Negativní následky zneužívání i bez přímého zneužití

Diskuze o problematice dětí.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1545 poděkování
Dostal: 3434 poděkování

Negativní následky zneužívání i bez přímého zneužití

Nový příspěvek od Kasz »

Našel jsem zajímavý článek o tom, jak může mít negativní následky zneužívání, i když byl zneužíván někdo jiný:

Klára dlouho netušila, proč žijí s bratrem a matkou sami. O otci se doma mluvilo jen málo a ona se brzy smířila s tím, že na otázky ohledně rodiny dostane jenom neurčité odpovědi. Jenomže čím byla starší, tím víc toužila znát pravdu.

Když jí bylo devatenáct, rozhodla se, že chce vědět všechno. Po dlouhém přemlouvání jí matka konečně řekla, proč se tehdy se svým přítelem rozešla. A Klára si myslela, že když tajemství zná, bude mít klid na duši i na srdci. Mýlila se.

Bylo to strašné zjištění. Brzy potom mě začaly trápit zlé sny

„Mám o dva roky mladšího bratra Bořka. Když mu byly tři roky, máma prý viděla svého přítele, jak mého bratra osahává,“ vypráví Klára. Muž se údajně obvinění nijak nebránil. Naopak se doznal tím, že začal prosit o odpuštění. Jenomže Klářina matka ho okamžitě vyhodila z domu. „Bořek si podle mámy naštěstí nic nepamatuje. Byl tehdy malý a vlastně se ani nic nestalo, protože přišla včas.“

Klárou vyprávění otřáslo, byla ale ráda, že konečně ví, kdo je její otec. „Myslela jsem, že budu mít konečně pokoj, když všechno vím,“ říká. Jenomže opak se stal pravdou. Brzy po rozhovoru začala mít Klára noční můry, které se opakovaly a nedaly jí spát. „Zdálo se mi o tátovi. O tom, jak mi ubližuje. Jednou mě chtěl shodit z mostu do řeky, jindy mi říkal kruté věci a psychicky mě týral.“

Rozhodla jsem se vyhledat odbornou pomoc

Klára se několik týdnů trápila, než se svěřila své matce, ta jí pomohla najít psychologa. „Doktor se mnou probíral věci, o kterých se mi nechtělo mluvit. Zpočátku jsem myslela, že to brzy vzdám,“ svěřuje se Klára. Nakonec ale vytrvala a léčba jí pomohla. Rozhovory s psychologem odhalily mnohé a ona se dokázala smířit s tím, že její otec nebyl dokonalý.

„To, co se stalo bráškovi, se v mých snech zkrátka přesunulo ke mně. Psycholog mi pomohl terapiemi, doporučil mi ale dál i psychiatra. Ten mi napsal prášky.“ Klára dodnes užívá léky proti depresi. I když se její stav zlepšil, občas mívá noční můry a trpí nespavostí. „Bořkovi nikdy neřeknu, co se stalo. On se naštěstí nikdy neptá. Já už dnes vím, že lepší je nevědět.“
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 29. 12. 2019, 23:18:11, celkem upraveno 1 x.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Re: Negativní následky zneužívání i bez přímého zneužití

Nový příspěvek od Jednorozec »

A je to zkutečný příběh nebo, jak bývá poslední dobou v novinařině zvykem, "kreativní fikce"? (existuje celý druh "novinařiny"/tvorby, kdy si autoři vymýšlejí povídky na "atraktivní" témata).
Taky mně dost děsí představa, že existuje i slušná šance že je to třeba reálné a že si to zneužití matka vymyslela a následky tak uměle vytvořila!
Juno

Re: Negativní následky zneužívání i bez přímého zneužití

Nový příspěvek od Juno »

Nevím jestli se to dá přirovnávat, ale mám sestru a pamatuju se, že když jsme byly malé, ona byla kvůli něčemu u dětské gynekoložky, která ji prý vyšetřila dost neopatrně a ona kvůli tomu hodně brečela a snad i krvácela nebo co. Když mi to tehdy máma řekla, udělalo se mi špatně a musela jsem na to ještě dost dlouho potom myslet.
Řekla bych, že když se vašemu blízkému stane něco špatného, tak vás to může poznamenat taky.