Pozná dotyčný, když si uložím jeho fotku z Facebooku?

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Dejwik12
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Dal: 8 poděkování
Dostal: 23 poděkování

Pozná dotyčný, když si uložím jeho fotku z Facebooku?

Nový příspěvek od Dejwik12 »

Ahoj chtěl bych se zeptat když si z Facebooku stáhnete fotku od někoho jestli to pozná nebo jestli se to nějak doví.
Ps: nemyslím screenshot nebo printscreen
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne pondělí 10. 12. 2018, 17:10:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Piště srozumitelné a výstižné nadpisy.
Marco Freeman
Administrátor
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny
Dal: 1065 poděkování
Dostal: 1961 poděkování

Re: Poradíte pls

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Dotyčný by se to nijak dozvědět neměl, neřekneš-li mu to ty sám.
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office

E-mail: [email protected]
________
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 1347 poděkování
Dostal: 647 poděkování

Re: Pozná dotyčný, když si uložím jeho fotku z Facebooku?

Nový příspěvek od podivin »

Dejwik12 píše:Ahoj chtěl bych se zeptat když si z Facebooku stáhnete fotku od někoho jestli to pozná nebo jestli se to nějak doví.
Jestli Kasz dovolí, tak bych to trošku rozvedl. Prakticky se to týká všech soc. sítí (instagram, twitter, youtube).

(1) Pokud jsou obrázky a videa volně dostupné (tedy bez přihlášení), tak jediné, co server vidí, je tvoje IP adresa, podle které by správci toho serveru mohli hledat, odkud jsi přišel, ale bez spolupráce s tvým inet providerem už se nedostanou k informaci, jaký klient (ty) měl v daném čase tuhle IP. Pokud by navíc tvůj provider používal pro zákazníky privátní IP, tak by musel někde na firewallu dohledávat, kdo zrovna v té době šel na IP serveru té soc.sítě a pokud by v té době šlo více uživatelů současně, tak by jednoznačeně ani on nemohl určit, kdo tu fotku stáhnul. Takže jedině policie by mohla získat záznamy od soc.sítě a tvýho providera a porovnat je.

Tenhle problém by vyřešil TOR, tam už by nikdo neměl tvojí zdrojovou IP najít. Ale dost často berou ty soc. sítě IP adresy TORu jako zdroj spamu, tak můžou limitovat přístup.

(2) někdy může být ale zobrazení nějakého obsahu podmíněné přihlášením, tj např. instastories na instagramu. Fotky můžeš prohlížet anonymně, ale instastories jen, když jsi přihlášený. Na facebooku se mi hodne často stávalo, že někdo poslal link a když jsem ho otevřel a chtěl přehrát video, tak chtěl facebook login. Tam je pak samozřejmě problém, jak detailně a pravdivě jsi vyplnil profil. Když jsi uvedl pravdivé údaje, tak nikdo IP řešit nebude. Pokud sis údaje vymyslel, tak by pak opět policie nebo admini řešili IP adresy, jako v případě (1).

Pokud zkombinuješ vymyšlené údaje a TOR, tak bys měl být dostatečně anonymní, ale nesměl bys nikdy udělat chybu a přihlásit se bez TORu, to už by pak měli vodítko.

(3) Otázka je taky, jestli ta aplikace sama podporuje nějaké rozhraní, kde si uživatel může nechat zobrazit seznam lidí, kteří danou stránku/fotku/video shlédli. Pokud to rozhraní bude, tak to může zjistit sám uživatel, když to rozhraní nebude, tak jen admini+policie.

(4) dále jen informace, že není rozdíl mezi "podíváním se" a "stažením". Pro prohlížeč a server je to úplně to samé - prohlížeč požádá server o obrázek a server ho pošle - v jednom případě se zobrázek zobrazí v rámci stránky a ve druhém případě prohlížeč ten obrázek uloží na disk. Takže už jen když se na ten obrázek podíváš, je to stejné jako bys ho stáhnul. Tedy pokud to uděláš pomocí funkce prohlížeče "Uložit obrázek".

Sama aplikace pak může obsahovat tlačítko "Download image" nebo "Download video" nebo celou sbírku "Download album" (to je např. u google plus), v tom případě to u jednoho obrázku/videa pošle ten jeden obrázek jenom s trošku jiným popiskem, že to prohlížeč automaticky nezobrazí, ale nabídne rovnou k uložení. Pokud by to bylo album, tak to server zapakuje více obrázků do ZIPu.

V případě toho tlačítka Download pak může udělat zvláštní záznam do DB a zobrazit to uživateli v rozhraní. A to tlačítko download může vyžadovat login, ikdyž samostatné fotky jsou volně přístupné bez přihlášení (takhle to ma třeba photobucket).

Tak jsem to vysvětlil? Pokud máš ještě dotazy, tak se klidně zeptej.

Podivín.

P.S. jinak to neberu pro páchání trestného činu nebo obtěžování, ale prostě jen, abys zůstal v anonymitě, jako to používám já.
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 154 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

Zdravim. Asi viem co chces vediet.
Ked stiahnes fotku z facebooku tak to dotycna osoba nezisti. Mozno iba facebook ale dotycna osoba nie.

Bavite sa o instagrame...Z instagramu sa fotky nedaju stiahnut z apky ale daju sa stiahnut cez stranky do ktorych vlozis link z instagramu kde sa fotka nachadza alebo cez pocitac a takisto aj videa na instagrame. Takze ak ti bude niekto tvrdit ze sa fotky ani videa nedaju stiahnut z instagramu tak daju ale nie z apky. Fotky sa daju screenshotnut aj videa na instastories aj zive videa a ked to urobis stejne to nezisti ze si tak urobil.

Ak ti ale posle do spravy fotku niekto a ti to screenshotnes tak tej osobe sa zjavi ze si to urobil.

Da sa aj taka vec ze ked si stiahnes program na nahravanie obrazovky to je fuk aj do mobilu. Dnesna doba je velmi pokrocila tak si mozes nahravat live streamy na instagrame lebo tie miznu. Iba hovorim ze sa to da nie to ze to robim aj ja.

To iba pre obraz. Inak Stastny Novy Rok :D
Hebeš
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Hebeš »

Dejwik12 píše:Ahoj chtěl bych se zeptat když si z Facebooku stáhnete fotku od někoho jestli to pozná nebo jestli se to nějak doví.
Ahoj. Nedozví. Ale tím, že jsi se koukl na jeho profil, tak tě uvidí v lidech, které možná znáte. Na Instagramu je to stejné, jen na stories (kolečko nahoře) autor vidí, kdo si to prohlížel. Jinak, víc fotek dětí dnes najdeš na Instagramu.