Proč ta titulka na vašem webu?

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
why

Proč ta titulka na vašem webu?

Nový příspěvek od why »

Proč je záhlaví vašeho webu pojmuto takhle? jak má člověk bez pedofilie pokud chce někomu ve svém okolí dělat o pedofili částečnou osvětu odkázat na váš web? Protože z toho jde husí kůže. dvě děti a srdíčka?? Všichni víme co pedofilie znamená takováhle hlavička opravdu není nutná. A ty tvářičky dětí na avatarech taky. Já chápu že člověk se musí ventilovat ať už básněma nebo představami a podobně ale tohle přece neni k ničemu ... jsem docela přesvědčená, že v očích širší veřejnosti je to mnohem víc na škodu. Když si dávají matky k fotkám dětí srdíčka, je to vnímané jako mateřská láska, což tady nelze, i tak je to kýč a já jsem třeba tu potřebu u syna nikdy neměla, oblepovat jeho fotky srdíčky a infantilními výlevy o mé lásce. To první a často poslední co si člověk spojí s pedofilií je sexuální náklonnost a od toho tu to slovo a váš web zjevně je, ne? tak proč?? jak "vás" má někdo brát věrohodně? Umím si představit společnost kde si lidé všichni pomáhají koexistovat v harmonii a místo aby se odchylky/úchylky/poruchy démonizovaly a lidé s nimi posílali někam kde slunce nesvítí, aby se s nimi pracovalo, ale pedofilie je skutečně porucha, která prostě bez utrpení jedné strany není realizovatelná. Takže tohle absolutně nechápu. Připadá mi to jako kdyby na webu pro drogově závislé byla stříkačka se srdíčkem, akorát horší protože to jsou děti. Jestli mi to někdo vysvětlí tak si to ráda přečtu. A necpala bych vám svůj názor, kdyby vaším cílem (a taky obecně prospěsnou věcí) nebyla osvěta a přijetí širší veřejností, ale je...
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2046 poděkování

Re: Proč ta titulka na vašem webu?

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Zdravím,

co se týče záhlaví, tak naše logo má již mnohaletou tradici - konkrétně daného chlapce a danou dívku v něm máme už spoustu let (možná i všech necelých deset let, co komunita existuje, ale to by musel potvrdit některý starší člen vedení). A co se týče symboliky - nejedná se o obyčejné srdíčko, růžové dvojité srdce je znakem "girllove", tedy náklonnosti k holčičkám, dvojitý trojúhelník je znakem "boylove", tedy náklonnosti k chlapcům - tyto symboly se pro pedofily užívají i mezinárodně. Takže se nejedná o žádná srdíčka, která si běžně matky dávají k fotkám svých dětí, ale symbolizuje to naše zaměření a náklonnost.

A co se týče loga s dětmi a avatarů v profilech, to je poměrně jednoduché - pedofilům se líbí děti, stejně jako dospělým se líbí dospělí. Ať půjdete na jakoukoliv sociální síť, můžete najít profily s fotkami oblíbených herců, zpěváků a jiných influencerů, neboť pro lidi je poměrně přirozené dávat si jako avatary osoby, jež se jim líbí. Tyto avatary navíc v pedofilní komunitě mají dlouholetou tradici a vizuálně nám na první pohled pomáhají rozpoznat, jaké děti se komu líbí. Obvykle se v avatarech nachází fotky dětí, jejichž rodiče museli počítat s popularitou - tzn. herci, herečky, modelové, modelky, zpěváci, zpěvačky atp. Přijdeme-li na to, že uživatel má za avatar nějakou soukromější fotku (třeba z nějakého FB profilu neznámé osobnosti apod.), tak tyto fotografie řešíme a mažeme. Ale dokud má uživatel na profilu fotku známé osobnosti, která musela (v případě dětí jejíž rodiče museli) počítat s popularitou, nevidím v tom problém. Plošné zakázání avatarů a loga zatím neplánujeme.

Nesouhlasím s vámi, že "pedofilie je nerealizovatelná". Sexuální styk jakéhokoliv typu s dětmi je špatný, to ano. Ale pedofilie není jen o sexuální přitažlivosti, ale i o citové, psychické lásce. Mohu svou náklonnost k dětem a porozumění jim ventilovat jinými plně legálními a prospěšnými způsoby - mezi pedofily jsou učitelé, vedoucí kroužků apod. Pokud se jedná o uvědomělé pedofily, jež svou lásku realizují jen pro děti vhodným, legálním způsobem, mohou být velmi prospěšní a to, co jim matka příroda nadělila do vínku, využít tím správným způsobem.

My se snažíme ukázat společnosti, že pedofilie není o zneužívání dětí, že pedofil nechce dětem ublížit (i když i mezi pedofily jsou zajisté lidi, kteří selžou, neboť i pedofilové jsou lidé a lidé chybují) a v neposlední řadě i to, že jsme se narodili tak, že se nám líbí děti - takže nebudeme dělat, že děti se nám nelíbí a skrývat před lidmi, že pedofilie je o tom, že se člověku líbí děti.

A co se týče loga, s ním jsme se již prezentovali i na Prague Pride v rámci osvětových letáčků:

Každopádně Vám děkuji, že jste našla odvahu a chuť pročíst si nás web a poskytnout nám zpětnou vazbu.

Přeji vše dobré,
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2444 poděkování

Nový příspěvek od Cykle02 »

Sorry Marco, ale argumentace "děláme to protože to děláme" je fakt slabota. Tady by si měli "normálove" hlavně odpustit to neustále navážení se do pedofilů za každou blbost, kvůli médii živenému mýtu, že pedofilové jsou něco nebezpečného dětem. Měli by se soustředit spíš na těch možná i 95% nepedofilních (podle V síti), kteří útočí na děti.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Myš
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 831 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Za mě cenná zpětná vazba. Už si loga dávno nevšímám, takže by mě to ani nenapadlo se nad ním zamýšlet. Po přečtení a prohlídnutí si loga uznávám, že v něj kýčovitost taky vidím. Kdyby měl někdo iniciativu ho změnit, zmodernizovat, uvítám to, ale že bych to považovat za prioritu nebo nezbytnost, to ne. Logo není to zásadní na komunitě, na druhou stranu každý markeťák řekne, že logo je značka používaná ke komunikaci s veřejností a je důležité, když na veřejnost působí dobře.

Tvářičky dětí mě děsily taky, v době, kdy jsem ještě svou preferenci chlapců neměl přijatou, ale už mi bylo jasné, že mám něco jinak, jsem na ČEPEKu párkrát byl a pak "utekl", protože mi to přišlo "creepy", právě skrze všechny ty fotky dětí. Ale beru to jako subkulturní specifikum, které prostě člověk musí přijmout a přijal jsem ho hned, jak jsem si uvědomil, že sem se svojí preferencí prostě patřím jakkoli se mi to ze začátku nelíbilo.. Odmítat fotky dětí na ČEPEKu mi přijde jako jít na metalový koncert a kritizovat, že jsou všichni v tmavém oblečení a mají divné výjevy na tričkách nebo ocelové doplňky. Taky to většině lidem na první pocit nebude připadat přátelsky a příjemně, ale za chvíli to člověku přestane vadit a zjistí, že to o člověku říká pramálo.

Za sebe jsem to vyřešil tak, že mám jako avatara sebe za mlada, i když to veřejnost nerozezná a může jim to připadat divný úplně stejně. Tuhle zvyklost bych ale neměnil. Fakt nevím, co jiného bych na avatarové fotce měl mít. I když ba jo. Dneska jsem na výstavě viděl krásnou fotku hrajících si liščátek, tak bych si dal tu :D
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Hebeš
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dal: 360 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Nový příspěvek od Hebeš »

Pedofilie je určitá forma lidské (velmi pravděpodobně i zvířecí) sexuality. Především je třeba si uvědomit, že sexualita primárně není o pohlavním styku, ale o upřímné lásce (dnes to však bohužel mnohdy takto není). Pohlavní styk s dětmi je zcela nemorální a neospravedlnitelný, protože jim moc ubližuje a může mít za následek dokonce i sebevraždu oběti.
Nevidím důvod, proč by někoho mělo pohoršovat srdíčko u obrázku dítěte. Srdíčko je symbol lásky a láska znamená pro druhého chtít dobro, pomáhat mu, radit mu, být pro něj příkladem. Nikoliv projevem nějakého neovladatelného pudu. Samozřejmě, děti mě vzrušují, ale především je pro mě každičké dítě člověk s osobními vlastnostmi, koníčky, povahou. Právě proto, že jsem pedofil, se dovedu do dítěte zamilovat a dobro dětí je pro mě to primární, dobro ostatních lidí je pro mě až druhotné.
why píše: pátek 13. 3. 2020, 9:45:26 ale pedofilie je skutečně porucha, která prostě bez utrpení jedné strany není realizovatelná.
Tak samozřejmě, že pedofilie je porucha, protože výrazně ztěžuje biologický princip života - předání svého genu a může i jinak komplikovat člověku život. Ale v žádném případě není bez utrpení jedná strany nerealizovatelná, stejně tak jako je zcela jednoduše realizovatelná gynekofilie (sexuální preference na dospělé ženy), pokud toho muže žádná žena nechce. Prostě nemá sex, jak prosté. Někdy mi přijde, že si lidé myslí, že máme nutkání mít sex s dětmi, protože sami si už bez sexu život nedovedou představit. Já opravdu nijak netrpím tím, že s dětmi nemohu mít sex, ale užívám si toho, že může nějakému dítěti s něčím pomoct. Sexualita je (má být) především tom, že člověk má opravdu rád svůj objekt sexuální preference.

Pod obrázkem dítěte se srdíčkem si představím opravdovou lásku, nikoliv sexuální aktivity. Sexuální aktivity s dětmi nemají s láskou nic společného, je to naopak čiré sobectví.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 404 poděkování
Dostal: 747 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Abych doplnil Marca, v logu vyobrazené děti používáme opravdu od počátku a jedná se o upravenou fotografii do stylu malby pastelkou. S použitím fotografie souhlasili rodiče dětí a vědí i jaký web reprezentuje. Loga v podobě srdce a trojúhelníku byla přidána nedávno po upgrade vzhledu webu.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1724 poděkování
Dostal: 3602 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

V reakci na Myšáka musím uvést, že Allein logo inovovala právě minulý rok po skoro 10 letech od zahájení provozu webu, a to v souvislosti s novou verzí fóra. Takže nějak aktuálně nevidím jakýkoliv důvod pro nějakou jeho inovaci. Myslím si, že logo, které navíc vychází z reálné fotografie, s jejímž pořízením souhlasila matka zobrazených dětí, k našim stránkám i tématu pedofilie naprosto sedí.

Pochopení ze strany veřejnosti je třeba budovat na nějakých reálných základech. Pedofilie je o citové, emocionální, erotické i fyzické náklonnosti směrem k dětem. Prostě tak to je. Děti pro nás nejsou "pomůcky sloužící k našemu sexuálnímu uspokojení". Jsou objektem právě výše zmíněné náklonnosti, kterou lze transformovat ve vztahu k nim k něčemu dobrému, prospěšnému. A to je to důležité. Jak to vnímají jednotliví lidé, to už je svým způsobem jejich "problém". My to zde na stránkách vysvětlujeme dostatečně.

A že máme avatary? Máme je 10 let i více, svou avatarku používám od roku 2001. Je to umělecká fotografie nějaké neznámé dívky, vyfocená k tomu, aby byla prezentovaná na internetu, nejedná se o fotografii dítěte ze soukromého alba nějaké rodiny. Ubližuju tím někomu? jsem přesvědčený, že ne.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
MR_Xguard
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 117 poděkování
Dostal: 319 poděkování

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Odtud pochází můj avatar. Pěkný to film. Koukám, že jej vydali i na Blu-Ray. Já mám pouze tvrip

Tori
Registrovaný uživatel
Dal: 44 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Nový příspěvek od Tori »

Konečně si všiml taky někdo jiný, jak je to logo kýčovité. Bohužel k němu mají někteří osobní vztah, tak tady bude navěky.
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Tori píše: pondělí 16. 3. 2020, 23:29:47 Konečně si všiml taky někdo jiný, jak je to logo kýčovité. Bohužel k němu mají někteří osobní vztah, tak tady bude navěky.
Tori, upřímně, tyhle komentáře si nech od cesty, kritizovat umí každý. Já bych to totiž vidím jinak - bohužel nikdo jiný žádné jiné logo nikdy nenavrhl. Prosím, předveď se, vymysli grafické návrhy, třeba bude mít nějaký z nich úspěch.
Tori
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Tori »

Kasz píše: úterý 17. 3. 2020, 23:19:17Tori, upřímně, tyhle komentáře si nech od cesty, kritizovat umí každý...
Možná kdybych žádný nikdy nenavrh. Možná kdyby mi nebylo řečeno, že tyhle děcka tam zůstat musí a že se stejně nic měnit nebude.
Allein
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 25
ve věku do: 50
Výkřik do tmy: Kasz ♥
Dal: 434 poděkování
Dostal: 445 poděkování

Nový příspěvek od Allein »

Tori píše: středa 18. 3. 2020, 18:05:03Možná kdyby mi nebylo řečeno, že tyhle děcka tam zůstat musí a že se stejně nic měnit nebude.
Narozdíl od milionu jiných dětí, tyto dvě děti jsou jediné, jejichž rodiče dali souhlas k použití jejich zpodobnění; a stejně tak máme souhlas i autora fotografie. Vzhledem k tomuto a vzhledem k desetileté tradici tohoto loga (byť v jiné podobě) nevidím důvod, proč logo měnit. Samozřejmě se může nějak vylepšit, ale základ loga by měl zůstat. A byla jsem s tímto seznámena už ve chvíli, kdy jsem se dělala s designem fóra, že si s logem můžu pohrát, ale jeho základ musí zůstat.
Tori
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Tori »

Tak si pak ujasněte, co chcete. Když se nic měnit nebude, tak pak není ani důvod něco navrhovat. A ani říct názor člověk pomalu nemůže.
Vofs
Registrovaný uživatel
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Kontakt: email: [email protected]
Výkřik do tmy: Dětský smích je ta nejkrásnější věc na tomto ne tolik krásném světě.
Dal: 118 poděkování
Dostal: 103 poděkování

Nový příspěvek od Vofs »

Tori píše: pondělí 16. 3. 2020, 23:29:47 ....jak je to logo kýčovité....
Na to logo se dívám už asi 5 minut a kýčovité mi opravdu nepřijde *dont_know* , ale to je asi věc názoru.
why píše: pátek 13. 3. 2020, 9:45:26 ....tvářičky dětí na avatarech....
Když jsem sem přišel poprvé tak mi to taky přišlo divné, ale už jsem se aklimatizoval a taky jsem si tam jednu dal.
Co si tam dát taky jiného? Z pochopitelných důvodů si tam svou fotku nikdo nedá. (pro myš: vlastní fotku ze současnosti)
Myš píše: pátek 13. 3. 2020, 18:40:01 ...fotku hrajících si liščátek....
Tak už vím co si bych si tam mohl dát jiného. Liščátka to jistí... *rofl*
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Tori píše: středa 18. 3. 2020, 22:23:01Tak si pak ujasněte, co chcete. Když se nic měnit nebude, tak pak není ani důvod něco navrhovat. A ani říct názor člověk pomalu nemůže.
Názor říct můžeš. Problém je v tom, když to není názor, ale hodnocení práce. Allein se s logem, stejně jako s celým vzhledem webu, pracně dělala. Já nechci její práci nějak vyzdvihovat, ale na druhou stranu si uvědom, že se nenašel nikdo jiný, kdo by to udělal místo ní. Vzhledu webu věnovala mnoho času, a opravdu dní čistého času, ne jednu hodinu denně po dobu třeba týdne. Svými výroky dehonestuješ tuto její práci. Žádné ocenění, žádný návrh, nic konstruktivního, pouze kritika.

A to je zase moje hodnocení. Tys ohodnotil logo, přičemž sis nezapomněl rýpnout do jeho autora a těch, kteří měli nějaký podíl na nové verzi fóra a kteří se starají o to, aby mohl web vůbec běžet dál, já zase konstatuji, že potenciál tvého výkřiku cokoliv změnit k lepšímu, je nulový. Tudíž proto jsem napsal, aby sis podobné "komentáře" napříště raději odpustil.