Ja, čo si spomínam. (Možno keď si ešte spomeniem pridám dalšie.)
Prvá situácia na ktorú si vzpomínam sa odohrala na strednej škole. Už presne neviem aká bola téma, ale myslím, že viac spolužiakov s triedy povedalo na niekoho, že je pedofil. Učitelka, ktorá nás vtedy zastupovala povedala - "To, že má niekto rád deti ešte neznamená, že musí byť pedofil. Máte velmi skreslenú predstavu o tom vážený. Kopec ludí má rado deti a nie sú pedofili"
Povedala to uplne tvrdím a vážnym tónom.
Uplne mi s tim vyrazila dych. Pár minút som nebol schopný povedať ani slovo.
Dalšia situácia. Spolužiak povedal nenávistne, že na zakladnej škole, do ktorej chodil mali riaditeľa pedofila. Podla toho čo rozprával, myslím, že bol velmi citlivý. Občas ich pácal po zadku, pritúlil si ich k sebe dalej si nespomínam. Jeden z rodičov potom prišiel do školy a vybavil si to sním stručne ručne. Potom prišiel do triedy a deti sa ho pytali čo sa mu stalo keď má oko napuchnuté a on povedal - "Detičky spadol som zo schodou"
Tretia situácia na ktorú si spomínam. Tiež prišla reč o pedofiloch. Nikto nevravel nič z triedy iba jeden spolužiak sa ozval. - "Niekto má rád 18 ročné a niekto 10 ročné"
Tiež ma prekvapil ako aj to, že nikto to neriešil. Nikto sa ho nič nato neopytal. Len mna strašne vtedy svrbel jazyk opýtať sa ho, či sa mu páčia 10 ročné. Potom predčasne ukončil školu a odvtedy som ho nevidel. Stále mám pocit, že asi bol...
Štvrtá situácia. Šiel som so spolužiakom, velmi dobrým kamarátom zo školy na vlak. Na hlavnej stanici čúral malý chlapec. Čúral smerom oproti nám. My sme šli smerom k nemu. Ja som povedal - "Pozri tamtem malý" a zasmial som sa tomu. On mi na to povedal iba - "Nepozeraj sa tam"
Zaskočil ma natolko, že som sa robil, že ho nevidiím. Dalej mi nepovedal nič.
Piata. Bol som v obchode s obuvou. Mal som asi 18 tak nejak. Do predajne vošla nádherná vskutku naozaj krásna holčička. Nemohol som z nej spustiť zrak. Keď sa mi to podarilo a pozrel na predavačku, ktorá mohla mať asi takých okolo 20 rokov ako na mna prekvapene pozerá s otvorenými ústami citil som sa nepríjemne. Myslím, že ma prečítala