! ❤️💙
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Sexuální orientace se přece nedá léčit, jak již tady padlo. V tom článku je to formulováno dost zvláštně.

Každopádně člověk, který páchá kriminalitu, může být klidně ten typ, který bude páchat kriminalitu pořád, ať už majetkovou nebo jinou, protože má posunuty hranice vnímání morálky a zákony mu nic moc neříkají. Proto u odsouzenců bývá častá recidiva, a u recidivistů bych už uvažovala o přísnějších trestech.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Varování: 19
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování
Dostal: 390 poděkování

Nový příspěvek od Tim »

Rapunzel píše: středa 13. 5. 2020, 1:56:22 Proto u odsouzenců bývá častá recidiva, a u recidivistů bych už uvažovala o přísnějších trestech.
To moc asi nepomůže... když se dá doživotí za přecházení na červenou tak to lidi pořád budou dělat.. Drakonicke tresty maji v USA a je tam recidiva stejně jako u nás na 70%... Kdežto v severských zemích kde jsou tresty nízké ale vězeňství zaměřuje na nápravu vězňů a ukazání jiné cesty je situace opačná. Třeba v Norsku je recidiva 20%. Mentalita lidi v ČR je bohužel taková že chtějí spíš tresta a kriminálníky hned odepisou... No, driv jsem býval stejný, názor na tresty sem změnil až zde.
„Polemika má protivníka připravit o klid duše, ne ho urážet.“ — Karl Kraus
Rapunzel

Nový příspěvek od Rapunzel »

Tim píše: úterý 20. 4. 2021, 22:36:43 To moc asi nepomůže... když se dá doživotí za přecházení na červenou tak to lidi pořád budou dělat.. Drakonicke tresty maji v USA a je tam recidiva stejně jako u nás na 70%... Kdežto v severských zemích kde jsou tresty nízké ale vězeňství zaměřuje na nápravu vězňů a ukazání jiné cesty je situace opačná. Třeba v Norsku je recidiva 20%. Mentalita lidi v ČR je bohužel taková že chtějí spíš tresta a kriminálníky hned odepisou... No, driv jsem býval stejný, názor na tresty sem změnil až zde.
Tak za předpokladu, že by se tady něco s vězni dělalo, ale doopravdy dělalo, ne jen na oko, jak to funguje teď, bych poté recidivisty trestala přísněji. Někdy mám ale pocit, že v našem státě je reálná resocializace odsouzených utopie.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král

Nový příspěvek od Tim »

Rapunzel píše: úterý 20. 4. 2021, 23:11:36
Tim píše: úterý 20. 4. 2021, 22:36:43 To moc asi nepomůže... když se dá doživotí za přecházení na červenou tak to lidi pořád budou dělat.. Drakonicke tresty maji v USA a je tam recidiva stejně jako u nás na 70%... Kdežto v severských zemích kde jsou tresty nízké ale vězeňství zaměřuje na nápravu vězňů a ukazání jiné cesty je situace opačná. Třeba v Norsku je recidiva 20%. Mentalita lidi v ČR je bohužel taková že chtějí spíš tresta a kriminálníky hned odepisou... No, driv jsem býval stejný, názor na tresty sem změnil až zde.
Tak za předpokladu, že by se tady něco s vězni dělalo, ale doopravdy dělalo, ne jen na oko, jak to funguje teď, bych poté recidivisty trestala přísněji. Někdy mám ale pocit, že v našem státě je reálná resocializace odsouzených utopie.
Je fakt žře u nás se tyto projekty většinou vykazují jen papírově a nebo mají naprosto minimální rozpočet... ale do té doby budu asi s vysokými tresty nesouhlasit, poskytnout vězňům pomocnou ruku a ukázat jim jak jít dál líp - pak ať recidivisty klidně zavřou až zčernají aby se ochránila společnost.
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1508 poděkování
Dostal: 679 poděkování

Nový příspěvek od Dreamer »

Ondřej píše: pondělí 11. 5. 2020, 20:20:25 Dívence má muž zaplatit 80 tisíc korun, chlapci 20 tisíc korun. „Částky jsou adekvátní tomu, jak hluboce jste zasáhl do jejich osobnostních práv,“ dodala Sobotková.
Není tohle trochu ujetý? Za 80 tisíc si holčička koupí novou aktovku, pastelky, počítač a telefon. Případně si rodiče zajdou párkrát na panáka. To mi jako adekvátní výkupné za celoživotní trauma nepřipadá.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL

Nový příspěvek od Tim »

Dreamer píše: středa 21. 4. 2021, 13:23:48
Ondřej píše: pondělí 11. 5. 2020, 20:20:25 Dívence má muž zaplatit 80 tisíc korun, chlapci 20 tisíc korun. „Částky jsou adekvátní tomu, jak hluboce jste zasáhl do jejich osobnostních práv,“ dodala Sobotková.
Není tohle trochu ujetý? Za 80 tisíc si holčička koupí novou aktovku, pastelky, počítač a telefon. Případně si rodiče zajdou párkrát na panáka. To mi jako adekvátní výkupné za celoživotní trauma nepřipadá.
No, ono ale to celoživotní trauma nejde úplně posuzovat dopředu. Navíc je otázka nakolik zde nějaká trauma proběhlo, do toho už nevidíme.
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1508 poděkování
Dostal: 679 poděkování

Nový příspěvek od Dreamer »

Tim píše: středa 21. 4. 2021, 15:43:00 No, ono ale to celoživotní trauma nejde úplně posuzovat dopředu. Navíc je otázka nakolik zde nějaká trauma proběhlo, do toho už nevidíme.
Hm. No kdyby mě někdo bez mého souhlasu dával penis do úst, chtěl bych odškodné větší...
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL

Nový příspěvek od Tim »

Dreamer píše: středa 21. 4. 2021, 22:31:17
Tim píše: středa 21. 4. 2021, 15:43:00 No, ono ale to celoživotní trauma nejde úplně posuzovat dopředu. Navíc je otázka nakolik zde nějaká trauma proběhlo, do toho už nevidíme.
Hm. No kdyby mě někdo bez mého souhlasu dával penis do úst, chtěl bych odškodné větší...
To asi jo... je fakt že i odškodné rodinám u vražd je dost k smíchu...
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 495 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Tak teoreticky se mohou lidi o odškodnění soudit zvlášť, ale tam je třeba prokázat újmu a hlavně sám bych dítěti tohle neudělal a vždy bych se snažil mu to nepřipomínat...