Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 364 poděkování
- Dostal: 2594 poděkování
Re: Dokument o zneužívání na internetu "V síti" (crowdfunding)
No aby se jim to nevratilo viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Efekt_Streisandov%C3%A9 , bude to nekdo odsud rozmazavat v tisku?
Dodávám koproducenti: Česká televize, Peter Kerekes, RTVS, Helium Film.
Dodávám koproducenti: Česká televize, Peter Kerekes, RTVS, Helium Film.
Naposledy upravil(a) Cykle02 dne středa 29. 1. 2020, 19:49:13, celkem upraveno 1 x.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
- Dal: 411 poděkování
- Dostal: 749 poděkování
Poslal jsem na adresu paní Klimešové následující text:
Vážená paní Klimešová,
právě jsem se dozvěděl, že tým tvůrců dokumentu "V síti" na poslední chvíli před premiérou odmítl partnersví a finanční dar od Československé pedofilní komunity (ČEPEK). Musím říci, že jsem nejen zklamán, ale vyloženě rozzloben. Nejde ani tak o to, že jste spolupráci a finanční dar odmítli, ale o to, kdy jste jej odmitli. Již řadu měsíců žiji v domění, že se ČEPEK alespoň finančně podílí na projektu, který upozorňuje na závažné negativní jevy na internetu, které jsou mířeny proti dětem. Kdyby jste dar odmítli na začátku, zcela jistě bych to pochopil. To, že jste tak učinili na poslední chvíli před premiérou, však beru jako úder pod pás. Spousta lidí z komunity byla hrdá, že se tak děje a těšili se na premiéru. V diskuzích a rozhovorech nejen na našem webu se o této skutečnosti zmiňovali a byli rádi, že podporujeme něco, co dětem může pomoci. Jak jinak můžeme veřejně ukázat, že nám jde o dobro dětí, když ne tím, že podpoříme projekty pro děti prospěšné? Přijde mi to velmi nefér! Jak teď budeme vypadat před lidmi, kterým jsme o této skutečnosti řekli a kteří následně zjistí, že to není pravda?
Argumentujete tím, že máte strach z reakcí lidí, což docela i chápu, ikdyž si myslím, že už jen pustit se do podobného tématu chce jistou dávku odvahy. Nicméně argument, že se této skutečnosti může chytit někdo z médií a obrátit to proti nám mi připadá vlmi zcestný. Média se proti nám (až na čestné vyjímky) obracejí už roky, píší o nás polopravdy, někdy i vyložené lži. Nevím, jak by se podpora projektu prospěšného dětem mohla obrátit proti nám. Ustáli jsme spoustu útoků, byli jsme kritizováni za fotografie, ač legální, na které odkazujeme na našem webu, byli jsme kritizováni za seznamku atd. a věřím, že bychom ustáli i kritiku podpory projektu V síti.
Přijde mi velmi arogantní přístup, kdy někdo požádá veřejnost o podporu, ale zároveň pak dodá "Vy pedofilové nepřispívejte, od Vás nic nechceme!" Jako bychom nebyli lidé, kteří patří do této společnosti. Jako bychom byli méněcenní. Jako bychom byli lidé, kteří nemají stejné právo podpořit dobrou věc, jako ostatní "normální".
Vztek, zklamání, smutek a beznaděj. To jsou pocity, které ve mě toto gesto vyvolalo.
S pozdravem
Jiří FX100d,
administrátor.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1168 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Tak to se asi RTVS obává, aby nebyla obviněna z toho, že za peníze daňových poplatníků / koncesionářů porušuje ten nový zákon proti propagaci pedofilie.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1767 poděkování
- Dostal: 3670 poděkování
Přidávám se k reakci Fx100d:
Vážená paní Klimešová, vážený pane Klusáku, vážená paní Chalupová,
jako administrátor webu www.pedofilie-info.cz musím zareagovat na dnešní zprávu o tom, že náš finanční dar, na který se složili uživatelé našeho webu, a s tím související partnerství filmu V síti musíte z důvodu neochoty jeho akceptace ze strany některého z koproducentů odmítnout.
V první řadě musím vyjádřit, že mě tato zpráva velice zasáhla - byl jsem totiž jeden z prvních, ke komu se nápad podpořit Váš projekt za komunitu dostal ve formě návrhu od jednoho z našich členů. Jako komunita totiž od svých členů vybíráme finanční příspěvky na provoz webu a na aktivity komunity, mezi které patří i podpora projektů zaměřených na ochranu dětí před sexuálním zneužíváním.
Když pak náš externí spolupracovník s Vámi domlouval v květnu a červnu minulého roku možnost podpory, byli jsme napjatí, zda to pro Vás bude akceptovatelné, protože většinou se lidé bojí negativních konotací hned, jak se vysloví pojem pedofilie. Možnost podpořit Váš projekt jsme vnímali jednak jako skutečnou možnost podpořit peněžní částkou něco, co přispěje k otevření závažného tématu zneužívání dětí na internetu, ale samozřejmě jsme to brali i jako dobrou možnost ukázat, co jsou pedofilové zač - že to nejsou lovci a predátoři, ale lidé, kterým dobro dětí není lhostejné.
Když jsme pak koncem června dostali zprávu, že příspěvek je zaslán a že název naší komunity bude uveden v titulcích filmu, vnímali jsme to jako velkou věc i pro naši komunitu. Už od začátku se nám líbilo Vaše vysvětlování toho, kdo je to predátor a kdo je to pedofil, snad při každém rozhovoru v médiích zaznělo to vysvětlení, že ne každý pedofil zneužívá děti a ne každý, kdo zneužívá děti, je pedofil. V tomto smyslu jsme si od toho hodně slibovali a věřili Vám, že to s námi myslíte opravdu vážně.
Osobně jsem se s přítelkyní zúčastnil jedné z pražských předpremiér. Dokument na nás opravdu silně zapůsobil a líbil se nám, "standing ovation" a dlouhý potlesk proto určitě byly zcela na místě. Samozřejmě jsme s napětím čekali i na závěrečné titulky, zda tam skutečně bude název komunity uveden. A byl tam! Ani nevíte, jak mi bušilo v té chvíli srdce, kdy jsem si už už představoval, kolik lidí ten dokument uvidí, kolik pozornosti vzbudí a kolik lidí se bude moci zeptat na to, proč je mezi partnery filmu uvedena Československá pedofilní komunita. Kolik osvěty to přinese. Jedním z našich hlavních cílů je totiž osvěta veřejnosti a vysvětlování správného významu pojmů.
Bylo mi 13 let, když jsem si poprvé začal všímat, že se mi líbí holčičky ve věku tak 6-9 roků. Líbily se mi, vnímal jsem, že jsou krásné, a také jsem vnímal, že tu velkou krásu chci chránit. Vůbec jsem si to nespojil s pojmem pedofil, protože v novinách nebo v televizi se s tím pojmem pojily pouze případy sexuálního ubližování dětem, a pro mě bylo to, že bych jim měl jakkoliv ubližovat, nemyslitelné. Zároveň se nikde nepsalo, že existují i lidé, kterým se líbí děti, nechtějí jim ubližovat, a že právě to jsou pedofilové. To, že jsem pedofil, jsem si přiznal až o 7 let později, až když jsem narazil na webové stránky jiného pedofila a paralelně s tím jsem se zamiloval do desetileté dívky. Zjistil jsem, že v tom nejsem sám, a vlastně mi spadl velký kámen ze srdce - žít celý život sám s tím "tajemstvím" by nebylo zrovna lehké.
I jiní pedofilové v té době procházeli podobným vývojem, a bohužel i v dnešní době stále procházejí, i když informace už jsou trochu dostupnější. V roce 2010 jsme spolu s pár dalšími kolegy založili webové stránky, které jsme od počátku chtěli koncipovat jako místo, kde mohou nejen pedofilové, ale i kdokoliv jiný najít relevantní informace o pedofilii a pedofilech přímo od zdroje. Naše stránky už pomohly mnoha lidem. Domluvili jsme i spolupráci s několika sexuology, kteří odpovídají v naší anonymní sexuologické poradně, i když i to nebylo jednoduché, mnoho odborníků spolupráci odmítlo, protože se báli, že by jejich spolupráce s námi mohla pro ně mít negativní následky.
Mysleli jsme si, že desetileté výročí provozu webu "oslavíme" mimo jiné tím, že podpoříme něco, co je reálné, a něco, kde se nás konečně nebudou bát. Když jsme se v roce 2013 zúčastnili poprvé duhového pochodu v rámci festivalu Prague Pride, LGBT komunita tehdy ještě hlásala hesla typu "tolerance a respekt pro sexuální menšiny". Když zjistili, že se průvodu účastníme pravidelněji i v dalších letech, změnili kvůli nám stanovy a z podpory sexuálních menšin se stala podpora LGBT komunity. Nepřáli si, abychom v průvodu rozdávali naše informační letáky, argumentovali tím, že Praha zakázala rozdávání reklamy. Od Prahy jsme ale dostali vyjádření, že na náš informativní letáček se zákaz nevztahuje. Přitom my chceme jediné - vysvětlit, že nejsme těmi predátory, za které nás lidé mají.
Když mi náš externí spolupracovník přeposlal Vaši zprávu, ztuhla mi krev v žilách a vyhrkly mi slzy do očí. Zase se nás bojí, zase nás nechtějí! My i kdybychom chtěli podpořit nějaký jiný projekt, který se týká dětí a který by byl spojený s uvedením názvu naší komunity, tak nás odmítnou? Proč?? Celý svůj dospělý život se věnuji dětem, přitom přes 15 let i jako učitel na základní škole. Kdybych ale někomu řekl, že jsem pedofil (nejvíc se mi líbí dívky od 4 do 12 let), tak rázem se tomu dotyčnému zatemní mozek, zapomene na vše dobré, co jsem kdy pro děti vykonal, a bude požadovat, abych svou činnost ve vztahu k dětem ukončil? S tímto vědomím žiji a snažím se, jak nejlépe umím. A přesto by to nakonec vlastně bylo k ničemu, protože kdybych odhalil, co cítím, lidé mě i tak odsoudí? K čemu se mám tedy potom snažit?
Tolik jsem se těšil, že se podaří i prostřednictvím uvedení názvu komunity v titulcích Vašeho filmu posunout vědomí lidí o tom, kdo jsou to pedofilové a co je to pedofilie. Že lidé budou víc informovaní, aby se postupem času zkrátka do povědomí lidí dostávalo, že pedofilové jsou lidé, kterým se líbí děti, ale nemusí jim jakkoliv ubližovat, a naopak - mohou být dětem v mnohém prospěšní.
Nejvíc mě mrzí, že v červnu jste se vyjádřili, že do partnerství jdete - že název komunity do titulků filmu uvedete. Jak už jsem psal - byl jsem i na předpremiéře a nabyl jsem přesvědčení, že to je skutečné, že se to povedlo, že ten název tam skutečně je. Hodně to pro mě znamenalo a myslel jsem si, že je to definitivní.
Včera - měsíc před premiérou - však přišla zpráva, která je jako kudla do zad. Píchla do velmi citlivého místa. Myslel jsem si, že nám náš externí spolupracovník (soudě podle nadpisu zprávy) zasílá nějaké bližší informace o slavnostní premiéře. Ale dočetl jsem se, že to, na co jsem se tolik těšil, a věřím, že i mnoho dalších lidí z komunity, a to nejen pedofilové, se nakonec nekoná. Nejhorší je, že člověk už už žil v té představě, že se to povedlo. Vždyť jste nám dali vědět 7 měsíců poté, co jste s naším finanční příspěvkem dobrovolně souhlasili!
Vnímám to jako zradu. Zase se nás někdo bojí. Bojí se, že by nastala nějaká "bouřlivá" reakce, že film podpořili i pedofilové. Zase jsme tedy tam, kde jsme byli vždycky - nepochopení a odsouzení. A také - velmi zklamaní. Zřejmě nejsme lidé, ale jsme vlastně odsouzeni být těmi zrůdami, kteří nemají na nic právo. Nemůžeme ani podpořit projekt, který pomáhá dětem.
Lidé by si měli uvědomit, že mnoho pedofilů se skutečně snaží žít dobrý život a věří tomu, že ty skutky, které po sobě zanechávají, mluví za vše. Že snad kdyby se někomu svěřili (a já jsem se svěřil opravdu hodně lidem), tak by viděli, co všechno dobrého pro děti vykonali. Krokem, ke kterému jste byli "dotlačeni" koproducentem, ale těmto lidem dáváte najevo: "Jste odpad, nezasloužíte si, aby se s vámi zacházelo, jako s kýmkoliv jiným. Nemusíte se snažit, protože jste předem odsouzení - my vám nedovolíme, aby se o vás lidé dozvěděli pravdu. To by totiž stálo úsilí (vysvětlování) a my se bojíme, zda bychom to ustáli."
Strach. Opět je tu ten strach z "nebezpečných pedofilů". Kdy se nás konečně někdo zastane? Kdy se k nám - těm pedofilům, kteří dětem neubližují - začnou lidé chovat s respektem a úctou? Kdy se nás přestanou bát, když se k nim pravdivé informace ani nemají šanci dostat?
Promiňte mi ostrá slova, ale je to pro mě zkrátka velké zklamání. Vážím si toho, že už od počátku rozlišujete pojmy (za to možná patří i díky Mgr. Renatě Androvičové?) a že jste vyjádřili, že i v kampani budete dále tyto pojmy vysvětlovat a držet se správného označení a rozlišení pojmu predátor a pedofil. Vrácení daru však na mé duši (a věřím, že nejen mé) způsobí další z ran, po které zůstane jizva... a že jsem jich už pár zažil. Přiznám se, že mi to vzalo hodně chuti do života a do dalšího snažení, o kterém jsem psal výše.
Je třeba si uvědomit, že pedofilové zjišťují, že jsou pedofilové, kolem věku 13 let, tj. v době, kdy chodí do 7. třídy základní školy. Váš projekt tedy mohl pomoci i těmto lidem - v tom, že se mohla spustit celospolečenská debata o naší komunitě. My bychom ji ustáli. Však jsme tady už 10 let. Slova o tom, že "by se toho chytnul někdo z médií a mohlo by se to obrátit proti nám" jsou jen zástupným důvodem - ve skutečnosti se bojí koproducent, a vlastně s ním možná trochu i autoři filmu. Něco slíbit a pak nedodržet... Není to vůči nám fér.
A reakce okolí? Je třeba vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat. A ne psát, že z reakce Vašeho okolí se domníváte, že by nás mohlo propojení ohrozit, a tím vlastně jakékoliv vysvětlování ani neumožnit. Naopak, zrušili jste dohodu z toho důvodu, že se bojíte, že to ohrozí Vás. My se nebojíme, my jsme do toho šli. Chodíme na Prague Pride a rozdáváme v průvodu letáky. Co by se nám mohlo stát, kdyby byl název komunity uveden v titulcích filmu? Nic. Naopak, mohlo to přinést mnoho dobrého.
S koproducentem jste se měli dohodnout hned v červnu, a ne až nyní koncem ledna následujícího roku, necelý měsíc před premiérou a měsíc a půl po předpremiérách. Je to jednání, které lze označit z lidského hlediska za vyloženě hnusné. A plně souhlasím se vším, co Vám již napsal můj administrátorský kolega Jiří Fx100d. Nyní to způsobí v mnoha lidech rozčarování, naštvání a velké zklamání. Toto jednání nám ublížilo. Jak jsem již psal, pro mě je to velký šrám na zjizvené duši, zhrzení, zklamání. Má vůbec smysl někomu věřit?
Pokud by bylo možné rozhodnutí koproducenta nějak zvrátit, samozřejmě bychom to uvítali a vše špatné by bylo zapomenuto. A klidně přihodíme dalších 15 tisíc Kč navíc (již jsme zase něco na příspěvcích vybrali). Obávám se ale, že se z Vaší strany jednalo o rozhodnutí definitivní.
Prosím, přepošlete můj i e-mail Jiřího přímo autorům filmu - Báře Chalupové a panu Klusákovi. I přesto, co jsem napsal, přeji Vám mnoho úspěchů a otevření debaty o predátorech na internetu. Jako komunita však budeme muset vydat článek, který situaci, která nastala, popíše. Nejspíš se v nějakém médiu dřív nebo později objeví i naše reakce, protože přece jen občas se objeví někdo, kdo se pravdy nebojí.
A to je vlastně to, proč se snažíme - pravda. Za pravdu má smysl se bít, za pravdu má smysl bojovat. Protože pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Tedy aspoň já v to věřím.
S pozdravem
Petr Kasz, administrátor www.pedofilie-info.cz
Československá pedofilní komunita
e-mail: [email protected]
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! 

-
- Mediální analytik
Bláznivý Cyklík napsal www.kinobox.cz, www.fdb.cz, Filmspot.cz, NaFilmu.cz, Pinbacker.cz, MovieScreen.cz, MovieZone.cz, 25fps.cz, tyden.cz, Respekt.cz, EuroZprávy.cz, Lupa.cz, Lidovky.cz, iRozhlas.cz, Xtra.cz, denik.cz, Novinky.cz, kritiky.cz
Mohli jsme jen probublat titulkama a možná by si toho nikdo ani nevšiml, ale teď o tom budou vědět všichni.Autoři dokumentu V síti prý kvůli tlaku ze strany některého ze svých koproducentů https://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=45640#p45640 raději vrátí finanční dar 15 000 Kč Československé pedofilní komunitě https://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=43972#p43972 , aby ji nemuseli zmínit v titulcích, jak slíbili přispěvatelům ve své crowdfundingové kampani https://www.hithit.com/cs/project/6099/v-siti .
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Jo jo, paní Klimešové v tom svém textu píšu, že to budeme muset na našich stránkách zmínit, a že to nejspíš nezůstane bez odezvy. Cykle, nechceš něco krátkého napsat i jí samotné přímo na ten její e-mail? I to, kam jsi to napsal všude? I vlastně tu poznámku o tom probublání, co cituji?Cykle02 píše:Mohli jsme jen probublat titulkama a možná by si toho nikdo ani nevšiml, ale teď o tom budou vědět všichni.

-
- Mediální analytik
Jí už psát nebudu. Komu všemu jsem napsal tam píšu. To probublávaní ne.
-
- Administrátor
Cykle, když tak nad tím přemýšlím, vlastně tu první větu, co jsi napsal, tak použiju do nadpisu článku na hlavní stránku webu.

-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Taktéž jsem se připojil a paní Klimešové napsal:
Vážená paní Klimešová, vážený týme soustředěný kolem dokumentu V síti,
obracím se na Vás, neboť se ke mně k dnešnímu dni dostal e-mail, jenž byl zaslán našemu spolupracovníkovi Karlovi Žákovi ohledně naší finanční podpory dokumentu V síti. Jsem jeden z administrátorů Československé pedofilní komunity a – jak z toho koneckonců vyplývá – jsem také pedofil. Dovolte mi prosím touto zprávou podat zpětnou vazbu na Váš poslední email, který k nám dorazil a který nás kolektivně zarmoutil.
Ani nevíte, jak moc jsem byl nadšený, když jsem se dozvěděl o Vašem dokumentu. Nejen proto, že to poukáže na nebezpečí internetu pro děti, ale i proto, že to byl jeden z mála dokumentů (ne-li jediný, neboť si teď z hlavy nedokážu vzpomenou na jiný), který skutečně říkal pravdu. Který netvrdil, že kdo se pokusí o něco sexuálního k dítěti, tak je automaticky pedofil. Který používal neutrální slovo predátor. Ani nevíte, nakolik pro mě toto bylo podstatné.
Je pravda, že ne každý pedofil ublíží dítěti. Je pravda, že pedofilové inklinují i citově k dětem, a právě proto se mu snaží neublížit. A ano, je pravda, že někteří pedofilové selžou, neboť jsou to lidé a lidé chybují. Selhání pedofila může mít nedozírné následky, přestože se takový člověk jen velmi zřídka dopustí čehokoliv, co dětem na první pohled ublíží. Většina pedofilně orientovaných by nebyla schopná třeba dítě znásilnit či ho fyzicky týrat. Ale najdou se mezi nimi tací, kteří si myslí, že pokud se jedná o konsenzuální (plně dobrovolný) sexuální poměr, který je z „oboustranné lásky“, tak to nikomu ublížit nemůže. Tito zaslepení lidé potřebují zpětnou vazbu, neboť toto jejich „láskyplné vyjádření“ může způsobit ošklivé šrámy na těch dětských duších, a to aniž by to oni chtěli. I v současnosti s těmito názory i v našich řadách bojujeme a naštěstí vnímáme značný počet těch, kteří jsou rozumní a nechtějí žít ve svém vlastním, zaslepeném světě.
Možná se divíte, proč se o tom zmiňuji. Proč vlastně přiznávám, že i mezi pedofily se najdou tací, kteří ublíží, proč si házím „klacky pod nohy“. Jednoduše – je to pravda. Pedofil je nebezpečný hlavně právě tehdy, když na tom on sám není psychicky příliš v pořádku. V depresích, v nechápavosti toho, co je vlastně on zač, bez znalosti rizikových situací, bez znalosti, že konsenzuální styky ubližují – tehdy jsou děti v jeho okolí nejvíce ohroženy. A jediné, co tomu může pomoci, je osvěta. Osvěta o tom, že být pedofil neznamená tragédii, že se dá žít rámcově šťastně, že nemusí být v depresích, že na to nemusí být sami… že mohou přijít do naší komunity, která také není dokonalá, ale která jim řekne pravdu a nastaví jim zrcadlo, pokusí se je připravit na ty nepříjemné aspekty toho narodit se jako pedofil.
Naší snahou, kdy pomáháme pedofilům, docilujeme i určité ochrany dětí. Snažíme se k pedofilům promlouvat, a tím zabraňovat co největšímu počtu z těch 10 % zneužití, která dle odhadů spáchají právě pedofilně orientované osoby. Byl jsem nadšený, když jste přijali náš dar, když jsme se mohli stát partnerem filmu. Vy jste tvrdili, že predátoři nejsou automaticky pedofilové, my jsme to naším darem a partnerstvím potvrzovali. Lidské povědomí, že pedofil rovná se sexuální abusor, škodí právě nejvíce dětem. Ať už těm, které v dětství zjistí, že jsou samy pedofily, nebo těm, které budou zneužity pedofilem, který z psychického vypětí ztratí sám nad sebou kontrolu, protože se k němu informace nedostanou včas. Škodí to i tomu, že rodiče dětí si často myslí, že jelikož děti může zneužít jen pedofil, který je dle nich nějaký na první pohled patrný agresivní úchyl, tak si neuvědomí, že větší nebezpečí než pedofil je spíše nějaký na první pohled nenápadný známý z jejich okolí – strýc dětí, rodinný přítel, vlastní partner, učitel ve škole… protože si neuvědomují, že zneužívání se dopouštějí hlavně ti, kteří dítě už dávno znají a kteří z nějakého důvodu selžou. Nedostatečná osvěta o pedofilii tudíž škodí zejména hlavně dětem, které jsou pak z mnohých aspektů více vystaveni nebezpečí.
Vy jste stvořili první dokument, u něhož jsem zaznamenal, že tuhle věc potírá. Který nám dal šanci, ať se do toho také vložíme, ať pomůžeme dobré věci, odvážným lidem, kteří se nebáli chopit tak současného a těžkého tématu, jakým je sexuální obtěžování dětí na internetu. A kteří se nebáli přijmout to, že jako pedofilové mnohdy nechceme dětem ubližovat, ale stojíme o pravý opak. Chceme děti chránit. Před těmi abusory, jež potkávaly Vaše herečky, před sebou samými. Nic jiného nechceme, než pomáhat lidem, ať už formou přímé pomocné ruky, anebo formou osvěty.
Velice mě vzalo, že jste nám dali šanci ukázat, že nejsme stvůry, šanci pomoct šířit informace, šanci pomoci těm dětem, které díky osvětě mohou být ochráněny, ale těsně před premiérou, poté, co titulky již byly dané, více jak půl roku po jasně dané domluvě, jste z toho vycouvali. Že jste dostali strach. Ale pokud vy nejste dostatečně odvážní, tak kdo bude? Kdo nám pomůže v osvětě, kdo nám pomůže více zveřejnit, co je a co není pedofil a tím pomůže dětem? Chcete chránit děti, anebo se chcete bát případného minima pobouřených lidí?
Nám to nijak neuškodí. Za těch deset let si komunita prošla lecčím. Nenávistí veřejnosti, smutnými pasážemi, kdy nás někdo z našich řad zklamal, hádkami. Bylo na nás podáno trestní oznámení, bylo nám vyhrožováno smrtí, pokud se zúčastníme Prague Pride. Lidé námi pohrdali a až v posledních letech si konečně všímám, že čím dál tím více lidí o nás ví a svými bystrými komentáři pod články pomáhají šířit osvětu, pomáhají nám informovat veřejnost o pravdě, čímž se lépe chrání děti.
Tak nás neházejte přes palubu. Zamyslete se nad tím, nakolik skutečně podstatná může osvěta být, jak velký smysl dává ji šířit nejen pro pedofily, ale také hlavně pro děti. Nakolik podstatné je přestat se bát, postavit se věcem čelem, kašlat na liché názory jednotlivců, ale udělat něco pro zlepšení společnosti. My se o to snažíme. My jakýkoliv tlak ustojíme. Dejte nám šanci ukázat, co jsme zač. Pomozte nám chránit děti, když jste nás pochopili. Nebojte se negativních názorů, ale těšte se na pozitivní přínos. I kdyby jeden jediný pedofil, který zmateně bloumá světem, uviděl dokument, zjistil, že to nebyli pedofilové a že pedofilové dokument podporují, našel si informace a díky tomu třeba dítěti neublížil, i to by byl úspěch.
Váš dokument má potenciál být i něčím víc než jen důkazem o zrůdnosti některých neuvážených dospělých. Nenechte si ten potenciál proklouznout mezi prsty. Nenechte tabu a obavy, aby zničily naši spolupráci. Pomozte nám šířit informace a chránit děti. A dovolte nám, ať my podpoříme Vás.
Doufám, že je ještě naděje, abyste společně s koproducentem změnili svůj názor. Budu rád, pokud můj email přepošlete celému Vašemu týmu.
Děkuji za přečtení a za snahu pomáhat dětem,
Marco Freeman,
administrátor www.pedofilie-info.cz
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- ve věku do: 8
- Dal: 123 poděkování
- Dostal: 323 poděkování
Rozhodně zmínění skupiny ČEPEK by v titulcích bylo pěkné. Nicméně, pokud ani tak se v titulcích neobjevíme, chtěl bych alespoň možnost přispět klidně i anonymně. Důvod je, protože se jedná o příspěvek na dobrou věc, na pomoc dětem a je příspěvkem na dobrou věc i bez toho, že bychom byli zmíněni v titulcích. Naopak bych se nechtěl dočíst, že jsme jenom pokrytci a zneužíváme dokumentu nebo rovnou "vydíráme" producenty, že pokud nebudeme v titulcích, tak nepřispějeme. Nestojím o slávu. Stojím o dobrý čin pro děti.
-
- Administrátor
No jo, Mr_Xguarde,
jenže oni slíbili, že to udělají, slíbili to na hithitu všem, kdo přispějí. A sliby se mají dodržovat. Proto jsme taky přispěli 15 tisíc Kč, protože to byla ta hranice pro to, abychom byli v titulcích. Já jsem přispěl i soukromě menší částkou, takže v titulcích nejsem. Ale komunita by si zasloužila stejné podmínky jako všichni ostatní. V tom je ta zrada. V tom je ta neférovost. To není vydírání producentů, to je prostě jasná dohoda, byla to jasná nabídka z jejich strany.
jenže oni slíbili, že to udělají, slíbili to na hithitu všem, kdo přispějí. A sliby se mají dodržovat. Proto jsme taky přispěli 15 tisíc Kč, protože to byla ta hranice pro to, abychom byli v titulcích. Já jsem přispěl i soukromě menší částkou, takže v titulcích nejsem. Ale komunita by si zasloužila stejné podmínky jako všichni ostatní. V tom je ta zrada. V tom je ta neférovost. To není vydírání producentů, to je prostě jasná dohoda, byla to jasná nabídka z jejich strany.

-
S tím souhlasím. Nicméně pokud existuje stále možnost, tak rád přispěji i anonymně.
-
- Mediální analytik
Já teď rozvažuju jestli na to vůbec půjdu. Na taková bodnutí bodnutí do zad, jsem fakt alergickej.
-
- Administrátor
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2056 poděkování
- Dostal: 865 poděkování
Co třeba ještě zmínit, že na ČEPEK chodí také oběti zneužití a nebo že zde máme i nepedofily, kteří nejsou zaslepení a o tuto problematiku se zajímají a sami zjišťují, že opravdu nejsem zvířata a holčičky neznásilňujeme?
Jinak, pokud si bude tohle vlánko číst někdo od filmu a bude se bavit, jak tady fňukáme, tak bych mu chtěl vzkázat, že ačkoliv ČEPEK nebude v titulcích a peníze ČEPEKu vrátíte, tak jsem se stejně osobně podílel na podpoře filmu částkou ca. 10.000kč. Takže ano, min. jeden pedofil se podílel na vzniku filmu. A věřím, že jsem nebyl jediný.
A co teď? Vrátíte celé 3 miliony, aby náhodou část peněz nepocházela od pedofilů? Jsem také smutný
Jinak, pokud si bude tohle vlánko číst někdo od filmu a bude se bavit, jak tady fňukáme, tak bych mu chtěl vzkázat, že ačkoliv ČEPEK nebude v titulcích a peníze ČEPEKu vrátíte, tak jsem se stejně osobně podílel na podpoře filmu částkou ca. 10.000kč. Takže ano, min. jeden pedofil se podílel na vzniku filmu. A věřím, že jsem nebyl jediný.
A co teď? Vrátíte celé 3 miliony, aby náhodou část peněz nepocházela od pedofilů? Jsem také smutný

-
- Mediální analytik
Jsem se vyblbnul aspoň takhle
https://imgflip.com/i/3nljkq
https://imgflip.com/i/3nlh3x
https://imgflip.com/i/3nlhm9
https://imgflip.com/i/3nli22

https://imgflip.com/i/3nljkq
https://imgflip.com/i/3nlh3x
https://imgflip.com/i/3nlhm9
https://imgflip.com/i/3nli22
-
Chtěl bych o tom hlasovat. Asi většina bude proti. Ale je to nakonec pro dobro dětí.
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Hlavně, kdyby to udělali jako s darem od té církve, jak ho zdvojnásobili a hned poslali na vyčištění církve, tak OK, věděli bychom, na čem jsme. Ale když dar jednou přijmou, tak je fakt hnusný ho vrátit krátce před plněním. Ale já jsem se už taky těšil, jak budu v kině čekat až do konce a v titulcích uvidím ČEPEK. Na film teda jít chci, ale bude mě to mrzet, že tam ČEPEK nebude. Určitě tam bude spousta debilních youtuberů.
-
- Administrátor
Cykle, jako jo, hezky ses vyblbnul, ale nevím, jestli zrovna Klusák je ten "viník".
To víš, jestli jim někdo řekl "Buď tam budeme my za naše 2 melouny nebo tam bude ČEPEK za jejich 15k", tak je jasný, že se takhle rozhodli. Vybrali fakt hodně, ta částka překonala všechny jejich mety, chtěli 850.000 a vybrali 3.012.923, takže teď je už 15.000 nevytrhne

-
Taky si myslím, že režisér a produkce s tím nemá problém. Spíš nějaký mecenáš. Pro mě o to větší důvod přispět. Asi jsem ten hloupý SJW. Škoda, že jsem se možnosti přispět přes hithit dověděl až takto pozdě. Zkusím je zkontaktovat ze svého mailu. Protože pokud nemohou, tak to neimplikuje, že nechtějí.
@Cykle: Možná je to hloupost, ale kvůli jednomu "prohřešku" bych neodsuzoval celý film, tým, a.t.d. Každý dělá chyby. A když tisíc dobrých skutků udělám, jeden špatný je rázem všechny smaže? Film je stále a hlavně pro ochranu dětí, autoři se snaží používat termíny maximálně korektně, v diskuzích se za nás staví.
Nezlobím se na Vás. Máte pádné argumenty. Ale já jim prostě chci přispět.
@Cykle: Možná je to hloupost, ale kvůli jednomu "prohřešku" bych neodsuzoval celý film, tým, a.t.d. Každý dělá chyby. A když tisíc dobrých skutků udělám, jeden špatný je rázem všechny smaže? Film je stále a hlavně pro ochranu dětí, autoři se snaží používat termíny maximálně korektně, v diskuzích se za nás staví.
Nezlobím se na Vás. Máte pádné argumenty. Ale já jim prostě chci přispět.
Vážená paní Klimešová,
Říkám si Michael Strážný a jsem členem české pedofilní komunity. Stejně tak, jako ostatním, je mi líto dané situace, že nemůžete nebo nechcete splnit slíbenou odměnu za daný příspěvek 15 000 Kč. Nicméně ačkoliv tento tah již není možný, rád bych alespoň přispěl osobně i přes to, že mé či jiné jméno nebude zveřejněno, protože i přes tento problém je celý projekt stále velmi prospěšný a jeho hlavním cílem je pomoci dětem. Ne pedofilům, ikdyž pedofilové také byly dětmi a jejich odlišná sexualita se samozřejmě projevuje už v jejich dětském věku, na začátku puberty. Má částka by stejně ani nedosáhla nutné hranice, protože sám mám aktuálně potenciální ekonomickou krizi. Bohužel jsem "zaspal" možnost přispět přes hithit. Tak se Vás ptám, jeslti je stále možné přispět i jinou cestou, například bankovním převodem.
S pozdravem Michael Strážný
-
- Mediální analytik
Toho jsem si vědom a taky to tak médiím zděluju jestli sis nevšiml, ale je hlavní tváří toho projektu a tak kritika za to rozhodnutí se snese na něj. A pochubuju, že je on je nějakou loutkou která s tím nemohla nic udělat, mohl s rizikem ztráty partnera, ale zachoval by si tvář.

Tohle mě přivádí k nápadu, jestli vůbec záleží na tom že nám to vrací. Podmínky jsme splnili, a co se bude dít s těmi penězi pak nám může být jedno. A co takhle požádat sou do předběžné opatření v podobě stažení filmu z distribuce, dokud se to nevyjasní.