Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2050 poděkování
Dostal: 859 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Nový příspěvek od podivin »

Tereza píše: sobota 25. 11. 2023, 9:44:56
Během natáčení jsem chvílemi ztrácela důvěru v muže. Stačilo, aby se na mě některý jenom koukal na zastávce a už jsem měla bušení srdce. A rozhodně ne tím příjemným způsobem. Měla jsem špatné sny.

A jak jste přijímala mužský zájem, dotek, poznámky...?
Špatně. Chvílemi jsem nebyla schopná to brát jako upřímné. Ve chvíli, kdy mi někdo skládal kompliment, jsem se cítila jako objekt. Protože to bylo přesně to, co ti muži dělali. Zahrnuli nás komplimenty. Na začátku. A pak už to bylo jen špatné. Dnes je to lepší, pokud to není vysloveně nevyžádané.

Ten pocit máte dodnes?
Když mám někam jít v noci, stále vnímám nepříjemné pocity. Možná to bylo i tím, že nikdo z predátorů nebyl nijak slizký, nepříjemný chlap. Často to byli normální sympatičtí chlapi, kluci, někdy měli rodinu, dělali zajímavou práci. Často jsme měli společné zájmy. Byli něčím zajímaví. Například nejhorší predátor (pro mě) byl kluk stejně starý jako já, měl vystudovanou uměleckou školu, poslouchal stejnou hudbu, měl zajímavé zájmy, velmi sympatický.
Tyhle věty mne zaujaly. Jak už jsem některým lidem osobně vyprávěl, v poslední době jsem si uvědomil něcopodobného, ale jako z opačné strany.

Já jsem zřejmě sexuálně nadprůměrně při chuti a hodně situací a rozhovorů u mne sahá do erotična a sexuality.

Přestože nemám potřebu se moc vybavovat s lidma (jsem introvert), tak bych měl zájem nějak komunikovat s ženou/dívkou, která je mi sympatická. A tím nemyslím "jen zaskórovat a odložit", právě naopak, jde mi v první řadě o citový/partnerský vztah, ale samozřejmě bych rád (pokud by měla zájem i ona) i ten fyzický akt, jak říkám já "milování" (ale není to nutnost, sexuálně se uspokojit dokážu sám).

Nicméně, nedokážu/nechci oslovit ženu/dívku, která mi je sympatická, protože jak hodně věcí vnímám často sexuálně, tak mám strach, že by i ta žena/dívka vnímala můj zájem, kdybych ji oslovil, jen jako "pokus o sbalení do postele", ikdyž z mé strany by to tak nebylo, a mám strach, že by to pro ni bylo obtěžování. Což je vlastně to, čeho se bojim, ikdyž to tak nemyslím. Proto nedokážu oslovit ženy/dívky, které jsou mi symaptické.

Na druhou stranu jsem zjistil ten důvod, proč sám nechci oslovovat ani jinak zahajovat kontakt s holčičkami. Bojim se, že by zahájení kontaktu z mé strany vnímaly jako sexuální obtěžování. Takže tady mi to pomáhá, abych je neoslovoval.
Tereza píše: sobota 25. 11. 2023, 9:44:56
Predátor zkrátka může být kdokoliv. To jsem měla v hlavě, když jsem se koukala na nějakého muže.
Naprosto chápu. Po přečtení Hry na pavoučka jsem takhle koukal na každýho tátu, kterej někde šel se svojí dcerkou a bál jsem se, co špatného jí doma v soukromí dělá.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2528 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Dokumentarista a filmový tvůrce, který se nezalekne žádné profese u filmu - je režisérem, střihačem, scénáristou i kameramanem. Ve svých filmech se věnuje aktuálním problémům naší společnosti a hravou formou, někdy hraničící s provokací, je servíruje divákům. Realitu nejen zaznamenává, ale i spoluvytváří a zkoumá, zatímco kombinuje investigativní žurnalistiku s občansky
angažovanou polemikou. Hostem Celetné byl Vít Klusák.

Jak vůbec vzniká takový dokument? Jak vybrat například téma nebo tvůrčí tým? Proč je důležitá role tvůrce v dokumentárním filmu, jak důležité jeho uměleckého pojetí a proč je Vít Klusák nejvíc pyšný na to, co se naučil ve střihu? Změnila se česká mediální i sexuální výchova od vydání filmu V síti? A co dělat když se syn v tramvaji zeptá, co je to kondom?

Nejen na to se v kampusu Hybernská ptaly naše moderátorky Helen Holubová a Káťa Kukurdíková.
Přejeme příjemný poslech a těšíme se příště!

Mezitím můžete pro bonusový obsah sledovat náš instagram: https://www.instagram.com/celetnaonair/

0:00 Úvod
0:56 Kým vším dokumentarista je?
3:00 Kouzlo střihu
5:16 Různé role tvůrce
7:11 Spolupráce na filmu
10:00 Výtvarná stránka dokumentu
12:40 Film jako nástroj zobrazení skutečnosti
14:45 Vlastní pohled vs. objektivita
16:58 Výběr námětu
19:17 Film jako nevhodný prostředek
21:00 Co za film u nás chybí?
24:30 V síti a dopady dokumentu
28:00 Mediální gramotnost
32:23 film Velké nic
34:30 Financování dokumentů
36:10 Hypermarket Film a marketing
40:20 Cesta do Japonska
41:03 Závěr
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?