Spolupráce na knize

Žádosti a návrhy pro účast komunity ČEPEK na projektu, studii, odborné práci či výzkumu - v případě zájmu se nezdráhejte založit téma a požádat o spolupráci!
Info

Spolupráce na knize

Nový příspěvek od Info »

Dobrý den,

ráda bych zpracovala knihu rozhovorů se skutečnými lidmi (plus jejich skutečnými problémy) a její část chci věnovat i pedofilii z pohledu pedofila. Rozhovory na principu zpovědi. Zcela anonymně. Nikde nemusí být uvedeno jméno a ani já ho nemusím vědět. Nejde mi o jména, ale o to zachytit, co takový člověk prožívá a jaké má zkušenosti. Stačí si zvolit přezdívku.
Jedná se o začínající spíše amatérský projekt.
Pokud máte zájem se svěřit a být otevření, kontaktujte mě na [email protected].
Je potřeba aspoň jedno osobní setkání. Komunikace po internetu není dostačující. Diskrétně.

Děkuji.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1712 poděkování
Dostal: 3595 poděkování

Re: Spolupráce na knize

Nový příspěvek od Kasz »

Info píše:Je potřeba aspoň jedno osobní setkání. Komunikace po internetu není dostačující. Diskrétně.
Dobrý den,
nevím, jestli se odtud najde někdo, kdo se bude chtít kontaktovat s anonymní osobou přes internet tak, že bude muset dojít k osobnímu setkání. Co za ten risk získá?
Vaši emailovou adresu se stejným textem lze nalézt i jinde s dřívějším datem se stejným textem, tudíž by se nemuselo jednat jen o "past, do které se někdo nechá nalákat", ale je i pro mě těžké věřit někomu, kdo požaduje osobní setkání, ale ani jménem se nepodepíše.
Zkuste více napsat, o jaký projekt se jedná, jaké příběhy nebo rozhovory s jakými lidmi budou v knize, jak si takový rozhovor s pedofilem představujete, co od něj očekáváte, a co vlastně očekáváte od své knihy s rozhovory s různými lidmi...
Třeba se najde nějaký odvážlivec. Pokud by Vám stačil anonymní rozhovor bez osobního setkání, jsem samozřejmě ochoten a možná by bylo ochotno i více lidí.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Info

Nový příspěvek od Info »

Kasz píše:
Info píše:Je potřeba aspoň jedno osobní setkání. Komunikace po internetu není dostačující. Diskrétně.
Dobrý den,
nevím, jestli se odtud najde někdo, kdo se bude chtít kontaktovat s anonymní osobou přes internet tak, že bude muset dojít k osobnímu setkání. Co za ten risk získá?
Vaši emailovou adresu se stejným textem lze nalézt i jinde s dřívějším datem se stejným textem, tudíž by se nemuselo jednat jen o "past, do které se někdo nechá nalákat", ale je i pro mě těžké věřit někomu, kdo požaduje osobní setkání, ale ani jménem se nepodepíše.
Zkuste více napsat, o jaký projekt se jedná, jaké příběhy nebo rozhovory s jakými lidmi budou v knize, jak si takový rozhovor s pedofilem představujete, co od něj očekáváte, a co vlastně očekáváte od své knihy s rozhovory s různými lidmi...
Třeba se najde nějaký odvážlivec. Pokud by Vám stačil anonymní rozhovor bez osobního setkání, jsem samozřejmě ochoten a možná by bylo ochotno i více lidí.
Děkuji za reakci.
Spolupráce je pro ty, kteří o ní mají zájem a nikoli pro ty, kteří o ní zájem nemají. Osobní setkání je nepraktické především pro mě protože to obnáší jezdit někdy i přes celou republiku, ale spolupracuju pouze se skutečnými lidmi nikoli virtuálními identitami. Potřebuju vědět, že jednám se skutečným, existujícím člověkem jinak by celý projekt pozbyl smysl.
Na to, co byste měl z případné spolupráce na knize tohoto typu si musíte odpovědět sám. Lidé, kteří se mnou spolupracují to dělají protože jim osobně to něco přináší a dává. Pokud to necítíte tak jako oni, tak spolupráce na projektu zřejmě skutečně nebude pro vás.
Na bližíší otázky vám v případě vašeho zájmu odpovím po mailu a na otázky ohledně "ostatních lidí kteří v knize budou" vám odpovím velmi obecně protože jsem diskrétní ke všem kteří spolupracují a informace o nich neposkytuju dál pokud si to nepřejí.
Rozhovor s druhým člověkem (v tomto případě pedofilem) si představuju jako jeho autentické vyprávění o jeho životě ke kterému pokládám pomocné otázky. Nejvíc mě zajímá vnitřní prožívání, subjektivní pocity, zkušenosti, nakolik komfortně nebo diskomfortně se dotyčný ve svém životě a společnosti cítí plus samozřejmě vztahy s lidmi případně coming out.
Od dotyčného kromě ochoty a zájmu si popovídat resp. se vypovídat upřímně a ze srdce neočekávám vůbec nic.
Smyslem knihy je přiblížit lidem životy běžných lidí, kteří mají problémy anebo zažili něco netypického. Žádné extrémy, které si lidé zvykli vídat v televizi a čítat v novinách, ale reálné osoby a reálné životy s tím dobrým i špatným, co obsahuje.
Informace, kterými je krmena konzumní společnost jsou nevyvážené a odtržené od reality protože většina filmů i knih je točena či psána hlavně na efekt a pak se ten reálný život ztrácí.

Naprosto chápu, že mluvit s cizím člověkem o sobních věcech je těžké (ačkoli mnozí lidé se raději svěří někomu nezainteresovanému než blízkému) a proto je třeba zvážit, jestli spolupracovat chci nebo ne.
Pokud si to dotyčný v procestu rozmyslí, tak samozřejmě veškeré materiály, které jsem o něm do té doby napsala zničím a nezůstane žádný záznam (pokud si to nepřeje), ale snažím se takovýmto situacím předcházet tím, že vítám hlavně vážné zájemce.

S pozdravem a díky za zájem

[email protected]
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Tohle mi fakt připomíná marketingové výmluvy podvodníků, kterak vám vysvětlují, proč musíte zaplatit několikasetkorunový vstupní poplatek, aby vám poskytli nějakého úžasného zajíce v pytli. Rozdíl je v tom, že oni nějakého člověka ochotného ztratit pár korun nakonec vždycky najou, ale najít pedofila ochotného riskovat celou svou pověst bude asi složitější. Netvrdím, že [email protected] je podvodník, ale opravdu by to chtělo zapracovat na důvěryhodnosti, uvést své jméno a reference, opustit styl "můžu mít na každém prstu deset pedofilů a některému z nich udělám milost tím, že si ho vyberu" a uvědomit si, že je to naopak.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Info píše:Rozhovor s druhým člověkem (v tomto případě pedofilem) si představuju jako jeho autentické vyprávění o jeho životě ke kterému pokládám pomocné otázky.
Jako projekt to zní zajímavě. Z pohledu účasti pedofila má však několik pro mě základních otazníků:

1) Abych mohl někomu autenticky povídat o svém životě, potřebuji tomu člověku věřit. Pokud bych tomu člověku nevěřil, nemůže čekat, že mu řeknu vše, vč. reálných jmen, osob a míst. Vždy je to pro mě obrovský RISK se s někým cizím a navíc v tomto případě anonymním osobně setkat.
2) Někdo ode mě vyžaduje důvěru, aniž by sám důvěru nabídl. Očekával bych, jak píše Gabriel, že autorka se alespoň podepíše svým skutečným jménem a uvede nějaké reference na svou osobu - že bude se snažit dokázat, že je osoba, které věřit lze. Proč autorka knihy vyžaduje důvěru, ale sama ji nenabízí? Pokud mi autorka nevěří, že jsem reálná osoba a že jí nebudu odpovídat prostřednictvím komunikačních prostředků na dálku nějaké vymyšlené lži, jak jí můžu věřit já, že mě nechce jen nalákat do své pasti? Proč bych se s ní měl osobně setkávat a riskovat?
3) I kdybych mluvil o svém životě zcela autenticky, nelze to, co budu říkat, napsat přímo do knihy - reálné zážitky, reálné jména, reálná místa. Každý z nás máme jednu internetovou a jednu reálnou identitu, a tato nesmí být v rozhovoru propojena.

Vážný zájem mám, ale ani v tomto případě nemůžete považovat projevení důvěry z naší strany za něco automatického. Pokud chcete mít v knize rozhovor s pedofilem, třeba s tím, který nikdy žádné dítě nezneužil, a jaké má životní zkušenosti, pocity z lidí, strach z odsouzení apod., a chcete se s takovým člověkem osobně setkat, musíte pro to něco udělat. Anonymům se totiž rozhodně za žádných okolností jen tak neodhalujeme, v tom nás musíte pochopit. V tomto smyslu proto další postup záleží spíše na Vás.
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Nový příspěvek od Kuba »

Chápu opatrnost ostatních a zejména Kaszovi děkuji za jeho ostražitost a snahu upozornit ostatní na potenciální nebezpečí. Paní či slečna pod přezdívkou "Info" nám toho o sobě skutečně napsala docela málo na to, jaké má ambice a co by si přála získat na oplátku. Přesto jsem ochoten se s ní setkat v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
VANAX
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 11
Dal: 4 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Nový příspěvek od VANAX »

Kuba píše:Chápu opatrnost ostatních a zejména Kaszovi děkuji za jeho ostražitost a snahu upozornit ostatní na potenciální nebezpečí. Paní či slečna pod přezdívkou "Info" nám toho o sobě skutečně napsala docela málo na to, jaké má ambice a co by si přála získat na oplátku. Přesto jsem ochoten se s ní setkat v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice.
To je skvelá nápad. Ty už predsa len nič neriskuješ. Tvoja skutočná identita už bola odhalená. Takže ak nejde o žiadnu pascu, tak dotyčná by tvoju ponuku mala využiť.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Riskuju taky, ale už ne tolik, co ostatní. Proto jsem ochoten to zkusit, uvidíme, zda mi paní/slečna odpoví na email. :)
info

Nový příspěvek od info »

Vidím, že reakce jsou vesměs negativní. Hodně jsem přemýšlela, jestli je namístě znovu reagovat, ale nakonec jsem se rozhodla tak učinit.

Gabriel Svoboda: Myslím, že vyjádření "marketingový podvodník" a přirovnání k tahání peněz z lidí atd. - jsou zbytečně silná slova.
Ráda bych také uvedla na pravou míru, že původní nápad projektu s pedofilii nijak nesouvisel. Náhodně jsem narazila na ČEPEK, zaujal mě a napadlo mě, že i pedofilové by měli dostat svůj prostor, pokud budou mít zájem.
Zahrnout do projektu pedofilii je něco, co jsem sice považovala za správné, ale je to pro mě riskantní krok. Pedofilové nemají sympatie společnosti a i když náklady na projekt financuju sama, tak pouze finance při vzniku nejsou všechno. Naopak všechno začíná teprve až když je kniha hotová a je třeba jí uvést mezi lidi a k tomu je potřeba spolupráce s lidmi z branže, kteří můžou mít problém s tím, že prezentace pedofila je v mém podání příliš mírná a lidská a nebudou mít zájem, aby něco takového vůbec veřejně vyšlo.
Takže prosím chápejte i vy mě. Já jsem nepřišla nikomu ubližovat. Já naoapk riskuju protože přes veřejné mínění se budu prodírat těžko.

Kasz: Důvodům, které uvádíte rozumím a uznávám je. Pouze znovu zopakuji, že nikdy po nikom nechci žádná jména ani lidí ani míst. Důvěru rozhodně nepovažuju za něco automatického a už jen z povahy projektu je mi jasné, že většina lidí zájem mít nebude. Je to pouze nabídka pro ty, kteří by ho event. měli.
Můj email je zde uveden. Pokud mi chcete položit jakoukoli otázku (nezávazně), tak vám ráda odepíšu.
Pokud je osobní setkání takový problém, tak je možné zvážit komunikaci přes skype i když to osobně nepovažuju za dobrý nápad.

Kubu: Děkuju za komentář. Na mail už jsem vám odepsala. Pokud budete mít zájem o další komunikaci, prosím, přesuňme jí na mail.

Děkuju za prostor a omluvám se za nepříjemně rozvířené vody. Dotknout se kohokoli nebylo mým úmyslem.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

info píše:Pedofilové nemají sympatie společnosti...
To se sice může zdát, na druhou stranu většina rozumných lidí jsou schopní po předložení argumentů pochopit, že pedofil je člověk, který - když nechce - nemusí dětem ubližovat, a naopak - když chce - může jim být i prospěšný. Takové jsou zkušenosti.
Info

Nový příspěvek od Info »

Kasz píše:
info píše:Pedofilové nemají sympatie společnosti...
To se sice může zdát, na druhou stranu většina rozumných lidí jsou schopní po předložení argumentů pochopit, že pedofil je člověk, který - když nechce - nemusí dětem ubližovat, a naopak - když chce - může jim být i prospěšný. Takové jsou zkušenosti.
To si také myslím, ale většinové mínění je většinové mínění a těžko se proti němu bojuje.
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Právě jsem s paní (či spíše slečnou :)) "Info" strávil příjemné tři hodinky děláním interview, které je odhaduji teď hotovo tak z poloviny, takže se s ní střetnu ještě jednou a upřímně se na to docela i těším, protože na mě skutečně udělala dobrý dojem. Bylo to fajn, nijak na mě netlačila, dávala inteligentní dotazy, souhlasila se zachováním některých prvků v mém vyprávění, které mají zamezit snadné identifikaci osob, o kterých mluvím (především tedy holčiček). Prostě moje dosavadní zkušenost je vyloženě pozitivní.
Info

Nový příspěvek od Info »

Dobrý den,

chtěla bych Kubovi poděkovat za milá slova a především říct, že i mé pocity byly výrazně pozitivní.
Dělat s Kubou rozhovor je radost. Vládne slovem, má velmi dobré vyjadřovací schopnosti, dokáže kvalitně formulovat, co si myslí, co cítí ... všechno od něj je komplexní a spolupracovat s ním je nadstandartní.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 256 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Ahoj Kubo, hnulo se to nějak? Je nějaký reálný výstup/jeho polotovar?
Kuba

Nový příspěvek od Kuba »

Protože se nemá jednat jen o nějaký "obyčejný" rozhovor, tak je to na delší práci a věřím, že Info na ní pracuje v rámci svých možností a dává si opravdu záležet, aby z toho vzniklo kvalitní dílo. Dosud jsme se viděli třikrát, byly to vždy příjemná setkání a předpokládám, že jsme se neviděli naposledy. Kdy se to dostane do finální podoby netuším a v podstatě to ani není moc moje věc. :)
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 256 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

diíky
Marketa
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Dal: 20 poděkování
Dostal: 33 poděkování

Nový příspěvek od Marketa »

Ahoj.. jak se nakonec finální verze knihy pohnula? Už je něco na světe- pod jakým názvem to vyšlo, bude to k sehnání?