Hra o jinakosti, která vzbudila ve Francii diskuse a nakonec byla zařazena francouzským ministerstvem školství na oficiální seznam doporučené literatury pro žáky základních škol.
Pětiletý Alayn má rád kytky a ptáky. Pořád si hraje na vílu a ještě ke všemu ho baví nosit dívčí šaty. Matka si s jeho chováním neví rady, chce vzít syna k doktorovi: co když je Alayn nemocný? Otci je to tak trochu jedno, má svou práci a nic moc jiného ho nezajímá. Ať už je to, jak chce, Alayn je pro ostatní lidi zvláštní. Za jeho jinakost je však výsměchem a šikanou trestána Alaynova třináctiletá sestra Nina.
Pokračování obsahu si lze přečíst a hru přehrát na adrese https://dvojka.rozhlas.cz/catherine-zambon-muj-bratr-ma-princezna-7747077 (ale jen do soboty 9.2.2019, pak to smažou z důvodu autorských práv). Zatím jsem si poslechl jen začátek, ale vypadá to zajímavě. V hlavních rolích cca 13letá Alice Luisa B. jako Nina a 8letý Matěj V. jako Alayn.
Catherine Zambon: Můj bratr, má princezna
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání odkazů na rozhlasové pořady, a to včetně těch, v nichž vystupují osoby mladší 18 let.
- Jestliže je v popisu rozhlasového pořadu uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (tedy narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné její jméno zkrátit na křestní jméno a první písmeno příjmení.
- Do sekce by se neměly vkládat odkazy na jiná audiovizuální díla než rozhlasové pořady. Je-li vložení odkazu na jiné audiovizuální dílo relevantní v rámci diskuze, může zobrazovat pouze osoby v současnosti starší 18 let (tedy narozené do roku 2003 včetně).
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování