FILMY A POŘADY slouží ke sdílení recenzí na filmy a pořady a k následné diskuzi k nim. Je-li v rámci recenze či diskuze užito odkazů na volně dostupné fotografické či video záznamy z filmu/pořadu, tyto odkazované audiovizuální záznamy mohou obsahovat jedině osoby starší 18 let (tedy narozené do roku 2006 včetně).
Pravidla fóra
Je povoleno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující a které jsou v současnosti starší 18 let, viz Pravidla webu.
Je zakázáno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2006 do současnosti). Do názvu vlákna je nutné uvést rok vydání filmu.
Fotografie a videa je možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL, IMG nebo VIDEO tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
Naprostá klasika, budou ji teď o prázdninách opakovat každý pátek v 18:00 na ČT2.
Hodina zpěvu 2001
13. 7. 2012
Hodina zpěvu 1996
20. 7. 2012
Hodina zpěvu 2008
27. 7. 2012
se Šipkovou Růženkou
!
Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Nejlepší Hodina zpěvu byla ta z roku 1991. Naopak když jsem jednou náhodou přepnul televizi na ČT1 a zrovna tam opakovali nějakou Hodinu zpěvu z poslední doby, měl jsem pocit, jako bych koukal na klip od LuŠtěLy (pravda, pěvecky na mnohem vyšší úrovni, ale jinak se stejnou měrou invence a s neméně donebevolající kombinací "dospělácké" image namalovaných patnáctiletých slečen a písničky s textem, který by se hodil spíše ke slečnám dvakrát mladším), a nedokázal jsem dokoukat do konce ani právě probíhající písničku, natož pak celý pořad.
Na Hodinu zpěvu z roku 1996 se možná z nostalgie podívám, tu z roku 2008 asi riskovat nebudu.
Podle mě se v posledních letech Hodiny zpěvu zlepšily, soudit podle jedné písničky asi není úplně šťastné.
Hodina zpěvu 2006 (nedoporučuju, se Šípem místo Svěráka je to úplně jiný pořad — i když je tam teda písnička o úchylech)
17. 8. 2012
Hodina zpěvu 1998
24. 8. 2012
Hodina zpěvu 2002
31. 8. 2012
!
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Hodina zpěvu 2012 bude 25.12.2012 ve 13:45 na ČT2 a 1.1.2013 v 19:10 tamtéž. Chlapečků teda vidím na fotkách pomálu, ale krásných holčiček spoustu.
!
Od 26.10.2013 každou sobotu v 16:40 na ČT D. Pořadí je lehce záhadné, nejdřív budou vysílat díl z roku 1989, potom 1990 a pak najednou skok do roku 1994.
!
Nová Hodina zpěvu bude 24.12.2013 v 11:00 na ČT D. Úplně nová tedy nebude, spíš to budou staré písničky proložené vzpomínkami Svěráka a Uhlíře, kteří už zkrátka stárnou a nemají sílu natočit každý rok klasickou novou Hodinu zpěvu s novými písničkami. (Podobný vzpomínkový pořad byl v roce 2011.)
V další dny (25.-27.12.2013) budou ve stejný čas na stejném programu starší Hodiny zpěvu — 1995, 2010 a 2011.
!
Hodina zpěvu 2014 s dětmi a novými písničkami bude 24.12.2014 v 16:00 na ČT D.
Patří to už k české vánoční tradici. Stavíme betlémy, balíme dárky, obalujeme kapra, zdobíme stromečky a přitom se v televizi díváme na novou Hodinu zpěvu. Nejinak tomu bude i letos. Zdeněk Svěrák spolu s Jaroslavem Uhlířem pro nás připravili opět sérii zbrusu nových písniček, které nám s pomocí dětského sboru zazpívají. A režisér Viktor Polesný spolu se štábem České televize budou opět jemně, aby nerušili, na tohle dění nakukovat, zatímco vy doma, se budete dívat. A věřte, že ta letošní Hodina zpěvu za podívání stojí.
Ať už máme na mysli písničky, které patří tentokrát k nejpovedenějším. Za všechny jmenujme třeba písničky Angličtina, Copánek nebo Plovárna. Ona plovárna se nachází v lázních Mšeno a ještě než si ji zazpíváme tak budeme žasnout, jak poutavě se dá o plovárnách povídat. A to ani nemluvím o návštěvě ve Svatém Janu pod Skalou. Inu, strávit vánoční vyučovací hodinu spolu s moudrým Zdeňkem Svěrákem, to už je opravdu svátek! Samozřejmě pro děti, ale i pro dospělé. (Mimochodem, dospěláci, víte, že poustevník Ivan měl ve Svatém Janu družku? Tušíte, kdo to byl?)
A ještě, jenom tak na ochutnání, si dopřejeme čtyři veršíky z jedné písničky: Chlebe, milý chlebe,
nejdřív ptám se tebe,
který tvůrce dal tvé kůrce
vůni jako z nebe…
Tak se nezapomeňte dívat! (ČT)
Nějaká vzpomínková Hodina zpěvu (asi ta z roku 2013 nebo 2011) bude 25.12.2014 v 16:00 na ČT D.
!
Z hudebního hlediska se mi nejvíc líbily první čtyři písničky, z hlediska výskytu dětí navíc i poslední písnička. V první písničce zpívají děti v první osobě o různých potravinách (ještě že žádná holčička nezpívá řízek, jinak bych ji sežral hned ), ve čtvrté písničce Prší zas holčička zpívá dešťovou kapku. Ale jednoznačně u mě zvítězila třetí písnička Copánek (čas 15:34), kde holčička v noční košilce zpívá o svém budoucím ženichovi.
Ti dva mi připadají stále více jasní a stále více naši.
I ta diskutovaná nezletilá Červená Karkulka ze Tří bratrů - naše Lucinka, mi přijde jako vyšší záměr.
Uhlíř např. před Budulínkem říká: "Děti, ty já mám nejradši. Ty vydrží všechno." Zde zřejmě myslel pouze to, o čem mluvil - falešné tóny při ladění nástrojů...
Neznám jejich detailnější životopisy, ale myslím, že jsou naši... Jejich veřejný a dobrovolný coming out by mohl pomoci dobré věci...
!
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Líbila se mi v 15. minutě písnička Motýli (s Emilkou Uhlířovou, vnučkou Jaroslava Uhlíře), v 19. minutě adolescentní hit Ty slzy udělal mi déšť (s dnes již známou herečkou Sabinou Rojkovou) a ve 40. minutě písnička Andělé (s pěknými malými andílky).
Nová Hodina zpěvu s novými písničkami bude 17.11.2016 v 10:20 na ČT D.
Nové vydání už tradičního vánočního pořadu České televize nám opět umožní setkání s oblíbenými pedagogy Zdeňkem Svěrákem a s Jaroslavem Uhlířem, ale samozřejmě i s jejich novými písničkami.
Za zmínku stojí nepochybně rozměrná úvodní písnička Město spí (sami autoři říkají, že je dlouhá jako Lovosice) věnovaná těm, kteří v noci spát nemohou, protože pracují (lékaři, hlídači, pekaři, svářeči apod.).
Samozřejmě nejen děti ve studiu, ale i ty u obrazovek, se vždycky těší na chvíli, kdy opustíme školní třídu a vydáme se na vycházku. Však se také v jedné z písniček praví, že „nejlepší výlety jsou pěší, hlavu ti pozvednou, starosti řeší“. Tentokrát budeme putovat po kraji spisovatele Oty Pavla, který se nachází na Křivoklátsku u řeky Berounky. Samozřejmě navštívíme kultovní místa, jako např. domek převozníka Proška v Luhu pod Branovem nebo hostinec U rozvědčíka v Nezabudicích. Zazní tu pět nových písniček, jedna z nich cirkusová, jiná, jako vzpomínka na staré trampy, dokonce až z Jižní Dakoty.
Nejen kvůli tomu, že Hodina zpěvu má premiéru o Vánocích, si ocitujme kousek písničky, které v Hodině zpěvu 2016 zazní jako poslední:
Svatá trojice slov
Mám tě rád,
zvoní jak vzácný kov,
poprvé a pak mnohokrát
Svatá trojice slov
Mám tě rád,
je dům, co dostal krov,
a bude stát napořád
(ČT)
!
Na iVysílání to stále není, tak sem dám odkaz na YouTube:
Tentokrát téměř všechny písničky zpívá celý sbor, jen v prvních dvou písničkách mají výraznější role kutíci.
!
Hodina zpěvu 2016 stále není na iVysílání, ale bude 17.12.2016 v 8:00 na ČT1.
!
Při letošní Hodině zpěvu oslavíme s jejími protagonisty Zdeňkem Svěrákem a Jaroslavem Uhlířem padesát let jejich spolupráce. A samozřejmě si připomeneme i nejúspěšnější písničky, které spolu vytvořili. A to nejen v Hodinách zpěvu, ale také v různých pohádkách. (ČT)
Hodina zpěvu 2017 bude 17.11.2017 v 10:20 na ČT D. Zřejmě půjde jen o vzpomínkový pořad, bez nových dětí a nových písniček.
... a Hodina zpěvu 2013 bude 26.12.2017 v 16:40 na ČT D.
!
Hodina zpěvu 2017 bude 31.12.2017 ve 12:20 na ČT D.
!