Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1684 poděkování

Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Budoucnost kin je nejistá. Nejprve je ohrozili velcí internetoví hráči typu Netflix, poté je loni srazila na kolena pandemie. Ředitel sítě kin a distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle ví, že firma, kterou vede, měla dosud štěstí a úspěšný rok. Přesto hledá spolu s kolegy cesty, jak se spojit a audiovizuálnímu odvětví pomoci.

Dvorek žižkovského kina Aero zeje prázdnotou, stejně jako vnitřek budovy. Od roku 1998, kdy biograf vznikl, byl přitom místem, kam se za osobitým filmovým programem jezdilo přes celou Prahu. Dnes je Aero součástí sítě pěti artových kin nejen v Praze, ale také v Brně a Hradci Králové. A společnost Aerofilms, jež kinosály provozuje, si letos připomene 15 let existence. Přestože aktuální situace k večírkům a oslavám nevybízí, ředitel Aerofilms Ivo Andrle důvod k "bouchnutí" lahve šampaňského má.

Ještě na vás čeká 95 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 495 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Tereza Těžká (25) je divákům známá jako jedna z představitelek náctiletých dívek v dokumentu o sexuálních predátorech V síti. Ačkoliv je herečka vdaná, v lednu přiznala, že žije v polyamorii, tedy v několika milostných vztazích současně. Momentálně má kromě manžela i dalšího partnera a partnerku.

„Proč jsem se rozhodla mluvit o polyamorii veřejně? S mým mužem Honzou jsme spolu už skoro osm let a téměř od začátku máme polyamorní vztah. Naše nejbližší okolí o tom vědělo. Ale zároveň to veřejnosti dlouho zůstávalo skryto. Proč jsem se rozhodla vyjít s tímto tématem ven?“ začala svůj příspěvek na Instagramu Tereza Těžká.

„Dříve jsme měli další vztahy spíše vedlejší a ten náš byl hlavní. Nebylo to tak proto, že jsme chtěli. Ale spíše proto, že se to tak stávalo přirozeně. To se však za poslední rok výrazně změnilo. Vztahy, které teď mám, se dost vyrovnaly a jsou pro mě velmi důležité. A mně se s nimi nechce tajit. Proč taky,“ vysvětluje herečka.

„Kdybych byla jenom s Aniou, nebo jenom s Petrem, o tom vztahu bych mluvila, sdílela bych fotky, kdyby chtěli, chodili bychom spolu na akce… Já však mám partnery tři. A ke všem svým vztahům chci přistupovat stejně, nechci žádné tajit, nebo nedej bože nějaký vyzdvihovat,“ říká Těžká.

Roli v tom, proč dříve o polyamorii nemluvila, hrál prý zčásti i strach. „Co když mě lidé nepochopí, co když to odsoudí, co když to pak ublíží mým partnerům. Ale dostala jsem se do bodu, kdy vím, že se nemám za co stydět. Já jen žiji jinak, vybrala jsem si jiný styl života, styl, ve kterém můžu mít najednou více romantických vztahů. Styl, který nikomu neubližuje a který mně i mým partnerům vyhovuje,“ popisuje Tereza Těžká.

Polyamorii nepovažuje oproti monogamním vztahům za lepší, jen zkrátka jinou. „Je to jen můj styl života, který jsem si vybrala dobrovolně, stejně jako moji partneři. Často se setkávám s reakcemi, kdy lidé nechápou, proč sdílím něco takto intimního, přijde jim to nenormální nebo úchylné, přijde jim, že by o tom člověk snad ani veřejně mluvit neměl,“ podivuje se herečka a s kritikou nesouhlasí.

„Neděláme nic, co by někomu či nám samotným ubližovalo. Mluvíme tady o lásce, o pevných vztazích, o lidech, které miluji a nebudu je tajit jen proto, že polyamorní vztahy ještě u nás nejsou běžné. My se máme a máme se rádi,“ dodala Těžká.

I když je herečka už nějakou dobu vdaná, v dokumentu V síti o zneužívání dětí na internetu ztvárnila teprve dvanáctiletou Michaelu Soukupovou, která na internetu zaujala mnoho sexuálních predátorů.

Dovedete si představit, že byste žili v polyamorickém vztahu?
celkem hlasů: 17624
Ano: 4029
Ne: 13082
Žiji v něm: 513

Slečna co hrála 12 letou školačku v dokumentu má 8 let manžela a přitom milence a milenku a takto spokojeně žije v něčem čemu říká polyamorie. Asi jsem ještě ze staré školy ale dřív se tomu říkalo jinak.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 7. 3. 2021, 11:43:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplněn text článku.
Cykle02
Mediální analytik

Těžká, která žije v polyamorii, se na Instagramu vyjádřila k tomu, jak její příspěvky ovlivňují nebo neovlivňují její sledující. Mimo to se zmínila i o dalších, které má mimo již známé vztahy.

Tereza Těžká, herečka, která se v poslední době proslavila hlavně rolí v dokumentárním snímku Víta Klusáka V síti, promluvila na konci ledna o svých intimních vztazích. Prozradila, že žije v polyamorii, tedy že má více intimních vztahů zároveň. V posledním postu na Instagramu „Sleduje tě tolik mladých. Myslíš na to, jak je ovlivňuješ?“ se snaží konečně uvést zveřejnění svého vztahu na pravou míru.

Těžká v poslední době čelí narážkám na sociálních sítích kvůli tomu, že prezentuje svůj polyamorní život na sociálních sítích. Lidé se domnívají, že tím může negativně ovlivňovat hlavně dospívající. „Setkala jsem se s kritikou, že bych neměla o polyamorii takhle veřejně mluvit, protože mě díky filmu V síti sleduje hodně mladých lidí, že polyamorie by je mohla špatně ovlivnit, protože je to něco, co je nenormální a hlavně nemorální,“ uvedla.

Těžká si ale stojí za tím, že na jejím Instagramu nic nemorálního není. „Najdete tady příspěvky o lásce a životním stylu, pro který se dospělí lidé dobrovolně a svobodně rozhodli. Neříkám ani, že polyamorie je lepší nebo jediný způsob jak žít. Mluvím o svém životě a ukazuji, jak se dá TAKY žít,“ napsala s tím, že pokud v něčem může někoho ovlivnit, tak v tom, že se dá žít i jinak.

„Co je ale zásadní, že podle statistik pouze 7,9 % mých sledujících je ve věku 13-17 let. Je mi jasné, že na Instagramu jsou i mladší děti, ale ty se většinou postaršují na patnáct, šestnáct, což pořád spadá do této kategorie. Sledují mě hlavně dospělí,“ dodala.

A Těžká jinak žije. Jak nám pospala v rozhovoru pro REFRESHER, žije v polyamorním vztahu s manželem Honzou a s přítelkyní Áňou. V rozhovoru se každopádně dozvíš, že herečka udržuje i další vztahy mimo trojúhelník, což někoho, kdo jej nečetl, mohlo překvapit. Těžká se o nich zmiňuje i v předešlém postu.

„Vztahy, které teď mám, se dost vyrovnaly a jsou pro mě velmi důležité. A mě se s nimi nechce tajit. Proč taky. Kdybych byla jenom s Aniou, nebo jenom s Petrem, o tom vztahu bych mluvila, sdílela bych fotky, kdyby chtěli, chodili bychom spolu na akce… Já ale mám partnery tři. A ke všem svým vztahům chci přistupovat stejně, nechci žádné tajit, nebo nedej bože nějaký vyzdvihovat,“ uvedla herečka. Náš rozhovor s Terezou Těžkou si můžeš přečíst tady.
Cykle02
Mediální analytik

Režisérská dvojice Vít Klusák, Barbora Chalupová a producent Filip Remunda získali Českého lva za nejlepší dokument V síti o sexuálním predátorství na internetu. Klusák při přebírání ceny poděkoval odvážným aktérkám za to, že ztvárnily dvanáctileté dívky. Herečka Tereza Těžká svou nominaci na ženský herecký výkon v hlavní roli neproměnila. Přečtěte si rozhovor s Vítem Klusákem, který vznikl na podzim loňského roku.

Dokumentu V Síti otevřel tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Díky němu se podařilo polapit sexuální predátory, někteří z nich již čekají na verdikt soudu. Osvěta spojená s dokumentem pomáhá ochránit další možné dětské oběti on-line násilí. O ojedinělý formát projevily zájem i zahraniční produkce. Třeba i Japonsko, země, kde sexuální násilí oficiálně takřka neexistuje.

Přečtěte si rozhovor s jedním z režisérské dvojice, Vítem Klusákem:
Predátoři nejsou jen pánové v baloňáku, mohou to být sympaťáci, říká Vít Klusák

Dokument V Síti vyvrátil vžitou představu o podobě sexuálního násilníka, který podle ní musí zákonitě mít diagnózu. Většina takových mužů je ale psychosexuálně zcela zdravá. Jak se díky vašemu dokumentu změnil obraz sexuálního predátora? Změnil se?

Náš film ukazuje, že se nejedná o nějaké snadno rozpoznatelné odpudivé úchyly, ale že jsou to často na první pohled mladí sympaťáci, kterým nedělá problém s nabídkou virtuálního sexu oslovit dítě. V tomhle je V síti výstrahou už jen tím, že boří tu stereotypní představu pána s rozhaleným baloňákem.

Kauza #Meetoo ukázala, že sexuální násilí zažívají ve velké míře i chlapci. Proč jste se nezaměřili V síti i na ně?

Vedly nás k tomu dva důvody. Nedařilo se nám najít dospělého herce, který by byl herecky přesvědčivý, a přitom ještě nemutoval a nerostly mu vousy a mohl tedy představovat chlapce kolem dvanácti let. Klukům se vůbec daleko výrazněji promění rysy s nástupem dospělosti. A pak tam ještě přibývá motiv sexuální orientace. Kluci, kteří si v tomhle věku píší s cizími muži, ohledávají hranice své sexuální identity. A to už by byla příliš velká odbočka od našeho tématu.

Dokument potvrdil, že sexuálního násilí na dětech se dopouštějí i ženy. Často zastávají roli zprostředkovatelek a průvodkyň k erotické tužbě muže. Byli jste dostatečně připraveni na to, že mezi predátory budou i ženy?

Ženy to dělají naprosto výjimečně a jak potvrzuje policie i odborníci na sexuální zneužívání v on-line prostředí, jejich motivem je spíš vydírání, nikoliv touha po sexuálním uspokojení. Tahají z kluků třeba video s masturbací a pak pod pohrůžkou zveřejnění požadují peníze. Přesto přiznávám, že žena, která ve filmu doprovodila svého partnera na schůzku se Sabinou Dlouhou, dostala do kolen i nás, kteří jsme toho v té době viděli hodně. Už jen to, s jakou samozřejmostí se domnělého dítěte vyptávala na menstruaci.

Máte představu, kolika dětí a učitelů už vidělo osvětovou verzi filmu V síti: Za školou?

Osvětovou verzi filmu vidělo okolo 60 000 diváků, ale nebýt COVIDU, bylo by to mnohem více, už dvakrát (květen–červen, září–říjen) jsme rušili stovky projekcí pro školy… je to i důvod, proč se teď distributor filmu, společnost Aerofilms, rozhodl, že zorganizuje on-line promítání pro školy. Přípravy jsou v běhu.

Mění se při promítání filmu V síti: Za školou reakce dětí?

Doprovází ho široká škála emocí a největší radost mám z toho, když vidím, že to děti baví. To je totiž ta nejlepší možná půda pro to, aby se ty zaseté poučky, které jsou v tom filmu ukryté, uchytily. Debata po těchto projekcích nikdy netrvá méně jak hodinu, děti nás nechtějí pustit.
Silesia
Registrovaný uživatel
Varování: 1
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 293 poděkování
Dostal: 195 poděkování

Re: Film o filmu V síti (2020, Česká televize)

Nový příspěvek od Silesia »

Celé v síti je nic než komerce a to je hnus.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne pondělí 8. 3. 2021, 9:38:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto z AV sekce (tam patří jen informace o tom, kdy budou filmy vysílané).
Cykle02
Mediální analytik

To prozradí pořad pražského studia, který na dnešní večer připravila redaktorka Ráchel Veselá. Jejím hostem bude producentka filmu V SÍTI Pavla Klimešová.

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Dokumentářní film V sítí otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online.

Od 22.00 se seznámíme s problematikou rizikové online komunikace dětí (především dívek) s dospělými, mezi nimiž často figurují takzvaní sexuální abuzéři či predátoři. Také si povíme o prevenci a účinném řešení rizikového chování dospívajících na sociálních sítích.

Datum a čas vysílání: 8. 3. 2021, 22:00
Autor: Ráchel Veselá
Interpret: Pavla Klimešová, Ráchel Veselá
Cyklus: Studio Kristián
Název pořadu: Jak se bránit online predátorům?

S producentkou filmu V SÍTI, Pavlou Klimešovou, se seznámíme s problematikou rizikové online komunikace dětí (především dívek) s dospělými, mezi nimiž často figurují takzvaní sexuální abuzéři či predátoři. Také si povíme o prevenci a účinném řešení rizikového chování dospívajících na sociálních sítích.
Cykle02
Mediální analytik

Tvůrci českého dokumentu V síti chystají právní kroky proti německé televizní stanici RTL, která odvysílala vlastní verzi oceňovaného snímku. Serveru iROZHLAS.cz to potvrdil režisér Vít Klusák. Podle něj RTL v lednu oslovila české filmaře se zájmem o koupi dokumentu. Německá stanice však po obdržení kopie komunikaci přerušila. Zájem o český dokument mají ale i jiní němečtí producenti, kteří plánují film V síti uvést v tamních kinech.

„Děti tráví spoustu času online. Televizní experiment ukazuje, jak moc jsou sexuálně obtěžované,“ napsal o německém snímku, který v pondělí večer odvysílala německá stanice RTL, server Brigitte.de. Stejně jako u českého dokumentu vystupovali ve filmu dospělí herci vydávající se za dvanáctileté děti, producenti podobným způsobem použili kulisy dětského pokoje a přímo ve studiu sledoval štáb komunikaci aktérů.

šiml si toho i režisér oceňovaného českého dokumentu V síti Vít Klusák. „Právě jsme zjistili, že nám německá televize RTL ukradla V síti. Schválně, kolik společných rysů odhalíte,“ napsal na facebook.

Jak řekl Klusák serveru iROZHLAS.cz, tvůrci českého dokumentu chystají proti RTL právní kroky. Sami byli totiž osloveni německými producenty, kteří chtěli snímek i jeho formát dostat za české hranice, a to nejen na německý trh.

„Byli jsme osloveni jednou německou distribuční společností, která chce originální film V síti uvést do kin. Je k tomu všechno nachystáno, kvůli pandemii to ale bylo zastaveno. Dokonce byl film i předabován do němčiny, abychom přilákali mladší publikum. Byli jsme osloveni i německou produkcí stát se světovým prodejcem formátu filmu. Chtěli nás zastupovat nejen pro německý trh, ale pro celý svět. Jsou z toho nešťastní. Originální formát tím totiž ztrácí na hodnotě,“ vysvětlil Klusák.

Kontakt s RTL

Režisér uvedl, že na začátku roku je kontaktovala i stanice RTL. „Produkcí RTL jsme byli 19. ledna osloveni, ať jim poskytneme kopii filmu, protože zvažují ho pro svou obrazovku koupit. Máme k tomu veškerou mailovou komunikaci. Poskytli jsme jim screener, tedy kopii filmu, a pak už nereagovali. Následně si to rozmysleli a uvedli svoji verzi. Jejich jednání nám přijde nekolegiální,“ líčí Klusák.

Vyjádření k celé záležitosti podle režiséra chystá jak Česká televize, která český dokument koprodukovala, tak i Státní fond kinematografie.

Klusák zároveň podotýká, že má radost z popularity filmu a šíření jeho poselství. Nechce však, aby byl formát filmu zneužíván a jeho kvalita tak poklesla. „Ve chvíli, kdy nám to kazí možnost se na tom podílet a mít nad další produkcí dramaturgický dohled, je to něco, co nám snižuje možnost výdělku, který můžeme promítnout do dalších projektů a pohlídat si úroveň kvality a vkusu formátu,“ řekl Klusák. „Diskusi, že nám to vadí jen kvůli penězům, zaznamenáváme a takhle jednoduché to není. To může říct jen někdo, kdo nemá s filmovým světem nic společného,“ vysvětluje.

Sexuální predátoři

Snímek V síti byl do českých kin uveden v únoru loňského roku a již během prvních dvou týdnů se stal nejúspěšnějším českým dokumentem v historii. Oceněn byl také Cenou české filmové kritiky a Českým lvem – v obou případech v kategorii nejlepší dokumentární film. Pozornost získal i díky vyšetřování sexuálních predátorů, kteří se ve filmu objevili a někteří následně skončili před soudem.

Server iROZHLAS.cz se těmto případům dlouhodobě věnuje. Popsal například případ partnerské dvojice, která se snažila jednu z hereček odvézt z Prahy a mít s ní sex ve třech. Policie pár obžalovala v září, podezřívá jej ze sexuálního nátlaku a navazování nedovoleného kontaktu s dítětem.

Trest dostal již Marek V., který se s herečkou Sabinou Dlouhou sešel v kavárně na Vinohradech a chtěl po ní, aby šli na hotel a vysprchovali se spolu. Za pokus o nedovolený kontakt s dítětem ho soud potrestal tříletou podmínkou. Pravomocně je odsouzen i pětadvacetiletý Matouš K. Ten se objevil jako sexuální predátor kromě dokumentu V síti i v reportážním cyklu Černota. Soud mu uložil 14 měsíců vězení se zkušební dobou tři roky. Proti trestu se ale stále ještě může odvolat státní zástupkyně i obžalovaný.

Naposledy projednával soud v Ústí nad Labem případ Martina K., který si jako jediný psal se všemi třemi herečkami. Státní zástupkyně ale chtěla vyslechnout znalce a promítnout záběry z filmu, soudce tak jednání odročil na duben.
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 102 poděkování
Dostal: 235 poděkování

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Hm. Není mi úplně jasné, za co je chce žalovat. Pochybuji, že pan Klusák má na "V síti" autorská práva ve stylu, jako jsou například na superstar nebo talent show. A ani tak "v síti" není originální koncept.
Cykle02
Mediální analytik

Na iDNESu je k tomu pěkná diskuze. Se mu to předstírání, že mu jde o děti, fakt moc nedaří. Zarobených 60 melounů a osvěta pro děti nikde.
Myš
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 146 poděkování
Dostal: 757 poděkování

Das ist Spaß! Německá RTL okopírovala V síti, tvůrci se chtějí bránit (IDNES)

Nový příspěvek od Myš »

Zprávu přinesl iRozhlas.cz. Klusák na německou verzi upozornil na svém Facebooku. „Das ist Spaß!! Právě jsme zjistili, že nám německá televize RTL ukradla V síti. Upoutávku na dnešní večerní uvedení ve 20.15 zveřejnili pouze 24h předem... Schválně kolik společných rysů odhalíte!“ napsal režisér dokumentu.

Tvůrci byli přitom sami osloveni německými producenty, kteří měli zájem nejen o snímek, ale i o jeho formát, kdy se tři herečky mladistvého vzhledu vydávaly na internetu za nezletilé. „Byli jsme osloveni jednou německou distribuční společností, která chce originální film V síti uvést do kin. Je k tomu všechno nachystáno, kvůli pandemii to ale bylo zastaveno. Dokonce byl film i předabován do němčiny, abychom přilákali mladší publikum,“ sdělil Klusák portálu iRozhlas. Tvůrci prý vůči RTL chystají právní kroky.

„Byli jsme osloveni i německou produkcí stát se světovým prodejcem formátu filmu. Chtěli nás zastupovat nejen pro německý trh, ale pro celý svět. Jsou z toho nešťastní. Originální formát tím totiž ztrácí na hodnotě,“ dodal režisér, který dokument točil společně s Barborou Chalupovou.

V síti se televizní premiéry dočká ve středu 10. března už jako snímek ověnčený Českým lvem i cenou filmových kritiků v kategorii nejlepší dokument. Nezvyklý projekt, na jehož konci stojí trestní stíhání několika predátorů, se stal nejnavštěvovanějším českým dokumentem všech dob.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 9. 3. 2021, 19:27:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven vložený článek.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1508 poděkování
Dostal: 679 poděkování

Re: Das ist Spaß! Německá RTL okopírovala V síti, tvůrci se chtějí bránit (IDNES)

Nový příspěvek od Dreamer »

Asi jsem přepracovaný, nějak to nechápu. Chtěli uvést ten Klusákův film, ale nedohodli se, tak si natočili vlastní, a Klusák je smutný? Nešlo mu hlavně o osvětu a prevenci, a o business až na posledním místě?
MR_Xguard
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 102 poděkování
Dostal: 235 poděkování

Re: Das ist Spaß! Německá RTL okopírovala V síti, tvůrci se chtějí bránit (IDNES)

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Chtěli někomu prodat práva na formát (stejně jak to má třeba hlas nebo superstar,...) Mezi tím někdo jiný (RTL) udělal kopii filmu, akorát s jinými herci. Pokud neměli na formát patent, tak je jim žaloba prd platná. Pro Klusáka to je problém, protože takto formát ztrácí hodnotu. Takže ano, jde podle mě hlavně o peníze.
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1508 poděkování
Dostal: 679 poděkování

Nový příspěvek od Dreamer »

Díky, už mi to dává smysl, více info zde:
https://pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=54290#p54290
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Chápu že když někdo napíše scénář/nebo třeba knihu, tak má jako autor autorská práva a nemůže si podle něj natočit film jak kdo chce. Ale tedy snad nic co by šlo autorsky chránit není ne? (nebo alespoň já to tak pochopil že to nebylo hrané)... Tak na co si chtějí stěžovat?
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Taky mi přijde že je to tu minimálně 2x.
Myš
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 146 poděkování
Dostal: 757 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Dreamer píše: úterý 9. 3. 2021, 18:33:56 Díky, už mi to dává smysl, více info zde:
https://pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=54290#p54290
Aha, toho jsem si nevšiml. V tom případě je možné toto vlákno smazat.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 9. 3. 2021, 19:26:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vlákno sloučeno.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Cykle02
Mediální analytik

Režisér Vít Klusák obvinil německou televizi RTL, že ukradla koncept dokumentu o sexuálních predátorech V síti a natočila velmi podobný.

„Právě jsme zjistili, že nám německá televize RTL ukradla V síti. Upoutávku na (pondělní) večerní uvedení ve 20.15 zveřejnili pouze 24 hodin předem. Schválně kolik společných rysů odhalíte!,“ uvedl na sociální síti Klusák, který film natočil s Barborou Chalupovou.

Německý pořad Angriff auf unsere Kinder (Útok na naše děti) se mu zdá velmi podobný, o případných právních následcích by ovšem musel rozhodnout soud.

Na kauzu jako první upozornil veřejnoprávní iRozhlas.cz, který uvedl, že tvůrci dokumentu už chystají proti RTL právní kroky. Jiní němečtí producenti je dříve oslovili a chtěli formát vyvézt nejen do Německa.

„Byli jsme osloveni jednou německou distribuční společností, která chce originální film V síti uvést do kin. Je k tomu všechno nachystáno, kvůli pandemii to ale bylo zastaveno. Dokonce byl film i předabován do němčiny, abychom přilákali mladší publikum. Byli jsme osloveni i německou produkcí stát se světovým prodejcem formátu filmu. Chtěli nás zastupovat nejen pro německý trh, ale pro celý svět. Jsou z toho nešťastní. Originální formát tím totiž ztrácí na hodnotě,“ řekl iRozhlasu Klusák.

„RTL také projevila zájem snímek koupit, ale když si prohlédli pracovní screener, už se neozvali,” dodal Klusák.

Jak je na Novinkách zvykem, v diskuzi se to odsuzováním pedofilie jen hemží.
Mathias8
Registrovaný uživatel
Varování: 1
ve věku od: 7
Dal: 154 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

Ja by som tych predatorov tych co su pedofilmi aj chapal do istej miery preco to robia. Strasna osamelost a tuzba ist s holcickou von len tak sa slobodne rozpravat, byt kamarat a podobne. Lebo ja som si snimi kedysi pisal cez falosny profil dievcatka. A som prisiel na to, ze predator moze byt aj pedofil. Lebo takyto magori ako Snakey stiahnu tich teda mozu lahko stiahnut takychto na tuto drahu komunikacie s detmi. Ze je vnutorne nenaplneny a prazdny a neuvedomely. Najcastejsie mlady ludia. Myslim si, ze su medzi predatormi ako pedofili ako aj ty magory ako bol Snakey. Dokonca aj ten mlady chalan z pokecu pisal holcickam o sexe a pisal aj mne ked som tam mal falosny profil holcicky. Bol neuvedomely. Viackrat som mu poslal link na tento web, aby si to tu precital. Nechcel ho otvorit stale odbacal od toho. Nakoniec ho otvoril ale nenapisal mi co a ako. Musel som sa ho spytat. Napisal mi ze - "Ale to ja nie som. Ja niesom ten. Ja by som len chcel objat a ist von." A zrazu ti reci o sexe ktore mi pisal mi pripadali akokeby si myslel ze ma tym ako male dievcatko ohuri, zbali alebo zaujme alebo ja neviem co. Akokeby si myslel, ze dievcatko si snim nebude pisat ked bude mily a fajn ale bude si snim pisat ked mu bude pisat o sexe a bude drsny. Zrazu ti reci o sexe spadli uplne a bol "normalny". Pisali sme si dlho. Stale bol v tom ze som male dievcatko aj ked som mu poslal link na tento web. Nadobudol vo mne uplnu doveru a povedal mi take veci o sebe ze som nechapal. Bol to fajn chalan len skratka neuvedomely. Chalan ktory bol urcite pedak ale neuvedomely a chcel iba ist von s holcickou lebo mu strasne chybalo objatie. Nemyslim si ale ze by nejakej sexualne ublizil. Maximalne by sa pokusil o objatie.

Potom prisla Kristinka Kovesova "lovkyna pedofilou" a supla ho do telky(chlapec na bicykli) ktora si snim pisala iba chvilu. Na zaklade konverzacie o sexe ho vylakala von a natocila na kameru. Ano ona jeho vylakala von a nie on ju. Pretoze za cely ten cas co sme si pisali na mna netlacil ze chce ist von. Iba mi to naznacil opatrne ze by chcel.. na co som mu povedal ze ma mama nepusti s cudzimi ludmi von napisal mi ze dobre tak nie ale opytal sa ma ci budeme stale kamosi. Takze taka je Kikuska ktoru obdivuje cele Slovensko aka je uzasna a podobne..

Iba tolko potreboval som sa vypisat

Preto aj z celej svojej duse nenavidim tuto osobu. Pri jej mene sa mi zdviha zaludok. KK je clovek, ktory nepoukazuje na pravu problematiku tohto ale je to clovek, osoba ktora sa honi iba za senzaciou a peniazmi.
Cykle02
Mediální analytik

Přečtěte si názor sexuoložky Renáty Androvičové

Státní zástupce v pátek obžaloval jednoho z mužů vystupujících v dokumentu V síti. Viní ho ze sexuálního nátlaku, navazování nedovoleného kontaktu s dítětem a šíření pornografie. Muži s přezdívkou Sneeky hrozí až 12 let vězení.

Policie muže stíhala od loňského listopadu. Sexuálního nátlaku a navazování nedovoleného kontaktu s dítětem se měl podle žalobce dopustit takzvaně ve stádiu pokusu. Důvodem je to, že herečky v dokumentu byly plnoleté, sdělil mluvčí Městského soudu v Praze Aleš Cimbala.

Sneekyho chování by bylo závažné bez ohledu na věk oběti.
Renáta Androvičová | hlavní poradkyně snímku pro oblast sexuologie

„Tato argumentace mi připadá lichá. Zaprvé iluzi dívky na počátku puberty se filmařům a herečkám podařilo vytvořit beze zbytku, proč se tedy tvářit, že reálný věk herečky by měl být polehčující okolností. Koneckonců proaktivní vyšetřování tohoto typu, kdy dospělý předstírá, že je dítě, využívá i policie. Zadruhé, Sneekyho chování by bylo závažné bez ohledu na věk oběti. Vydíral, zastrašoval, nedovoleně zveřejňoval intimní materiály, a dokonce si hrál na pasáka, to vše proti vůli dívky,“ řekla PressPort Magazínu neurovědkyně a sexuoložka Renáta Androvičová, hlavní poradkyně snímku pro oblast sexuologie. Dodává, že si váží všech mužů a žen, kteří když cítí, že by je lákalo takovéto problematické online sexuální chování, ale zároveň cítí zodpovědnost, nechtějí nikomu ublížit a svěří se odborníkovi.

Pomůže program Parafilik

„Třeba naše sexuologická laboratoř v NUDZ spustila za tímto účelem preventivní program Parafilik, který dokáže těmto lidem pomoci,“ podotýká Androvičová.

Dva jiné muže, kteří se v dokumentu objevili, už soudy dříve potrestaly podmínečnými tresty. Jeden z nich dostal za nedovolený kontakt s dítětem tříletou podmínku. Druhý z nich byl odsouzen zatím nepravomocně na 14 měsíců vězení ze zkušební dobou tří let.

Celovečerní dokument V síti (2019) režisérů Víta Klusáka a Barbory Chalupové je experimentem, který otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dívčím vzezřením Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá se přihlásily na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek on-line.

Setkaly se s věcmi, které zaskočily i filmaře. Oslovili je sexuální predátoři vyhledávající nedospělé dívky a od nevinné konverzace přecházeli k výzvám ke svlékání, masturbování a zasílání choulostivých fotografií. V některých případech je divák svědkem vydírání, kdy dívkám vyhrožují, že fotografie zveřejní na internetu. Jedním z mužů je dokonce člověk pracující s dětmi.
Cykle02
Mediální analytik

Do podvědomí veřejnosti se s kolegou Vítem Klusákem vryli kontroverzní reality show Český sen. Je také producentem snímku s šokujícím odhalením pedofilů s názvem V síti a autorem i spoluautorem dalších zajímavých dokumentů. Zároveň je zakládajícím členem Institutu dokumentárního filmu. Dalším hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byl kameraman, režisér a producent Filip Remunda.

Před téměř dvaceti lety vznikl dokumentární film, který autoři nazvali první českou filmovou reality show s názvem Český sen. Šlo o celovečerní film za 19 milionů korun o přípravě reklamní kampaně a otevření hypermarketu, který ve skutečnosti neexistoval. Záběry, jak dav lidí běží k objektu, který byl ve skutečnosti jen kulisou, respektive billboardem, zná snad každý. Mnozí byli pak velmi naštvaní a nazývali autory podvodníky, kteří si z nich vystřelili.

„Náš střihač Zdeněk Marek se díky své střihové profesi naučil odezírat ze rtů a viděl někoho přes dlouhé sklo, tedy teleobjektiv jak říká: Vy k…y, kdybyste tady neměli kamery, tak vás zabiju! Takže pravděpodobně těch osm štábů, které jsme dali pomocí spolužáků s FAMU dohromady, nám tehdy zachránilo život. Protože, jak známo, člověk před kamerou se chová jinak, má jisté zábrany“ vzpomíná spoluautor kontroverzního projektu Filip Remunda.

Sám říká, že život jim také zachránilo možná to, že jsme v Čechách. Když film poprvé promítali v Rusku, tak se divili, že autory skutečně někdo nezabil. Protože v této zemi by se tak asi stalo. V Americe zase Filipu Remundovi, Vítu Klusákovi i dalším členům týmu řekli, že by je "zabili" jejich právníci.

Autoři tehdy nedělali jen nějaký pokus s tím, co to udělá. Několik let jej připravovali. A to i proto, že na něj nemohli sehnat peníze. Přípravu filmu tehdy konzultovali mimo jiné i s psychology armády, kteří s nimi inkognito spolupracovali, protože ze zákona se nesmí podílet na takto kontroverzních projektech.

„Ale ten výstup a fakt, že to dělají soukromé osoby, byl pro ně zajímavý, protože armáda samozřejmě zkoumá chování davu. A takové experimenty jsou pro ně zajímavé. Výměnou za to, že nám radili, získávali pohled dovnitř toho projektu. Oni nám radili velice dobře: že máme to místo zajistit, že máme sebrat šutry, že tam máme mít asistenty, kteří budou odvádět pozornost, protože jak jsme se dozvěděli, tak jeden agresivní jedinec dokáže strhnout pozornost a na svoji stranu dalších deset až sto lidí,“ prozradil Filip Remunda o přípravě Českého snu.

On sám stojí také za nejkontroverznějším dokumentem současnosti s názvem V síti. Jde o společné dílo Báry Chalupové a Víta Klusáka, Remunda je producentem. Tento film odkrývá šokujícím způsobem zákulisí české pedofilní sítě a ukazuje reálné chování těch, kteří nejenom porušují zákon, ale mají zcela jistě velmi špatný a dlouhodobý vliv na děti a mladé lidi. Ukazuje, co vše se může stát a o čem často rodiče nebo prarodiče nemají ani tušení. A jak málo stačí získat si anonymně, přes sociální sítě a podobně jakousi důvěru nezletilých a domoci se jejich intimních záběrů a fotografií

„Jde o nejvýraznější porevoluční dokument a do dnešního dne ho v kinech vidělo přes 550 tisíc diváků. A nebýt covidu, mohl mít podle odhadů našeho distributora, kterým je Aerofilm, klidně 900 tisíc nebo i milion diváků. A tak velký zářez celospolečensky znamená, že ten film vyvolal obrovskou diskuzi. O tom filmu se učí na školách, my vedeme osvětovou kampaň, a kromě toho všeho koná i policie, která si vyžádala veškeré hrubé materiály, které jsme natočili, a dokonce nedávno byl soudní proces s jedním z těch predátorů,“ potvrdil Filip Remunda.

Ten také prozradil, že jej šokovalo, že během hodiny natáčení se na chatu, kde se scházejí pedofilně orientovaní jedinci, se přihlásí desítky i stovky lidí. A během natáčení jich byly asi tři tisíce. Remunda objevil skrz dokument kolegů Báry a Víta svět, který mu byl zcela neznámý. Je to velmi nebezpečný svět a ten dokument má pomoci všem si uvědomit, že je doslova jeden klik od nás nebo od našich dětí, a jak málo stačí.

Má se svými kolegy také pocit, že tento film může působit jistým způsobem preventivně nejenom pro ty potencionální dětské oběti, jejich rodiče, ale i samotné pedofilně orientované jedince, kteří si uvědomí, že dnešní technologie, a zvláště ty digitální, mohou odhalit skutečně všechno, takže mohou mít problém. I když prý sami čelili od několika pachatelů výhrůžkám, že mají prý dostatek prostředků a dobré právníky, aby znemožnili odvysílání dokumentu. Tým Víta Klusáka a Filipa Remundy se však zastrašit nenechal a i jejich právníci pak na podobné, často až směšné výhrůžky, reagovali.

Spolu se svým týmem natočil Filip Remunda i další kontroverzní, ale živé a aktuální filmové dokumenty. Jako například o přenosu virů ze zvířat na lidi. Jmenuje se Slepice, virus a my a je to pro Remundu delikátní věc, kterou natáčel i se svou ženou a třemi dětmi. A zjistili od odborníků i to, že zvláště z velkochovů se mezi lidi dostávají nemoci, které jsou pro člověka nové. Přeskakují ze zvířat na ošetřovatele a z nich na další lidi. A nejde jen o prasečí a ptačí chřipku nebo nemoc šílených krav. Výsledkem toho je i zjištění, že jsme velmi často v nějaké další epidemii, a pokud je lidem jedno, že někde trpí nějaká zvířata tím, že jsou zanedbaná a nemocná, můžeme nakonec trpět my všichni.

Velké pozdvižení způsobil tým Filipa Remundy také dalším filmovým dokumentárním dílem Jak Bůh hledal Karla. Ten natočil v Polsku, kterým zmítají velké protesty proti chování státu i katolické církve. O jakém druhu fanatismu film je, co vše ukazuje, co naprosto šokujícího odhalil? Jaké další téma se chystá natočit, co je to a proč vznikl Institut dokumentárního filmu? Jaký vztah má s herečkou Ivou Janžurovou, jejíž manžel je jeho blízkým příbuzným? Na to a mnoho dalšího Filip Remunda ve Face To Face odpovídal.