V síti a pomoc (error123)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
error123

V síti a pomoc (error123)

Nový příspěvek od error123 »

V síti a pomoc - dotaz v poradně
error123 píše:Zdravím, co říkáte na dokument "V síti"? Chtěl bych totiž rozvinout pomoc...znám jednu dívku, která má takový názor, že nikdo není špatný. Dělala by s námi divadlo na témata a otevírala by společnosti oči, že nejsme jenom takoví, jak nás portrétuje dokument "V síti". Co vy na to?
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Proč ne, každá iniciativa je dobrá. Nejen pro postavení Vaší minority ve společnosti, ale hlavně pro ty, kdo se v tom angažují.

MUDr. Brzek

Kateřina Klapilová, Ph.D. odpovídá:

Milý tázající,

dokument v síti (tedy resp. jeho teaser a pozadí natáčení) sleduji a znám. Naše laboratoř se k němu bude vyjadřovat až ve chvíli, kdy bude celý hotov a bude mít premiéru, což by mělo být někdy v únoru. Osobně velmi doufám, že celý dokument nakonec nevyzní tak negativně a nebude používat tak černobílou dikci. Ohledně vašeho dotazu, nevím přesně, co byste chtěl rozvíjet a jak. Každopádně, v případě jakýchkoliv snah o destigmatizaci pedo/hebefilie a při informování veřejnosti o fenoménech souvisejících s neobvyklou sexualitou, je třeba postupovat velmi promyšleně a obezřetně (pokud možno s odbornou erudicí) a je třeba počítat s tím, že je to velmi citlivé a snadno společností a tiskem desinterpretovatelné téma. Jediné co Vám k tomu teď mohu říci já, je to, že se o to budeme systematicky v následujících letech pokoušet i v rámci naší laboratoře a rozvoje vznikajícího preventivního projektu.

Velmi děkuji za dotaz a důvěru

Katerina Klapilova, Ph.D. (ECPS)

Daniel odpovídá:

Dokument "V síti" je jistě velmi zajímavý počin. Za sebe trochu lituji, že ještě není k dispozici, protože dcera nedávno oslavila třinácté narozeniny, čímž získala možnost registrace na některých sociálních sítích, a já bych s ní toto téma rád probral domluvil se na určitých pravidlech.

Jinak na webu je k tomuto tématu samostatné vlákno. Potěšilo mě, že i samotní tvůrci dokumentu rozlišují mezi pojmem sexuální predátor a pedofil a v rozhovorech uvádějí pojmy na pravou míru. Za sebe k tomu dodávám, že pro mě osobně má většina desetiletých dívek své nejhezčí období za sebou, takže já sám úplně nerozumím tomu, když někdo ztotožňuje sexuální predátory balící dvanáctileté holky s pedofilií.

Daniel, heterosexuální pedofil
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1176 poděkování

Re: V síti a pomoc (error123)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Podle mě se nenajde tolik pedofilů ochotných a schopných hrát veřejně divadelní představení (i kdyby to bylo třeba v masce). Zvlášť když by se museli z celé republiky sjet v jednom čase na jedno místo. Ale je to zajímavý nápad.
Hebeš
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Hebeš »

Rozhodně zajímavý nápad, ale veřejně jrat, jak píše Gabriel, je pro většinu z nas problém. Znám hodně holčiček i chlapečků od cca sedmi do třinácti let a tímhle bych jim hodně ublížil. Ale šlo by natočit dokument, kde by byly změněné hlasy a promítaly by se tam nějaké obrázky. Já se o destigmatizaci naší komunity snažím například na Zpovědnici, kde tvořím diskuse.
Návštěvník

Nový příspěvek od Návštěvník »

Jen malá poznámka, jistě hodně ovlivněná zkušeností, občasným čtením a spoustou času v záchvatech smíchu. „Zpovědnice“ rozhodně nepatří k žádným jakkoli přínosným prostředkům jak skutečně zvyšovat povědomí o pedofilii a pedofilech. Pokud si dobře pamatuju, asi 99% příspěvků je jen značně nechutná provokace ve stylu „Pomoc, můj tatínek mě zneužívá. Jak mu mám naznačit že se strejdou je to lepší?“ nebo „Znásilnil jsem svou sestru, mám se udat?“ a podobně. A nic ve zlém ale i podle reakcí je asi všem jasné, že tam cokoli bere vážně jen málokdo. Pár reakcí a „zpovědí“ co jsem v minulosti četl bylo od nepříliš intelektem oplývajících jedinců a spoustu pubertálních témat, narážek a odpovědí.

No a ještě k tématu vlákna. Error123 to snad s nápadem na divadlo nemůže myslet vážně, nebo je to jen další případ který jasně zapadá na Zpovědnici. A opravdu si myslím, že tudy cesta prostě nevede.

Ještě mě napadá pro zasmání, což takhle si vyrobit na nejbližší příležitost (nevím jestli Prige Pride nebo jiná aktivita která se naskytne) obří propagační prapor nebo ceduli s nápisem „Pedofil prezidentem v roce 2150 (jsme realisté)“? :D
Hebeš
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Hebeš »

Husky píše: středa 29. 5. 2019, 13:12:07 Jen malá poznámka, jistě hodně ovlivněná zkušeností, občasným čtením a spoustou času v záchvatech smíchu. „Zpovědnice“ rozhodně nepatří k žádným jakkoli přínosným prostředkům jak skutečně zvyšovat povědomí o pedofilii a pedofilech. Pokud si dobře pamatuju, asi 99% příspěvků je jen značně nechutná provokace ve stylu „Pomoc, můj tatínek mě zneužívá. Jak mu mám naznačit že se strejdou je to lepší?“ nebo „Znásilnil jsem svou sestru, mám se udat?“ a podobně. A nic ve zlém ale i podle reakcí je asi všem jasné, že tam cokoli bere vážně jen málokdo. Pár reakcí a „zpovědí“ co jsem v minulosti četl bylo od nepříliš intelektem oplývajících jedinců a spoustu pubertálních témat, narážek a odpovědí.
Právě proto, že Zpovědnice je užívána mladou generací, tak je dobrým místem na šíření pravda o pedofilii, jelikož mladý člověk ještě nemá tak pevné názory. Za druhé tam jsou vůči pedofilům tolerantní admini, nikdo z nich proti mým a Kaszovo příspěvkům příspěvkům nic nenamítal, jeden admin se mě v diskusi zastával. Naopak třeba blog.cz má vůči pedofilům velmi netolerantní správce a můj blog smazali bez udání důvodu a na můj následný email ani neodpověděli.