Přišlo do redakčního mailu:
Dobrý den,
Píšu vám, protože bych chtěl podpořit vaši činnost. I když nejsem pedofil, tak chápu jaké ohromné překážky musí komunita pedofilů překonávat. Sám jsem gay a moje orientace je podle mě daleko lépe vnímána než pedofilie.
Jednu věc, kterou jsem chtěl navrhnout a která by mohla vaší komunitě pomoct je odlišení člověka, který má city k nezletilé osobě a lidí, kteří nezletilé dítě znásilní. Bohužel se v médiích objevuje slovo pedofil pro obě tyto skupiny. Možná by stálo za to vymyslet nové slovo pro jednu z těchto kategorií a pak zorganizovat nějaký kurz pro média, jak pojmy správně používat. Myslím, že by se tím mohlo zlepšit povědomí o pedofilní komunitě.
S pozdravem,
Honza
Odpověď:
Dobrý den,
děkujeme za podporu. Nicméně vymýšlet nová slova není řešením. Nové slovo bude mít bezt osvěty zanedlouho stejný negativní význam. Co se týče kurzu pro média, je to složité z toho důvodu, že médiím nejde většinou o nějaké objektivní informace, ale o sledovanost nebo prodejnost svého média. Z těchto důvodů nebudou mít média o takový kurz zájem, popřípadě nebudou mít zájem dodržovat přesnou terminologii. O to odlišení lidí, kteří zneužívají děti a pedofilů se snažíme a nese to již jisté výsledky. Před deseti lety, kdy náš web vznikal, bylo ještě nemyslitelné, aby se nějaké médium o téma blíže zajímalo, natož aby používalo přesné pojmy, dnes už vycházejí články, které se tématu seriózně věnují.
Ještě jednou děkujeme za podporu, už jen Váš mail nám velmi pomáhá a motivuje nás k další činnosti.
S pozdravem Jiří Fx100d
Podpora vaší čnnosti
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
- Dal: 363 poděkování
- Dostal: 678 poděkování
Podpora vaší čnnosti
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.