Utopil svědka, aby na něj svedl znásilnění dítěte (iDnes.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 495 poděkování

Utopil svědka, aby na něj svedl znásilnění dítěte (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Jednorozec »

Krajský soud v Plzni začal projednávat případ Jaromíra Šmídka ze Sokolovska, který je obžalovaný, že letos v lednu hodil do jímky u domu v Karlových Varech Dominika P. a otvor pak uzavřel těžkým poklopem. Oběť se v beznadějné situaci utopila. Obžalovanému hrozí až doživotní trest.

Děsivé útrapy zažíval jednadvacetiletý Dominik P. v noci na 23. ledna letošního roku. Podle žalobce ho sedmačtyřicetiletý Jaromír Šmídka omámil a posadil ho do svého auta. Tento únos zachytila náhodou bezpečnostní kamera v autě, které stálo na druhé straně silnice.

Šmídek pak podle žalobce odvezl poškozeného k opuštěnému domu v Karlových Varech, tam ho hodil do plné žumpy a zavřel nad ním poklop. Uvězněný muž nedosáhl na dno a bylo mu jasné, že se ven už nedostane.

„Obžalovaný zavřel jímku poklopem vážícím 48,65 kilogramu tak, aby poškozený nemohl z jímky utéci a aby prožil fyzické i duševní útrapy z postupného utonutí a nemožnosti uniknout ven či přivolat pomoc. Poškozený v jímce utonul,“ popsal v obžalobě státní zástupce Martin Rykl.

Podle něj chtěl Šmídek na Dominka P. svést znásilnění dítěte, za nějž je nyní také souzený.

Spoutaného Šmídka ráno přivedla k soudu vězeňská eskorta. Od konce ledna je ve vazbě. „Co je mi kladeno za vinu jsem nespáchal. Žádné ohrožení výchovy ani vraždu,“ prohlásil obžalovaný.

„Dominika P. jsem odvezl do Karlových Varů, kde měl domluvenou schůzku. U pomníku Ivana Hlinky jsem ho vysadil. Stálo tam auto a dva lidi. Od té doby jsem ho neviděl,“ tvrdí.

Ze spisu však vyplývá, že motivem k vraždě bylo znásilnění dítěte, z něhož je Šmídek také obžalovaný. V minulosti totiž žil s družkou a jejími dětmi ve středních Čechách. Loni v srpnu se přestěhovali do domu, který patřil právě Dominikovi P.

Dva měsíce po přestěhování na novou adresu podala družka na Šmídka trestní oznámení. Dcerka se jí totiž svěřila s tím, co od ní Šmídek v koupelně údajně požadoval. Tehdy sedmileté holčičce podle spisu obžalovaný řekl, že to bude jejich tajemství, a nesmí nikomu nic říct.

„V důsledku tohoto jednání se u nezletilé rozvinula posttraumatická stresová porucha, která se u ní projevuje úzkostí, připomínkami negativních událostí, výčitkami a poruchami chování,“ popsal státní zástupce.

V té době již matka s obžalovaným nežila.

Když se Šmídek začátkem letošního roku dozvěděl, že policie prověřuje informace o sexuálním zneužívání dítěte, podle spisu se snažil vše hodit právě na Dominika P., který prý byl připravený proti němu svědčit.

Proto se chtěl Šmídek podle spisu mladíka zbavit. Když za ním zavřel poklop jímky, napsal z jeho mobilního telefonu SMS své bývalé družce. Ve zprávě se vydával za Dominika P. a přiznal se ke znásilnění dívky.

„Přesvědčil jsem ji, aby říkala, že jsem to neudělal já, ale Jaromír,“ stálo mimo jiné v textové zprávě.

V opuštěném domě našli policisté tělo mladého muže (25. ledna 2018)

Podle státního zástupce tehdy Šmídek věděl, že Dominik P. už nebude nikdy schopen toto popřít ani někde svědčit. „Kromě snahy vyvinit sám sebe chtěl také obžalovaný získat pro sebe i bývalou přítelkyni,“ podotkl Martin Rykl.

Za znásilnění a vraždu provedenou zvlášť trýznivým způsobem po předchozím uvážení a v úmyslu zakrýt jiný trestný čin hrozí obžalovanému trest 15 až 20 let vězení, nebo i trest výjimečný do 30 let, případně doživotí.

Pozůstalí požadují tři miliony jako nemajetkovou újmu a čtyřicet tisíc korun za pohřeb. Rozsudek by mohl soud vynést ještě v průběhu podzimu.

Člověk který podle všecho zneužil sedmiletou holičku a následně zavraždil svědka co měl později svědčit proti němu tak, že ho omámil a nechal utopit v septiku..
Bohužel i tací jsou mezi lidmi....
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 23. 10. 2018, 17:15:23, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Do nadpisu tématu prosím vkládejte název článku.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1689 poděkování

Re: Utopil svědka, aby na něj svedl znásilnění dítěte (iDnes.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Krajský soud v Plzni dnes nevyhověl Jaromíru Šmídkovi ze Sokolovska (49), který žádal o obnovu procesu. Muž byl v lednu 2019 v Plzni odsouzen k 28 letům vězení za vraždu svého známého Dominika P., kterého o rok dříve utopil v žumpě v Karlových Varech, a za zneužití sedmileté holčičky. Od té doby marně usiluje o zmírnění trestu.

Šmídek už dříve neuspěl se stížnostmi u Vrchního a Ústavního soudu. V úterý se vrátil před plzeňský krajský soud, kde se projednávala jeho žádost na obnovu procesu. Odsouzený i zde trval na své nevině a žádal soud, aby byly přehodnoceny některé důkazy. Předsedu senátu i státního zástupce nařkl z podjatosti. „Neexistuje žádný přímý důkaz, že jsem čin provedl. Vím, že jste proti mně zaujatý,“ osočil předsedu senátu Tomáše Boučka.

„Pokud si odsouzený myslí, že jsem s ním v nepřátelském vztahu, žije ve velkém omylu. Přistupujeme k této věci jako ke každé jiné,“ reagoval Bouček. Nově předložené důkazní návrhy zamítl a obnovu procesu nepovolil.

Šmídek zneužíval malou dceru své tehdejší partnerky. Když to žena zjistila, podala na něj trestní oznámení. V případu měl svědčit i Dominik P. (21). Byl ženiným kamarádem a Šmídkovi pronajímal byt, kde obžalovaný s partnerkou a její dcerou žil. Šmídek podle obžaloby Dominika v lednu 2018 zdrogoval a odvezl k opuštěnému domu v Karlových Varech. Tam ho hodil do plné žumpy a zavřel za ním poklop. „Obžalovaný zavřel jímku více než 48 kilogramů těžkým poklopem, aby z ní poškozený nemohl utéci a aby prožil fyzické i duševní útrapy z postupného utonutí,“ sdělil státní zástupce Martin Rykl. Doplnil, že Šmídek chtěl svést znásilnění na Dominika P., když poslal z jeho telefonu SMS zprávu, v níž se mladík „přiznal“ k dívčině znásilnění.

Šmídek popřel znásilnění i vraždu. Plzeňský soud mu ale neuvěřil a udělil mu v lednu 2019 výjimečný trest 28 let, navíc musí pozůstalým zaplatit 1,5 milionu korun. „Úmyslně zavraždil Dominika P. po předchozím uvážení a čin spáchal zvlášť trýznivým způsobem v úmyslu zakrýt jiný trestný čin. Vina obžalovaného nevyplývá z žádného přímého důkazu. Byly pouze nepřímé důkazy, ale v takovém množství, kvalitě a uceleném řetězci, že skutku se dopustil obžalovaný a nikdo jiný,“ řekl tehdy předseda senátu Bouček. Jako klíčový důkaz označil nahrávku z autokamery, na níž je obžalovaný zachycen, jak bezvládného poškozeného strká do auta a odjíždí do Karlových Varů. „Nebýt nahrávky, obžalovanému by nejspíš jeho ďábelský a rafinovaný plán prošel,“ doplnil Bouček.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 390 poděkování
Dostal: 1689 poděkování

Nový příspěvek od Cykle02 »

S návrhem na obnovu svého procesu dnes neuspěl u plzeňského krajského soudu Jaromír Šmídek (49), odsouzený v lednu 2019 za nesmírně brutální vraždu na 28 let vězení se zvýšenou ostrahou. Zvláště trýznivým způsobem o rok dříve usmrtil Dominika P. (22), kterého hodil do jímky plné výkalů a pomalu ho v ní v mrazu nechal utopit. Vraždou se chtěl zbavit nepohodlného svědka, který měl proti němu vypovídat v kauze pohlavního zneužití sedmileté dívky. Odsouzený se k činu nikdy nepřiznal.

Původní rozsudek krajského soudu potvrdil i odvolací Vrchní soud v Praze. Odsouzený neuspěl ani s ústavní stížností. Podal si proto návrh na povolení obnovy řízení. Důvodem byla nespokojenost s hodnocením důkazů. Soudce Tomáš Bouček na dnešním jednání se členy svého senátu neshledal žádné nové důkazy, na základě kterých by mohl být proces obnoven.

„Odsouzený předložil několik návrhů na doplnění dokazování nebo na nové důkazy, které on považoval za nové, ale my ne. Jako úplnou novinku přinesl výpis z internetu o počasí, které mělo být na místě nálezu mrtvého muže. Chtěl tím prokázat, že mrzlo natolik, že jeho auto tam nemohlo zanechat trasologickou stopu. A že ta trasologická stopa, která tam byla nalezená, nebyla jeho,“ uvedl pro Plzeňskou Drbnu soudce Tomáš Bouček.

Senát důkaz odmítl s tím, že trasologická stopa nalezená na místě činu byla ztotožněna jen druhově. „Byla shodná s jeho automobilem, který on používal. Žádný výrazný důkaz to nebyl. O tento důkaz jsme se od začátku ani my neopírali. Skutečnost, že tam byl a mladého muže hodil do žumpy, jsme měli opřenou o úplně jiné důkazy. Pak už navrhoval jen zrevidovat předchozí dokazování, což není předmětem obnovy. Dal nám také celému senátu námitku z podjatosti, to jsme vyřešili, že nejsme,“ vysvětlil soudce Bouček.

Případ jako z hororu

Soud rozhodoval na základě většího množství nepřímých, ale velmi kvalitních důkazů tvořících ucelený řetězec. Rozhodujícím důkazem pak byl kamerový záznam z palubní kamery umístěné v zaparkovaném automobilu pozdější oběti. Kamera zachytila Šmídka, jak do svého auta nakládá zcela bezvládného Dominika P., kterého následně odváží pryč. S autem pak odjel na odlehlé místo u Karlových Varů, kde mladíka hodil do jímky, kterou uzavřel těžkým poklopem. Opuštěný dům navíc velmi dobře znal, protože tam dříve bydlel.

„Nebýt té nahrávky z palubní kamery v autě, bylo by mnohem složitější vraha dopadnout a usvědčit,“ zdůraznil soudce Tomáš Bouček. Podle jeho slov neexistovala žádná polehčující okolnost, která by umožnila mírnější trest. Obžalovaný se k činu mladého muže, který ho u sebe dokonce nechal bydlet, nikdy nepřiznal. V době, kdy ho všichni přátelé hledali, nebo se snažili kontaktovat mobilem, se Šmídek skrýval v lese s vypnutým mobilem. Dominikovi nevolal, protože věděl, že už je po smrti. Soud nemohl uložit doživotní trest vzhledem k tomu, že znalkyně nevyloučila resocializaci obžalovaného.

„Nic z toho, co je mi kladeno za vinu, jsem nespáchal,“ prohlásil v lednu 2019 před soudem naprosto chladnokrevně devětkrát soudně trestaný Jaromír Šmídek. Ten realizoval ďábelský plán, kterým se chtěl vyhnout stíhání za pohlavní zneužívaní dívenky. Měl v úmyslu svalit vinu na svého známého, který měl vztah s jeho bývalou partnerkou. Starší muž se vydával za Dominika a z jeho mobilu poslal ženě sms zprávu se vzkazem, že to byl on, kdo zneužil její dceru. Dále napsal, že odjíždí do zahraničí a už ho nikdo z nich neuvidí. Mezitím měl mladého muže odvézt na Karlovarsko, kde ho hodil do jímky.

„Doufám, že ho z vězení jednou odnesou nohama napřed,“ reagoval tehdy na rozsudek otec zavražděného muže. Uvedl, že počítal s tím, že nepadne doživotní trest, nicméně je přesvědčen o tom, že by se vrah jeho syna neměl nikdy dostat na svobodu vzhledem k jeho věku a zdravotnímu stavu. „Zavraždil moc hodného kluka, který se každému snažil pomoci. A pomohl i jemu,“ dodal se slzami v očích otec oběti. Vedle výjimečného trestu uložil soud Šmídkovi zaplatit pozůstalým dohromady 2,3 milionu korun jako nemajetkovou újmu.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 1255 poděkování
Dostal: 607 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

devětkrát soudně trestaný
znalkyně nevyloučila resocializaci obžalovaného.
A kolikrát musí být trestaný, aby znalci vyloučili resocializaci?
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 495 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

No teoreticky je nějaká nepatrná 0,0001 procentní šance vždy. Myslím že takto by ani neměli posuzovat. Tj. čekal bych od znalce vyjádření nakolik je šance reálná ne zda je zcela vyloučena..