Tati, prosím ne! / Daddy, please don't! (Barbara Naughton)

KNIHY slouží ke sdílení recenzí a tipů na zajímavá knižní díla.
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání recenzí na jakékoliv knihy a následná diskuze k nim.
  2. Jestliže bude v rámci recenze knihy uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné toto jméno zkrátit na křestní jméno a iniciálu příjmení.
  3. V rámci recenzí je možné vkládat odkazy na fotografie obálek knih, příp. fotografie autorů, a to jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj. Je-li autor v současnosti mladší 18 let, anebo je-li na jeho fotografii společně s ním jiná osoba v současnosti mladší 18 let, odkaz na fotografii nemůže být zveřejněn.
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 118 poděkování
Dostal: 320 poděkování

Tati, prosím ne! / Daddy, please don't! (Barbara Naughton)

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Tati, prosím ne! / Daddy, please don't!

Jednoho nedělního rána si osmiletá Barbara uklízí pokojíček a má radost, když jí přijde na pomoc tatínek. Vzápětí se stane něco děsivého – a Barbařin život se nadobro změní. U matky hledat pomoc nemůže, ta má ze sadistického otce strach .Jak dlouho ale dokáže zneužívání snášet? Týdny, měsíce, roky?

Obrázek

- Zdroj textu i obrázku: http://knihy.abz.cz/prodej/tati-prosim-ne

Knížka je o dívce, která byla zneužívaná sadistickým otcem. Jedná se o autobiografii.
Více napíšu, až koupím a přečtu.
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1122 poděkování
Dostal: 1206 poděkování

Re: Tati, prosím ne! / Daddy, please don't! (Barbara Naughton)

Nový příspěvek od Bouře »

Co očekávat od této knihy

Tahle kniha je autobiografií jedné ženy Barbary Naughton, která pochází z Irského města Galway, která byla týrána a zneužívána svým otcem. Otec netýral ale jen jí, ale celou její rodinu včetně její matky a jejich dvou bratrů a sestry. Je tam popis jejího dětství, dospívání, její trávení v nemocnici a následně i odstěhování, odtrhnutí od rodiny a soud. Kniha není vhodná pro slabé povahy (ano Podivíne, já tě vidím tak to radši nečti nebo se z toho zase pomalu složíš... ;D ).

Stručný obsah knihy - obsahuje spoilery

Ze začátku čteme menší kapitolku, kde otec mlátí svojí ženu a malá Barbara příjde ke své matce a tím jí zachrání od dalšího bití a možná i život. Dále čteme, že otec se vzteká kvůli každé blbosti, a když není po jeho, tak je zle. Všem dělá různé naschvály, které by normální zdravý člověk nedělal. Třeba roztrhá malé Barbaře jejího nejoblíbenějšího Medvídka, a nebo se vyžívá v utrpení zvířat když zabije sousedova osla tím, že ho nakrmí antidepresivy nebo vezme rodinného oblíbeného psa, uváže mu kolem obojku provaz, který pak uváže k autu se kterým se rozjede no a rázem je po psovi. Má taky neustále výtky k tomu, že Paul prý moc jí a nebo třeba k tomu, že je televize příliš nahlas. Jednou jde otec se sestrou a bratrem Paulem na vodu a Barbaře uváže kolem břicha provaz a pak jí topí. To samé udělá i s Paulem a Barbaře se do té doby začnou zdát noční můry a začne se svého otce bát ještě víc. Když je Barbaře cca 10 let a je s otcem doma sama, tak jí otec poprvé znásilní. Od té doby má Barbara problémy se žaludkem, svého otce úplně nenávidí a hrozně se ho bojí. Otec jí vyhrožuje, že pokud to někomu řekne, tak jí zabije a nebo utopí. Otec jí začíná víc a víc sledovat a toto se začne dít často. Barbara se tedy snaží, aby s otcem nezůstávala sama, ale bohužel si otec vždy najde cestu. :(
Život se doma stává hotovým peklem načež je Barbaře čím dál hůře od žaludku, a tak musí jít do nemocnice na operaci. Ani po ní se to však nezlepší, protože žaludek pořád produkuje příliš žaludečních štáv kvůli stresu a strachu a tak jde k psycholožce avšak marně a otec je proti tomu. Mezitím se za svůj život asi dvakrát pokusila o sebevraždu.

Začne chodit na novou školu a později začne chodit do práce a tak si otec pár let k ní nic nedovolí, protože má strach z prozrazení. Jednou v noci se ale něco zlomí, a otec to udělá znova. Tentokrát se jí pokusí i zabít, avšak naštěstí se u auta z ničeho nic objeví muž, který se otce zeptá jestli by mu nemohl zapálit cigaretu. V tu chvíli si Barbara řekla, že jestli tohle přežije, tak to nahlásí na policii. V práci se úplně složí a musí jí odvést do nemocnice. Hrozně jí bolí krk a doktor řekne, že jsou to stopy po násilí načež se svěří personálu. Ti jí doporučí celou věc nahlásit policii a zavolají organizaci pro pomoc ženám, které byly znásilněné. Barbara se ale dlouho bojí celou věc nahlásit na policii, protože otec se objeví i u ní v nemocnici a i rodina je proti tomu. Nakonec se však odhodlá a celé to nahlásí avšak otec se přestěhuje do Anglie, aby ho nemohla policie vystopovat a tak se dlouho nic neděje a Barbara se přestěhuje do USA, kde si najde práci, kamarády i partnera. Najednou se ale dozví, že policie má jejího otce, a že proběhne soud a tak letí zpátky do Irska. Otec dostane 11 let za mřížemi, ale s rodinou se Barbara ještě víc rozhádá, a tak zpátky letí do USA, kde se jí žije daleko lépe než s rodinou.

Můj názor na knihu
V rodině se nachází otec, který je přímo ukázkový psychopat/sociopat (disociální porucha), o kterých jsem se zase hodně dozvěděla zde a kteří jsou rakovinou lidstva. Už od podstaty tito lidé nemůžou být dobrými lidmi, jelikož jim chybí jedna důležitá vlastnost a to svědomí....
Taky je zde domácí násilí. Myslím, že mnoho lidí by překvapilo chování matky, která si to všechno nechá líbit a radši se podřídí, než aby utekla s dětmi někam pryč do bezpečí. Toto je bohužel častý jev u takových rodin. Můžou za to i řeči typu "nerozvedu se, protože dětem určitě bude líp v rodině, která je pospolu než necelá" a nebo "co by to řeklo okolí?". Pro děti je však daleko lepší žít v neúplné chudší rodině v bezpečí dětí i matky, která však funguje, než v úplné nefungující rodině, kde je násilí, natož když u nich bydlí psychopat. Stejně tak častá je nepodpora rodiny, když chce člen rodiny udat druhého člena rodiny. Zase tomu přispívají řeči "co by na to řeklo okolí".
Tento příběh se podobá příběhu Hra na pavoučka avšak dovoluji si říct že pavouček je přeci jen o něco drsnější.

Ještě sem dám pár ukázek. Pro lepší kvalitu je lepší si "otevřít obrázek na nové kartě".
► Ukázat spoiler
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2044 poděkování
Dostal: 858 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

No nebudu to číst, ten tvůj popis mi stačil. Teď zrovna nebudu riskovat ani ty ukázky. Možná někdy v budoucnu si to přečtu, až se nějak srovnám.

Tobě se zdá Hra na pavoučka horší? Mě teda se zdá horší, jak píšeš, že tam popisuje, že je ten otec topil. Jako mučení dětí a zvlášť topením ve vodě, to je úplně něco jiného než "jen" znásilnění nebo zneužívání.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1746 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Vždycky jsem rád za nějakou podrobnější recenzi, hlavně z toho důvodu, že zrovna tuto knihu mám doma, ale ještě jsem ji nečetl a přiznám se, že asi ani nebudu číst (nebo se k tomu aspoň v nejbližších pár letech nechystám). Takže moc děkuji Bouři za recenzi knihy, kterou se sám bojím přečíst, navíc recenze je napsaná tak, že jsem byl schopný ji přečíst řekněme "bez úhony".

Příběhy o utrpení lidí mě dokážou hodně dostat a musel bych se přemáhat, abych knihu vůbec četl. Stačí, kolik zla člověk kolem sebe vidí v reálném světě, a prostě na tohle velmi podrobné rozepsání všeho, co se v jedné konkrétní rodině odehrávalo, nemám sílu, nemám sílu to přečíst a vstřebat bez následků.

Ten oproti knize relativně stručný popis děje mi až hrůzně připomíná některé reálné případy, které znám ze svého okolí. Takže mi to fakt stačí.

Takže ještě jednou moc děkuji za recenzi, protože já bych tu knihu ani nedokázal začít číst. *good*
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1122 poděkování
Dostal: 1206 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

podivin píše: neděle 14. 8. 2022, 13:02:10
Tobě se zdá Hra na pavoučka horší? Mě teda se zdá horší, jak píšeš, že tam popisuje, že je ten otec topil. Jako mučení dětí a zvlášť topením ve vodě, to je úplně něco jiného než "jen" znásilnění nebo zneužívání.
V obou případech je jak psychické, tak fyzické týrání. Barbaře se navíc začalo žít po soudu lépe a našla si práci, kamarády a dobrého partnera s dobrou psychologickou pomocí, zatímco u Zuzany S. to utrpení neskončilo s přestěhováním, ale přetrvávalo až do dospělosti a taky si prošla více hospitalizacemi, měla partnera, který zneužíval její děti, skončila na nějakou dobu i v azylovém domě a taky se i v dospělosti sama týrala sexem. Tam byla i dost šibnutá její matka, která na ní v dospělosti posílala cizí chlapy, aby jí znásilnili když jí zaplatili.

Takže jo. Pavouček byl podle mě horší. :) To však neznamená, že tady je to ale taky dost otřesný.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
podivin
Administrátor
ve věku od: 2
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2044 poděkování
Dostal: 858 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Bouře píše: neděle 14. 8. 2022, 22:34:47
podivin píše: neděle 14. 8. 2022, 13:02:10Tobě se zdá Hra na pavoučka horší?
V obou případech je jak psychické, tak fyzické týrání. Barbaře se navíc začalo žít po soudu lépe a našla si práci, kamarády a dobrého partnera s dobrou psychologickou pomocí, zatímco u Zuzany S. to utrpení neskončilo s přestěhováním,
Aha, takhle. To máš pravdu. Zuzana prohlála i ten první soud a na jeho výsledku pak prohrála i ten druhý soud. To její utrpení neskončilo ani v dospělosti. Ale jinak topení dětí je příšerný. No, obě ženy zažily hroznou věc a osobně nevím, co je horší. Je to hrozné oboje.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí