Můj přítel je pedofil (Petr)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Petr

Můj přítel je pedofil (Petr)

Nový příspěvek od Petr »

Můj přítel je pedofil - dotaz v poradně
Petr píše:Dobrý den, ani nevím, jak začít. Nikdy by mě nenapadlo, že napíšu slovo pedofil do vyhledávače, natož zveřejnit u Vás dotaz. Jsem homosexuál, je mi 22. Dlouho jsem bojoval s vnitřním coming outem, takže nabral jsem jiný pohled na život. Dokonce jsem si myslel, že jsem tak otevřený, tolerantní, že mám i pochopení pro pedofily. Hold nikdo si to nevybral (stejně jako moje homosexuální orientace).

Mám přítele, je mu 45, měl manželku (5let), mají spolu 1 syna (9let), v té době byl bi. Nyní jsme spolu cca taky 5 let. A už nějakou dobu jsem měl podezření, že je pedofil. Často fotil děti (cca od 9-14let). Na první pohled jsou zcela nevinné fotky, jenže když jsou více takových fotek. Určitě nefotil jen tak. Když jsem se ho na to ptal před 2 lety, jen mi sdělil, že se nějak blbnul, když ho potkal rozvod. Nemá vysvětlení.
Jenže to přetrvává dále dodnes. Fotky jsou typu na tajno pořízené na akcích, na dovolené ... Dokonce jsem právě objevil, že fotí i svého 9let syna (několik fotek přímo zamířené na jeho intimní místo, na jedné fotce je dokonce vidět jeho penis). Po dlouhé době jsem se přesvědčil i sebe, že mám partmera pedofila. Nevím, jak na to reagovat, co dělat dál?? Jsem v šoku a znechucen!!

On je moje první láska, bude to těžké, ale chtěl bych to s ním ukončit. Zanechalo ve mě trauma už, když slyším slovo pedofil.

Doplňující : Partner byl jednou zneužíván ve 13 letech sousedem. Má problém s erekcí. Může to souviset s pedofilií?

Děkuji Vám za rady.
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milý příteli,

nejste v lehké situaci.

Nicméně, pokud jde o Vašeho partnera, platí to, co jste napsal v úvodu. Stejně jako homosexuál, ani pedofil si své zaměření nezvolil dobrovolně.

Pokud se pedofil zdrží nedovoleného jednání, je hrdina. Asi to pochopíte, když si představíte, že byste se ve společnosti netolerantní k homosexuálům musel celý život kontaktů s muži zdržovat. Díky Bohu, v současnosti se na Vás takové břemeno neklade.

Ale na pedofila je takové břemeno položeno. Pokud se dokáže fyzických kontaktů s dětmi celoživotně zdržet, zaslouží si naši, tedy i Vaši, úctu a obdiv.

Byl bych rád, kdybyste jej neopouštěl. Víte, člověk nepotřebuje jen dosahovat pohlavního vybití s preferovaným objektem. To může částečně naplnit masturbací s příslušnou fantazií. Potřebuje také dát a přijmout lásku. A jestliže ve vztahu s Vámi toto předávání lásky funguje, pak je Vaše přítomnost v jeho životě pro něj obrovskou pomocí a pomáhá mu, aby neselhal.

Takže, zaslouží si Váš obdiv a zaslouží si také Vaši pomoc v tomto směru. Když jste si jej už vybral za partnera, protože ho asi máte rád, ne?.

S pozdravy

MUDr. Antonín Brzek, Sexuologický ústav Praha
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Můj přítel je pedofil (Petr)

Nový příspěvek od Silesia »

Ahoj. Dovedu si představit že tvé zíjštění pro tebe nebylo vůbec příjemné. Nicméně i já si myslím,že partnerovi přítomnost tebe hodně pomůže.

Bylo by super Kdyby se podařilo to, ať si upřímně popovídáte. Můžete tím docílit toho, že si partner svou náklonnost uvědomí a tím pádem se nic nastane.
Autordotazu

Nový příspěvek od Autordotazu »

Dobrý den, jsem autorem dotazu,
tak po měsíci jsem teprv sevral odvahu a zaskočil sem si přečíst vaše reakce (velmi děkuji).
Já svýho partnera opravdu mám rád, jsem hrozně zklamaný, je to pro mě horší než nevěra, protože si dobře uvědomuju, že "toto" se nedá změnit, člověk hold se tak narodil. Omlouvám se vám zde, ale potřebuju ještě hodně času, abych vůbec našel zpět pochopení pro tuto komunitu. Hnusí se mi a rve mi srdce, když naskočí myšlenka, co on by dělal s dětmi, kteří ještě o životě nic nevědí. Horší, když fotografuje svýho syna. Už jen ta představa "on se svým vlastním synem". Nemůžu to ustát.
Možná bych měl pochopení pro cizí lidi, ale mít za partnera to nezvládnu.
Největší důvod, který mě brání ho hned opustit je, že se bojím, aby to s ním nebylo horší.Snažím se najít nejméně bolestivý konec pro oba.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Chápu to zaskočeni. Možná je důležité si uvědomit to, že pokud někoho miluješ tak ho přece nezraníš a neznásilníš. Pevně věřím že máš partnera nade všechno rád, ale i přes to se koukneš za hezkým mužem. (A nechceš ho hned znásilnit)
Věř že stejně to je i u pedofila. Možná by ti tenhle náhled mohl pomoci ve snaze a pochopení setrvat ve vztahu s tvým partnerem.