MUDr. Antonín Brzek odpovídá:Miky píše:Dobrý den, dnes jsem přistihla manžela při ukájení se nad nahým tělíčkem naší 11m dcerky. Žijeme spolu 17let, jsem o 16 let od manžela mladší, máme taky 5-ti letého syna. O zálibě muže v mladší holky (cca kolem 18let) jsem vždy tušila, ale nikdy jsem nevěděla o jeho zájmu o děti.Po incidentu se mi přiznal, že posledních pět let si uvědomuje zvýšenou pozornost o děti-dívky, ale že by jim nikdy neublížil, ani se jich nedotknul. Že ani naší dceři by nikdy neublížil, a že měl dnes poprvé potřebu se ji po koupání, když byla tak naolejovaná, přiblížit, že to byl zkrat, ale že mu přišla strašně rozkošná,neměl však v plánu ji jakkoliv ubližovat. Vůbec nevím, co si počít. Je to skvělý manžel i otec, ale bojím se pokračovat v životě s člověkem s ohledem na naši dceru, která je miminko a bude teprve do dívky růst. Co máme dělat?
Vážená paní,
připadá mi divné, že si jako objekt zájmu Váš manžel vybral vlastní dceru. Zneužívání vlastních dětí pedofily totiž obvykle nevídáme, toho se dopouštějí spíše muži nepedofilní, ale s nízkou morální úrovní.
V každém případě potřebujete oba konzultaci a asi i nějaký čas doprovázení sexuologem. Rozhodně by nebylo dobré, abyste se rozváděli a dcerku tak připravili o rodinné zázemí.
Můžete se ke mně objednat na tel. 224 961 111, ozve se ústředna Všeobecné fakultní nemocnice a potom žádejte sestru na sexuologii.
S pozdravy
MUDr. Antonín Brzek, Sexuologický ústav, Praha