Nechci rodičům tajit, že jsem pedofil, ale bojím se to říct

Diskuze a porada registrovaných uživatelů ohledně situací a problémů z jejich života.
MalejDejv
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 6
ve věku do: 15
Dal: 8 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nechci rodičům tajit, že jsem pedofil, ale bojím se to říct

Nový příspěvek od MalejDejv »

Dobrý den (ahoj) dlouhou dobu jsem nebyl na chatu a foru celkově,ale dnes vás žádám o radu trápí mě totiž to že před rodiči a kamarády musím zatajovat orientaci (bl).Obzvláště mě to trápí před rodiči,kteří mi říkají jak budou pak ve stáří rozmazlovat mé děti.Nedokážu to zatajit a říct se jim to bojím (i když tuším že na to asi přijdou) a otázka je co je horší..
Poraďte co s tím?
dekuji moc MalejDejv
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 9. 10. 2018, 0:20:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis.
Honda
Člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Výkřik do tmy: Život je boj, ale pokud vedle sebe máte ty správný lidi je život hned lepší.
Dal: 34 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: mé utajení

Nový příspěvek od Honda »

Ahoj.

Pokud tě trápí, že musíš svoji orientaci tajit jak před kamarády tak před rodiči, tak zkus najít odvahu a svěřit se s tím . Ale být tebou než to řeknu rodičům svěřil bych se svýmu nejlepšímu kamarádovi nebo někomu komu hodně důvěřuješ. Ale musíš sám vědět co je nejlepší a komu to říct, ale určitě není dobrý si to nechat jen pro sebe a trápit se tím, mluvím z vlastní zkušenosti. O své orientaci vim cca od 16ti let a poprve sem se svěřil až v 29letech a hodně se mi ulevilo.
Marco Freeman
Administrátor
ve věku od: 2
ve věku do: 11
Kontakt: [email protected]
Wickr Me: MarekVolny
Výkřik do tmy: And beyond the Elysian Fields and the Garden of Eden I will look for the path that leads to your heart.
Dal: 1054 poděkování
Dostal: 1925 poděkování

Re: mé utajení

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Ahoj Dejve,

coming out je vždycky ošemetná věc. V prvé řadě bych ti doporučil uvědomit si, co tě vlastně ke coming outu vede, proč o něm uvažuješ. Z tvého příspěvku chápu, že tobě jde o to mít nějaký "klid", aby si rodiče uvědomili, že od tebe se žádných vnoučat nedočkají. Podle mě je to zrovna taková věc, kterou bych neřešil. Tvoji rodiče ji pravděpodobně taky vážně neřeší, konec konců jsi ještě mladý. A to, že nemáš (či případně nebudeš mít) děti, jim začne vrtat hlavou až o roky později. Takže bych to zrovna teď na důvod ke coming outu neviděl - nebo minimálně z mého pohledu není nutný.

U coming outu záleží na více věcech - co od toho očekáváš (úlevu, zpevnění důvěry, nalezení útěchy, ...), jak myslíš, že daní lidé zareagují (konec konců ty je znáš a můžeš očekávat reakce) a na závěr, jestli se případné riziko vyplatí. Někteří jsou si víceméně jistí, že jsou rodiče tolerantní a schopní to přijmout. Jiní zase ví, že rodiče by to nepřijali nejlépe a že nechtějí zbytečně čeřit vody ve vzájemných vztazích. Je dost coming outů, které dopadly dobře. Ale jsou i takové, které dopadly zle.

Pokud se přece jen rozhodneš to rodičům říct, doporučuji si předem připravit nějakou osu toho, jak to budeš chtít podat. Jaké slova zvolit ("mami, jsem pedofil" a "mami, líbí se mi kluci... trochu mladší" vyznívá samozřejmě rozdílně), jak moc v coming outu chceš zajít (někteří BL se coming outovali třeba jen jako gayové), je dobré připravit si i nějaké informace (kdyby došlo na věc, tak třeba co je pedofilie, kdo je pedofil, něco o tom, jak to máš ty, jak "bojuješ" proti pudům, že nechceš dětem ublížit - jednoduše to hlavní, co potřebuje takový člověk slyšet, aby se uklidnil). Dobré je taky říct, proč jí to vlastně sděluješ ("potřebuji se někomu svěřit", "tobě věřím", ...), abys dodal svým slovům na důležitosti, a dodat něco o tom, že doufáš, že to pochopí, právě proto, že jí věříš.

Důležité je i vybrat vhodnou situaci - při nakupování v supermarketu plném lidí to vhodné není, stejně tak ani na rodinné oslavě nebo případně při cestě autem, jestliže daný rodič sedí za volantem. :D A pak taky, jestliže se chceš coming outovat oběma rodičům, jestli se chceš svěřit oběma naráz nebo postupně. Obojí má výhody - v prvním případě se rodiče navzájem mohou podpořit a spolu o tom diskutovat, v druhém případě ti jeden z rodičů (třeba ten tolerantnější) může vypomoct se svěřením se tomu druhému...

Univerzální recept však úplně sepsat nejde... každý případ je jiný, u každého se vyplatí volit něco jiného. U některých případů se coming out nevyplatí vůbec. Ty však své rodiče znáš - tak právě z toho bych vycházel. Ještě mě napadlo, že bys jim případně mohl dát odkazy na ČEPEK nebo třeba Wikipedii, které je pedofilie více rozebraná, ale to také záleží situaci.

Na webu máme i tematické vlákno Vlastní zkušenosti s vnějším coming outem, kde můžeš najít odkazy na témata, kde se už vnější coming outy řešily nebo přímo popisy jednotlivých uživatelů, jak u nich vnější coming out probíhal a dopadl.

Hodně štěstí, ať už se rozhodneš ohledně coming outu jakkoliv. *gl*
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office

E-mail: [email protected]
________
Mathias8
Registrovaný uživatel
Varování: 1
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 154 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Re: Nechci rodičům tajit, že jsem pedofil, ale bojím se to ř

Nový příspěvek od Mathias8 »

To zalezi podla toho akych mas povahovo rodicou. Osobne by som coming out u rodicou nedoporucoval v tom pripade (ak sa chces zdoverit) ak ta este zivia pretoze su tvoji zakonny zastupcovia a mozu ti zneprijemnit zivot napr vodit ta po doktoroch a ak ma rodic doktora nejakeho znameho tak to nebude vobec dobre pre teba.
Ja sa zverit rodicom nehodlam. Tiez uz chcu vnukov trapi ma to ale povedat im pravdu nemozem z dovodu ze neviem ake nasledky by to malo
Filip
Člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 589 poděkování
Dostal: 365 poděkování

Re: Nechci rodičům tajit, že jsem pedofil, ale bojím se to ř

Nový příspěvek od Filip »

Ahoj. :) Coming out je vždy riziko. A nedá sa nikdy 100% povedať ako dopadne. Väčšina coming outov však dopadne dobre. Konečné rozhodnutie je na tebe a ak budeš mať pocit, že je ten správny čas, tak choď do toho. Ideálne je vyhnúť sa slovu pedofil.
White

Re: Nechci rodičům tajit, že jsem pedofil, ale bojím se to říct

Nový příspěvek od White »

Také jsem se chtěl přiznat, ale po zvážení všech pro a proti jsem došel k závěru, že si nemůžu dovolit takhle riskovat...
Naposledy upravil(a) White dne úterý 15. 10. 2019, 16:14:31, celkem upraveno 1 x.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Varování: 19
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování
Dostal: 390 poděkování

Nový příspěvek od Tim »

adamthelover píše: úterý 8. 10. 2019, 19:06:35 Také jsem se chtěl přiznat, ale po zvážení všechno pro a proti jsem došel k závěru, že si nemůžu dovolit takhle riskovat...
A pocity máš z rodiny jaké?
„Polemika má protivníka připravit o klid duše, ne ho urážet.“ — Karl Kraus
301
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 6
ve věku do: 14
Výkřik do tmy: Nechceme aby nás všichni litovali. Bolest patří k životu. Učí nás, chrání nás a ukazuje nám správný směr. Ačkoliv se nám děti líbí :'( , tak ten kdo dává naším rtům úsměv tak dává našemu srdci život :) . V tomto světě existuje silné štěstí: milovat a být milován.

Každý život je těžký a každý z nás dostal lekce přesně na míru. Proto neodsuzuj druhé, protože nikdy nevíš s čím si prošli.

Jsem člověk, který když dělá něco pro děti nebo se s nima kamarádí tak jim dává i svůj čas. Největší dárek, který můžeš někomu dát, je tvůj čas, protože když někomu daruješ svůj čas, daruješ mu kousek svého života, který už nikdy nevrátíš.

At už člověk potká skvělou partnerku... nebo dítě či někoho kdo se nám líbí, tak v životě nepotkáváme lidi jen tak náhodou. Naše cesty se protínají z nějakého důvodu.

Mám rád lidi, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat. Kráčí tiše a směle životem a zvedají ty kteří jsou se svojí orientací na dně svých sil.
Dal: 6 poděkování
Dostal: 122 poděkování

Nový příspěvek od 301 »

Já jsem taky uvažoval nad svěřením a to své mamě a nejlepšímu kamošovi ke kterým mám největší duvěru.. ale nakonec jsem taky nic neřek. To jak jsi psal že dřv nebo později na to přijdou tak je to o tom zda človek neudělá chybu. Pokud neudělá nidko chybu tak zkušenýho pedáka neodhalí. A jak říkal David u šarky art že běžný člověk nemá šanci to odhalit... a to že budeš bez dětí obhájíš tím že nechceš děti znám lidi co je nemaj jsou sami protože se o to nechtěj starat max jsou ženaty bez dětí
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král

Nový příspěvek od Tim »

Já jsem to ve výsledku třeba rodičům nikdy neřekl ale jelikož se k tomu vyjadřuji na svém FB, tak jestli nejsou slepí tak to ví... Spíš jen dělají že nic. Já mám ale klid z toho že mám čistý štít.
White

Tim píše: úterý 8. 10. 2019, 19:39:47
adamthelover píše: úterý 8. 10. 2019, 19:06:35 Také jsem se chtěl přiznat, ale po zvážení všechno pro a proti jsem došel k závěru, že si nemůžu dovolit takhle riskovat...
Nevím jestli by to Naši vzali v pohodě.. Často mluví o tom, jak se těší na vnoučata a podobně. Ke všemu máme v rodině dost dětí a nechci přijít o možnost se s nimi stýkat..
Naposledy upravil(a) White dne úterý 15. 10. 2019, 16:15:23, celkem upraveno 1 x.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL

Nový příspěvek od Tim »

adamthelover píše: úterý 8. 10. 2019, 20:19:05
Nevím jestli by to Naši vzali v pohodě.. Často mluví o tom, jak se těší na vnoučat a podobně. A ke všemu máme v rodině dost dětí, na kterých mi záleží a nechci vztah s nimi nijak narušit.
Vždy si můžeš coming out zkusit cvičně na nějakém kamarádovi :)
White

Tim píše: úterý 8. 10. 2019, 20:26:36
adamthelover píše: úterý 8. 10. 2019, 20:19:05

Nevím jestli by to Naši vzali v pohodě.. Často mluví o tom, jak se těší na vnoučat a podobně. A ke všemu máme v rodině dost dětí, na kterých mi záleží a nechci vztah s nimi nijak narušit.
Vždy si můžeš coming out zkusit cvičně na nějakém kamarádovi :)
Já upřímně ani nemám moc potřebu to ventilovat. Je to takový můj vnitřní svět :)
Mack
Moderátor audiovizuální sekce
ve věku od: 1
ve věku do: 9
Dal: 398 poděkování
Dostal: 66 poděkování

Nový příspěvek od Mack »

Rodičom som sa priznal a aj keď sa stále nedokážu vcítiť do mojich pocitov a nie úplne to chápu, aspoň mamka sa snaží ma podporovať. Otec to nerieši. Aj keď to nebola nutnosť, čiastočne mi to pomohlo a teraz aspoň nemusím nič skrývať. Neľutujem to.

Ak to naozaj nepotrebuješ ventilovať a obávaš sa negatívnej reakcie, nerob to. :)
White

Mack píše: úterý 8. 10. 2019, 20:39:24 Rodičom som sa priznal a aj keď sa stále nedokážu vcítiť do mojich pocitov a nie úplne to chápu, aspoň mamka sa snaží ma podporovať. Otec to nerieši. Aj keď to nebola nutnosť, čiastočne mi to pomohlo a teraz aspoň nemusím nič skrývať. Neľutujem to.

Ak to naozaj nepotrebuješ ventilovať a obávaš sa negatívnej reakcie, nerob to. :)
Ono by mi ani nešlo o negativní reakci. Jde o to, že by ta negativní reakce mohla být od rodičů mého oblíbeného kutíka a to by mohlo vést k tomu, že bych se s ním nemohl stýkat. Jsou to všechno jen teorie, ale dokud nevyroste, nechci nic riskovat.
Mack
Moderátor audiovizuální sekce
ve věku do: 9
Dal: 398 poděkování
Dostal: 66 poděkování

Nový příspěvek od Mack »

Tak to je už značne rizikovejšie, každopádne k jeho rodičom sa táto informácia vôbec nemusí dostať.
Hebeš
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku do: 7
Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
Dal: 360 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Hebeš »

adamthelover píše: úterý 8. 10. 2019, 20:57:34¨

Ono by mi ani nešlo o negativní reakci. Jde o to, že by ta negativní reakce mohla být od rodičů mého oblíbeného kutíka a to by mohlo vést k tomu, že bych se s ním nemohl stýkat. Jsou to všechno jen teorie, ale dokud nevyroste, nechci nic riskovat.
Tak jde o to, co máš za rodiče, jestli to jsou takoví ti, kteří často chodí do hospody a v opilosti nedrží jazyk za zuby, tak jim to neříkej. Totéž pokud je třeba máma taková ta ustrašená, co tě chtěla vodit do školy ještě v páté třídě, ta by tě mohla zradit. Ale jestli je třeba táta takový třeba flegmatik a zároveň celkem chytrý, tak lze věřit, že to nebude šířit. Ale určitě to rodičům neříkej, pokud jsou tvoji rodiče takoví ti "pokrokoví" ustrašení, kteří vodí děti ještě v páté třídě za ruku. Takoví by to byli schopni říct jeho rodičům.
White

Hebeš píše: úterý 8. 10. 2019, 22:34:21
adamthelover píše: úterý 8. 10. 2019, 20:57:34¨

Tak jde o to, co máš za rodiče, jestli to jsou takoví ti, kteří často chodí do hospody a v opilosti nedrží jazyk za zuby, tak jim to neříkej. Totéž pokud je třeba máma taková ta ustrašená, co tě chtěla vodit do školy ještě v páté třídě, ta by tě mohla zradit. Ale jestli je třeba táta takový třeba flegmatik a zároveň celkem chytrý, tak lze věřit, že to nebude šířit. Ale určitě to rodičům neříkej, pokud jsou tvoji rodiče takoví ti "pokrokoví" ustrašení, kteří vodí děti ještě v páté třídě za ruku. Takoví by to byli schopni říct jeho rodičům.
Moji rodiče nejsou ani ustrašení ani nemají prořízlou pusu. Určitě by se nechlubili tím, že jejich syn je pedofil. Ale v tom svěřování prostě vidím riziko. Hlavně kdybych se svěřil rodičům, tak bych se začal svěřovat i dalším osobám a nemuselo by to dopadnout. Když ze mě opadá strach, tak zase dokážu situace hrotit.
White

Mack píše: úterý 8. 10. 2019, 21:06:40 Tak to je už značne rizikovejšie, každopádne k jeho rodičom sa táto informácia vôbec nemusí dostať.
Nemuselo by se to k nim dostat, ale mohlo..