Soud v Ostravě potrestal chlípného učitele hudby. Zneužil 13 školáků (Deník.cz)
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 7
- Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
Soud v Ostravě potrestal chlípného učitele hudby. Zneužil 13 školáků (Deník.cz)
Za zneužití třinácti dětí šest let žaláře. Takový trest si v pátek u Krajského soudu v Ostravě vyslechl téměř šedesátiletý učitel základní umělecké školy z Moravskoslezského kraje.
Senát jej uznal vinným ze znásilnění, pohlavního zneužívání, sexuálního nátlaku a ohrožování mravní výchovy mládeže. Oběťmi se v letech 2015 až 2018 stali žáci ve věku od devíti do čtrnácti let, které individuálně vyučoval hře na kytaru.
„Přelezl jste hranici, která je nepřekročitelná. Způsobil jste utrpení a bolest jiným,“ uvedl při zdůvodnění rozsudku předseda senátu.
Učitel se většinou zaměřoval na dívky, svou pozornost však upíral i na chlapce. Osahával je přes oblečení i přímo na odhaleném těle. Chválil je za pěknou postavu a svaly, jindy jim říkal, že by měli přibrat.
S jedním ze žáků podle rozsudku prováděl i sexuální praktiky. Mezi zneužitými byla i dívka, která utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu, což je hodnoceno jako těžké zranění. Muži hrozilo pět až dvanáct let vězení.
TŘINÁCTÁ KOMNATA
„Dnes je třináctého. Otevřeli jsme vaši třináctou komnatu. Je to třináct let, co vyučujete hře na kytaru. Je to šestadvacet let – tedy dva krát třináct – vašeho vzájemného soužití s družkou. Měli jsme tu třináct poškozených a k nim třináct matek,“ uvedl předseda senátu, který muži kromě šestiletého trestu uložil také šestiletý zákaz umělecké a pedagogické činnosti s neplnoletými osobami.
Učitel se musí také podrobit ambulantní psychiatrické léčbě. Navíc má podle rozhodnutí soudu čtyřem dětem zaplatit celkem přes 300 tisíc korun.
Pedagog během hlavního líčení odmítl vypovídat. „Využiji svého práva a nebudu vypovídat,“ řekl při zahájení hlavního líčení a vzápětí se slzami v očích dodal: „Nechci jít do vězení!“
Při výslechu na policii se přiznal. „Je mi líto, co se stalo. Chtěl jsem být kamarádský se žáky a asi jsem překročil hranici. Jsem si toho vědom. Je mi to hluboce líto,“ uvedl tehdy. Současně ale odmítl sexuální praktiky s chlapcem. Připustil jen, že se ho dotýkal na intimních místech.
Vše vyšlo najevo poté, co se jedno z dětí svěřilo rodičům, kteří jeho slovům uvěřili a vše oznámili. „Zneužíval svého postavení a z toho vyplývající důvěryhodnosti a vlivu,“ konstatovala státní zástupkyně.
Bližší informace k učiteli ani škole, kde vyučuje, nelze ze zákona s ohledem na možnost identifikace obětí uvést. Verdikt zatím není pravomocný.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 6
- ve věku do: 14
- Výkřik do tmy: Nechceme aby nás všichni litovali. Bolest patří k životu. Učí nás, chrání nás a ukazuje nám správný směr. Ačkoliv se nám děti líbí :'( , tak ten kdo dává naším rtům úsměv tak dává našemu srdci život :) . V tomto světě existuje silné štěstí: milovat a být milován.
Každý život je těžký a každý z nás dostal lekce přesně na míru. Proto neodsuzuj druhé, protože nikdy nevíš s čím si prošli.
Jsem člověk, který když dělá něco pro děti nebo se s nima kamarádí tak jim dává i svůj čas. Největší dárek, který můžeš někomu dát, je tvůj čas, protože když někomu daruješ svůj čas, daruješ mu kousek svého života, který už nikdy nevrátíš.
At už člověk potká skvělou partnerku... nebo dítě či někoho kdo se nám líbí, tak v životě nepotkáváme lidi jen tak náhodou. Naše cesty se protínají z nějakého důvodu.
Mám rád lidi, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat. Kráčí tiše a směle životem a zvedají ty kteří jsou se svojí orientací na dně svých sil. - Příspěvky: 138
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 159 poděkování
Re: Soud v Ostravě potrestal chlípného učitele hudby. Zneužil 13 školáků (Deník.cz)
Nemusel to být nutně pedofil, pedofil automaticky nezneužije dítě. Třeba měl duševní problém. Já jako žák umělecké školy jsem to nezažil naštěstí.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 7
- Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
Re: Soud v Ostravě potrestal chlípného učitele hudby. Zneužil 13 školáků (Deník.cz)
Pouze desetina těch, kdo zneužijí dítě, jsou pedofilové (iDnes.cz)
Tudíž dle Petra Weisse jen 10% zneužívačů dětí jsou pedofilové. Adultofilové (lidé sexuálně orientovaní na dospělé) zneužívají děti třeba proto, že nejsou dostatečně fyzicky silní, aby napadli dospělou ženu nebo proto, že se jim s dítětem lépe manipuluje. Jestli je pedofil zřejmě ví vyšetřovatelé, soudce, znalci atd, ale na internetu jsem informaci o jeho sexualitě nenašel.